Könyv kereső:

KÖNYVKÖZÖSSEG termékek - FelnőtteknekRB 44 240332

Írta: Éve Herrmann
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 224
Kötésmód: puha, cérnafűzött

3.499.- 

100 Montessori fejlesztő gyakorlat 15 hónapos kortól

A gyermekközpontú szemlélet elterjedése a köztudatban nagyon nagy részben a jeles olasz orvos-pedagógusnak köszönhető. A róla elnevezett pedagógia alapelve a gyermek tisztelete. Kiindulópontja, melyre egész módszere épül, az a természetes érdeklődés, amely már az újszülöttet is jellemzi. Ennélfogva a nevelés során az a felnőtt legfőbb feladata, hogy ennek feltételeit a lehető legteljesebben biztosítsa. Fontos, hogy a gyermek mindent maga végezzen, ami fejlődését elősegíti, s a tapasztalat segítse tudása létrejöttét. A Montessori-pedagógia nem a tekintélyre alapozza a nevelői hatást, mert azt nem tekinti hatékonynak, hanem ötletes fejlesztő módszerekre. Ehhez motiváló, az érzékszervi fejlődést kreatívan támogató játékos eszközöket dolgoztak ki a gyermeket számára, és olyan módon építették fel a környezetét, hogy az mindenben a gyermek sajátosságaihoz igazodjon.

 

RB 44 240327

Írta: Marie-Hélène Place
Illusztrálta: Ève Herrmann
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 192
Kötésmód: puha, cérnafűzött

2.999.- 

60 Montessori fejlesztő gyakorlat kisbabáknak

Amikor egy baba világra jön, természetes, hogy telve vagyunk várakozással — féltve óvjuk őt, és gondoskodunk róla. Ezek mellett fontos az is, hogy békés, nyugodt környezetet teremtsünk a számára, bátorítsuk felfedezőkedvét, fejlesszük figyelmét, és megtanítsuk koncentrálni. A Maria Montessori pedagógiáján alapuló könyv ötleteket és gyakorlatokat ajánl a szülőknek a születéstől a baba 15 hónapos koráig. Megtudhatjuk: hogyan alakítsuk ki az újszülött környezetét, hogyan készítsük el a baba különböző fejlődési szakaszaihoz illeszkedő, az érzékelést segítő eszközöket, hogyan segítsük a baba képességeinek fejlődését, hogyan neveljük önállóságra, hogyan teremthetünk a családban derűs légkört.

 

RB 44 210005

Írta: Varga Éva
Illusztrálta: Varga Éva
Oldalszám: 408
Kötésmód: puha, cérnafűzött

4.500.- 

7köznapi kalauz

A jó döntés alapja a tájékozottság – a könyv választási lehetőséget kínál mindennapi döntéseinkhez. A kézikönyv nyomon követi házon belüli és házon kívüli mindennapi életvitelünket. Célja a felkészítés az alkalmazkodásra, a meglévő és eljövendő problémák megoldására úgy, hogy javuljon életünk minősége, kiadásaink viszont csökkenjenek.

 

RB 44 190020

Írta: Szondy Máté
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 226
Kötésmód: puha, ragasztott

2.940.- 

A boldogság tudománya

Vajon mi a boldogság receptje? Magasabb fizetés? Lottóötös? Laposabb televízió? Laposabb has? Vonzóbb partner? Bármelyiket is választotta, téved. A legújabb pszichológiai kutatások ugyanis bebizonyították: boldogságunk egészen más dolgoktól függ. Szondy Máté a témával foglalkozó legfrissebb tudományos eredményeket ismertetve számos olyan elképzelést megcáfol, melyekre az utca embere korábban mérget vett volna. A pszichológus nem "csodaszert" ígér, mivel hite szerint nem létezik olyan módszer vagy technika, amely kivétel nélkül mindenkit boldoggá tenne. Könyve mégis alapvetően fontos olvasmány mindazok számára, akik harmonikusabb, elégedettebb, minőségibb életre vágynak, hiszen felfedi, hogy mely tényezők állnak összefüggésben boldogságunkkal, és melyek függetlenek tőle. Lehet, hogy eddig rossz irányban keresgéltünk...?

 

RB 44 240215

Írta: Jim Taylor
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 248
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

3.999.- 

A digitális nemzedék nevelése

„Hiszek benne, hogy a gyerekek éppúgy fejleszthetőek, mint a különböző szoftverek egyre többet tudó változatai ― ezért is nevezem 3.0-s verziónak azt a generációt, amelyik biztonságosan mozog az egyre bonyolultabb technika világában.” Milyen minőségű médiatartalmat fogyaszt gyermekünk? Mikor engedhetjük meg, hogy iPad kerüljön a kezébe? Mennyi képernyő előtt töltött idő számít túl soknak? Mivel és milyen mértékben ellensúlyozzuk a technika és a tömegkultúra kínálta lehetőségeket? Dr. Jim Taylor minden kínzó kérdésre megnyugtató és közérthető választ kínál a digitális bennszülött gyerekek tudatos médiafogyasztóvá válásának rögös útján. A digitális nemzedék nevelése az okostelefonoktól a közösségi média használatáig valamennyi lényeges témát érinti, amely szülőként fejtörést okozhat, ha gyermekünket kiegyensúlyozott, egészséges médiahasználatra szeretnénk szoktatni.

 

RB 44 240147

Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 168
Kötésmód: Kartonált

2.990.- 

A hiperaktív, figyelemhiányos gyerek

Ha gyermekének figyelemhiányos hiperaktivitás-zavara van – vagy legalábbis fennáll az ADHD gyanúja –, akkor valószínűleg már régóta számos problémával küzdenek. Lehetséges, hogy orvostól orvosig szaladgáltak, mire valaki végre komolyan vette a gyermekével kapcsolatos gondjait és szakszerű diagnózist állított fel. Gyermeke számára az a legfontosabb, hogy a szakemberek az ő és az ön szükségleteinek megfelelő terápiában részesítsék. De ez még mindig nem rögtön jelent megoldást a hétköznapok valamennyi problémájára. Ebben a könyvben a sok-sok információ mellett számos ötletet talál, amelyek megkönnyítik az életét a fiával vagy a lányával, és nyugodt hétköznapokat biztosítanak önöknek. Mert agyunkat nem csak a terápia befolyásolja és alakítja, hanem mindenekelőtt a nevelés, a mozgás, a játék és a társas kapcsolatok. A betegség neurobiológiai okain nem változtathat, sokat tehet azonban azért, hogy gyermeke jobban boldoguljon az életben – így az ön saját életébe is visszatérjen az öröm és a n

 

RB 44 240256

Írta: Annette Kast-Zahn
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 168
Kötésmód: puha, cérnafűzött

2.999.- 

A következetes nevelés kézikönyve

Ha úgy érzi, hogy otthon gyakran gyermeke veszi át az irányítást, és egyszerűen nem bír vele, biztosan szokta kínozni a kérdés: „Mit csinálok rosszul?” A következetes nevelés kézikönyve a német bestsellerszerző több évtizedes praxisából vett szemléletes példákkal szemlélteti, hogy miként lehet betartatni gyermekével az együttélés legelemibb szabályait. Annette Kast-Zahn a csecsemőkortól a kamaszokat érintő problémákig fogalmaz meg a mindennapi nevelési gyakorlatba könnyedén átültethető tanácsokat az aktív odafigyeléstől a kreatív problémamegoldási ötletekig.

 

RB 44 190014

Írta: Patrice Karst
Illusztrálta: Moldován Mária
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 34
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.490.- 

A láthatatlan fonal

Van, hogy semmi különös nem történik, a gyermek mégis nagyon szorong a hozzá közelállók elvesztésétől, az egyedül maradástól. Néha annyira, hogy még az elalvástól is fél. Ezt a félelmet enyhíti Patrice Karst lírai szépségű, szívmelengető meséje, mely a világ minden táján meghódítja a kicsiket és nagyokat. Beavat a láthatatlan és elszakíthatatlanul erős fonal titkába, amit csak azok ismerhetnek, akik szeretik egymást. Megnyugtat, vigasztalást és biztonságérzetet ad, segít átvészelni a nehéz korszakokat is. "Ha hiszel a láthatatlan fonal létezésében - van; megjelenik és rángatni is tudod. Próbáld ki! Csodálkozni fogsz..." (Vekerdy Tamás)

 

RB 44 240105

Írta: Petra Kunze, Catharina Salamander
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 160
Kötésmód: puha, cérnafűzött

2.990.- 

A legszebb gyerekkori szertartások - A születéstől az iskolá

A szertartások meghatározzák mindennapjainkat és életritmusunkat, bár ezt az utóbbi évtizedekben sokszor elfelejtjük. Petra Kunze és Catharina Salamander visszavezet minket kulturális gyökereinkhez, hogy gyermekeinknek megadhassuk mindazt a biztonságot és tudást, ami a rítusokban rejlik. Jól áttekinthető fejezetekben ismerhetjük meg a szertartások kialakulását, a gyerekek életében betöltött szerepüket és izgalmas áttekintést kapunk az év legfontosabb állami, egyházi, illetve családi szokásairól. A szerzők számtalan hasznos tanáccsal szolgálnak, ötleteket adnak olyan nehéz helyzetek kezelésére is, mint a leszoktatás a cumiról, a dackorszak vagy az iskolakezdés.

 

RB 44 440015

Írta: Vekerdy Tamás
Illusztrálta: Szűcs Édua
Kiadás éve: 2005
Oldalszám: 230
Kötésmód: fűzve

2.500.- 

A pszichológus újra válaszol

„Én azt hiszem, hogy az igazán jó válaszok – ha vannak ilyenek – nem a receptek, hanem azok, amelyek továbbkérdeznek és netán újabb kérdéseket hívnak elő az olvasóban.” A szülő, a nagyszülő kérdez, Vekerdy Tamás pedig rendületlenül biztat, megnyugtat, tanít. A kötetekben megtalálhatja az olvasó kronológiai sorrendben ‒ a csecsemőkort, az iskoláskort és a kamaszkort érintő ‒ a sok családban előforduló problémákra, kérdésekre a pszichológus válaszát.

 

RB 44 440011

Írta: Vekerdy Tamás
Kiadás éve: 2007
Oldalszám: 214
Kötésmód: puha, cérnafüzött

2.500.- 

A szülő kérdez, a pszichológus válaszol

„Én azt hiszem, hogy az igazán jó válaszok – ha vannak ilyenek – nem a receptek, hanem azok, amelyek továbbkérdeznek és netán újabb kérdéseket hívnak elő az olvasóban.” A szülő, a nagyszülő kérdez, Vekerdy Tamás pedig rendületlenül biztat, megnyugtat, tanít. A kötetekben megtalálhatja az olvasó kronológiai sorrendben - a csecsemőkort, az iskolás kort és a kamaszkort érintő - a sok családban előforduló különböző problémákra, kérdésekre a pszichológus válaszát. A kötetben összegyűjtve olvashatjuk a Nők Lapja hasábjain megjelent olvasói levelekre adott szakértői válaszokat.

 

RB 44 440012

Írta: Vekerdy Tamás
Kiadás éve: 2008
Oldalszám: 174
Kötésmód: puha, cérnafüzött

2.300.- 

A szülő kérdez, a pszichológus válaszol 2.

„Én azt hiszem, hogy az igazán jó válaszok – ha vannak ilyenek – nem a receptek, hanem azok, amelyek továbbkérdeznek és netán újabb kérdéseket hívnak elő az olvasóban.” A szülő, a nagyszülő kérdez, Vekerdy Tamás pedig rendületlenül biztat, megnyugtat, tanít. A kötetekben megtalálhatja az olvasó kronológiai sorrendben - a csecsemőkort, az iskolás kort és a kamaszkort érintő - a sok családban előforduló különböző problémákra, kérdésekre a pszichológus válaszát.

 

RB 44 190010

Írta: Po Bronson - Ashley Merryman
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 280
Kötésmód: puhatáblás, ragasztott

3.150.- 

Amit rosszul tudtunk a gyerekekről

Po Bronson és Ashley Merryman műve 2009 egyik legnagyobb példányszámban értékesített könyve volt az Amazonon, óriási visszhangot keltett az amerikai sajtóban és a szülők körében, azóta pedig a világ számos országában kiadták. A két tudományos újságíró több évig tartó aprólékos munkával gyűjtötte össze azokat a friss kutatási eredményeket, amelyek valami újat, érdekeset mondanak nekünk a gyerekekről. Mikor ártunk a dicsérettel, és hogyan motiválhatunk vele igazán jól? Milyen, eddig nem ismert következményekkel jár, ha egy gyerek a szükségesnél kevesebbet alszik? Miért hazudik nekünk a gyerekünk, és mit tehetünk azért, hogy ezt ritkábban tegye? Milyen módszerrel ösztönözhetjük a legjobban kisbabánk nyelvi fejlődését? Mi a testvérkonfliktusok oka, és miként csökkenthetjük gyakoriságukat? Miért követnek el a tinédzserek teljesen nyilvánvaló őrültségeket? Mikor derül ki, hogy egy gyerek tehetséges-e?

 

RB 44 240104

Írta: Peter Ballnik
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 208
Kötésmód: puha, cérnafűzött

3.990.- 

Apák kézikönyve

A legtöbb önsegítő könyv az édesanyákat halmozza el hasznos ötletekkel és tanácsokkal. Az apák kézikönyve ezzel szemben az apa-szerep újraértelmezésére vállalkozik, és fogódzót kínál ennek a szerepnek a tartalmas megvalósításához. Régebben a családapák fő feladata a megfelelő anyagi háttér előteremtése volt, a mai, modern apák viszont erősebb érzelmi kapcsolatra vágynak gyermekükkel. Peter Ballnik közérthető, olvasmányos stílusban ír a közös kalandok, a játék és a sportolás fontosságáról. Emellett külön fejezetet szentel az elmélyült beszélgetés, a kikapcsolódás és a kölcsönös figyelem, illetve a közös tanulás témájának.

 

RB 44 240211

Írta: Dr. Sonya Rhodes - Susan Schneider
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 224
Kötésmód: puha, cérnafűzött

2.499.- 

Az alfa-nő párra lel

Egy sikeres nő folyton azt hallgathatja, hogy karrierje szárnyalásával egyidejűleg le is mondhat a házassággal, családdal kapcsolatos álmairól. Ne higgy a vészjósló, negatív jóslatoknak! – tanácsolja dr. Sonya Rhodes, neves párkapcsolati terapeuta. A statisztikák szerint napjaink alfa-nőjéből – aki ambiciózus, magabiztos és szorgalmas – aligha lesz vénlány. Éppen ellenkezőleg; a gender-szerepek újragondolásával a nők minden eddiginél jobb párkapcsolatokat alakíthatnak ki. Több mint harmincévnyi, klinikai pszichológusként szerzett tapasztalatával dr. Rhodes beavat a titkaiba, amelyekkel abban segíthet a nőknek, hogy megtalálják a szerelmet egy olyan férfi oldalán, aki méltányolja vezető erejüket, egyszersmind kiegészíti őket.

 

RB 44 190006

Írta: Rambala Éva
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 112
Kötésmód: puha, cérnafüzött

1.290.- 

Az erőszakmentes kommunikáció alapjai

Remélem, ez a kis kötet Téged is inspirál, hogy elindulj vagy továbbhaladj ezen a számomra olyan csodálatos úton, amelynek én is sokat köszönhetek. Miről is szól ez az út? Megtanultam, miként tudok úgy kiállni magamért, hogy közben a körülöttem élők felé is igyekszem egyértelműen kifejezni: számomra az ő jóllétük is fontos. Ha nem gondoskodom önmagamról, akkor az erőszakot terjesztem a földön, hiszen nem teszek meg mindent egy emberért. Kérdezheted: nem önzés ez? Szerintem nem. Ha kizárólag önmagamra figyelek, nem fogok sok szeretetet, közelséget, melegséget megélni az életemben. Ám ha először önmagamra figyelek, azután a többiekre, az egy kicsit hasonlít arra, amit a repülőgépen felszálláskor tanítanak nekünk: vészhelyzetben először a magad biztonságáról gondoskodj, azután jöhet mindenki más.

 

RB 44 190028

Írta: Vekerdy Tamás
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 252
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

3.490.- 

Belső szabadság

Mindig el akarják venni a külső szabadságunkat, ez legkésőbb az iskolába lépéssel megkezdődik, de sokszor már az óvoda is fenyeget - ami viszont mindig megmaradhat, ha kimunkáltuk magunkban, az a belső szabadság. Már a magzati korban kezdődik ennek megalapozása az örömteli biztonság megadásával - ami ilyenkor még az anya örömteli biztonságérzetét jelenti. És aztán: tudok-e a gyerekemnek továbbra is örülni, vagy szorongok, és ez a szorongás őt is görcsbe rántja? Netán "tanításoknak" esem áldozatul, és elhatározom, hogy ezt a kis lényt erre vagy arra fogom "terelni"? Tudok-e őszinte maradni? Akkor is, ha baj van? Ha éppen elválunk vagy valaki beteg a családban? Tudom-e hagyni, hogy ő felfedezze önmagát, a maga világát és a világot maga körül, vagy azt hiszem, hogy mindent nekem kell megszerveznem? Tényleg: mi az, amitől nekem kell megvédenem őt? Észreveszem-e, ha tőlem beteg a gyerek? Vajon agresszívvé kell-e őt nevelnem ebben az agresszív világban, hogy sikeres legyen? (Semmiképpen!)

 

RB 44 090001

Írta: Adele Faber - Elaine Mazlish
Kiadás éve: 2006
Oldalszám: 256
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

3.150.- 

Beszélj úgy, hogy érdekelje...

A könyv azoknak a szülőknek íródott, akik nem a teendők listájának kipipálandó tételeként élik meg a gyereknevelést, hanem egy életre szóló hivatásnak, melynek nem kisebb a célja és a tétje, mint boldog, kiegyensúlyozott felnőttek nevelése. Valódi, kézzelfogható, gyakorlati példákon keresztül kaphatunk ötleteket az érzéseket tiszteletben tartó, de az elfogadhatatlan viselkedést szabályozó kommunikációról.

 

RB 44 240027

Írta: Singer Magdolna
Illusztrálta: Rutkai Bori
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 48
Kötésmód: kemény, cérnafűzött
Megnézem, mit írnak róla a Könyvmutatványosok

2.490.- 

Boldogan éltek, míg meg nem haltak... és azután?

„Boldogan éltek, míg meg nem haltak” – végződik a mese. És azután? Amikor a kisgyerek a „halál” szót hallja, vajon belegondol-e, mit is jelent valójában? Ha megkérdezi a szüleitől, vajon kap-e rá megnyugtató választ? Ez a kötet megmutatja, hogy lehet és kell is beszélni a halálról, a szomorúságról, a dühről, a bűntudatról ‒ különféle érzésekről, amelyek a gyász gyakori kísérői. A szülőknek fogódzót nyújt, hogyan állhatnak gyászoló gyermekük mellé, foglalkoztató feladataival pedig segíti a gyerekek gyászfeldolgozását, és hogy eljussanak ahhoz a felismeréshez, hogy a halál az élet velejárója.

 

RB 44 190001

Írta: Angster Mária - Csernus Imre - Czeizel Endre - Komlósi Piroska - Mohás Lívia - Pál Ferenc - Popper Péter - Ranschburg Jenő - Tari Annamária - Vekerdy Tamás
Kiadás éve: 2009
Oldalszám: 246
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

3.490.- 

Családi boldogság, családi pokol?

A könyv szerzői ‒ akik között van pszichológus, pszichiáter, orvos-genetikus és pap is ‒ a családi együttélés modern problémáit veszik górcső alá, és igyekeznek választ adni arra a kérdésre, hogy a folyamatosan változó körülmények között miként teremthetünk mégis stabil és meghitt kapcsolatot a hozzánk legközelebb állókkal.

 

RB 44 190019

Írta: Szabó-Bartha Anett - Szondy Máté
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 359
Kötésmód: puha, ragasztott

3.150.- 

Démonaink

Félelmek, önbizalomhiány, szorongás, bizonytalanság, elégedetlenség sokan úgy véljük, ezek az érzések megakadályozzák, hogy teljes életet éljünk. Belső élményeinket gyakran az életünket beszűkítő démonoknak érezzük, amelyeknek meg kellene szűnniük ahhoz, hogy boldogok legyünk: Ha majd végre megszűnik a szorongásom, Ha egyszer bízni tudok önmagamban, Ha végre biztos leszek abban, hogy. Démonainktól ezért sokféleképpen próbálunk megszabadulni, ám egyre frusztráltabban, csüggedtebben tapasztaljuk, hogy ez sehogy sem sikerül. A rossz hírünk az, hogy a démonok (vagyis a kellemetlen, félelmetes, fájdalmas belső élmények) nem legyőzhetők. Akár tetszik, akár nem, részei az életünknek, egyéb élményeinkhez hasonlóan. A jó hír azonban az, hogy nem is szükséges megszüntetnünk ezeket ahhoz, hogy teljes, örömteli és kielégítő életet élhessünk. Azaz a démonok nem legyőzhetők, de meg lehet tanulni olyan módon együtt élni velük, ami nem akadályoz bennünket céljaink elérésében.

 

RB 44 190004

Írta: Kim John Payne
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 320
Kötésmód: puha, cérnafüzött

3.150.- 

Egyszerűbb gyermekkor

Ez a könyv arról szól, miként csökkenthetjük gyermekeink életében a fékevesztett tempót, a stresszt, a képernyők uralmát, a tárgyak, tevékenységek és tagolatlan információk sokaságát, melyek anélkül árasztják el és teszik függővé őket, hogy igazi örömet nyújtanának nekik. (Sőt: közvetlenül járulnak hozzá ahhoz, hogy napjainkban egyre több a különböző pszichológiai „címkével” ellátott – hiperaktív, figyelemzavaros, magatartászavaros – gyerek.) A könyvben leírt egyszerűsítési rendszer minden családban megvalósítható, feltéve, hogy megvan a szándék és az elkötelezettség. A lépéseket nem egyfajta teendők listájának, hanem menünek kell tekinteni, melyből az olvasó választhatja ki a saját családjában megvalósítható és fenntartható pontokat. A könyvben leírt egyszerűsítési rendszer minden családban megvalósítható, feltéve, hogy megvan a szándék és az elkötelezettség. A lépéseket nem teendő jegyzéknek, hanem menünek kell tekinteni, melyből az olvasó választhatja ki a saját családjában megval

 

RB 44 330003

1.860.- 

Én a te típusod vagyok, te az enyém?

Párkapcsolatok az enneagramm tükrében

 

RB 44 190023

Írta: Vekerdy Tamás
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 216
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

3.360.- 

Érzelmi biztonság

Vajon mire van szükség ahhoz, hogy gyerekeink érvényesüljenek, beváljanak az életben? Valóban annyi mindenre, és olyan eszeveszett tempóban, mint azt a világ ma sugallja? Vekerdy Tamás szerint a válasz: nem. Nem az lesz sikeres felnőtt, aki kisgyerekkorában már felnőtt módon hajtott és teljesített, hanem az, aki teljes értékû kisgyerekéletet élhetett. Szülőként az érzelmi biztonság megadása a legjobb lehetőségünk arra, hogy megvédjük gyerekeinket a normálisnál nagyobb mértékû szorongástól, a sodródástól, a személytelen, így személyiséget roncsoló kapcsolatoktól. Aki érzelmi biztonságban, testi-lelki értelemben ölelő melegségben nő fel, az gyerekként és később felnőttként is jóval eredményesebben tudja megoldani és kiegyensúlyozottabban átvészelni az élet nehézségeit.

 

RB 44 190026

Írta: Lindsay C. Gibson
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 256
Kötésmód: puha, cérnafűzött

3.150.- 

Érzelmileg éretlen szülők felnőtt gyerekei

Érzelmileg éretlen szülők mellett felnőni magányos tapasztalat. Az ilyen gyerekek érzelmi szükségleteit nem vagy csak részben elégítették ki, érzéseiket nem vették eléggé figyelembe, vagy kifejezetten elutasították azokat. Bár szüleik más szempontokból gyakran megfelelően gondoskodtak róluk, ezért sokan nem szenvedtek szükséget a fizikai biztonság és a testi egészség terén, ha mindezek mellett nem kaptak elég szilárd érzelmi kapcsolatot is, akkor tátongó hiányt érezhettek érzelmi biztonság helyett. A gyermekkori érzelmi elszigeteltség élménye ráadásul az esetek jelentős részében kihat a felnőttkori kapcsolatokra is, különösen a párkapcsolatra. Akiket ugyanis gyermekként elhanyagoltak vagy elutasítottak, gyakran későbbi kapcsolataikban is ugyanerre számítanak másoktól. Nem merik elhinni, hogy igazán fontosak lehetnek valaki számára, kételkednek saját szerethetőségükben, esetleg szerepeket játszanak, hogy elnyerjék mások szeretetét. Így pedig még akkor is érezhetik magukat kevésnek, ür

 

RB 44 190027

Írta: Bagdy Emőke - Buda László - Kádár Annamária - Pál Ferenc
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 156
Kötésmód: puha, ragasztott

2.590.- 

Fejben dől el? - Ami rajtunk múlik - és ami nem

"Minden fejben dől el!" - szokták mondani. Talán egyetértünk ezzel, de az is lehet, hogy némi ingerültséget kelt bennünk ez a mondat, annyiszor hallhattuk az elmúlt évek során olyan értelmezésben, hogy elegendő "pozitívan gondolkodni", s önmagában ettől majd jól mennek a dolgok. Az élet minden bizonnyal nem ennyire egyszerű, s ha ezt már magunk is megtapasztaltuk néhány alkalommal, akkor fenntartásokkal fogadhatjuk a hasonló kijelentéseket. Ugyanakkor ma már sokszorosan bizonyított tény, hogy a mentális beállítódásunk valóban jelentős hatást gyakorol a teljesítményünkre, a közérzetünkre, az egészségi állapotunkra, sőt, még az emberi kapcsolatainkra is. Például az élsportban bizonyos szint felett tényleg majdnem minden fejben dől el, erős mezőnyben a győzelem vagy vereség már jórészt a mentális állapoton és felkészültségen múlik. A gyógyítás világában is evidenciának számít, hogy amit elvárunk egy adott szertől vagy eljárástól, az nagymértékben befolyásolja a hatást.

 

RB 44 830001

Írta: Darvas László
Illusztrálta: Felvidéki András
Kiadás éve: 2009
Oldalszám: 120
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.450.- 

GROTEX

Darvas László verselményei Felvidéki András rajzolmányaival. Ahol a pingvinek egymásnak szolgálnak fel. Ahol mi döntjük el, melyik betyár raboljon ki bennünket. Ahol a sündisznók hiányos képzést kapnak az egyetemen. Ahol a Szőkenőt ünnepélyesen megkövetik. Ahol Noé Darwint is magával viszi a bárkára. Ahol népvándorlásban a magyarok nyerik a szépségversenyt. Grotex világ. Felnőtt képeskönyv - olvassatok fel belőle apukának-anyukának, mielőtt ágyba zavarnátok őket.

 

RB 44 240202

Írta: Jesper Juul
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 144
Kötésmód: puha, cérnafűzött

2.999.- 

Gyerekkori agresszió

Azok a felnőttek, akik munkájuk során gyerekekkel foglalkoznak, nem tudják függetleníteni magukat attól a hatástól, amit az agresszió tabusítása okoz. Jesper Juul könyve arra keresi a választ, hogy miért diszkrimináljuk azokat, akik erőszakos fellépésükkel sok bánatot, gondot és álmatlan éjszakát okoznak nekünk. Felnőttként megtanultunk úgy beszélni és viselkedni, hogy még a látszatát is elkerüljük az agresszivitásnak. De ez akkor nem más, mint kedvességnek és tisztességnek álcázott erőszak. Pedig éppen az erőszak ilyen megnyilvánulása sérti leginkább a gyerekek integritását. A szerző kristálytiszta logikával és számos jól átélhető példával mutatja be, hogyan érthetjük meg gyermekeink agresszív viselkedésének mozgatórugóit, és hogyan segíthetünk nekik a mindennapokban. Jesper Juul nemzetközileg elismert családterapeuta, számos aktuális pszichológiai problémáról szóló könyv szerzője. A világszerte működő Family-Lab International családsegítő szolgálat alapítója és vezetője.

 

RB 44 240257

Írta: Annette Kast-Zahn
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 176
Kötésmód: puha, cérnafűzött

2.999.- 

Gyerekkori válságkezelés felsőfokon

„A gyerekek a kezdet kezdetétől személyiségek, akik pontosan tudják, mit akarnak. És még pontosabban, hogy mit nem akarnak. Ezért készek harcolni is.” Nemcsak felnőtt fejjel kerülünk időről időre válsághelyzetbe, a krízisek végigkísérik a gyerekkort is. Mi az, amire a gyerekemnek szüksége van – és mi az, ami csak múló szeszély nála? Hogyan legyek egyszerre megértő és következetes? Mit tegyek, hogy a hétköznapi nézeteltéréseink ne vezessenek krízishelyzethez? Vagy ha már odajutottunk – milyen megoldások léteznek? Melyik a való nekem? A könyv ezekre a kérdésekre ad válaszokat a két évnél idősebb gyerekek konfliktusainak konkrét bemutatásával.

 

RB 44 240001

1.890.- 

Gyerekségek

"Egész életemben két dolog érdekelt igazán: a világ megértésének, átélésének sajátos gyermeki formái és az irodalom. Ha meggondoljuk, ez a kettő nincs is olyan távol egymástól, mint első pillanatra hisszük..."

 

RB 44 240012

Írta: Gerlinde Ortner
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 192
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.190.- 

Gyógyító mesék

A nagy sikerű könyv sorra veszi a viselkedészavaros gyerekek legalapvetőbb problémáit, és segít a szülőnek megismerni gyermeke tetteinek mozgatórugóit. Egyúttal minden szülőt önismeretre is tanít, ami azért is fontos, mert a gyermek problémás magatartása mögött gyakran a szülővel való konfliktus áll. A mesékben található verseket Varró Dániel fordította.

 

RB 44 440016

Írta: Vekerdy Tamás
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 184
Kötésmód: keménytábla

2.900.- 

Iskolák?!?! Gyerekek, szülők és tanárok

Kétféle alapelv érvényesülhet a gyerekek nevelésében. Az egyik: legyél, aki vagy - én ehhez próbállak hozzásegíteni. Van, aki matematikában jó, más a táncban, faragásban, motorépítésben vagy az énekben - mind egyforma érték. A másik: legyél, akivé én akarlak tenni! Ez az örök harcok és a kétségbeejtő helyzetek útja. Mennyi az élmény mai iskoláinkban, és mennyi az életöröm? Holott a kilencvenes évek óta tudjuk, hogy öröm nélkül nincs hatékony tanulás! Tudjuk vizsgálatokból azt is, hogy a gyerekek viszonylag nagy kíváncsisággal mennek az iskolába. A kíváncsiság, az érdeklődés, az iskolába lépés után csökken, hanyatlik, majd eltűnik. A fentiek ellenére ma is vannak nagyszerű, jó iskolák, és remek tanítók és tanárok, és én biztos vagyok benne, hogy az iskola gyerekközpontú megújulás előtt áll. A könyvben szülők kérdeznek, és én válaszolni próbálok. Iskolai ügyekben, tanulási küzdelmekben. Remélem, ezek az összegyűjtött válaszok majd újabb kérdéseket váltanak ki, hoznak felszínre, amikre

 

RB 44 190015

Írta: Lawrence J. Cohen
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 424
Kötésmód: puhatáblás, ragasztókötött

3.360.- 

Játékos nevelés

A világhírű pszichológus és játékterapeuta lépésről lépésre vezeti be az olvasót a játékos nevelés gazdag eszköztárába. Nemcsak egy gyerekbarát szemléletmódot ad át, de konkrét ötletek sokaságát is, melyek nagy hasznunkra lesznek úgy a hétköznapokban, mint a problémás helyzetekben. Nem kezeli tabuként azt sem, ami a felnőtt számára nehézséget jelenthet a közös játékkal kapcsolatban: a kimerültséget, az unalmat, az ötlettelenséget, a gátlásokat, a nevetségessé válástól való félelmet. Egyikkel sem vagyunk egyedül, nem kell szégyenkeznünk - és mindezek dacára mégis nekünk való a játékos nevelés, csak rá kell kapnunk az ízére!

 

RB 44 440008

Írta: Fehérné Kovács Zsuzsa, Sósné Pintye Mária
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 124
Kötésmód: keménytáblás, gyűrűs

4.900.- 

Játsszunk beszédet!

Ebben a könyvben a szülőknek azt szeretnénk bemutatni, hogyan segíthetik játékos formában óvodás és kisiskolás gyermeküket a tiszta beszéd, a helyes ejtés kialakításában, fejlesztésében. Mivel az óvodáskorú beszédhibás gyermekek közel háromnegyede küzd kiejtési hibákkal, fontos, hogy mi, szülők, tudatosabban figyeljünk gyermekünk beszédkészségének, nyelvhasználatának kialakulására, fejlődésére. A könyvünkben található sokfajta játéklehetőség, mókás mozgás ezt a folyamatot kívánja elősegíteni. Mindemellett az együttes kipróbálás örömtelivé és hasznossá teheti a közösen eltöltött időt.

 

RB 44 140001

Írta: Demeter Lázár Katalin
Kiadás éve: 2008
Oldalszám: 152
Kötésmód: puha, cérnafűzött

2.700.- 

Játszótárs

"Játsszátok a gyerekekkel kedves játékaikat, s akkor együttműködnek veletek" - javasolja a felnőtteknek Don Bosco, a 19. században élt legendás szalézi szerzetes nevelő, aki korán felismerte, hogy a kisgyermekek életformája a játék. A mintegy háromszáz, rendszerezett fejlesztő játékból álló gyűjtemény részben folklórból, részben a klasszikus gyermekjátékokból, részben a szerző, Demeter Lázár Katalin saját, gyakorlatban jól bevált közös játékaiból építkezik.

 

RB 44 140002

Írta: Demeter Lázár Katalin
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 176
Kötésmód: puha, cérnafűzött

2.900.- 

Játszótárs 2.

Kreativitásfejlesztés drámajátékokkal, történetekkel, beszéddel, logikai gondolkodással tizenéveseknek. A nagysikerű Játszótárs folytatása a tizenéves korosztály számára, külön hangsúllyal a tehetséggondozásra. Szülőknek, pedagógusoknak egyaránt ajánlott!

 

RB 44 190024

Írta: Mariam Gates
Illusztrálta: Sarah Jane Hinder
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 32
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.290.- 

Jó éjt jóga - Elalvást segítő esti mese pózról pózra

A gyönyörű illusztrációkkal ellátott mesekönyv játékos formában vezeti be a gyerekeket a jóga világába. Az esti rituálé részeként elvégzett egyszerű, mesébe ágyazott gyakorlatsor megnyugtat, ellazít, és segít mély, pihentető álomba merülni. Gyakorlásával megalapozhatjuk gyermekünkben a jóga szeretetét, és egy olyan eszközt adhatunk a kezébe, amely egész életében hasznára lesz a belső egyensúly megteremtésében és helyre állításában. A kötetet Jon Kabat-Zinn, a mindfulness módszerének világhírű kidolgozója és dr. Kádár Annamária, a népszerű Mesepszichológia könyvek szerzője is jó szívvel ajánlja.

 

RB 44 190009

Írta: Vekerdy Tamás
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 256
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött

3.360.- 

Jól szeretni ‒ Tudod-e, hogy milyen a gyereked?

„Ha az embernek olyan szerencséje van, hogy valakit is érdekelni kezd, amit itt vagy ott mondott, leírt, és úgynevezett »előadásokra« hívják, akkor azt kell átélnie, hogy ezeknek az együttléteknek, legalábbis az ő számára, a hasonlíthatatlanul jobb, felpezsdítőbb, szórakoztatóbb része az, amikor a megjelentek elmondják kérdéseiket, aggályaikat, ellenvetéseiket, egyszóval megnyilatkoznak. Nagyszerű érzés hallani, amikor a négy-ötszáz fős (esetleg nagyobb) hallgatóságból egy kedves nő vagy férfi feláll, és bevilágító erővel mondja el személyes tapasztalatait, személyes példáját, ami megeleveníti az egész együttlétet. Ebben a könyvben a találkozásoknak ezt a részét, illetve a kérdésekre adott válaszokat találja meg az Olvasó. Nem kérdés-felelet formájában, hanem a kérdéseket, az elmondott eseteket is beledolgozva az egyes témákról szóló részecskékbe. (Így hát szerzőtársak vagyunk – hat-nyolc év néhány száz megszólalójával.)"

 

RB 44 240236

Írta: Simkó Anna
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 48
Kötésmód: puha, cérnafűzött

2.499.- 

Kakapara - Nagy dolog? Kis dolog? Te hogyan gondolod?

Mi lehet az oka, hogy sok gyermek visszatartja a székletét, vagy csak pelenkába hajlandó székletet üríteni? A Kakapara című kötet erre a sok család életét megkeserítő kérdésre keresi a választ. Az első, szülőknek szóló fejezet a gyermek egészséges székletürítési szokásainak kialakításában segít. A második fejezet 4-10 éves korosztály számára érthető nyelven magyarázza el a tápcsatorna működését. A rövid leírások erősíthetik a gyermek önkontrollját. Az utolsó fejezetben a gyermekek székrekedését három relaxációs mese oldja, amelyek a KAPCSOLÓDÓ HALLGASS BELE-re kattintva letölthetők, meghallgathatók.

 

RB 44 240093

Írta: Ludwig Koneberg, Gabrielle Förder
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 136
Kötésmód: puha, cérnafüzött

2.590.- 

Kineziológia gyerekeknek

A tanulási és magatartászavarok miatt egyre több a szorongó, betegeskedő gyermek. A pedagógiai kineziológia szerint a mozgás testi és lelki egészségünk kulcsa, ráadásul gondolkodásunkat is serkenti. A szerzőpáros az iskolai problémák okait elsősorban a stressz okozta tanulási blokkokban látja, amelyek átgondolt, célzott mozgásgyakorlatokkal feloldhatók. Így eredményesebbé és élményszerűbbé válik a tanulás. Persze csak akkor, ha a szülők és nevelők is türelemmel állnak a kérdéshez. A könyv utolsó fejezetében található gyakorlatok főként nekik szólnak. Németországban a hasonló témájú könyvek közül a Kineziológia gyerekeknek kelt el a legnagyobb példányszámban.

 

RB 44 440027

Írta: Vekerdy Tamás
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 216
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.900.- 

Kisgyerekek - óvodások

Az óvoda nem arra való, hogy felkészítse a gyereket az iskolára! A magyar gyerek soha nincs ott, ahol van: az óvodában az iskolába készül, az alsó tagozaton a felsőre, a felsőn a középiskolára, a középiskolában az egyetemre. Az óvoda arra való, hogy az óvodáskorú gyerek számára a legkedvezőbb környezetet megteremtse. A magyar óvodai alapprogram is leszögezi, hogy az óvodás gyerek legfejlesztőbb tevékenysége a játék, méghozzá nem a játékos tanulás vagy a fejlesztő játék, hanem a szabad játék. Majdnem ugyanilyen fontosságú a mindennapos mese. aki mindennap hall mesét, annak anyanyelvi fejlettsége az iskolába lépés idejére másfél évvel előzheti meg azt a gyerekét, aki nem, vagy csak rendszertelenül hall mesét. És az anyanyelvi fejlettség a biztos gondolkodás alapja. Fel akarod készíteni a gyerekedet az iskolára? Mesélj neki! Vekerdy Tamásnak a szülők kérdéseire adott válaszaiban szinte minden nevelési problémára talál megoldást az olvasó.

 

RB 44 190018

Írta: Lawrence J. Cohen
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 296
Kötésmód: puha, ragasztott

3.360.- 

Legyőzzük a félelmet!

Szülőként gyakran tehetetlennek érezhetjük magunkat a gyerekünk félelmével, szorongásával szemben, főleg, ha az számunkra érthetetlennek, indokolatlannak tűnik, vagy a megnyugtatására tett kísérletek mind kudarcot vallanak. Frusztrálódunk, aggódunk a gyerek miatt, és legfőképpen: segíteni szeretnénk. A jó hír az, hogy erre képesek is vagyunk csak esetleg más módon, mint gondoltuk. Hiábavaló győzködés helyett érdemes a játékos nevelés gazdag eszköztárából válogatnunk. Az ebben a könyvben szereplő ötletek azoknál a gyerekeknél is alkalmazhatók, akik csak időnként szoktak aggódni, és azoknál is, akik krónikusan félnek vagy súlyosan szoronganak. A játékos gyereknevelést két és tizenkét éves kor között tudjuk a leginkább kamatoztatni, de a kötetben sok olyan technika szerepel, amelyeket akár a tizenöt évesek is élvezhetnek. Sőt, maguk a szülők is segítséget találnak saját szorongásaik kezeléséhez amennyiben történetesen vannak ilyenek.

 

RB 44 240112

Írta: Vekerdy Tamás
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 208
Kötésmód: keménytábla

2.190.- 

Lélek-jelenlét

A lélekjelenlét szó jelentése belső tartás, józan ítélőképesség, bátorság a döntéseinkben és cselekvéseinkben. Vekerdy Tamás Lélek-jelenlét című kötete olyan írások gyűjteménye, amelyben jelen van a lélek, és más is: a szellem, a szerző minden iránt nyitott, fogékony és mozgékony szelleme. Foglalkoztatja az emberi lélek mibenléte, képe és világmindensége. Akár kisgyerekekről beszél, akár az osztályzásról, akár az unalomról, két évtizeddel ezelőtti rádiós beszélgetéseinek lejegyzett változata mit sem veszített aktualitásából. Vekerdy nyughatatlan lelke és szelleme áthatja írásait: szembeszegülésre és vitára sarkall, egyetértésre késztet, vagy éppen a rácsodálkozás örömét adja az olvasónak.

 

RB 44 190017

Írta: Kádár Annamária
Illusztrálta: Moldován Mária
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 208
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.940.- 

Lilla és Tündérbogyó

A mesék önéletrajzi ihletésűek: azokra az érzésekre építettem őket, amelyeket gyermekkoromban megéltem, és az emlékezetemből sikerült felidéznem. A bennem élő felnőtt faggatta a bennem élő gyermeket, és fordítva, a gyermek a felnőttet, hogy ezeket a korai belső élményeket minél hitelesebben tudjam visszaadni. De miért is van szükség az érzelmi intelligencia fejlesztésére gyermekkorban? Ahhoz, hogy lelkileg egészséges felnőtteké váljunk, jó kapcsolatokat alakítsunk ki, képesek legyünk együttműködni másokkal, saját érdekeinket érvényesíteni, kezelni a konfliktusainkat, és helyes döntéseket hozni, tárgyi tudásunk mellett elemi szükségünk van érzelmi ügyességre, pallérozottságra is: az érzelmek felismerésének, megfogalmazásának és hatékony szabályozásának képességére.

 

RB 44 190002

Írta: Szondi Máté
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 236
Kötésmód: puha cérnafűzött

2.500.- 

Megélni a pillanatot

Önnel is előfordult már, hogy nem tudta átadni magát egy kellemes élménynek, mert gondolatban a múlt eseményein tépelődött, vagy a jövő miatt szorongott? Hogy képtelen volt egy adott feladatra koncentrálni, mert folyton más dolgok jutottak eszébe? Kutatások szerint az átlagember ébren töltött idejének 47%-ban gondolatai elkalandoznak attól, amit tesz. Ennek azonban ára van: amikor elménk csapong, lényegesen kevésbé érezzük magunkat elégedettnek, mint amikor jelen vagyunk a pillanatban. A tudatos jelenlét nem más, mint figyelmünk irányításának különleges módja az „itt és most”-ra.

 

RB 44 190003

Írta: Kádár Annamária
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 360

3.150.- 

Mesepszichológia ‒ Az érzelmi intelligencia fejlesztése gyer

Kutatások igazolják, hogy az életben való beválásunk nem csak értelmi képességeinken múlik. Az igazi sikereket ‒ és ami még fontosabb! ‒ a belső harmóniát, az önmagunkkal való elégedettséget csak akkor érhetjük el, ha képesek vagyunk felismerni a magunk és mások érzelmeit, kapcsolatokat teremteni, konfliktusokat kezelni, együttműködni, segítséget kérni, vágyainkat késleltetni, kitartani. Vagyis: ha fejlett az érzelmi intelligenciánk. A mese az érzelmi intelligencia fejlesztésének legfontosabb eszköze, olyan lelki táplálék, amely életre szóló nyomokat hagy a gyermekben.

 

RB 44 190011

Írta: Kádár Annamária
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 368
Kötésmód: keménytáblás, cérnafûzött

3.360.- 

Mesepszichológia 2. Útravaló kényes nevelési helyzetekhez

Részlet a szerzőtől: "Második könyvemben túlnyomórészt azokról a nevelési kérdésekről írok, amelyekkel kapcsolatban a legtöbbször kértek tőlem tanácsot az elmúlt évek során, és igyekszem megmutatni azt is, hogy miként jelennek meg ezek a helyzetek a mesékben. Korcsoportokra és témakörökre lebontva ajánlok olyan, valóban magas színvonalú, magyar és külföldi szerzők által írt meséket, melyeknek meggyőződésem szerint jó hasznát vehetjük a problémák megoldásában. A kötet tíz újabb, általam írt érzelmi intelligencia fejlesztő mesét is tartalmaz a 4-9 éves korosztály számára. Nagy kedvvel folytattam Lilla és Tündérbogyó történetét, akik számos újabb kaland során fedezik fel a külső és belső világot."

 

RB 44 190029

Írta: Kádár Annamária - Kerekes Valéria
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 271
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

3.360.- 

Mesepszichológia a gyakorlatban

A mesékben a hős számos nehéz próbatételen keresztül jut el a céljáig. Gyermekünknek felnövekedése során ugyancsak meg kell küzdenie a külső és belső sárkányokkal, vagyis a külvilág kihívásai mellett saját félelmeivel, szorongásaival, kishitűségével, ellentmondásos érzéseivel, indulataival, vágyaival is - de a próbák alatt érik, fejlődik, válik egyre gazdagabbá a személyisége. Az önbecsülés és a küzdőképesség megalapozása nem azt jelenti, hogy "kipárnázzuk" a világot gyermekünk körül, és mindent megteszünk, hogy elkerülje a negatív érzelmeket, hanem hogy segítünk ezeknek a megértésében, megélésében és a nehéz helyzetekkel való sikeres megküzdésben. Szülőként, pedagógusként nem járhatjuk végig helyette az útját, de hamuban sült pogácsaként rengeteg erőforrást tehetünk a tarisznyájába.

 

RB 44 190030

Írta: Deliága Éva - Lovász Hajnalka
Illusztrálta: Várkonyi Mária
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 108
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.690.- 

Mit kezdjünk az akaratossággal?

A pszichológus-pedagógus szerzőpáros könyve kettő az egyben: szülőknek szóló, gyakorlatias szemléletű pszichológiai útmutató és óvodás-kisiskolás gyerekeknek szánt kreatív segítő mesegyűjtemény. Deliága Éva évtizedes pszichológusi praxisa tapasztalatai alapján állította össze azt a módszercsokrot, amelyet már több száz család tesztelt és igazolt vissza. A dackorszakon is túlnyúló, óvodás- és kisiskoláskorban megnyilvánuló akaratosság szelíd feloldására szolgáló eszköztár kialakításánál figyelembe vette, hogy az eltérő személyiségű szülőknél és gyermekeiknél szituációtól függően más-más megoldás működhet. Lovász Hajnalka finom humorral átszőtt, kalandos meséin keresztül pedig szimbolikus módon válik átadhatóvá az akaratosság, az ellenszegülés, a konfrontatív egymásnak feszülés békés feloldásának több módja. Lehetséges mintát kapunk néhány jellegzetes probléma kezelésére, amellyel sok szülő szembesül a mindennapok során.

 

RB 44 190025

Írta: Buda László
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 296
Kötésmód: puha, ragasztott

3.360.- 

Mit üzen a lelked?

A Mit üzen a lelked? bizonyos mértékig folytatása és elmélyítése Dr. Buda László nagy sikerű Mit üzen a tested? című művének, ám a szerző vizsgálódásának fókuszát most a testi jelzésekről a lelki életre helyezi át. Ez a könyv elsősorban az önmagunkhoz való viszonyról szól. Egyrészt arról, hogy miért és miként távolodunk el saját magunktól, hogyan válunk önkritikussá, utáljuk meg magunkat, hogyan szabotáljuk, betegítjük és pusztítjuk saját lényünket – és hogyan próbáljuk mindezt elrejteni saját tudatunk elől. Másrészt pedig arról, hogy miképp találhatunk vissza az önmagunkkal kapcsolatos igazi együttérzéshez, az egészséges önelfogadáshoz és önszeretethez. Ez utóbbiak ugyanis olyan készségek, amelyek rendkívül jelentős befolyással bírnak nemcsak az egészségi állapotunkra, de az életben való boldogulásunk minden területére, az általános közérzetünktől kezdve az érzelmi kapcsolatainkon át a szakmai utunk alakulásáig.

 

RB 44 190008

Írta: Buda László
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 256
Kötésmód: puhatáblás, ragasztott

3.360.- 

Mit üzen a tested? ‒ Gyógyító kommunikáció belső világoddal

Bár saját testünk a „leghűségesebb társunk” életünk folyamán, a vele való kapcsolatunk gyakran megromlik, ellentmondásossá válik. Bizonyos részeinket talán kedveljük, büszkék vagyunk rájuk, más részeinket azonban elutasítjuk, utáljuk, sokszor egyenesen undorodunk tőlük. Ha pedig ez a test „elromlik”, értetlenséggel, ijedelemmel vagy haraggal reagálunk, és ‒ ha a panasz nem múlik magától – külső megoldásokat keresünk, esetleg elvisszük egy „szerelőhöz ”.

 

RB 44 440010

Írta: Vekerdy Tamás
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 320
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött

3.300.- 

Nagy családkönyv

„Én azt hiszem, hogy az igazán jó válaszok – ha vannak ilyenek – nem a receptek, hanem azok, amelyek továbbkérdeznek és netán újabb kérdéseket hívnak elő az olvasóban.” A szülő, a nagyszülő kérdez, Vekerdy Tamás pedig rendületlenül biztat, megnyugtat, tanít. A kötetekben megtalálhatja az olvasó kronológiai sorrendben - a csecsemőkort, az iskolás kort és a kamaszkort érintő - a sok családban előforduló különböző problémákra, kérdésekre a pszichológus válaszát.

 

RB 44 030116

Szerkesztette: Csányi Dóra, Simon Krisztina, Tsík Sándor
Illusztrálta: Maros Krisztina
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 190
Kötésmód: ragasztókötés, flexibilis borító

3.490.- 

Papírszínház - Módszertani kézikönyv

Kézikönyv, amely a Papírszínház különböző felhasználási lehetőségeire ad gyakorlati tanácsokat könyvtárosoknak, pedagógusoknak, óvodapedagógusoknak és szülőknek. Cikkek, vélemények, tanácsok, ötletek, játékok, iskolai óravázlatok gyűjteménye, melyben a Papírszínház sokrétű felhasználásának módjait mutatjuk be. A könyvet sokszorosítható sablonok, képek egészítik ki a kezdő és már gyakorlott felhasználók számára.

 

RB 44 440046

Illusztrálta: Gareth Moore
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 64
Kötésmód: puha, cérnafűzött

2.500.- 

Pontról pontra

Kösd össze a pontokat, és hozz létre csodás képeket! A könyv 30, pontokból összeálló, kiszínezhető alakzatot rejt, a jellegzetes építészeti alkotásoktól az azték mintákon és a díszes tárgyakon keresztül a bonyolult állatfigurákig. A színezők szerelmesei újult lelkesedéssel vethetik bele magukat ebbe a különleges gyűjteménybe.

 

RB 44 090006

Írta: Jane Nelsen
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 315
Kötésmód: keménytábla

3.000.- 

Pozitív fegyelmezés

Jane Nelsen pozitív fegyelmezésről szóló könyve szokatlan hangot üt meg a magyar gyereknevelési irodalomhoz szokott olvasó számára. A szerző leleplezi, hogy a hagyományos büntetőeszközök a gyerek megalázására épülnek, amire ép lelkű gyerek csak ellenállással vagy önfeladással reagálhat. A könyv célja, hogy segítsen a bevett fegyelmezési eszköztárunkat olyan eszközökkel leváltani, amelyek határozott korlátokat állítanak, de egyben jellemformálóan hatnak, a felelősség és az életismeret irányába terelik a gyereket, miközben mentesek a megalázástól és az öncélú, rejtett bosszúvágytól hajtott büntetéstől. Nem kell ezt szégyellni: Nelsen fegyelmezni akar, de pozitív, azaz a személyiségfejlődést és a kapcsolatokat előrevivő formában. A Pozitív fegyelmezés hasznos tippeket, eszközöket adhat azoknak, akik az egyensúlyt keresik szabadon engedés és korlátozás között. A könyv egyaránt szól szülőknek és tanároknak - mindenkinek, aki a hagyományos eszközöket valóban hatékonyakkal szeretné leváltani,

 

RB 44 190031

Írta: Bagdy Emőke
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 350
Kötésmód: puha, ragasztott

3.490.- 

Pszichofitness gyermekeknek, szülőknek és nevelőknek

Mit tehetnénk korunk digitális forradalmában, a gyors generációváltással és értékkrízissel jellemezhető korban annak érdekében, hogy gyermekeink egészséges, boldog felnőttekké válhassanak? Milyen hozzáférési utak és kapcsolati lehetőségek maradtak még nekünk, szülőknek és nevelőknek, hogy életre szóló értékeket és boldogító képességeket segítsünk kibontakozni? Ebben a könyvben a "mit tehetnénk?" kérdésére a "hogyan tegyük?" szemszögéből, gyakorlatközpontúan, a pozitív pszichológia értékvilágára alapozottan válaszolunk. Testi-lelki-kapcsolati egyensúly, etikus-humánus viselkedés, kulturált kommunikáció, pozitív viszonyulás és életszeretet elérése alkotja gyermekeink pszichofitnessének célkitűzéseit. Fontos a testi edzettség, de a mentális erőkkel való kiegyenlítésre, lelki edzettségre is szükség van.

 

RB 44 190022

Írta: Bagdy Emőke
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 128
Kötésmód: kartonált, füles

3.150.- 

Relaxáció, megnyugvás, belső béke (CD melléklettel)

Elfáradtál? Feszült vagy? Nem tudsz elég jól koncentrálni? Nem megy a tanulás elég hatékonyan? Döcög az egészséged? Ideges tünetekkel bajlódsz? Neked készült ez a segítség! Tegyél próbát, miképpen tudod a rejtett belső erőket a szolgálatodba állítani! Tanuld meg felhasználni erőforrásaidat! Állj szóba a belvilággal, az érzelmi tudatoddal, amely bölcsebb, mint gondolnád. Csak a tapasztalatodban bízz! Mindent megtudsz, megismersz, ha kipróbálod az elmédben rejlő kincsek felhasználását. A kötet bevezet a relaxáció és a meditáció alapjaiba, hogy jobban értsük azt a csodálatos világot, amelybe a hangoskönyv segítségével belépünk. A CD-n hét, Bagdy Emőke által összeállított és vezetett relaxáció/meditáció szerepel mp3 formátumban. (Közülük négy audio formátumban is meghallgatható.) A programok között akad stresszmentesítő mélyrelaxáció; koncentráció-fejlesztő meditáció; gyors, hatékony önellazítás; egészséggondozó meditáció és a teljesítményhelyzetekre felkészülést megerősítő relaxáció.

 

RB 44 190032

Írta: F. Várkonyi Zsuzsa - Orvos-Tóth Noémi - Popper Péter - Ranschburg Jenő - Vekerdy Tamás
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 227
Kötésmód: puha, ragasztott

2.690.- 

Sorsdöntő találkozások - Szülők és gyermekek

Szülő és gyermek találkozása - sorsdöntő találkozás, melynek lenyomatai egy életre ott maradnak a személyiségünkön. Vajon min múlik, hogy ez a kapcsolat szerencsésen alakul-e, vagy éppen szerencsétlenül? Hogy kiapadhatatlan erőforrást jelent-e számunkra, vagy ellenkezőleg, inkább mély fájdalmat és szinte lerakhatatlan terheket? Mi lehet az oka annak, hogy ebben a legalapvetőbb kapcsolatban gyakran hiába szeretnénk jól szeretni egymást, valahogy mégsem találjuk az utat a másikhoz? A Nyitott Akadémia sorozat egyik legkedveltebb, de már hosszú évek óta nem kapható kötete átszerkesztve és két további szerző vadonatúj írásaival kibővítve jelenik meg újra.

 

RB 44 240294

Írta: Annette Kast-Zahn - Dr. Hartmut Morgenroth
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 184
Kötésmód: puha, cérnafűzött

2.999.- 

Szép álmokat, gyerekek!

„Minden egészséges, hat hónaposnál idősebb gyerek képes megtanulni, hogyan tud könnyedén elaludni, és hogyan lehet zavartalanul átaludni az éjszakákat.” Segítsen gyermekének, hogy önállóan el tudjon aludni! Ha átülteti a mindennapokba az elismert szerzőpáros beststellerében leírtakat, akkor nem kell többé ébren töltenie az éjszakákat, mert gyermeke képes megtanulni azt, hogy miként lehet zavartalanul aludni. Ráadásul mindössze néhány nap alatt! A kötet a téma minden vonatkozását körüljárja a nappalok és éjszakák ritmusának összefüggéseitől a csecsemőkor és az iskoláskor között jellemző alvási szokásokon át a legfontosabb alvási zavarokig.

 

RB 44 040003

Írta: Kiss Ottó
Illusztrálta: Baranyai András
Oldalszám: 38
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

1.690.- 

Szerintem mindenki maradjon otthon vasárnap délután

Szigorúan bizalmas! Csak gyerekes apáknak. Vajon ki lehetne bölcsebb Hálló Istvánnál, e könyv főszereplőjénél? Senki. És senki sem adhatna jobb tanácsot a gyakorló apáknak, mint éppen ő, Hálló István, aki a saját kárán tanult. Ám a kötet címében a főhőssel kimondatott aranyigazság nem csak egyszerű jó tanács, de a történetet megismerve bizony tanulságként is szolgál.

 

RB 44 240192

Írta: Megan A. Moreno
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 208
Kötésmód: kartonált

3.999.- 

Szex, drogok, Facebook – Internethasználati kalauz szülőknek

Az internetet könnyű rosszul adagolni, túladagolni, akár mérgező is lehet, de egy biztos: nem lehet élni nélküle.

Egy átlagos gyerek – a saját gyerekünk is – másodpercenként kényszerül arra, hogy döntést hozzon a monitor előtt. Milyen szöveget posztoljon a Twitteren? Melyik fürdőruhás képét töltse fel a Facebookra? És vajon elárulja-e ország-világ előtt, hogy kivel jött össze a tegnapi bulin? Egy biztos: a helyes netezési szokások kialakításában nekünk, felnőtteknek kell segítenünk. Megan A. Moreno kutatásai számos kamasz és egyetemista bevonásával jöttek létre, akik minden témáról kifejtik hiteles véleményüket. A friss tudományos eredményekkel alátámasztott, rövid fejezetek az óvodáskortól az egyetemig tekintik végig az internet szerepét a fiatalok személyiségfejlődésében. A szerző többek között olyan problémák megoldására tesz segítő javaslatokat, mint az online szexuális zaklatás, a netfüggőség és egyéb járulékos betegségek (a depressziótól az evészavarokig).

 

RB 91 070393

Szerkesztette: Péczely Dóra
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 256
Kötésmód: füles, kartonált

2.990.- 

Szívlapát

A versek nem mennek ki a divatból. A versolvasás olyan, mint válogatni egy végtelen nagy ruhatárban. Lesz köztük olyan darab, ami eleinte úgy lötyög rajtad, mint apád harmincéves bőrkabátja, aztán szépen belenősz. Lesz olyan, ami egyáltalán nem tetszik, és nem is fog soha. Aztán jön a szerelemvers első látásra, majd a nagy, örök kiválasztottak. A Szívlapát című versgyűjteményben nyolcvanöt köztünk élő költő százötven verse olvasható. Vannak olyan szerzők, akik már évtizedek óta írnak, és vannak, akik meg sem születtek, amikor másoknak már verseskötete jelent meg.

 

RB 44 240237

Írta: Anette Kast-Zahn, Hartmut Morgenroth
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 168
Kötésmód: puha, cérnafűzött

2.999.- 

Táplálkozási kalauz gyerekeknek

Úgy látja, hogy gyermeke túl keveset vagy épp túl sokat eszik és egyoldalú az étrendje? Ezek az étkezési problémák különösen a gyerekek első tíz életévében keseríthetik meg az ebédlőasztalnál töltött időt. Az elismert német szerzőpáros számos szórakoztató eset és konkrét ötlet segítségével írja le a megfelelő táplálkozás egyszerű, de hatékony játékszabályait a téma bestsellerében. Ha ezeket az életkori sajátosságokat figyelembe vevő szabályokat következetesen betartják az étkezések során, akkor mindannyian jó hangulatban, gyomorgörcs nélkül ülhetnek le enni.

 

MN 11 000158

Írta: Elizabeth Mellor - Ken Mellor
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 236
Kötésmód: puha, cérnafűzött

3.150.- 

Tinédzser korszakok

Minden szülő tudja, hogy egy 13 éves épp úgy különbözik egy 16 évestől, mint Jekyll Hyde-tól. De akkor miért beszélünk egységesen "tizenévesekről", miért adunk olyan tanácsokat a nevelésükhöz, mintha valamennyien egyformák lennének? Nem csoda, hogy a szülők idegei pattanásig feszülnek... fogalmuk sincs, hogy az adott pillanatban éppen mivel lehet tinédzserkorú gyermekük lelkére hatni. Most először kínálunk minden életkorhoz külön útmutatót, hogy kifejezetten a gyermekre jellemző szakaszhoz álljanak rendelkezésre a megfelelő technikák. A könnyen alkalmazható tanácsok, a hasznos gyakorlatok és összefoglalások segítségével megismerhetjük gyermekünk hangulatának és viselkedésének alakulását a kamaszkor hat szakasza során, melyben csecsemő, lázadó, szárnypróbálgató, édes-savanyú, romantikus és a világ ura. Ha már tudjuk, melyik szakaszban jár a tizenévesünk, kulcsot kapunk szükségletei és viselkedése megértéséhez, valamint a megfelelő kommunikáció kialakításához.

 

RB 44 240033

Írta: Gerlinde Ortner
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 176
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

1.990.- 

Új gyógyító mesék

Mértéktelen tévézés, szexuális felvilágosítás, testi fogyatékosság, veszekedés, válás. Csupa olyan probléma, amely bármelyik családban előfordulhat. Szülőként vajon megfelelően tudjuk kezelni ezeket a gondokat? Ebben segít Gerlinde Ortner gyermekpszichológus, aki a nagysikerű Gyógyító mesék folytatásában tizenhárom kényes kérdést jár körül. Elgondolkodtató történetei játékosan, sok humorral szólnak a gyerekeknek és szüleiknek. A tanulságok levonását a szerző a könyv végén összegyűjtött rövid, közérthető magyarázataival segíti. Külön hangsúlyt fektet a gyerekrajzok szerepére a családi nehézségek megbeszélésében.

 

RB 44 350001

Írta: Jónai Éva Hava, Redő Júlia
Illusztrálta: Bende Rita
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 188
Kötésmód: puha, cérnafüzött

3.490.- 

Útikalauz - Együttműködő Kommunikáció

Az „Útikalauz” az EMK fókuszából szemléli az emberi tudatosságot és a kapcsolatokat. Új alapokra helyezi a kapcsolatteremtést, hiszen kérdésfelvetése nem az, hogy „kinek van igaza”, hanem, hogy szeretnénk-e mindkét fél számára biztosítani az emberi méltóságot, és keressük-e az önmagával, illetve egymással való összekapcsolódás lehetôségeit. Az EMK eszköztárat kínál arra, hogy segítségével kilépjünk a konfliktusmegoldás megszokott kereteibôl, és kreatív módon, új szintre emeljük kapcsolatainkat.

 

RB 44 350002

Írta: Jónai Éva Hava, Redő Júlia, Borbély Lívia
Illusztrálta: Bende Rita
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 52

1.440.- 

Útikalauz, Életkerekítő játék

Játék, tanulás és kommunikáció közösségben. Játékgyűjtemény az Útikalauz kiadványhoz.

 

RB 44 190005

Szerkesztette: Bagdy Emőke, Vekerdy Tamás, Ranschburg Jenő, F. Várkonyi Zsuzsa
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 156
Kötésmód: puha, cérnafüzött

1.990.- 

Visszatalálunk egymáshoz?

A szülő‒gyermek kapcsolat életünk alapvető, meghatározó viszonya, néha mégis fényévnyi távolságra érezzük magunkat egymástól, és reménytelennek tűnik, hogy akár a legapróbb dolgokban is egyetértésre jussunk. Vajon miért nem beszélünk közös nyelvet azzal, akit annyira szeretünk, vagy legalábbis annyira szeretnénk szeretni? Jól tudjuk, hogy a gyermek felnövekedése során van ‒ legalább ‒ két olyan érzékeny időszak, amikor különösen sok ütközésre, konfliktusra számíthatunk. De mely esetek tartoznak a fejlődéssel együtt járó, természetes problémák körébe, és mi az, ami már aggodalomra adhat okot? Mikor érdemes a szülőnek türelmesnek, toleránsnak lennie, s mikor határozottan föllépnie?

 Kapcsolatok

konyvkozosseg@gmail.com
RENDELÉS:
Valtinyi Lídia: +36.30 636 4702

SAJTÓ:
Szabó Sándor: +36.20 316 6671


Kaméleon Olvasóklub

Kameleon_logo_rgb

kameleon.olvasoklub@gmail.com


FacebookAdatvédelem


Adatvédelmi tájékoztató

Kaméleon Könyvközösség 2018

tervezte: