Könyv kereső:

KÖNYVKÖZÖSSEG termékek - 10-16 éves korigRB 91 030177

Írta: Lipták Ildikó
Illusztrálta: Jásdi Juli
Kiadás éve: 2020
Oldalszám: 130
Kötésmód: Flexibilis borító

2.990.- 

Csak neked akartunk jót

Lilla kap egy tavaszikabátot a nevelőapjától, ami nem várt események sorát indítja el. A történések nemcsak neki tartanak tükröt, hanem egyszeriben azokat is más megvilágításba helyezik, akikkel a mindennapjait tölti. De ha egyszer nem a ruha teszi az embert, hogyan lehetséges, hogy egy kabát egészen megváltoztatja az ember életét?

 

RB 91 240189

Írta: Jim Eldridge
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 80
Kötésmód: puha, cérnafűzött

2.499.- 

50 tény, amit tudnod kell az első világháborúról

Az 1914-ben kitört világháború a föld összes lakott kontinensét elérte. Kövesd végig, hogyan zajlottak az események! Ismerkedj meg a konfliktus kulcsszereplőivel! Fedezd fel, hogyan változtatta meg a háború a világot! Megdöbbentő adatok, részletes térképek, színes grafikák és archív fotók sokasága segít eligazodni a történelmi korszak eseményeiben. A kötet végén Ki kicsoda…, Fogalommagyarázat és Név- és tárgymutató található.

 

RB 91 240276

Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 80
Kötésmód: puha, cérnafűzött

2.499.- 

50 tény, amit tudnod kell Földünk időjárásáról

Nem kell viharvadásznak vagy tudósnak lenned ahhoz, hogy megismerd Földünk időjárását: elég végigböngészned ezt az izgalmas könyvet. Az alapvető ismeretek mellett – a szél, az eső és a viharok keletkezése – most a legextrémebb időjárási jelenségekre is fény derül. Hallottál már a porördögökről? Tudod, mi az a szupercella? Láttál már holdszivárványt, békaesőt vagy repülőcsészealj-alakú felhőket? Nemcsak megmagyarázzuk ezeket a jelenségeket – meg is mutatjuk őket! Megdöbbentő tények, diagramok, infógrafikák és fotó segítik az olvasót, a kötet végén fogalommagyarázat és tárgymutató is található.

 

RB 91 130053

Írta: Jeff Kinney
Illusztrálta: Jeff Kinney
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 224
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.699.- 

Egy Ropi naplója 9. - A nagy kiruccanás

Egy kirándulás a családdal jó móka – kivéve, persze, ha az a család Heffley-éké! Az utazás ígéretesen indul, de aztán hamar beüt a balhé. Benzinkúti mosdók, megkergült sirályok, egy kis koccanás, meg egy elszabadult malac – Greg Heffley frankóbb nyári szünetet is el tudna képzelni ennél. De még a legcudarabb kirándulásból is válhat kaland – ezt a kalandot pedig nem fogják egyhamar elfelejteni sem Heffley-ék, sem az olvasók!

 

RB 91 240228

Írta: Emmanuel Cerisier, Jérôme Petit, Samir Senoussi
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 64
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.999.- 

Indiai tudományok és találmányok nagy könyve

Ez a könyv az indiai civilizáció gazdag történetét a tudományos felfedezéseken és találmányokon keresztül mutatja be. Indiában a matematikai problémákat versbe szedett költeményben fogalmazták meg, a táncot tudománynak tartották és a meghalt hitves iránti szerelemből gyönyörű palotát építettek.

 

RB 91 240214

Írta: Bernadette Costa-Prades - Emmanuelle Rigon
Illusztrálta: Jacques Azam
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 144
Kötésmód: puha, cérnafűzött

1.999.- 

Túlélési tippek kamaszodó lányoknak

Ikerkönyv kiskamasz lányoknak és fiúknak. Arról, hogy milyen nehéz egy kamaszodó gyereket elviselni, bizonyára minden felnőttnek van tapasztalata. Arra azonban, hogy milyen nehéz kamaszodó gyereknek lenni, már nem biztos, hogy mindenki emlékszik. Francia szerzőpárosok – pszichológusok és újságíró – arra vállalkoztak, hogy sok-sok kiskamasszal folytatott beszélgetésük tapasztalatait rendszerezik, és nem a felnőtteknek, hanem a gyerekeknek – külön a lányoknak és a fiúknak – adnak tanácsot ahhoz, hogyan éljék túl a kamaszodással járó, önmagukkal folytatott belső vívódásaikat és a külvilággal kialakuló kapcsolataikból származó konfliktusaikat.

 

RB 91 440024

Írta: Erdélyi Z. Ágnes - Hermann Irén
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 136
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

3.300.- 

33 világhírű magyar a XX. századból

Gyakran előfordul, hogy ha külföldön járva szóba kerül Drakula, a D-day, a Simpson család, vagy a Microsoft Word program, még a legidegenebb külföldi is rögvest sorolja a fogalmakhoz kapcsolható magyar személyeket. Nem véletlen ez, hiszen rengeteg olyan alkotás, tárgy, találmány, film vagy tett vesz körbe minket, amik magyar származásúak. Gondolhatunk a mára már igazi hungarikumnak számító operettre, melynek legendás művésze a siófoki származású Kálmán Imre. Ide tartozik a számtalan háborút megörökítő, világhírű Robert Capára, vagy eszünkbe juthat természetesen a XX. század legjobb futballistájának megválasztott Puskás Ferenc is. 33 világhírű magyart és érdemeiket gyűjtöttük össze, ebbe a nagyszerű kiadványba színes illusztrációkkal, szellemes stílusban, minden korosztálynak!

 

RB 91 240415

Szerkesztette: Dávid Ádám - Dóka Péter
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 157
Kötésmód: Füles, kartonált

2.499.- 

48 Másképp

Forradalmi tények és legendák újratöltve. 13 alternatívát olvashatunk fiatal szerzők tollából, akik az ifjúsági kategóriában Év Gyermekkönyve díjat nyert Jelen! és a jövőnket megjósoló 2050 antológia után az 1848/49-es eseményeken csavartak egyet. Mechanikus Petőfi és szónokló Szendrey Júlia? Borotválkozó Kossuth és forradalmár Rózsa Sándor?

 

RB 91 240190

Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 80
Kötésmód: puha, cérnafűzött

2.499.- 

50 tény, amit tudnod kell a második világháborúról

Miután Németország 1939-ben lerohanta Lengyelországot, kitört a történelem legtöbb áldozatot követelő háborúja. Kövesd végig, hogyan zajlottak az események! Ismerkedj meg a konfliktus kulcsszereplőivel! Fedezd fel, hogyan változtatta meg a háború a világot! Megdöbbentő adatok, részletes térképek, színes grafikák és archív fotók sokasága segít eligazodni a tragikus korszak eseményeiben. A kötet végén Ki kicsoda…, Fogalommagyarázat és Név- és tárgymutató található.

 

RB 69 240313

Írta: Clive Gifford
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 80
Kötésmód: puha, cérnafűzött

2.499.- 

50 tény, amit tudnod kell a találmányokról

Ismerd meg a találmányok történetét: a véletlen sikereket, az évekre elfeledett, később mégis sorsdöntő felfedezéseket, az elszánt kutatómunkával elért tudományos áttöréseket! A konzervnyitó, a sugárhajtómű, a mozgókép vagy a műszív feltalálása mögött más-más indíttatás áll, ám összeköti őket, hogy mind megváltoztatták az életünket: kényelmesebbé, boldogabbá, színesebbé vagy éppen hosszabbá tették. Bőséges tényanyag, szellemes infógrafikák, számtalan illusztráció és fotó segítik az olvasót, hogy megismerje a világ legfontosabb találmányait és feltalálóit!

 

RB 69 240326

Írta: Philip Parker
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 80
Kötésmód: puha, cérnafűzött

2.499.- 

50 tény, amit tudnod kell a vikingekről

A vikingek voltak a középkor legfélelmetesebb rablói, akik véres portyáikról, kincsszomjukról és vakmerőségükről váltak ismertté. 300 évig rettegésben tartották egész Európát, de közben gyönyörű művészeti alkotásokat készítettek, izgalmas regéket költöttek és jól szervezett társadalmat hoztak létre. Érdekes adatok, részletes térképek, színes grafikák és fotók segítenek eligazodni a vikingek világában.

 

RB 91 240284

Írta: Raman Prinja
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 80
Kötésmód: puha, cérnafűzött

2.499.- 

50 tény, amit tudnod kell a világűrről

Túl a bolygókon, túl az üstökös csóváján, túl a kisbolygóövezeten, túl a Tejút túlsó oldalán, sőt még a fekete lyukakon is túl… Látogass el oda, ahol a csillagok születnek, vagy ahol a vörös óriások fehér törpékké változnak! Nézd meg közelről a Naprendszer bolygóit, kalandozz forró jupiterek között, eredj a szuperföldek nyomába! Pillants be az űrhajózás jövőjébe! Ha a légkörön túlra készülsz, sose indulj el útikalauz nélkül. Vidd magaddal ezt a fotókkal, infografikákkal, szómagyarázatokkal teli könyvet, amely hasznos társ lesz utadon. Kalandra fel!

 

RB 69 240314

Írta: Rob Baker
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 80
Kötésmód: puha, cérnafűzött

2.499.- 

50 tény, amit tudnod kell a zenéről

Játszhatják elektromos vagy akusztikus hangszeren, megszólalhat afrikai dobon vagy indiai furulyán, elandalíthat egy dzsesszklubban vagy egy koncertteremben: a zene ezernyi alakban létezik. Ismerd meg a klasszikus zene korszakait, a modern irányzatokat a dzsessztől a rapig! Aztán indulj világ körüli útra – fedezd fel a távoli kultúrák népzenéjét, legszebb hangsorait, ritmusait és fontos hangszereit! Bőséges tényanyag, lenyűgöző fotók és grafikák, valamint az alapfogalmak magyarázata segít abban, hogy minél jobban megértsd Földünk egyetemes nyelvét: a zenét.

 

RB 91 240275

Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 80
Kötésmód: puha, cérnafűzött

2.499.- 

50 tény, amit tudnod kell az emberi testről

Amit tudni akarsz a testedről, de nincs kitől megkérdezni, arra most végre fény derül! Fedezd fel a szív, a tüdő, a máj, a vesék működését, kövesd végig a levegő és a táplálék kalandos útját a szervezeten belül! Derítsd ki, hogyan mozognak izmaid, miért nősz egyre nagyobbra, és közben milyen megdöbbentő változások történnek benned! Bőséges tényanyag, színes ábrák, eredeti fotók, valamint szellemes infógrafikák segítik, hogy a legújabb kutatások eredményeit is hasznosítva minél jobban megismerd a tested titkait. A kötet végén fogalommagyarázat és tárgymutató is található.

 

RB 91 440054

Írta: Köteles Viktória - Erdélyi Z. Ágnes
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 160
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

3.900.- 

66 Újabb magyar találmány

Immár öt éve annak, hogy megjelent Köteles Viktória 88 magyar találmány című könyve, mely óriási sikert hozott szerzőjének és kiadónknak egyaránt. Ám a világ nem áll meg, nap mint nap olvashatunk újabb és újabb világraszóló magyar találmányokról, a szellemes tojástérképről, a tűzoltócsapra szerelhető ivókútról, az intelligens sebészeti késről. Hogy a nemzetközi hírnévre szert tevő vállalkozásokról, a Preziről vagy a Ustreamről ne is beszéljünk. Előző könyvünkben a 20. század első fele dominált, most egy jóleső múltban kalandozás után a század végének és a 21. század elejének jeles feltalálóit vettük szemügyre. Senkinek sem ismeretlen a Fenyő Márta-féle polarizált fényterápia, a Sensolite, története mégis érdekes, és aki szépült már Ilcsi néni csodakrémeivel, biztosan szívesen olvas keletkezésükről. A nemzeti kincsnek számító magyar találmányok közül nem is egy a távoli múltban született, de sikersorozata még ma is tart: a Zwack Unicumé, a halasi csipkéé vagy a herendi porceláné. Szerep

 

RB 91 070229

Írta: Eve Ainsworth
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 232
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.990.- 

7 nap

Egy hét elég, hogy megforduljon a világ! A szép és népszerű lány, Kez tör előre a maga útján, nem érdekli, kit bánt meg, kit tapos el közben, sőt még élvezi is, ha uralkodhat mások felett. A kövérkés, ügyetlen Jess tökéletes célpont. De Jess váratlanul szövetségesre talál egy srácban, aki támogatja és kiáll mellette. Akkor mi a probléma? Hogy a fiú nem más, mint Kez barátja. Eve Ainsworth tűpontosan írja le az iskolai zaklatás folyamatát, váltogatva a támadó és az áldozat nézőpontját. A 7 nap minden szépítés nélkül, de együttérzéssel és mély emberismerettel tárja föl mindkét főszereplő érzéseit és indítékait.

 

RB 91 440002

Írta: Köteles Viktória
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 144
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött

3.500.- 

88 magyar találmány

88 magyar találmány, melyek megváltoztatták a világot. Kempelen Farkas már a XVIII. század végén ámulatba ejtette a közönséget verhetetlen sakkozógépével, és ez még csak a kezdet volt. Folyamatosan felhívtuk és felhívjuk magunkra a világ figyelmét újabb és újabb döbbenetes találmányokkal és feltalálóikkal, akiknek köszönhetően olykor jóval könnyebb vagy kényelmesebb lett az életünk vagy olyan ismeretekre derítettek fényt, melyek óriási lépésekkel járultak hozzá a tudomány fejlődéséhez.

 

RB 91 990007

Írta: Petr Sís
Illusztrálta: Petr Sís
Kiadás éve: 2019
Kötésmód: Keménytábla

3.990.- 

A fal

A FAL megszületését személyes élmény inspirálta. Amikor Petr Sís fia, Matěj tízéves korában az iskolából jövet megkérdezte, hogy az apukája a jó vagy a rossz telepesek közé tartozik-e, a szerző rájött, képek segítségével mesélheti el a legkönnyebben Amerikában született gyerekeinek, hogy honnan származik, és hogyan nőtt fel a vasfüggöny mögött. Három hangon szólal meg a történet: a történelmi krónikás, a visszaemlékező felnőtt és a naplót író fiú hangján. A nyomasztó, fekete-fehér történelmi háttér, amelyen csak a csillagok és nyakkendők vöröse rikít, kontrasztban áll a vágyak és a szabadság tarka színkavalkádjával. A könyvet a képi világ és a személyes naplóbejegyzések teszik igazán különlegessé gyerekek és felnőttek számára egyaránt.

 

RB 91 240329

Írta: Zágoni Balázs
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 360
Kötésmód: puha, cérnafűzött

2.499.- 

A Gömb - Fekete fény 1.

Az Európai Unió felbomlik. Az országok városállamokra esnek szét, a nyugdíjasok első lázadását újabbak követik, megjelenik a röghöz kötés és a neojobbágyság. A gyerekek öröklik szüleik adósságait, ezért csak egyetlen módja van, hogy az ember ne legyen haláláig a Város szolgája: ha csatlakozik a falon kívüli kolóniák egyikéhez. A tizenhárom éves Vik egy gombászkolóniában él, az egy évvel idősebb Ajla pedig a Városban. A fiú minden nap a túlélésért küzd, a lánynak sejtelme sincs, mi történik a falon túl. Mielőtt a sorsuk összefonódik, Vik találkozik a rejtélyes eredetű Gömbbel, és ez örökre megváltoztatja az életét. A Fekete fény sorozat első kötete eredeti hangú kalandregény, amely egy számunkra ismerős vidék lehetséges jövőjébe vezeti el olvasóit.

 

RB 91 240092

Írta: Dóka Péter
Illusztrálta: Lakatos István
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 88
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött

2.490.- 

A kék hajú lány

Mindig vámpírokat rajzol, fekete a körme, és kerekes székben ül. Ő Mira, a kék hajú lány, aki éppen várja a csodát. Mert csodára néha szükség van. Főleg egy kórházban. De nem a csoda érkezik, hanem a tizenhárom éves Olivér. A fiúnak nincsenek barátai, a plüsspatkányával alszik, és szeret felmászni a magasba. Kórházba is azért került, mert leesett egy fáról. A gyerekosztály a rejtélyes és furcsa álmok helye, Olivér itt barátokra talál, és sokkal jobban érzi magát, mint odahaza. Mindenkin megpróbál segíteni, aki beteg vagy boldogtalan. De leginkább egyvalakit szeretne megmenteni: a félelmei elől álomvilágba menekülő kék hajú lányt.

 

RB 91 070333

Írta: Monica Hesse
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 376
Kötésmód: puha, ragasztott

3.490.- 

A kék kabátos lány

1943 januárja, Amszterdam. Hanneke biciklivel járja a feketepiacot, és az ott szerzett áruval kereskedik. A háború borzalmai már elérték a várost, a lány elesett szerelmét gyászolja, mégis sikerül viszonylag kiegyensúlyozott életet biztosítania családjának. Egy napon azonban egy idős néni megkéri, hogy keressen meg egy eltűnt zsidó lányt. Ekkor alapjaiban változik meg Hanneke élete. A felnőtté válás lenyűgöző története egy fordulatos történelmi regényben.

 

RB 91 070178

Írta: Tasnádi István
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 116
Kötésmód: Kartonált, füles

2.490.- 

A kőmajmok háza

Kornél tíz év körüli, asztmás fiú, aki kettesben él az anyjával egy pesti bérházban. Apját nem ismeri. A nyári vakáció ideje alatt összeismerkedik egy különös lánnyal, aki folyton mágikókról, nyambikvarákról, peritonokról és egyéb furcsa lényekről beszél. Kornél nem igazán hiszi el, amiket Iza mond, de a hamarosan bekövetkező események meglepő módon igazolják a kislány szavait. Gyuri tizenkét év körüli, vagány és nyughatatlan srác, nem igazán találja a helyét a világban. Nagyszüleinél, egy pesti bérházban tölti a vakációt, és leginkább barátjával, a házban lakó Tomival üti el az időt. Együtt csavarognak a nyolcvanas évek Budapestjén: beszöknek a Szikra moziba, bámulják a légiparádét, fociznak, bandáznak. A két fiú története a könyv végén összefonódik. Hogy miként, az kiderül Tasnádi István ifjúsági regényéből, amelyben minden részlet egy nagy kirakós darabja. A könyv 2012-ben elnyerte az IBBY Év Gyerekkönyve Díját.

 

RB 91 240210

Írta: Tóth Krisztina
Illusztrálta: Makhult Gabriella
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 32

2.499.- 

A lány, aki nem beszélt

Tóth Krisztina meséjében különös módon fonódik össze egy teknőben született lány, a szülei és három testvér története. Otthonra lelhet-e az elhagyott gyermek? Ki neveli fel anyja, apjaként? Látja-e valaha édes szüleit? Hogyan találnak egymásra a testvérek? Sorsaikat úgy fűzik egybe titokzatos kötelékek, ahogy a csillagokat láthatatlan, égi ösvények. Az örökbefogadott lánynak a magány, az emlékezés és a kiengesztelődés segít hazatalálni, miközben a csillagok ugyanúgy ragyognak mindnyájukra, akárhonnan jöttek, és akárhová is tartanak.

 

RB 69 820055

Írta: Siobhan Dowd
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 368
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

3.500.- 

A láp gyermeke

Miközben a tizennyolc éves Fergus tőzeget ás Tally nagybátyjával az észak-ír határon, egy halott kislányra lel a lápban. Úgy tűnik, a gyermeket meggyilkolták. Fergust szinte fojtogatják a körülötte zajló őrült események – a bátyja éhségsztrájkol a börtönben; Cora iránti érzései mindjobban összezavarják; a szülei állandó veszekedésben élnek a családra nehezedő terhek nyomása alatt; ráadásul valaki megpróbálja megzsarolni a fiút: futárnak használná, s csak a jó isten tudja, mit kellene szállítania –, a mocsárban talált gyermek története egyre titokzatosabb fordulatokat vesz. A láp gyermeke megdöbbentő ifjúsági regény a béke nevében hozott áldozatról és az emberi szellem rendíthetetlen erejéről a zseniális Siobhan Dowd tollából.

 

RB 91 800091

Írta: Luca Cognolato – Del Francia Silvia
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 200
Kötésmód: cérnafűzött, keménytábla

1.990.- 

A láthatatlan hős

Van egy gyönyörű zsidó legenda, mely szerint Isten azért nem pusztítja el a világot, noha az tele van gonoszsággal, mert az emberi történelem minden pillanatában él a földön harminchat igaz ember - olyan férfiak és nők, akik egyszerűen nem tűrik az igazságtalanságot. Senki sem tudja a nevüket, és ők sem tudják magukról, hogy az igazak közé tartoznak. Giorgio Perlasca is ilyen Igaz Ember volt. Ebben a fiataloknak szóló regényben megelevenedik a történelem egyik legembertelenebb időszaka: 1944-45 A szovjet csapatok nyugat felé törnek előre, a fővárosban rekedt zsidókat az éhség és a hideg mellett a német és magyar nácik esztelen támadásai tizedelik. Ekkor egy olasz húskereskedő elhalasztja saját hazautazását azért, hogy annyi embert mentsen meg, amennyit csak tud. Perlasca megpróbálja megmenteni őket, ehhez azonban egy utolsó, elképesztő, hihetetlenül kockázatos hazugságra van szükség... Végül 5 200 zsidót sikerült megmentenie Budapesten.

 

RB 91 240193

Írta: Tamási Áron
Illusztrálta: Herbszt László
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 200
Kötésmód: keménytábla

2.999.- 

A legényfa kivirágzik

Tamási Áron legszebb meséi és legmesésebb elbeszélései olvashatók ebben a kötetben. Az ízes nyelven elbeszélt történetek életre keltik a korabeli Erdély és a székely mesevilág különös alakjait: az eszes vándorlegényt, a segítőkész ördögöt, a szeretetre vágyó Halált, a furmányos kereskedőt és persze a szép hajadont, akinek rózsa illatozik a köldöke helyén. Hun eredet monda, pimasz góbé mese és életrajzi visszaemlékezés épp úgy található a válogatásban, mint felizzó szerelemről vagy boldogtalan karácsonyról szóló novella. Herbszt László színes rajzai egyszerre mutatják meg a történetek drámai erejét és felszabadító humorát.

 

RB 91 82003

Írta: Siobhan Dowd
Illusztrálta: Siobhan Dowd
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 279
Kötésmód: puha, cérnafűzött

2.900.- 

A londoni óriáskerék rejtélye

Amikor Glória néni fia, Salim titokzatos körülmények között eltűnik a londoni óriáskerék zárt fülkéjéből, mindenki kétségbeesik. Egy izgalmas nyomozás kezdődik Ted vezetésével, aki kicsit más...

 

RB 91 030102

Írta: Elekes Dóra
Szerkesztette: Csányi Dóra, Tsík Sándor
Illusztrálta: Kun Fruzsina
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 40
Kötésmód: cérnafűzött, keménytábla

1.990.- 

A muter meg a dzsinnek

Mi történik, ha anyát elrabolják a dzsinnek? A finom humorral átszőtt történetet kiskamasz kortól mindenkinek ajánljuk olvasásra, beszélgetésre, feldolgozásra. „Elekes Dóra könyve, A muter meg a dzsinnek, társadalmunk egyik mélyen gyökeredző tabujával szembesít: az anya nem lehet alkoholista. Aki az, az nem anya. Az muter. Arról nem beszélünk, így irodalmi műveknek sem lehet tárgya. Ez a tabu nem szent, csupán a tiltást, éles oppozíciók határát jelöli: gyerek és felnőtt, józan és részeg, játék és szégyen, megértés és zűrzavar határát. A szöveg narrátora mégis a lehető legtermészetesebben jár-kel ezen a határvidéken, teljességgel mentes marad minden pátosztól. Csak az olvasó torkában növekszik valami. Diszkomfort inkább, mint fájdalom, nem követi katarzis. Ez az az irodalmi nyelv, amelyen valódi problémák tárgyalhatók. Vicces, játékos és felszabadító, rideg, szigorú és gonosz. Amilyenek a dzsinnek.” Mészáros Márton irodalomtörténész (IrodalmiCentrifugA)

 

RB 69 990006

Írta: Jakub Plachy
Illusztrálta: Jakub Plachy
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 49

1.990.- 

A nagy pisikönyv

Ez az egyedülálló, játékos és tanulságos zsebkönyv minden oldalról körbejárja a pisilés témáját, a vizelés alapelveinek összefoglalásától kezdve, annak történetén keresztül egészen a kortárs stílusokig és technikákig. Jakub Plachý (*1989) a prágai Iparművészeti Egyetem illusztráció és grafika szakán végzett. Miért pisilünk? Ki pisil? Miből áll a vizelet és mit árul el a színe? Hány litert pisil egy elefánt? Többek között erre is választ találhattok ebben a vicces képes enciklopédiában. Mert akár hiszitek, akár nem, mindenki pisil: a kisbaba az anyukája pocakjában, a Dalai láma, sőt, a miniszterelnök is.

 

RB 91 070379

Írta: Berg Judit-Kertész Erzsi
Illusztrálta: Bernát Barbara
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 184
Kötésmód: puha, ragasztott

2.490.- 

A négy madár titka

Az egész egy titkos ládikával kezdődik, és a rejtélyek egyre csak szaporodnak: Mit rejt a titkos tégely? Hová tűnt Gerda? Mik azok a furcsa rajzok a füzetében? Kicsoda DR?És miről csicseregnek a madarak? Kövesd a sorokat és nyomozz együtt Kikivel! „Galamb mutatja az utat, Sas őrzi a fészket. A titok fölött holló köröz, A veréb nem közönséges madár.” Ezt a könyvet 8-12 éves gyerekek számára ajánljuk.

 

RB 91 070416

Írta: Dániel András
Illusztrálta: Dániel András
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 80

3.490.- 

A nyúlformájú kutya

Egy nyúl, aki csak látszólag az. Egy könyvbe zárt, rajzolt város. Igaziak híján egy elképzelt barát. Egy csomó kérdés, melyekre még ez a kitalált barát sem tudja a választ. E könyv különös hőse kétféleképpen is idegen. Nincs otthon a saját testében, ahogy nem találja a helyét az őt örökösen másfélének ítélő világban sem. Egy elrajzolt figura, aki fel- alá bolyong egy meghökkentően furcsa könyv oldalain. Ahol sok minden érthetetlen, bizarr vagy nevetséges – és talán éppen ezért lehet annyira ismerős, nemcsak a tizenéves, de a felnőtt olvasónak is.

 

RB 91 820039

Írta: L. Molnár Edit
Illusztrálta: Mendlik Bálint és Neogrády-Kiss Barnabás
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 260
Kötésmód: cérnafűzött, keménytábla

3.500.- 

A sárga kanapé

Kisó lassan 16 éves. Néha randizik, de nem különösebben izgatja a dolog. Egészen addig, amíg fel nem bukkan a színen a szomszéd srác. Illetve srácok. Hiszen egy testvérpár költözik a mellettük lévő házba. Kisó szerelmes lesz. Nagyon. Kristófba, az idősebb zöld szeműbe. Ő a nagy szerelem, az igazi, az ELSŐ.
Legalábbis úgy tűnik.
Aztán...
Egy pénteken naplót kezd írni.
Ezt a naplót tartod most a kezedben.
Fél év történéseit.

 

RB 91 820049

Írta: L. Molnár Edit
Illusztrálta: Mendlik Bálint és Neogrády-Kiss Barnabás
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 416
Kötésmód: cérnafűzött, keménytábla

3.500.- 

A sárga kanapé 2.

Kisó 16 éves. Néha randizik, de nem különösebben izgatja a dolog. Egészen addig, amíg fel nem bukkan a színen a szomszéd srác. Illetve srácok. Hiszen egy testvérpár költözik a mellettük lévő házba. Kisó szerelmes lesz. Nagyon. A nagy szerelem, az igazi. De hogyan tovább? Van jövője a kapcsolatnak? A folytatásból kiderül! Ezüst- (Moonbeam Children's Book Awards - 2013) és aranyérmes (Independent Publisher Book Awards - 2014) pécsi írónő, néprajzkutató. Kislánya megszületése után kezdett mesekönyveket és ifjúsági regényeket írni. Két gyerekével és férjével él. Mindig is imádta a történeteket, és máig vallja: „Aki gyerekkorában olvas, az előbb-utóbb írni is elkezd.”

 

RB 91 070419

Írta: Szakács Eszter
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 544
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

3.990.- 

A szelek tornya

A vakáció utolsó napján a vagány Mira felmászik a környékükön évek óta elhagyatottan álló építkezési terület darujára, hogy megszabaduljon az őt üldöző osztálytársaitól. Fent, az irányítófülke ablakán át megpillant egy másik, ismeretlen világot. A kitörő viharban azonban megcsúszik és lezuhan, de egy griff megmenti az életét. A lány apja egészen eddig titkolta előle, hogy születésekor a Moirák titkos feladatra választották ki Mirát: kapuőre lesz az Olümposz nevű bolygónak, ahol a görög istenek élnek napjainkban. A kapuőrök mindig egy párból állnak: griffből és grifflovasból, akik ugyanazon percben születtek. Telepatikus kapcsolat köti össze őket, de ez a kapcsolat a tizenötödik születésnapjukon jön csak létre. Ekkor kezdik el tanulmányaikat az Olümposzon, ahol fel­készítik őket leendő feladatukra, ami nem kisebb, mint a világ bonyolult rendjének megőrzése. Az új iskola mellett Mirának a föl­di dolgait is el kell rendeznie, és meg kell fejtenie a család múltját átszövő titkokat...

 

RB 91 070203

Írta: Mán-Várhegyi Réka
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 392
Kötésmód: puhatáblás

2.990.- 

A szupermenők

Főhősünk neve egyszerű és hétköznapi: Szabó Marci. Egyébként lány, és most tölti a tizenhatot. Hogy miért Marci? Mert a Marcellinánál (ami az eredeti neve) még egy fiúnév is jobb, legalábbis szerinte. Történetünk elején Marci élete kész katasztrófa: szülei elváltak, emiatt az anyjával és magába forduló nővérével a napfényes belvárosi lakásból egy panelbe költöznek. Az új otthonnal új suli is jár, ami nem más, mint a helyi középiskola, a Spuderka. Tagozat nincs, szakkörök is alig, a tanárok és a diákok nagy része első látásra elmebeteg. A kezdeti rémálom után Marci mégis barátokra talál, ők a beszédes nevű Nihil (szüleinek: Laura), a stíluskirálynő Hajni és az eminens Panni. Hogy mi bennük a közös? Természetesen az, hogy ők nem menők. És nem is akarnak azok lenni. Vagy talán mégis?

 

RB 91 240194

Írta: Janikovszky Éva
Illusztrálta: Kárpáti Tibor
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 40
Kötésmód: cérnafűzött, keménytábla

1.999.- 

A tükör előtt

Janikovszky Éva kamaszmonológját folyóiratból, filmes feldolgozásból ismerjük, de könyvben még nem látott napvilágot. Kárpári Tibor színes képeskönyve feleleveníti és egyben tovább is gondolja Réber László rajzi világát.

 

RB 91 240150

Írta: Timothée De Fombelle
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 96
Kötésmód: Kartonált

1.990.- 

Ábrándok könyvtára

Az Ágról szakadt Tóbiás és a Vango szerzőjének új könyve az olvasás és a képzelet mindennel dacoló erejéről szól. Főhőse, Viktória életébe egyszer csak beköltöznek a regényhősök, és eldönthetetlenné válik, mi a regény, és mi a valóság. Fordulatos nyomozása során Viktóriának számos rejtélyt kell megoldania: hol bujkálnak a csejenek, hová tűnt a hangos falióra, és miért tesz a fejére édesapja indiánfejdíszt, ha munkába indul? Az Ábrándok könyvtára egy kis könyv a bennünk lakozó nagy könyvekről. Magyar nyelvű kiadását Timothée de Fombelle könyvszerető magyar barátainak ajánlotta, sorai a kötetekben is olvashatók.

 

RB 91 240185

Írta: Laik Eszter
Illusztrálta: Kárpáti Tibor
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 64
Kötésmód: keménytábla, cérnafűzött

2.199.- 

Abszurd, bravúr, celeb. 100 idegen szó verses magyarázata

Az olvasó, akár gyerek, akár játékos kedvű felnőtt 100 gyakori idegen szó verses magyarázatát találja meg e rendhagyó „idegen szavak szótárában”. A lexikon forgatható hagyományos verseskötetként is, amelyben vicces, meghökkentő, tágas vagy épp szűkös világunk szereplőinek tarkabarka sereglete vonul fel, a Jetitől a maffiózókon át a zsonglőrig.

 

RB 91 240225

Írta: Timothée de Fombelle
Illusztrálta: Francois Place
Kiadás éve: 2009
Oldalszám: 316
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.999.- 

Ágrólszakadt Tóbiás – A számkivetett

Felejthetetlen liliputi világot tár elénk az utóbbi évek legnépszerűbb francia kalandregénye. A számos nemzetközi díjjal kitüntetett könyv meghódította Európát: új, izgalmas hangon szól barátságról, harcról, szerelemről, természetről, családról, humánumról.

 

RB 91 240002

Írta: Timothée de Frombelle
Illusztrálta: Francois Place
Kiadás éve: 2009
Oldalszám: 335
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

3.490.- 

Ágrólszakadt Tóbiás – Lilia szeme

Egy felejthetetlen liliputi világot tár elénk az utóbbi évek legnépszerűbb francia kalandregénye. A számos nemzetközi díjjal kitüntetett könyv meghódította Európát: új, izgalmas hangon szól barátságról, harcról, szerelemről, természetről, családról, humánumról.

 

RB 91 820028

Írta: David Almond
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 352
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

3.500.- 

Agyag

Idegen érkezik a városba. Stephen Rose-nak hívják. A bőre akár a viasz, a szaga émelyítő, de a tekintete megbabonáz. Nincsenek szülei. Nincsenek barátai. Beköltözik Flúgos Maryhez. Az emberek mindenféléket beszélnek róla. Egy dolog azonban biztos: varázslat van azokban a fura szobrokban, amelyeket agyagból készít. No és Davie meg Geordie? Tartsák magukat távol tőle? Vagy inkább barátkozzanak össze vele? Szövetségesük lehet-e vajon az idegen a szörnyű Mouldy meg a haverjai ellen folytatott harcban?

 

RB 91 280001

Írta: Berg Judit - Polgár Judit
Illusztrálta: Bernát Barbara
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 276
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

3.460.- 

Alma

Egy különös nyári délután, amelyen egymást érik a váratlan és nyugtalanító események, Alma, Drifter, Félix és Bella egy számukra idegen világba kerül. Visszajuthatnak-e a saját valóságukba? Hogyan? A sötét birodalom uralkodója próbatételek elé állítja őket. Látni szeretné, hogyan lesznek úrrá váratlan helyzeteken. Meg tudnak-e hozni súlyos döntéseket? Képesek-e áldozatokra? S a végén méltó ellenfélnek bizonyul-e Alma? Berg Judit, József Attila- és IBBY-díjas író, Rumini megteremtője és Polgár Judit, minden idők legjobb női sakkozója összefogott, hogy fiatal olvasóiknak egy kicsit a sakkról, de inkább a sakkon túl az életről meséljenek. Ők már megtapasztalták: semmi sem fekete-fehér, még a sakktáblán sem, nemhogy az életben, senki sem abszolút jó vagy abszolút gonosz. Nem kell, hogy sakkozni tudj. Alma társai sem tudnak. Mégis, nélkülük Alma biztos bukásra lenne ítélve.

 

RB 91 240203

Írta: Julie Anne Peters
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 248
Kötésmód: puha, cérnafűzött

2.499.- 

Amikor ezt olvasod, én már nem leszek

Daelyn az iskolai kegyetlenkedések céltáblája, tele van lelki sérülésekkel, komplexusokkal. Egy sikertelen öngyilkossági kísérlet miatt nem tud beszélni, a némaság magánya veszi körül. Szeretne elmenekülni az iskolától, a szüleitől, az életétől… Korábbi öngyilkossági kísérletei kudarcot vallottak, de miután rátalál egy honlapra, amely öngyilkosságot tervezők számára készült, már tudja: ezúttal sikerrel jár majd. 23 napja marad, hogy esetleg változtasson a döntésén. És rögtön az első napon találkozik valakivel: egy különös fiúval, aki barátkozni szeretne vele, aki segíteni akar rajta. Megkezdődik a visszaszámlálás.

 

RB 91 240155

Írta: Anne Blanchard
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 64
Kötésmód: keménytábla

2.999.- 

Arab tudományok és találmányok nagy könyve

A könyv a tudományos felfedezéseken és találmányokon keresztül mutatja be az arab civilizáció felvirágzását és elterjedését Mohamed próféta törzsének első hódításaitól a birodalom aranykoráig: Bagdadban, al-Khvárizmi a tízes számrendszert alkalmazza, Kairóban al-Házen a fényjelenségeket tanulmányozza, Iszfahánban Avicenna a tudományok szintjére emeli az orvoslást, Damaszkuszban al-Sátr lelkesen tanulmányozza a csillagászatot Amikor a birodalom a 15. században hanyatlásnak indul, Európa lesz a tudományos kutatás központja, de az európai tudósok még hosszú ideig az arab nyelvű kéziratokra támaszkodnak. Térkép, időrendi táblázat és szómagyarázat segíti az ismeretek elmélyítését.

 

RB 91 890006

Írta: Pacskovszky Zsolt
Illusztrálta: Neszmélyi Réka
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 134
Kötésmód: puhatáblás, ragasztott

1.450.- 

Az álomrendőrség 1. Kishugó és a medvelöket

Kishugó kettős életet él. A hamarosan a 13. születésnapját ünneplő, kissé faragatlan, kissé öntörvényű, ritka és különös képességgel megáldott fiú nappal iskolába jár igaz, nem tanulni, hanem inkább aludni. Az osztálytársai csak nevetnek rajta. Egyikük sem sejti Kishugó kialvatlanságának valódi okát. Mert Kishugó még véletlenül sem árulhatja el nekik, hogy éjszaka egy titkos szervezetnél, az Álomrendőrségnél vigyázza az emberek álmát, és olykor hajmeresztő kalandokban van része.

 

RB 91 240111

Írta: Antje Helms
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 160
Kötésmód: Kartonált

2.490.- 

Az enyém is megnő?

Mire jó a szeméremszőrzet? Meddig tart a szex? Biztonságos-e az óvszer? Milyen a szülési fájdalom? Ha téged is izgatnak ezek a kérdések, de még senkinek nem merted feltenni őket, akkor ezt a könyvet neked találták ki. Veled egyidős fiúk és lányok hetven ilyen cikis témát dobtak fel, és itt mindre megtalálod a rövid, ütős, pontos választ. És a fotók? A fotókon szét fogod röhögni magad. Lazák, őszinték, viccesek. Pont olyanok, mint te.

 

RB 91 240273

Szerkesztette: Lackfi János
Illusztrálta: Molnár Jacqueline
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 144
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.699.- 

Az informatikus kutyája – Frankofon antológia

100 év legvagányabb francia gyerekversei. Lackfi János tizenöt francia és belga költő legszebb, legőrültebb, legőrültebben szép verseit válogatta össze és fordította le az elmúlt száz évből. A világhírű francia gyerekköltészetből először jelenik meg antológia magyar nyelven.

 

RB 91 070241

Írta: Nényei Pál
Illusztrálta: Baranyai (b) András
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 424
Kötésmód: puha, cérnafűzött

3.990.- 

Az irodalom visszavág 1.- Léda tojásaitól az Aranyszamárig

Ez a könyv azoknak szól, akiknek gyöngybetűkkel teleírt füzetében különböző színekkel alá vannak húzva a címek, és kiemelő filccel jelölve a megtanulandó fogalmak. Akik a kötelező olvasmány kifejezés elhangzásakor heveny undort éreznek, és azonnal internetes összefoglalások, meg Kötelezők röviden című kiadványok után néznek, akik a memoriterek magolása közben szitkozódnak, és a költő meg a tanár édesanyját emlegetik. Nényei Pál középiskolai tanár és drámaíró épp az irodalom történetét írja: kamaszoknak! De nemcsak azoknak, akiknek már eddig is fontosak voltak a regények, versek, színmûvek. Sôt, nem is csak kamaszoknak, hanem bárkinek! A szerzô szerint ugyanis az irodalom nem tantárgy, hanem az, amitôl… ember az ember. A jó tanulók per­sze használhatják „segédtankönyvként” is, a többiek viszont csak élvezzék a könyv humorát, és nézzenek menô és életbe vágó dolog­ként az irodalomra!

 

RB 91 070315

Írta: Nényei Pál
Illusztrálta: Baranyai (b) András
Kiadás éve: 2016
Kötésmód: puha, ragasztott

3.990.- 

Az irodalom visszavág 2. - A Paradicsomkerttől a Pokol kapuj

Végre eljött a nagy pillanat, amit annyira vártunk:az Irodalom másodszor is visszavág! Ebben a másodikban már az az Irodalom születéséről? - Ó. Ugyanarról szól mind a két kötet? Újra megteremtik a Világot, és vele a Szót, az Irodalmat? Igen, pontosan ez a helyzet. Ebben a második kötetben kiderül, hogy Zeuszés Jupiter után (szabadon) bizony egy másik Isten is teremtett egy világot és ez is a mi világunk! És e kettô csodás találkozásból született meg az, amit ma Irodalomnak nevezünk. Ez a másik Isten, a zsidóké és keresztényeké elég sokban különbözik az antik istenektôl. Szigorúbb és engedékenyebb is egyben. Jobban is ismerjük ôt, épp ezért nehezebb róla gondolkodnunk. Róla és a Könyvrôl, amiből az emberiség megismerhette: a Bibliáról. A Paradicsomkertben indul ez az izgalmas és felkavaró szellemi utazás, amelynek utolsó állomása Dante Isteni színjátéka.

 

RB 91 070347

Írta: Neal Shusterman
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 336
Kötésmód: puha, cérnafűzött

3.490.- 

Az óceán mélyén

A Tilos az Á Könyvek Vészkijárat sorozatát ezúttal Neal Shustermann könyvével folytatjuk. Az óceán mélyén a 15 éves Cadenről szól, aki egy vészkijáratot találva az elméjében, egyre jobban alámerül egy másik világba, egy másik valóságba, mint amiben általában a hétköznapi, éber tudatállapotunkban vagyunk.

 

RB 91 070279

Írta: Wéber Anikó
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 210
Kötésmód: puha, cérnafűzött

2.490.- 

Az osztály vesztese

Az éjszaka leple alatt furcsa kép kerül az osztály facebook oldalára: esetlen alak minion­jelmezben, felette a falra írt felirat: Az osztály vesztese! Az osztályfőnök tombol, a diákok gyanakodva méregetik egymást. Tettesnek se jó lenni, de áldozatnak még rosszabb. gyerek életét ismerjük meg mindenestül, miközben velük izguljuk és szorongjuk végig ugyanazt a pár napot a felkeléstől a feleltetéseken át a napköziig. Vajon ki tette és miért?

 

RB 91 280009

Írta: Berg Judit
Kiadás éve: 2020
Oldalszám: 272

3.640.- 

Az őrzők

Renard felügyelő párizsi irodájában fontos hírt kap: régi ellenfele, Hiéna, Európa múzeumainak és magángyűjteményeinek hétpróbás fosztogatója a magyar fővárosban készül új akcióra. Ezzel egyidőben egy gimnazista lány újságíró édesanyja nyomtalanul eltűnik Budapesten. Bora arra gyanakszik, hogy az anyukáját elrabolták, mert olyan információ birtokába..

 

RB 91 820052

Írta: Bjørn Sortland
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 524
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

4.900.- 

Az őszinteség perce

A tizenhét éves Fridánál súlyos szembetegséget diagnosztizálnak. Kétségbeesésében céltalanul rója Oslo utcáit, amikor is elhatározza, hogy utazni fog: látni akarja a világ csodáit, mielőtt elhatalmasodik rajta a kór, s már mindenhez túl késő lesz. Firenzében találkozik a szintén norvég, kissé megszállott Jakobbal, aki épp egy ifjúsági magazinnak készül cikket írni arról, hogyan ábrázolták a világ nagy művészei a keresztre feszítést az évszázadok során. Frida a fiú mellé szegődik, együtt utazgatnak. Jakob pedig szívesen magyaráz a lánynak a műalkotásokról, miközben egyre bensőségesebbé válik a kapcsolatuk. Kettejük és az évszázados mesterművek története egymásba fonódik.

 

RB 91 070420

Írta: Szakács Eszter
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 504
Kötésmód: puha, cérnafűzött

3.990.- 

Babilon

A Korfu szigetén élő León régi grifflovas családból származik, és minden vágya, hogy ő is hős grifflovassá váljon. Ám amikor a Moirák nem őt, hanem az unokatestvérét választják egy olümposzi griff párjául, León nem törődik bele a görög sorsistennők döntésébe: az első váratlan lehetőségre lecsap, hogy kezébe vegye és újraírja a sorsát! Ehhez át kell kelnie egy másik világba, a Babilonra, hogy egy vad griffet keressen magának, ám az új világ váratlan meglepetéseket tartogat számára. A megpróbáltatások során Leónnak rá kell ébrednie, hogy rajta kívül talán senki nem képes megállítani Ahrimánt, az emberiség ősi ellenségét, aki alig egy évvel a Második Kapuháború után ismét megpróbálja elpusztítani a Földet és a zsebuniverzumokat.

 

RB 91 290025

Írta: Kiss Lehel
Illusztrálta: Bódi Kati
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 72
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

1.990.- 

Babiloni történet

Kiss Lehel Babiloni történet című verses elbeszélése bibliai történetet dolgoz fel, Dániel könyve első három részének történéseit eredeti, rendkívül szellemes megközelítésben tárja az olvasók elé. A babiloni fogságba került Dániel és társai, valamint Nabukodonozor történetét a szerző könnyedén, humorral meséli el, a hajdan – évezredek távolába vesző – város leírását a mai korra történő utalásokkal fűszerezi úgy, hogy mindez a legkevésbé sem hat idegenszerűen vagy éppenséggel erőltetettnek. A magyaros verselésű szöveg hűen követi a babiloni foglyok történetét, mindazokat az eseményeket, amelyek a jóserejű látomásokat, álmokat követően elvezetnek Nabukodonozor király katartikus élményéhez és annak történelmi jelentőségű következményéhez. A történet jól tagolt, ritmusos szövegekben elevenedik meg, Kiss Lehel valósággal újrateremti a hajdanvolt keleti világot, gazdag és dokumentált, ugyanakkor érzékletes leírásaival közel hozza olvasóihoz Babilont és a benne élő embereket.

 

RB 69 990004

Írta: Tatána Rubasova
Illusztrálta: Jindřich Janíček
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 100
Kötésmód: kartonált

3.990.- 

Bámulatos robotexpedíció

Az emberi populáció a múlté. A robotok még csak nem is sejtik, hogy valaha létezett, mégis a nyomába erednek. Két felderítőt indítanak útnak, hogy térképezzék fel a Falon túli területet. William és Meriwether számos megmérettetésen megy keresztül, átkelnek az egykori Egyesült Államok sivatagain, erdein, hegyein és folyóin. Közben tragikomikusan félreértelmezik az emberi települések maradványait. Hogy boldogulnak a számukra felfoghatatlan leletek értelmezésével? Mikor nem fognak már végre egymás áramköreire menni? A képregényszerű, gyerekek és felnőttek számára egyaránt élvezhető kötetben a robotok hitetetlen könnyedséggel feszegetik a lét alapvető kérdéseit. Elsősorban azoknak ajánljuk, akiknek van humorérzékük, illetve szeretik a kalandokat és a sci-fit.

 

RB 69 020128

Írta: Somfai Anna
Illusztrálta: Horváth Ildi
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 162
Kötésmód: Keménytábla

2.790.- 

Barátságháló

Időutazásos kalandok a múltban és egy másik dimenzióban! Lencsi és Fülöp egy különleges képességű macska segítségével nemcsak a gonosz ellen szövetkezik, hanem egyúttal a szigorú Márti néni körül szakadozó barátsághálót is újraszövi. Fantasztikus meseregény a világot összetartó hálókról.

 

RB 91 020134

Írta: Somfai Anna
Illusztrálta: Horváth Ildi
Kiadás éve: 2020
Oldalszám: 234
Kötésmód: Keménytábla

2.990.- 

Barátságháló - A titkok terme

A nagysikerű Barátságháló hősei újabb kalandokba keverednek. Lencsi és barátai útja messzire vezet, egészen a titkok terméig. De vajon működik-e a barátságkristály? A Foxbooks oldal szavazói szerint a sorozat első része, a Barátságháló 2019 legjobb kiskamasz kötete!

 

RB 91 820012

Írta: Christien Boomsma
Illusztrálta: Christien Boomsma
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 296
Kötésmód: puha, cérnafűzött

2.900.- 

Boszorkányvér

Robin tizenegy éves és egyedüli gyerek, bár mindig is szeretett volna egy testvért. Hatalmas meglepetés éri, amikor Szent Iván éjszakáján feltűnik egy furcsa, fehér hajú lány, akiről mindenki azt hiszi, hogy Robin húga, de Robin pontosan tudja, hogy nem az. Ám az újdonsült testvérnek másnap reggelre hűlt helye. Robin nyomozni kezd, és évszázados titkok nyomára bukkan. A titkokat azonban nem adják könnyen, ezért Robinnak segítséget kell kérnie a barátjától, Luuktől. Erősebb-e a vér az ősi átoknál? Le tudják-e győzni az évszázadok óta feszülő ellentéteket?

 

RB 91 070422

Szerkesztette: Péczely Dóra
Illusztrálta: Kárpáti Tibor
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 232
Kötésmód: füles, kartonált

2.990.- 

Budapest OFF - Kortárs novellák

Berg Judit, Dániel András, Gévai Csilla, Gimesi Dóra, Jeli Viktória, Kalapos Éva Veronika, Kemény Zsófi, Kertész Erzsi, Kiss Tibor Noé, Mészöly Ágnes, Molnár T. Eszter, Tasnádi István, Totth Benedek története a főváros egy-egy kis szegletében játszódik a belvárostól a külvárosig. A novellák kamasz szereplői úgy élnek benne, ahogy tudnak, ahogy a fiatalok élnek, de egy pillanatban szétválaszthatatlanul összekapcsolódnak a várossal. A novellákban hol megelevenedik a főváros története, hol eltévedünk benne, hol otthonosnak látjuk, hol folyton változónak, hol sírunk, hol nevetünk. Bár az elbeszélések helyszínei nem fedik le teljesen Budapest térképét, az egyes novellák szereplőinek történetéből kirajzolódik a főváros ezer arca, íze, illata, árnyalata, és különösen a jelene.

 

RB 69 500022

6.900.- 

Bűbáj ‒ Intrikás-füllentős játék

Közismert tény, hogy a királylányok nem főznek. Csak akkor, ha akad olyan nemes cél, amiért bármit megtennének. Vagy inkább valakiért?... Élt ugyanis egy herceg a birodalomban, aki küllemével és makulátlan jellemével megdobogtatta a királylányok szívét. Olyan herceg volt, akiért érdemes főzőkanalat ragadni. Igaz a királylányok előtte minden mást megpróbáltak, hátha... de a csábítás mégsem sikerült: sem sugárzó személyiséggel, sem bájos mosollyal. Akkor megállapították, hogy ezeken felül már csakis a mágia segíthet. 6 éves kortól, 2-4 játékos részére, játékidő kb. 20 perc.

 

RB 91 070184

Írta: Bódis Kriszta
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 216
Kötésmód: puhatáblás, ragasztókötött

2.590.- 

Carlo Párizsban

Ha azt olvassuk, hogy Párizs és Eiffel-torony, mi más jut eszünkbe, mint egy romantikus utazás a francia fővárosba, kiskocsmákkal és szépséges háztetőkkel. De itt, Magyarországon is van egy Párizs. Egy gettót hívnak így, ahol a villanyoszlop csúfneve az Eiffel-torony. Az ott lakó telepi fiúk, ha más mondja Párizsra, hogy gettó, ölre mennek vele. Itt él Carlo, azaz Farkas Károly, tizenöt éves srác két unokatestvérével és a keresztanyjával. Carlo ki akar törni ebből az életből, ahol ez a lakcíme: Kettes köz, négyes blokk, négyes ajtó. Barátjával, Frankyvel híres focisták szeretnének lenni, mert nagyon tudnak focizni, és azt is tudják, ez szinte az egyetlen kitörési lehetőségük. De Carlónak előbb fát kell szereznie az erdőből, hogy meg ne fagyjanak, és ezen az útján rendőrökbe botlik... Bódis Kriszta lebilincselő ifjúsági regénye nem egy múltbéli Magyarországon, hanem itt és most játszódik.

 

RB 91 240186

Írta: Patrick Modiano
Illusztrálta: Jean-Jacques Sempé
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 96
Kötésmód: keménytábla, cérnafűzött

2.499.- 

Catherine Certitude

Catherine szemüveget hord, akár a papája. És egy szemüveg néha bonyolulttá teheti az életet: például balett-órán, ahol tánc közben le kell venni. Ám a szemüveg különleges lehetőséget teremt arra, hogy viselője két különböző világban éljen: a való életben, amelyet szemüvegen át lát, és, egy elmosódott, lágy álomvilágban, ahol szemüveg nélkül a dolgok körvonalai élességüket vesztik. Vajon melyik nehezebb: feltenni a szemüveget, és szembenézni a valósággal? Vagy megszabadulni a hétköznapok kíméletlen erejétől, és a fantáziánk szerint élni? A 2014-ben irodalmi Nobel-díjjal jutalmazott francia szerző finom bölcsességgel átszőtt kisregényét A kis Nicolas legendás rajzolója, Jean-Jacques Sempé illusztrálta.

 

RB 91 240029

Írta: Paola Zannoner
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 176
Kötésmód: puha, cérnafűzött
Megnézem, mit írnak róla a Könyvmutatványosok

2.190.- 

Célvonal

Leo focista. Hideg és ködös reggeleken is hat óra negyvenkor kel, magára kapja a melegítőjét, belebújik az edzőcipőjébe, és végigfut az utcákon a park felé, majd a folyópartra. A suli nem érdekli, a lányokat unja, egész élete a délutáni fociedzések körül forog. Egy nap játékos-megfigyelő érkezik a meccsre. Leo úgy érzi, eljött a nagy lehetőség, hogy komoly csapathoz igazoljon. Ez a nap azonban egészen mást tartogat a fiú számára, olyan fordulatot, amely végül elhozza a barátok elismerését, a sportsikert és a szerelmet, ám mégsem úgy, ahogyan várta.

 

RB 91 820045

Írta: Pierdomenico Baccalario
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 332
Kötésmód: keménytábla, védőborító

3.600.- 

Century 1. – A Tűz gyűrűje

Az emberiségre százévenként próbatétel vár. Minden századik évben négy gyerek a kulcsfigura egy sorsdöntő játszmában. Megint eltelt száz év. A négy kiválasztott találkozik... Kezdetét veszi az újabb kihívás – Rómában, a tűz városában.

 

RB 91 820046

Írta: Pierdomenico Baccalario
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 346
Kötésmód: keménytábla, védőborító

3.600.- 

Century 2. – A Kőcsillag

Az emberiségre százévenként próbatétel vár. Minden századik évben négy gyerek a kulcsfigura a sorsdöntő játszmában. Megint eltelt száz év. A négy kiválasztott találkozik Március 16. New York a fagy fogságában. Sheng, Mistral, Elettra és Harvey újra együtt vannak. Ezúttal a Kőcsillagra kell rábukkanniuk. De kevés az idő, és nincs már visszaút Ez a négykötetes Century történetének második könyve.

 

RB 91 820047

Írta: Pierdomenico Baccalario
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 352
Kötésmód: keménytábla, védőborító

3.600.- 

Century 3. – A szél városa

Az emberiségre százévenként próbatétel vár. Minden századik évben négy gyermek a kulcsfigura a sorsdöntő játszmában. Megint eltelt száz év. A négy kiválasztott találkozik. Június 29. Párizs. Alighogy a négy barát megérkezik, máris Ízisz titokzatos vitorlája után kutatnak. Ám az álnok Cybel kisasszony kémei mindenhol a nyomukban vannak Az óra pedig ketyeg. Ez a négykötetes Century történetének harmadik könyve.

 

RB 91 820048

Írta: Pierdomenico Baccalario
Kiadás éve: 356
Oldalszám: 2015
Kötésmód: keménytábla, védőborító

3.600.- 

Century 4. – Az ősforrás

Az emberiségre százévenként próbatétel vár. Minden századik évben négy gyermek a kulcsfigura a sorsdöntő játszmában. Megint eltelt száz év. A négy kiválasztott találkozik. A négykötetes, világot átszelő kaland befejező része. Szeptember 19. Sanghaj. Harvey, Elettra, Mistral és Sheng küldetése a végéhez közeledik. Ebben a városban teljesedik be minden. Itt talál céljára a négy felkutatott tárgy. Itt köttetik újra Ember és Természet Egyezsége.

 

RB 69 820040

Írta: L. Molnár Edit
Illusztrálta: Kadosa Kiss József
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 248
Kötésmód: cérnafűzött, keménytábla

3.500.- 

Circus Mortalis – Tűzvész

Mint minden cirkuszban, a Circus Mortalisban is a legválogatottabb figurák dolgoznak, és mindannyiuknak megvan a saját történetük. De mi történik, ha ezek a történetek végzetesen keresztezik egymást, és az események megállíthatatlan fordulatot vesznek? Szerelem, csalódás, tragédia Ám az előadás nem maradhat el. A Circus Mortalis különleges történetéhez Kadosa Kiss József álmodott fantasztikus illusztrációkat.

 

RB 91 820024

Írta: David Almond
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 292
Kötésmód: puhatáblás, ragasztott

2.900.- 

Csókás nyár

Pedig ez is csak úgy indult, mint bármelyik észak-angliai nyár. Az idő csodaszép. A tizennégy éves Liam számára most kezdődik a szünet. De azon a napon, amikor barátjával, Maxszel követni kezd egy hangosan csattogó csókát, a fiú élete visszafordíthatatlanul megváltozik. Egy elhagyatott épület előtt gondosan takaróba bugyolált kisbaba fekszik. Az anyja elhagyta. És ezzel kezdetét veszi a csókás nyár. A nyár, amikor a barátságok megmérettetnek. A nyár, amikor a jó és a rossz közötti határ elmosódni látszik. A nyár, amelyet Liam sosem fog elfelejteni!

 

RB 91 240209

Írta: Mészöly Ágnes
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 304
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.499.- 

Darwin-játszma

Kata egy elitgimnáziumba jár, ő a legjobb matekos, rendszeresen maratoni távokat fut, a fiúkat le sem tudja vakarni magáról, és ráadásul az anyja is jó fej. Valami még sincs rendben az életében. Három barátnőjével együtt ő is úgy gondolja, minden könnyebb lenne egy másik osztályfőnökkel. Kata, Patrícia, Lidi és Zsófi titkos szövetséget köt: ők lesznek a Darwin’s daughters, az evolúció titkos ügynökei. Az osztályfőnökük ellen indított, kamasz daccal teli bosszúhadjárat szinte észrevétlenül durvul el. Ki tudja megmondani, hol a határ? Itt és most, velünk, körülöttünk, bennünk játszódik és lüktet tovább a könyv szereplőinek élete. Ennek a történetnek tétje van. Annyi bizonyos, hogy nem lányregény...

 

RB 91 820043

Írta: Royce Buckingham
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 240
Kötésmód: keménytábla, védőborító

3.000.- 

Démonőrző

Démonok vesznek körül minket. A többségük, például a szörnyek, a mumusok, a rémek, viszonylag ártalmatlanok. De vannak köztük veszélyesek is van, amelyik gyilkolni is képes. Nat Grimlockot, miután kisfiúként elveszíti szüleit, az idős Dhaliwahl azért veszi magához, hogy démonőrzőt faragjon belőle. A düledező seattle-i házban egy sereg démon lakik Daliwahllal, akikkel az öreg halála után Natnek igencsak meggyűlik a baja. Amikor pedig a fiú randira hívja a könyvtárban megismert Sandyt, a szó szoros értelmében elszabadul a pokol pontosabban egy igen veszélyes démon, akit Fenevadként emlegetnek. Sikerül-e Natnek elkapnia a démoni Fenevadat, és kiengesztelni Sandyt a félresikerült randi miatt? Feszes cselekményével, bohózatba hajló humorával és furcsa, ugyanakkor igen rokonszenves főhősével a Démonőrző izgalmas szórakozást kínáló, lebilincselő olvasmány.

 

3460

Írta: Berg Judit
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 272
Kötésmód: Keménytábla

3.490.- 

Drifter

Alma és társainak története folytatódik. A négy fiatal főszereplő hazatérhet a Sakkbirodalomból a saját világába, miután Alma, a tehetséges fiatal lány vezetésével nagy sakkcsatában legyőzték Dharma urat, a királyság sötét uralkodóját. Mindennapjaikból időről időre vissza kell térniük a birodalomba, amelynek sorsáért Alma mint újdonsült királynő.

 

RB 91 070144

Írta: Bart Moeyaert
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 192
Kötésmód: puhatáblás

2.350.- 

Duett hamis hangokra

Lander első napja a nyári szünet után a suliban épp olyan, mint az összes többi: unalmas órák, nevetséges tanárok, a hülyék bandája, találkozás a barátokkal. Egészen addig, míg be nem lép az új lány az osztályba. Liselot. Landernek elakad a lélegzete, dobog a szíve, zavarban van: igen, fülig szerelmes lett. És Liselot viszontszereti! Hamarosan együtt oldják meg Liselottal délután a matek házit, együtt sétálnak haza, együtt bóklásznak a karácsonyi vásárban, együtt utazgatnak három napot Belgium városaiban a színjátszó csoporttal. De Lander elkövet egy hibát, ami talán nem is hiba... veszekedésüknek végzetes következményei lesznek. Vajon egymásra tudnak-e újra találni ezek után? Aki volt már szerelmes életében először (és ki ne lett volna?), az boldogan fogja olvasni ezt a finomszövésű regényt, amiben egy egyszerű, kamaszosan félszeg szerelmes történet bontakozik ki az első csóktól az első szakításig, a fiú- és a lányszereplő szempontját fejezetenként váltogatva. A könyv

 

RB 69 240176

Írta: Megan Mcdonald
Illusztrálta: Peter H. Reynolds
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 158
Kötésmód: puhatáblás, ragasztókötött

1.999.- 

Durrbele Dorka belevág

Durrbele Dorka, a belevaló harmadikos lány kalandjai 2000 óta meghódították a világot – és a magyar olvasókat is. A második kötetben pedig híres akar lenni, és a háziállatok versenyétől egy veszélyes rekordkísérletig mindent megpróbál, de végül a kórházban köt ki. Na, majd talán itt bizonyíthat!

 

RB 91 130055

Írta: Jeff Kinney
Illusztrálta: Jeff Kinney
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 224
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.899.- 

Egy ropi naplója 10. - Régi szép idők

Régen minden jobb volt. Vagy mégsem? Greg Heffley is ezt a kérdést teszi fel magának, amikor a városa úgy dönt, egy időre hanyagolja az elektromosságot. Csakhogy a modern világnak igenis vannak szépségei, a régimódi életet pedig nagyon nem Gregnek találták ki. A feszültség egyre csak nő a Heffley-házban és azon kívül is: Greg vajon át tudja ezt vészelni? Vagy a „régi szép idők” leiskolázzák szegényt?

 

RB 91 310001

Írta: Luca Novelli
Kiadás éve: 2005
Oldalszám: 107
Kötésmód: puha cérnafűzött

1.290.- 

Einstein és az időgépek

A híres nagy tudós fiktív önéletrajza . Sok-sok humorral, vicces illusztrációkkal, a fizika néhány alapelméletének magyarázatával, közérthető, regényes formában.

 

RB 69 020136

Írta: Kertész Erzsi
Illusztrálta: Zsoldos Réka
Kiadás éve: 2020
Oldalszám: 111

3.790.- 

Éjszakai kert

Kertész Erzsi HUBBY-díjas szerző, több sikeres gyerekkönyv és gyerekkönyvsorozat írója. Alkotótársa egy meghökkentően fiatal illusztrátor, Zsoldos Réka, neki ez az első munkája. Kettőjük közös könyve sziporkázóan különleges lett! Misztikus helyek, árnyékos zugok, különc nyomozók és mindenféle furcsa lények teszik rendkívülivé az Éjszakai Kertet!

 

RB 91 070342

Írta: Wéber Anikó
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 237
Kötésmód: puha, cérnafűzött

2.490.- 

El fogsz tűnni

A hatalmas szakmai és közönségsikert elért Az osztály vesztese című könyv után végre itt van Wéber Anikó következő, lebilincselő könyve! Adott egy izgalmas éjszakai kaland, amit a felsős diákok biztos, hogy nem tudnak majd lerakni. Az írónő felsősöknek ajánlja a hátborzongató regényt, ami egyből magával ragadja az olvasót a rejtélyes történetszövésével. Adott egy osztály, egy tábor a remeteségben, egy kis hecc, ami végül óriási talányt szül, amit a gyerekeknek a tanárok nélkül kell megoldaniuk. Wéber Anikó hihetetlen pontossággal festi le a csoportdinamikai mozgásokat és változásokat, érzékenységre és önismeretre sarkall, miközben a talányos regény minden mondata tovább húzza az olvasót. Ezt a könyvet nem fogod tudni lerakni!

 

RB 91 82004

Írta: Siobhan Dowd
Oldalszám: 383
Kötésmód: papír - puha kötés

2.900.- 

Éles és gyors sikoly

15 éves kortól! A lírai hangú regény, amely elgondolkodtató képet fest a kisvárosról és lakóiról, tele van reménnyel, és sugárzik belőle a főszereplő bátorsága és emberi ereje. A zseniális Dowd szeretettel és megértéssel fordul szereplői felé, és még ebbe a szívfacsaró, komoly problémákat boncolgató, távolról sem tipikus tinitörténetbe is képes humort csempészni.

 

RB 91 100012

2.490.- 

Eliza Rose

A regény a XVII. századi Londonba kalauzolja olvasóit. A korabeli élet nem csupán a pestis és a tűzvész borzalmait tartogatta az emberek számára, hanem bizony a szórakozásból is jócskán kijutott - legalábbis a kiváltságosoknak. Eliza a fiatal falusi lány rövid idő alatt megismeri a főváros mocskát, a királyi udvar szemfényvesztő csillogását, a színházi élet frivolságát, s megtapasztalja, hogy Lond

 

RB 91 820023

Írta: Sigrún Eldjárn
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 232
Kötésmód: kemény borító

2.900.- 

Elveszett szemek

Stína és Jonni hazafelé indulnak. Picikoca, a minden lében kanál, ám okos és ravasz malac is velük tart. Köd és sötétség ereszkedik a tájra, a gyerekek pedig hamarosan elszakadnak egymástól. Csapdákon, vad lávamezőkön és sűrű erdőkön kell keresztüljutniuk, titkokkal és rejtélyekkel megküzdeniük, miközben számtalan furcsa szerzettel is összeakadnak. Nemegyszer csak a vakszerencsének vagy a lélekjelenlétüknek köszönhetik az életüket: lelepleznek egy körmönfont bűntettet, megoldanak egy több évtizedes mágikus talányt, és még csak nem is szükséges minden esetben varázserőt alkalmazniuk. Hogy azt honnan merítik? És hazajutnak-e végül? Lapozz bele a Nordic Book Award 2003-as díjazottjának, Izland egyik legkedveltebb ifjúsági írónőjének izgalmas kötetébe, és merülj el ebben a sodró lendületű kalandban!

 

RB 91 550001

Írta: Lezsák Levente
Illusztrálta: Cserkuti Dávid
Kiadás éve: 2008
Oldalszám: 142
Kötésmód: puha, cérnafüzött

2.500.- 

Emerson és Tsa. - avagy a titokzatos mordiai bűneset

Van egy ország, Mordia, ahol sohasem süt ki a nap, ahol mindig borongós az idő, és ahol az embereknek soha sincsen jókedvük. De még egy árva huncut pillanatra sem. És így megz ez már emberemlékezet óta. Egészen addig, amíg valami szörnyű dolog nem történik: IV. Burgum, Mordia királya egy reggel JOBB LÁBBAL kel fel! Mesekrimi, ahol természetesen minden jó, ha jó a vége, és persze a sárkányok sem maradnak éhen.

 

RB 91 080021

Írta: Gwyneth Minte
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 264
Kötésmód: Kartonált, füles

2.400.- 

Emily, hol vagy?

A gimnazista Emily három hónapja eltűnt. A családjának fogalma sincs arról, vajon él-e még, vagy már régen halott. Az erdőben egy lány holttestére bukkannak, de nem Emily az, csak nagyon hasonlít rá. Ki lehet ez a másik lány? A rendőrség tehetetlen. Ezért Johanna, Emily húga úgy dönt, hogy önálló nyomozásba kezd barátja, Robin segítségével. Kifaggatják Emily barátait, akiktől váratlan információkhoz jutnak. Ahogy egyre közelebb érnek az igazsághoz, a tetteshez, Johannát annál nagyobb veszély fenyegeti…

 

RB 69 820034

Írta: Limpár Ildikó
Illusztrálta: Lukács-Kalocsai Eszter
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 130
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött

3.600.- 

Emlékek tava

Csillaghalma égboltját bánatfelhők lepik el, és egy kisfiú nyomtalanul eltűnik. A falu népe tehetetlen, ám a tízéves Panna úgy gondolja, nem ülhet tétlenül, amikor barátja bajban van. Megpróbálja kideríteni, ki rabolhatta el Palkót, és nem riad vissza semmi veszélytől: ha kell, felkeresi a rettegett Emlékek Tavát, áthatol a félelmetes Hármas Határon és körülnéz a Sötét Sárkány Birodalmában is. Útja során találkozik tündérekkel, unikornissal, boszorkánnyal - és hatalmasra nőtt, kétfejű sárkányokkal. Nagy kaland ez egy kicsi lánynak - még szerencse, hogy egészen különleges segítői akadnak: emlékek, amelyek arra várnak, hogy valaki szívében végre gazdára leljenek...

 

RB 91 070167

Írta: Kemény Zsófi
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 320
Kötésmód: Kartonált, füles

2.990.- 

Én még sosem

Kemény Zsófi regénye többszörös háromszögtörténet két fiúról és egy lányról.Tizenhét évesek, de az érzelmek, amelyek egymáshoz fűzik őket, bonyolultak, és saját maguk számára is nehezen kibogozhatók. Miközben egy szilveszteri bulitól márciusig mindhárman próbálják önmagukat megtalálni, kilépnek a gimnázium világából, és belevetik magukat Budapest éjszakai életébe. De egyikük sem tudja igazán élvezni, mert mindnyájukat nyomasztja valami: az egyiket a felelősség, a másikat a gyötrő szerelem, a harmadikat a teljes egzisztenciális összeomlás lehetősége.

 

RB 91 070382

Írta: Mészáros Dorka
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 287
Kötésmód: puha, ragasztott

2.990.- 

Én vagy senki

„ÍGY TELJES A LÉTSZÁM. SENKIT SEM FOG KIHAGYNI. EZÚTTAL NEM.” 2014 nyarán tizenegy kamasz titokzatos üzenetet kap, melyben ennyi áll: 7–11. Eleinte csak zaklatásnak vélik a dolgot, július tizenegyedikén azonban valaki megpróbálja megmérgezni őket: hárman meghalnak, egyikük zárt osztályra kerül. Heten maradnak. Pont egy évvel később ismét megindulnak az üzenetek: 7–11. Az életben maradt négy fiú és három lány úgy dönt, saját kezébe veszi a nyomozást, hogy kiderüljön, ki vadászik rájuk. Zénó, a laza zenész. Aliz, a népszerű táncos. Nóri, a vad gót. Burni, a bulifelelős izompacsirta. Erik, a magának való kocka. Meli, a visszahúzódó orvospalánta. Gergő, a tökéletes szívtipró. A hét kamasznak meg kell tanulnia elfogadni egymást, és feldolgozni a fájdalmas múltat, hogy a rejtélyes gyilkos nyomára bukkanjanak, mielőtt túl késő lesz. Mert az idő egyre fogy: kevesebb mint egy hónapjuk maradt...

 

RB 91 100010

1.990.- 

Erdő köztársaság

A történet Michaelről, Louis-ról, Alexről és Isobelről szól, négy kamaszról, akik a családi kötöttségek elől egy erdőbe menekülve megalapítják saját, utópisztikus köztársaságukat. Vadásznak, gyűjtögetnek, megismerik a szerelmet, s közben nagyszabású színielőadásokat rendeznek a francia forradalom eseményei alapján. Az Erdő Köztársaságban minden idillinek tűnik egészen Joy, a titokzatos lány megjel

 

RB 91 820017

Írta: Ursula Poznanski
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 460
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött

4.900.- 

Erebos

"..elolvastam ez Erebost. Kábé olyan hatással volt rám, mint a könyv főszereplőjére a játék. A leíró részek kicsit vontatottak de nem hagyható ki, nem rakható le. Nekem lelohasztó volt a vége bár az is tartogatott meglepetést, ha tini lennék, imádnám, már csak azért is, mert könnyen olvasható, nincs benne semmi terjengősség, elég konkrét, közben figyelni kell, nehogy elveszítsd a fonalat. Szülőként furi arra gondolni, hogy ez a korosztály ennyire el tud távolodni a szüleitől (most a legnagyobb gyerekem 8…) akik persze simán elaltatják a gyanújukat a kamasz fiúkkal szemben, hogy valami nem stimmel vele mostanában, de kábé ennyivel letudják, nyilván mert így kényelmes, mint a mirelit kaja. A kamasz totál hülyére vesz mindenkit, de a legbosszantóbb, hogy konkrét lépést nem tehet senki, mert a résztvevők összezárnak, és, ha senki sem kér segítséget, akkor mit lehet tenni?"

 

RB 91 240380

Írta: Francesca Cavallo - Elena Favilli
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 211
Kötésmód: Keménytábla

3.999.- 

Esti mesék lázadó lányoknak 2.

"Ez a lenyűgöző könyv megmutatja a lányoknak, hogy bármi lehet belőlük." Itt a New York Times sikerlistáját is megjárt szenzációs könyv folytatása, ami arra ösztönzi a lányokat szerte a világon, hogy merjenek álmodni, célokat kitűzni, és küzdeni, hogy elérjék ezeket. Az Esti mesék lázadó lányoknak második kötete száz újabb kivételes nő életét.

 

RB 91 820014

Írta: Böszörményi Gyula
Illusztrálta: Machó Zsófia
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 190
Kötésmód: puha, cérnafűzött

2.900.- 

EzoPara 1. könyv

Azt gondolod, hogy manapság már soha, sehol, semmilyen körülmények között sem találhatsz igazi csodákra? A történetek hat (három lány és három fiú) tökéletesen átlagos fővárosi fiatalról szólnak, akik pontosan ugyanezt gondolják, míg egy nap gyászkeretes levelet nem kapnak. Nyomozás Lovasi-dalokkal a varázslat és valóság határmezsgyéjén.

 

RB 91 820015

Írta: Böszörményi Gyula
Illusztrálta: Machó Zsófia
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 288
Kötésmód: puha, cérnafűzött

2.700.- 

EzoPara 2. könyv

Történetünk továbbra is hat – tökéletesen átlagos fővárosi – fiatalról szól, akik pontosan ugyanezt gondolták, mígnem egy nap gyászkeretes levelet kaptak. Szebi, Hanne, Spangli, Berke, Oberon és Anett olyan nyomozásba kezdenek, amely alig kecsegtet eredménnyel, hiszen először azt sem tudják, mit keresnek. Ám minél több időt töltenek a rejtéllyel, annál gyakrabban döbbennek meg, s jutnak hol közelebb, hol távolabb a megoldáshoz.

 

RB 91 820016

Írta: Böszörményi Gyula
Illusztrálta: Machó Zsófia
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 248
Kötésmód: puha, cérnafűzött

2.500.- 

EzoPara 3.könyv

Szebi, Hanne, Spangli, Berke, Oberon és Anett egy nyári táborban folytatja a nyomozást, ám a kalandok száma és gyakorisága nem hogy csökkenne, inkább fokozódik. A megoldás pedig mindannyiuk számára megdöbbentő… Kellemes borzongást kívánunk a harmadik kötethez.

 

RB 91 840157

Írta: Roald Dahl
Illusztrálta: Quentin Blake
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 91
Kötésmód: füles, kartonált

2.499.- 

Fantasztikus Róka úr

Minden alkalommal, amikor Róka úr egy-egy zsíros tyúkkal, libával vagy pulykával tér haza esti portyájáról, a falu három elvetemült gazdája majd szétrobban a dühtől a farmjukat ért támadások miatt. A dagadt Buci, a törpe Bugris és a vézna Bán ezért bosszút esküszik. Elhatározzák, hogy örökre kiforgatják Róka urat, feleségét és gyerekeiket a családi odúból. Csakhogy Róka úrnak is megvan a magához való esze! Agyafúrt tervet eszel ki... méghozzá fantasztikusat!

 

RB 91 820044

Írta: Lindsay Faith Rech
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 352
Kötésmód: keménytábla, védőborító

3.600.- 

Felelsz vagy mersz

Az önjelölt Senki, CG Silverman új suliba kerül, ahol egy csapásra felszállóban találja magát a népszerűségi ranglétrán, hogy végre belőle is válhasson Valaki. Nemtörődöm attitűdje mágnesként vonzza be őt a menő klikkbe, s még mielőtt feltűnne neki, a kalapból előhúzott játéka, a Felelsz vagy mersz ikonikus státuszba emeli őt. Míg lázadó imázsa reflektorfényhez segíti CG-t, egy számára eddig ismeretlen káosz labirintusába is bekergeti. A lány minden újabb hazugságával és merész tettével további ajtók tárulnak fel, amelyek jobb lett volna, ha zárva maradnak. CG katasztrófaszerű csapások sorozatát szabadítja magára. Vajon képes tovább játszani a szerepét? Vagy az egész világ rájön, hogy csaló?

 

RB 91 820054

Írta: Thomas Thiemeyer
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 468
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

3.900.- 

Felfedezők krónikája - Poszeidón palotája

Egy görög teherhajó halad a háborgó tengeren. Egyszer csak fények villannak, olyanok, mint a tengeri szörny, Szkülla tüzes szemei. Hatalmas, vaskarmokban végződő csápok emelkednek ki a vízből, átkarolják a hajót, s az alámerül a habokban. Humboldt újabb megbízást kap: kámforrá vált hajókat kell felkutatnia. Kibéreli a Calypsót, a XIX. század egyik csodáját, a világ első batiszféráját, és társaival 300 méter mélyen hihetetlen felfedezést tesznek…

 

RB 91 820027

Írta: Thomas Thiemeyer
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 432
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

3.900.- 

Felfedezők krónikája – Az esőfalók városa

Egy függőleges város 3000 méterrel a tengerszint felett. Egy elfeledett nép. Egy szörnyű, ősi hatalom fenyegetése. És egy maroknyi, mindenre elszánt világjáró szövetsége. Thomas Thiemeyer merész hősei lélegzetelállító helyszíneken élnek át fantasztikus kalandokat, amelyek az első oldaltól az utolsóig a karosszékhez kötözik az olvasót.

 

RB 91 820013

Írta: Rafal Kosik
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 546
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

3.400.- 

Felix, Net, Nika és a Láthatatlan Emberek Bandája

A három 13 éves főszereplő, Félix,- a feltaláló palánta, Net,- a számítógépzseni és Nika,- a könyvmoly. Osztálytársak lettek egy általános iskolában, ahol már első nap összekovácsolódtak, ugyanis együtt akarják felvenni a harcot az iskola rossz fiúi ellen. Fordulatos kalandok, érdekes, megmosolyogtató találmányok, ufók és egy igaz barátság kezdete, majd kibontakozása.

 

RB 91 820020

Írta: Rafal Kosik
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 832
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött

4.900.- 

Félix, Net, Nika és az elméletileg lehetséges katasztrófa

Folytatódnak a feltalálópalánta Félix, Net és Nika fantasztikus kalandjai: letehetetlen történet barátságról, időutazásról, robotokról, diákcsínyekről, nem mellesleg pedig a világ megmentéséről, amelynek elmaradhatatlan szereplői a Manfréd nevű mesterségesintelligencia-program és Tigris, az óriás húsevő növény is.

 

RB 91 070253

Írta: James Dawson
Illusztrálta: Spike Gerrell
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 192
Kötésmód: puha, ragasztott

2.990.- 

Fiú vagyok

Fiúnak lenni nehéz. Hogy lehetsz egyszerre menő és vonzó, miközben az arcod tiszta pattanás és még ott is szőrök nőnek rajtad, ahol sose gondoltad volna? Egyáltalán: mi a fene történik veled? A többiek is ugyanilyen hülyén érzik magukat? Ez a könyv őszintén és egyenesen ír a kamaszkorról: a randizástól a pornón és a hétköznapi szexen keresztül a normális kapcsolatokig és a korrekt szakításig mindenről van szó. Ráadásul az is kiderül, hogy a lányok tök normális lények, akikkel egyszerűen csak ugyanúgy jó fejnek kell lenni, mint a fiúkkal. Kérdezz, beszélj róla, legyél bátor! Akkor minden működni fog!

 

RB 91 820029

Írta: Kathrin Lange
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 456
Kötésmód: keménytábla

3.900.- 

Florenturna – Az éjszaka gyermekei

1500 körül járunk. Csak az éjszaka gyermekei menthetik meg Firenzét a pusztulástól – kizárólag ők juthatnak el a sötét birodalomba, Florenturnába, ahol Mercurius az úr, s akinek egyetlen célja van: megsemmisíteni a várost. A tizenegy éves Girolamo egészen addig a napig, amikor egy idegen lovas érkezik a falujába, még soha nem hallott az „éjszaka gyermekeiről” – aztán hirtelen félelmetes szárnycsapásokkal, átható sikolyokkal telik meg a levegő, és fej nélküli szörnyek kezdik üldözni a fiút. Ő a kiválasztott, aki majd az éjszaka gyermekeit vezeti a Mercurius elleni harc során. Vajon sikerül győzniük? A múlt csupán egy szárnycsapásnyira van… Fantasztikus történet barátságról, bátorságról, vitézségről és hűségről.

 

RB 91 240431

Írta: Gáspár András Gáspár
Kiadás éve: 2020
Oldalszám: 329
Kötésmód: kartonált

2.999.- 

Föld 2 Záróvizsga

Az eddig elsősorban színészként ismert Gáspár András Gáspár első regénye vérbeli sci-fi, kamasz főhősökkel, akikre életük eddigi legnagyobb feladata vár: bebizonyítani egy különös vizsgaterepen, valahol az univerzum peremén, hogy az emberiség bizalmat érdemel, képes tanulni korábbi hibáiból. A Föld 2 egy különleges utazás története, melynek kamasz hősei, a Highbury Hills diákjai szándékuk ellenére, érthetetlennek tűnő körülmények között egy földszerű bolygóra kerülnek, ahol nemcsak virtuális és valóságos ellenfelekkel kell megküzdeniük, hanem saját magukkal is.

 

RB 91 130024

Írta: Böszörményi Gyula
Illusztrálta: Fábián Noémi
Oldalszám: 493
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

3.500.- 

Gergő és a bűbájketrec

A Gergő és az álomfogók után azt gondoltuk, hogy ennél már nem lehet jobb. A Gergőnél csak Gergő lehet jobb. És az elsőnél csak a második. Az álomfogók után most itt folytatódnak Gergő kalandjai, nálunk, a Bűbájketrecben. Ismét mesés tájakra révül Gergő, a farkas-sámán, és Zsófi, a Vajákos Lányképző tanulója

 

RB 91 130041

Írta: Böszörményi Gyula
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 480
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött

3.500.- 

Gergő és a táltosviadal

Mélységesen téved, aki azt hiszi, hogy a 2-es metrót felújítás miatt zárták le a nyáron. A rég elfeledett tündérvilág képviselői okoznak zavart a különböző állomásokon: az általuk megszállt emberek rengeteg galibát okoznak. A sámántanoncokra vár a feladat, hogy rendet teremtsenek. Csakhogy az Álomvilág nagy bajban van. Nem működik a Világfa, bezárultak az Ébredés Ajtajai. Amikor Gergő az éberek világát felforgató tündérek nyomába ered, az Álomvilágban reked. Két tündér társaságában utazik a Világfán, hogy megtalálja Kende táltost, és visszajusson a valóságba.

 

RB 91 130021

Írta: Böszörményi Gyula
Illusztrálta: Fábián Noémi
Oldalszám: 543
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

3.000.- 

Gergő és az álomfogók

A magyar Harry Potterként emlegetett sorozat első része.

 

RB 91 130022

Írta: Böszörményi Gyula
Illusztrálta: Fábián Noémi
Oldalszám: 388
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

3.500.- 

Gergő és az álomvámpírok 1

A Gergő sorozat harmadik kötete.

 

RB 91 130023

Írta: Böszörményi Gyula
Illusztrálta: Fábián Noémi
Oldalszám: 485
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

3.500.- 

Gergő és az álomvámpírok 2

A Keleti Varázsvilág legfőbb révülő nélkül darabokra hullik. A Világfa kiszárad, az ősi mondákat, regéket őrző levélvirágok lehullanak. Az avatott sámánná vált Gergő, és húga, Zsófi, aki az Árnyjurta ígéretes rémálom-vadász növendéke, nem kisebb feladatra vállalkozik, mint hogy kiderítse, hová tűnt Kende igaz utódja, az új Főtáltos. A háttérben sötét erők munkálkodnak, hogy elrejtsék a Főtáltos igazi kilétét, és helyébe hamis vezetőt ültessenek.

 

RB 91 070403

Írta: Anna Woltz
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 168
Kötésmód: puha, cérnafűzött

2.590.- 

Gipsz, avagy hogyan szereltem meg egy nap alatt a világot

Milyen a válás, a barátság, a szerelem és a világ egy kis kamasz lány szemével? Anna Woltz könyve mindenre választ ad. Felicia dühös az egész világra. A szülei épp elváltak, és ez az első nap, amikor Bertával, a húgával az apukájuknál alszanak. Ez a vártnál is sokkal rosszabbul alakul... Ráadásul Berta szánkóbalesete miatt az egész család összezárva tölti a teljes napot a kórház sürgősségi osztályán. Felicia nekivág a kórház folyosóinak, rengeteg kalandba keveredik, mindenféle érdekes gyerekkel fut össze, köztük egy nagyon vagány fiúval, Adammal is... Az Abszolút Könyvekbe olyan 9-12 éveseknek szóló, olvasmányos és izgalmas könyveket válogatunk, amelyek abszolút lendületesek, abszolút színvonalasak, abszolút maiak. Abszolút könnyű őket olvasni, de mégsem felszínesek, abszolút nem megterhelőek, de mégis elgondolkodtatók. Van és lesz köztük fiús és lányos, magyar és külföldi, fantasy, kaland vagy éppen detektívregény - ami mindegyikben közös, és amit garantálunk: ezeket a könyveket jó

 

RB 91 240426

Írta: Valentina Giannella
Illusztrálta: Mannuela Marazzi
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 128

2.499.- 

Gréta vagyok

Ismerd meg Greta Thunberget, a kamasz lányt, aki egymaga majdnem kétmillió kortársát vitte az utcára egy péntek reggel Sydney-től San Franciscóig, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy közös összefogással hogyan változtathatjuk meg a visszafordíthatatlannak tűnő klímaváltozást. "Itt mindenki Greta". Ez egy új, világméretű közösségvállalást fejez ki.

 

RB 91 080012

Írta: Patrick Ness
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 608
Kötésmód: puha

3.750.- 

Háború a békéért

Háború! Végre! - mondja a Mesterpolgár. Három hadsereg masírozik ÚjPrentissvárosban. A céljuk ugyanaz, megsemmisíteni a másik kettőt. Todd és Viola ott van az egész borzalom sűrűjében, nincs esély a menekülésre. A csatában megszólal egy harmadik, bosszúra vágyó hang is … Hogyan vessenek véget a háborúnak? Hogy lesz így béke? Ha a háború szörnyeteggé teszi az embereket, mi vár még rájuk? A díjnyertes Chaos Walking trilógia elképesztően izgalmas befejező kötete egy magával ragadó regény a hatalomról, a túlélésről és a háború romboló valóságáról

 

RB 91 130029

Írta: Joseph Helgerson
Illusztrálta: Nicoletta Ceccoli
Oldalszám: 320
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

3.000.- 

Három troll meg a hold

A nagy folyami kalandok hagyományában Joseph Helgerson meséje olyan fordulatos és kiszámíthatatlan, mint maga a Mississippi. Szokatlan, érdekes szereplők fűszerezik a történetet. Az olvasók minden korosztálya kedvét lelheti Claire és Duke kalandjaiban. Élénk, szellemes, mulatságos fantasy.

 

RB 91 070345

Írta: Zalán Tibor
Illusztrálta: Kállai Nagy Krisztina
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 64
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

0.- 

Háry - A rettentő magyar vitéz

Sokunk számára emlékezetes A rettentő görög vitéz (Thészeusz) története. Most egy nem kevésbé rettentő magyar vitézen a sor, nevezetesen Háry Jánoson, amúgy „zalánosan-ironikusan”, Garay János nyomán, Kállai Nagy Kriszta csodálatos rajzaival. "Rám nem mondhatja senki, hogy akárki. Én János vagyok. A híres. A Háry.” Róla szól a mese, a rettentő Háryról, aki legyőzte ­Napóleont, aki megmentette Mária Lujzát, akinek szabad bejárása volt Francihoz („nektek Ferenc császár”), aki megküzdött a hatalmas rákkal, a hatalmas polippal, a hatalmas sárkánnyal... és mindezt most el is meséli nekünk.

 

RB 91 100007

1.990.- 

Hekja

A gondos történelmi kutatómunka alapján megírt regényben tanui lehetünk, hogyan nő fel egy egyszerű, naiv kislány a vikingek kalanddal, nélkülözéssel és tragédiákkal teli életébe csöppenve. Hogyan válik rabszolgaként is példaképpé a rettenthetetlen harcosok számára, hogyan érdemli ki a dicsőséget és találja meg az igaz szerelmet.

 

RB 91 820037

Írta: Szendrey Nita
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 328
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött

3.600.- 

Hollow Creek Akadémia

aide Morrow nem éppen azok közé a diákok közé tartozik, akiknek határozott elképzelésük lenne a jövőről. Így amikor apja sok-sok év után visszacsöppen az életébe hamar hagyja magát meggyőzni, hogy tanulmányait Miami helyett Chicagóban folytassa. Bizakodva indul útnak, ám amikor repülőgépe több órás késéssel az éjszaka közepén érkezik Chicagóba, beigazolódik furcsa balsejtelme az iskolával kapcsolatban. A HCA neves bentlakásos középiskola, amely az angolszász hagyományokra épít: mentorok, prefektusok, iskolai házak, házversenyek, kulturális programok színesítik a diákok életét. A tizenöt éves, félénk, magának való, önbizalomhiánnyal küszködő lány számára első pillantásra reménytelen küldetésnek ígérkezik a beilleszkedés, de amikor találkozik évfolyamtársaival, a különc Voni Trystennel és a zseni, ám kissé idegesítő Roscoe Madisonnal, fordul a kocka, és Jaide ráébred: ha nem néz szembe félelmeivel, soha nem valósíthatja meg álmait. Sikerül-e legyőznie saját magát, miközben Lia Smi

 

RB 91 070113

Írta: Tasnádi István, Jeli Viktória, Gimesi Dóra
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 376
Kötésmód: puha, cérnafűzött

3.490.- 

Időfutár 1. ‒ A körző titka

Hanna nemrég költözött Budapestre, minden szokatlan: új lakás (egy hetedik kerületi gangos bérház), új iskola (a Sigray), új tanárok, és persze új osztálytársak. Ha ez még nem lenne elég: úton-útfélen egy fura öregemberbe ütközik, megbolondul a számítógépe... és az egésznek valahogy köze van ahhoz a rozsdás körzőhöz, amit az utcán talált. Vajon miért kell mindenkinek ez a körző? Mit akar vele kezdeni Sándor, a vén ócskás, és miért nem tud Hanna sem megválni tőle? És mi köze mindennek Bécshez, a Sakkozó törökhöz és Bujdosónéhez, a töritanárhoz? A rejtélyek kinyomozásában segít Hannának Zsófi, a szuperokos szegedi barátnő, és Tibi, a kicsit lassabb eszű, de hűséges osztálytárs. A kalandok szüneteiben pedig arra is van idő, hogy barátságok szakadjanak meg és szülessenek újjá, no és persze szerelmek is szövődnek... A Gimesi–Jeli–Tasnádi-trió rádiójátéka végre regényformában is! Letehetetlen, izgalmas, vicces, mai!

 

RB 91 070124

Írta: Gimesi Dóra - Jeli Viktória -Tasnádi István - Vészits Andrea
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 360
Kötésmód: puha, cérnafűzött

3.490.- 

Időfutár 2. ‒ A királynő palástja

„Nem emlékszem az utazásra. Az utolsó kép, ami megmaradt, hogy behúzom a mattot a sakktáblán, aztán minden elsötétül...” Hová tűnt Hanna? Mindenki őt keresi. Zsófi és Tibi egész nyáron nyomok után kutat, de mikor nem jutnak eredményre, kénytelenek bevonni az okostojás Ervint és Bulcsút a keresésbe. Sőt, még az a nyávogós Edina is rájuk akaszkodik, a mitugrász Szabikáról nem is beszélve. De nem elég, hogy meg kéne találni Hannát, még az üldözőket is le kell rázni! Hanna eltűnése és az időgép ugyanis a Felemásszemű fantáziáját is megmozgatja. Ráadásul a rendőrség is sejti, hogy Tibiék többet tudnak, mint amennyit elárulnak. De Hannának sem sokkal könnyebb az élete a 18. században. A varázsfuvola próbáiba csöppenve (ezúttal az igaziba!) a színházban inaskodik, Mozart után kajtat a kocsmákban, sőt előbb-utóbb megtanulja, mi is az a kiskacaj. Senki sem az, akinek látszik. Sem Bécsben, kétszáz évvel ezelőtt, sem Budapesten, 2012-ben. Vajon ki a barát, és kitől kell tartani? Mindenki gyanús.

 

RB 91 070140

Írta: Gimesi Dóra - Jeli Viktória - Tasnádi István - Vészits Andrea
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 352
Kötésmód: puha, cérnafűzött

2.990.- 

Időfutár 3. ‒ A próbák palotája

„Valami szisszent, és akkor meglátta az ég alján a fényt. Nem csillag volt, mert gyorsan nőtt és növekedett, fénye egy váratlan villanással elborított mindent, úgyhogy Hannának be kellett csuknia a szemét. Másodpercekig moccanni sem bírt. Mély, halálos csönd vette körül.” Hanna naplója hiába kerül vissza a barátai kezébe, mert mielőtt megtudnák belőle, pontosan hol is keressék őt térben és időben, a napló megszakad. Budapesten kétségbeesés lesz úrrá a csapaton, és közben még az országos fizikaversenyen is helyt kell állniuk a fiúknak. Hanna viszont egyre inkább belebonyolódik a tizennyolcadik századi bécsi életébe, ahol nemcsak Georg Metzler és Benedict az ő szerelméért folytatott küzdelme köti le, de a titkosrendőrség fejének is tervei vannak vele.

 

RB 91 070165

Írta: Jeli Viktória – Tasnádi István – Vészits Andrea
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 344
Kötésmód: kartonált, füles

2.990.- 

Időfutár 4. – A káosz temploma

"Hirtelen erős szél söpört végig a ligeten. Csak pár pillanat volt az egész, aztán minden elcsöndesedett. Hanna felnézett. Döbbenten látta, hogy rajta kívül nincs már ott senki. Hiába nézett bármerre, egyedül volt, mindenki eltűnt mellőle.Üres volt a bokor is, ami Schrödingert foglyul ejtette.Szél se rezzent, a liget megint a szelíd tavaszi napfényben fürdő idilli táj volt." Az Időfutár csapata három részre szakadt az időben, és még ennél is többre a térben. Vajon hogyan boldogul Hanna a tehénfejéssel Bécsben a tizennyolcadik században? A jelenben Szegeden egészen jól halad a hadronépítés, de megérkezik Hanna néni, és onnantól valahogy minden összekavarodik. Szabika pedig Edinának kezd el udvarolni, ami tényleg a világ vége! A jövő sem biztat sok jóval, ha Bújdosónéval vagy összezárva egy óriási porszívóban - ezt még egy daleknak sem kívánja az ember. Ki gondolná, hogy azok járnak a legjobban a negyedik részben, akik magával Néróval bulizhatnak?

 

RB 91 070199

Írta: Jeli Viktória – Tasnádi István – Vészits Andrea
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 304
Kötésmód: kartonált, füles

2.990.- 

Időfutár 5. – A por hatalma

Én a huszonegyedik század elejéről jöttem, a srác itt mellettem a tizennyolcadik századból, az idősebb úr a jobbomon pedig eredetileg a tizennyolcadikból indult, aztán átment a huszadikba, onnan a huszonegyedikbe, majd vissza a tizennyolcadikba, és most előre... ide. Jól ismer t hőseink térben és időben végképp szétszóródva igyekeznek újra megtalálni egymást, és ami talán még ennél is fontosabb: életben maradni. Az ókori Rómába szakadt különítmény Petronius házában talál menedéket, és lassacskán bejáratos lesz Néró udvarába is. Jövőből hozott tudásuk egyre befolyásosabbá teszi őket a császárnál, amit a rejtélyes Seneca növekvő gyanakvással figyel. A jövőbe szakadt megismerkednek Buraváros minden csodájával, veszélyével és ifjú Uralkodójával. De a múltban és a jövőben is egyre jobban látszik, hogy az idő fogy, és az ellenfelek egyre alattomosabban támadnak.

 

RB 91 070239

Írta: Jeli Viktória - Tasnádi István - Vészits Andrea
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 344
Kötésmód: puha, cérnafűzött

3.490.- 

Időfutár 6. - A holnap ostroma

A sötét erők egyesítése és a végső visszaszámlálás már el is kezdődött. Innentől világunk sorsa néhány sikeres vagy sikertelen randevún múlik. Ezért aztán jelentősen megnő a kereslet az időgépek iránt. Egyesek még pokolra is hajlandók menni érte. Az események szédítő sebességgel követik egymást, és mindenkit a végsőkig próbára tesznek. Rómából csak Róma pusztulása árán menekülhetnének el hőseink, és Tibi királynak is döntenie kell, hogy Buravárost áldozza fel, vagy Zsófit. De Hanna még nehezebb választás elé kerül… Hőseink egymásnak is randevút adnak a jelenben Budapest egy forgalmas pontján, de nagy kérdés, hogy mindenkinek sikerül-e odaérnie. A Gimesi–Jeli–Tasnádi–Vészits-kvartett rádiójátékából született regény 6., befejező része! Letehetetlen, izgalmas, vicces, mai! 12 éven felül mindenkinek!

 

RB 91 070417

Írta: Gimesi Dóra - Jeli Viktória - Tasnádi István - Vészits Andrea
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 288
Kötésmód: füles, kartonált

3.490.- 

Időfutár 7. - Az ellopott időgép

Megállapodtak abban, hogy innentől az „időutazás” szó is tabunak számít. A dolog nem szorult magyarázatra. A gyerekek iszonyodtak még csak gondolni is arra, hogy a felnőttek mire lennének képesek, ha tudomást szereznének egy működő időgépről. És nekik ráadásul több is volt. Biztonságba helyezni vagy megsemmisíteni őket? Ez volt az első számú kérdés. A sors szerencsére a kezükre játszott: a búravárosi időgép motorja kigyulladt a landolásnál. Ám átengedni az enyészetnek mégsem merték. Ennél sokkal jobb ötletnek tűnt, hogy átszállítsák Géza bá hétvégi házába, Tahiba. Kempelen sakkasztalát Bujdosóné ajánlotta fel a Technikatörténeti Múzeum számára. A körzőt azonban közmegegyezéssel Hanna gondjaira bízták, hogy véletlenül se lehessen többé beindítani. Már csak a hadronról kellett gondoskodniuk. Ebben Tekla anyja, Pusztai professzor volt a segítségükre. A gépet szétszerelte, és darabjait a szegedi Szuperlézer atombiztos kódokkal ellátott páncélszekrényeinek mélyére rejtette.”

 

RB 91 080044

Írta: Jean-Claude Mourlevat
Illusztrálta: Rofusz Kinga
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 208
Kötésmód: FÜLES, KARTONÁLT

2.950.- 

Jakabak

Ha szeretitek a kecskéket, a bendzsót és a sarlatánokat, a gyalázkodó versenyeket és a folyton ásítozó kis peléket, akkor kövessétek Jakabak barátunkat elképesztő utazásán. (Ha nem szeretitek, akkor is! Megéri!) Sziporkázó humorral teli, igazi energiaturbó "emberi" történet, amelyben sok mindent megtudunk barátságról, szerelemről, magányról...

 

RB 91 210002

6.000.- 

Játszma

Ökológiai társasjáték. A játékban a szerencse mellett a tudásnak és a taktikának is jut szerep.

 

RB 91 240241

Szerkesztette: Dávid Ádám, Gaborják Ádám
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 160
Kötésmód: puha, cérnafűzött

2.499.- 

Jelen! - Kortárs ifjúsági novellák

Hányszor kellett végighallgatnunk az iskolai névsorolvasások közben felharsanó kiáltást: „Jelen!” Az osztály létszáma ezúttal tizenhét: csupa fiatal író, akik a mai kamaszok életéből villantanak fel jelentős, sorsfordító vagy épp banális pillanatokat – őszintén és humorral. A műfajteremtő válogatás hosszabb-rövidebb ifjúsági novelláiban jól megférnek egymás mellett végigbulizott éjszakák és másnapos hajnalok, családi szívások és gimis szívatások, magyar kivándorlók és helyi migránsok, online barátok és offolt szerelmek. A kötet szerzői: Acsai Roland | Bencsik Orsolya | Béres Tamás | Dragomán György | Falussy Móric | Garaczi Zoltán | Gáspár-Singer Anna | Kalapos Éva Veronika | Krusovszky Dénes | Magyar-Nagy Mariann | Majoros Nóra | Mán-Várhegyi Réka | Molnár T. Eszter | Nagy Ildikó Noémi | Potozky László | Sulyok Rozi | Véssey Miklós

 

RB 91 040009

Írta: Kamondy Imre
Illusztrálta: Rontó Lili
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 70
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

3.290.- 

Kacat király a Lim-Lomok földjén

A verses meséből megtudhatjuk, kinek az érdeke gyámság alá helyezni a királyt, miként szabadul ki végül a fogságból, és hogyan adja férjhez Kacat király a lányát, Csutka Katát. A történetben egy zenegép is feltűnik, amely gyönyörű mestermunka. 12 éves kortól ajánljuk gyerekeknek és felnőtteknek!

 

RB 91 070240

Írta: Fekete András - Grancsa Gergely
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 288
Kötésmód: puha, cérnafűzött

2.990.- 

Kalasnyikov és Rózsafüzér

Pablo Escobar unottan kotorászott az ebédjében. Voltak ilyen napjai. Alapvetően imádta az életet, de akadt, amikor megcsömörlött. Ez minden jóérzésű emberrel előfordul. És a rossz érzésűekkel is. Már a kedvenc kaviárja sem esett jól a reggelinél, és ez felettébb gyanús volt. Eljött a depresszió napja. És pont most kérték fel, hogy fülszöveget írjon egy regényhez, amit két idióta írt! Nem is tudja, miért, de egy gyenge pillanatában elvállalta. Talán azért, mert fenn akarja tartani a látszatot, hogy ő minden jó dolog, így az irodalom támasza is. Meg azért, mert őt is többször megemlítik a regényben. És mert a címe, Kalasnyikov és Rózsafüzér, az ő életének két alapköve. Rossz és jó. Halál és feltámadás. Testi és lelki élvezet.

 

RB 91 240363

Írta: Astrid Lindgren
Illusztrálta: Németh Gyula
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 224
Kötésmód: Füles, kartonált

2.699.- 

Kalle és Rasmus

Kalle Blomkvist, az ifjú mesterdetektív és barátai idén nyáron sem unatkoznak. Folytatják a Fehér és a Vörös Rózsa évek óta folyó háborúját, amit elbűvölt figyelemmel követ egy ötéves kisfiú, Rasmus. Hiszen ha megnő, ő is Fehér Rózsa szeretne lenni, mint Kalle, Anders és Eva-Lotta. A baj csak az, hogy Anders szerint Eva-Lotta egészen idétlenül kezd viselkedni, amint egy kisgyereket meglát.

 

RB 69 240321

Írta: Astrid Lindgren
Illusztrálta: Németh Gyula
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 240
Kötésmód: füles, kartonált

2.699.- 

Kalle nem ijed meg az árnyékától

A Kalle nyomozni kezd című kötet címszereplője, a kiskamasz Kalle két legjobb barátja, Eva-Lotta és Anders társaságában megint hajmeresztő kalandokba keveredik. Átrohannak az álmos éjszakai kisvároson és a napsütötte Prérin, bejárják a kísértetjárta kastély minden zeg-zugát, és végül még a stockholmi rendőrség is az ő segítségükre szorul. Hiszen ki más oldhatná meg a rejtélyt, ha nem Kalle, az ifjú mesterdetektív? Csaknem hetven év telt el azóta, hogy Astrid Lindgren az izgalmas Kalle-trilógiával megteremtette a skandináv krimi ifjúsági változatát – most ennek a sorozatnak a második, felújított kötetét tartja kezében az olvasó. Az illusztrációkat Németh Gyula készítette.

 

RB 91 240289

Írta: Astrid Lindgren
Illusztrálta: Németh Gyula
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 200
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.499.- 

Kalle nyomozni kezd

Mihez kezdene Sherlock Holmes egy békés kisvárosban, ahol nincsenek bűntények, és ezért nincs is mit kinyomozni? Holmes elmenekülne egy ilyen helyről – Kalle Blomkvist, az ifjú mesterdetektív persze nem megy sehova, hiszen még csak tizenhárom éves, és itt él a családja meg a két legjobb barátja: Anders és a vagány Eva-Lotta, akibe titokban fülig szerelmes. Kalle minden felbukkanó idegenben bűnözőt lát – és ezúttal talán nem téved: Einar bácsi valóban gyanús alak, pisztolyt hord magánál, és bárhová besurran a tolvajkulcsával. Kalle az évszázad bűnesetét szimatolja, barátai viszont inkább belevetnék magukat a Rózsák háborújába, a szokásos nyári csatározásba a rivális gyerekcsapattal. Bandaháború vagy bűnüldözés? Egy biztos: a nyomozás csakis akkor lehet sikeres, ha Anders és Eva-Lotta is Kalle segítségére siet.

 

RB 91 100008

2.490.- 

Kalózok

A gazdag angol kereskedő lánya, Nancy Kington apja halála után a család jamaicai ültetvényei felé hajózik. Hogy mi vár ott rá, maga sem tudja. Életét férfiak irányítják, sorsát apja végakarata, bátyjai érdekei és egy rejtélyes idegen férfi szeszélye határozza meg. Nancyt azonban nem olyan fából faragták, hogy tétlenül nézze, amint az élete kerékbe törik. Váratlan események következtében menekülésr

 

RB 91 240081

Írta: Lackfi János
Illusztrálta: Molnár Jacqueline
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 88
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött

2.490.- 

Kapjátok el Tüdő Gyuszit!

Tüdő Gyuszi kisgyereknek túl nagy, nagynak még kicsi, de azért egyáltalán nem fogja be a szemét, és egyáltalán nem fogja be a száját; olyat is lát és olyanról is beszél, amit a jól neveltek szerint nem szép dolog látni. Viszont honnan van körülöttünk ez a sok nemszép dolog: a halottak, a vécékagylók, a szemetesládák, a pofozkodók, a taknyos zsepik, a betörők és a mutogatós bácsik, ha a világ tulajdonképpen jól van nevelve?

 

RB 91 070284

Írta: Bjørn Sortland, Timo Parvela
Illusztrálta: Pasi Pitkänen
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 120
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.990.- 

Kepler62 - A játék

A Föld erőforrásai fogytán vannak, egyre kevesebb embernek jut élelem és lakóhely. Az emberiség küldetést szervez: a KEPLER62 bolygórendszerben találtak egy a Földhöz hasonló, lakható égitestet. De vajon mi köze ennek a Kepler62 számítógépes játékhoz, amit állítólag senki sem tud végigjátszani? Ari és Joni, ez a mindenre elszánt testvérpár megszerzi egy játékot, ami beszippantja a fiúkat... Vajon álomvilágba vagy rémisztő lázálomba vezet az út az utolsó utáni szinten? Timo Parvela a finn ifjúsági irodalom legnépszerűbb szerzője, számos könyve jelent már meg magyarul is. A szépirodalomra és a kalandra éhes olvasók egyaránt kedvelik.

 

RB 69 070297

Írta: Bjørn Sortland, Timo Parvela
Illusztrálta: Pasi Pitkänen
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 152
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.990.- 

Kepler62 - A visszaszámlálás

Ari és Joni, miután teljesítették a világ legnehezebb számítógépes játékát, részesei lehettek a rejtélyes küldetésnek, amely a Kepler62 naprendszerben keres lakható bolygókat. De vajon miféle titokzatos bázisra érkeztek és kik lesznek társaik a hosszú úton? Marie, a világ leggazdagabb fegyvergyárosának elkényeztetett, de magányos lánya is a bázison van. Ő ­ugyan nem oldotta meg a feladványt, de megfizetett érte. Hiszen pénzen bármit meg lehet venni. A három gyerek tudni akarja, mit titkolnak előlük. Vajon a bázis egy nagyszerű küldetés kiindulópontja vagy szánalmas börtön? Ki kell deríteniük...

 

RB 91 030066

Írta: Robert Muchamore
Kiadás éve: 2007
Oldalszám: 334
Kötésmód: puha, cérnafűzött

2.999.- 

Kerub ‒ Az újonc

Kalandregény. A Kerub különleges ügynökei tíz-tizenhét évesek. A felnőttek figyelmét kijátszva nyomoznak: bűnözőket, terroristákat juttatnak hűvösre. Hivatalosan nem is léteznek. A tizenöt országban megjelent történetben tanúi lehetünk az árvaházakból levadászott Kerub-ügynökök kiképzésének és hihetetlenül izgalmas bevetéseinek.

 

RB 91 080008

Írta: Patrick Ness
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 464
Kötésmód: puha, cérnafűzött

3.500.- 

Kés a zajban

Todd Hewitt az utolsó fiú Prentissvárosban. De Prentissváros más, mint a többi város. Mindenki hallja a többi ember minden egyes gondolatát, állandó, nyomasztó, szüntelen Zajban. Izgalmas, megrendítő regény a helytállásról a legszélsőségesebb körülmények között is. 15 éves kortól ajánljuk.

 

RB 91 100006

1.990.- 

Kiloccsant víz

A mai Kínában játszódó történet egy 11 éves kislány életéről szól, aki először apját veszti el, majd mivel nem marad kenyérkereső a családban dolgozni kényszerül. Olyan világba enged bepillantást a regény, melyről híradásokban hallhatunk, a gyerekmunka, a nehéz életkörülmények, a ragaszkodás, a helytállás és végül a megbocsátás is főszerepet kap itt.

 

RB 91 240187

Írta: Németh Eszter
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 240
Kötésmód: puhatáblás, ragasztókötött

2.399.- 

Kötéltánc

Konrád Lia 17 éves vidéki lány. A fullasztó kisvárosi környezetben hiába keresi az egyensúlyt két élet, két fiú, de legfőképp a külvilág és saját elvárásai között. Torz tükörben látja önmagát, titkos blogjában vall arról, hogyan hagyják cserben egymás után szülei és barátai. Németh Eszter blogregényében megdöbbentő hitelességgel mutatja be az 1995 után született digitális generáció útkeresését.

 

RB 91 070254

Írta: Hayley Long
Illusztrálta: Gemma Correll
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 224
Kötésmód: puha, ragasztott

2.990.- 

Lány vagyok

Lánynak lenni nem fenékig tejfel. Túl kell élned a sulit, menőnek kéne lenned, ráadásul a melled túl lapos (vagy éppen túl nagy), és a barátnőid non-stop drámáznak. Szerencsére itt van ez a könyv, ami őszintén és viccesen leírja a kamaszkor problémáit: a női egyenjogúságtól kezdve a hajvasaláson keresztül a pasizásig és a szexig. Segít megoldani a gondjaidat, vagy legalábbis igyekszik megnyugtatni, hogy TE is, mint minden lány, éppen elég JÓ vagy – ne hagyd magad elbizonytalanítani, mert ez életed legizgalmasabb szakasza!

 

RB 91 820025

Írta: Morgan Nicola
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 292
Kötésmód: Puha borító

2.900.- 

Látlak...

Valaki követi Cat McPhersont. Talán egy fiatal skizofrén? Vagy egy visszavonult, hóbortos tudós? Esetleg Cat volt barátja? Netán egy idegen? Akárki is az, tudja, hogy Cat retteg a rovaroktól. És ezt ki is használja, hogy megfélemlítse a lányt. Cat pedig könnyű préda, hiszen szinte mindent elárult magáról azon a közösségi oldalon, amelyről a szülei letiltották. A lány, bár tehetséges sportoló, nehezen viseli a kötelezettségekkel járó feszültséget. Ám eljön a pillanat, amikor az életéért kell futnia...

 

RB 44 240100

Írta: Pacskovszky Zsolt - Rigler Ilona
Illusztrálta: Kalmár István
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 64
Kötésmód: kartonált

1.990.- 

Lélekdoki 3.

Minden gyerek élete felfordul, ha testvére születik, és nem biztos, hogy azonnal örül a kis jövevénynek. A cserfes Janka világgá kürtöli a nagy hírt, Boldizsárt pedig az érdekli, hogy akkor is megkapja-e az áhított BMX-et, ha a család új taggal bővül. A 9-11 éves gyerekeknek szóló pszichológiai könyvsorozat kötetei egy-egy lelki problémát járnak körül. A könyvek két részből állnak: egy történetből és a hozzá tartozó „segítő” feladatokból.

 

RB 44 240154

Írta: Pacskovszky Zsolt Rigler Ilona
Illusztrálta: Kalmár István
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 82
Kötésmód: puhatáblás, füles

1.999.- 

Lélekdoki 4. - Hogyan élheted túl, ha nincs internet?

A 9-11 éves gyerekeknek szóló pszichológiai könyvsorozat kötetei egy-egy lelki problémát járnak körül. A könyvek két részből állnak: egy történetből és a hozzá tartozó „segítő” feladatokból.

 

RB 91 240349

Írta: Dr. Gareth Moore
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 96
Kötésmód: puha, cérnafűzött

2.499.- 

Logikai játékok - Agytorna gyerekeknek

Már nem okoz gondot a Rubik-kocka kirakása? Tedd próbára az eszedet könyvünk csavaros fejtörőivel! Több tucat észbontó feladat vár, a Rubiks kimondottan gyerekeknek készült fejtörői, ahol csakis a logika segíthet! Készen állsz?

 

RB 91 070210

Írta: Laboda Kornél
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 176
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.490.- 

mátéPONTindul

Valóban létezik olyan nevű város, hogy Keszthely? – merül föl a kérdés Kőkuti Mátéban (17) egy nyári reggelen. Ám ahelyett, hogy választ kapna erre a látszólag könnyen megválaszolható kérdésre, Máté újabb és újabb rejtélyek hálójába keveredik. Ráadásul szülei távollétében véletlenül megismerkedik eltitkolt nagybátyjával, Simonnal, és a valóság egy pillanat alatt a feje tetejére áll.

 

RB 91 820036

Írta: Lily Archer
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 320
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött

3.600.- 

Mérgezett Almák

Mind ismerjük Hamupipőke, Hófehérke és Csipkerózsika történetét. De hallottál már Alice Bingley-Beckermanről, Reena Paruchuriról vagy Molly Millerről? Persze hogy nem! Még nem. Hogy mi a közös ezekben a lányokban és mesebeli nővéreikben? Ők is három nagyon gonosz mostoha örökbefogadott lányai. És egyáltalán nem boldogok. Azt hiszik, ezzel egyedül vannak a világon, amíg meg nem érkeznek Putnam Mount McKinsey-be, egy előkelő magániskolába a messzi Massachusettsben. Itt kezdik megtervezni a bosszút.

 

RB 91 240040

Írta: Siri Kolu
Illusztrálta: Makhult Gabriella
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 208
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.490.- 

Mi, Banditáék

A finn írónő díjnyertes regénye abszurd humorral fűszerezett road movie, amely a skandináv gyerekirodalom klasszikus hagyományaira épít. Főhőse, a tíz év körüli Vilja egy országúti rablócsaládba csöppen. Megismeri, milyen forró serpenyőből a tóparton reggelizni, megtanulja, hogyan kell rabló módra fütyülni és belevalóan viselkedni.

 

RB 91 240080

Írta: Siri Kolu
Illusztrálta: Makhult Gabriella
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 346
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött

2.290.- 

Mi, Banditáék és a Rablókaraoke

Vilját ismét elrabolja a Bandita család, és a rablók nyári fesztiváljára tartanak vele, amelyen megválasztják a Nagy Pernahajder utódját. Vakmerő Károly is várományos a fővezéri címre, de retteg a döntő karaokeversenytől, ugyanis egyáltalán nem tud énekelni. Siri Kolu finn írónő nemzetközi sikerkönyvének folytatása.

 

RB 91 080043

Írta: Patrick Ness
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 263
Kötésmód: kartonált

3.950.- 

Mi, hétköznapi halandók

NEM KELL MINDENKINEK KIVÁLASZTOTTNAK LENNI. Hősnek, aki szembeszáll a zombikkal vagy a lélekevő szellemekkel, vagy az új fenyegető dologgal - a kék fényekkel meg a sok halállal -, bármi is az. Mi volna, ha TE lennél Mikey? Aki csak túl akar lenni az érettségin, majd jól szórakozni a banketten, de előtte valaki felrobbantja az iskolát. Már megint. És mi van akkor, ha TÉGED nagyobb problémák gyötörnek, mint a következő világvége, mert meg kell találnod a különlegest a saját hétköznapi életedben?

 

RB 91 070123

Írta: Dávid Ádám
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 248
Kötésmód: puha, cérnafűzött

2.490.- 

Millennium Expressz - A potyautas

„Mikor Teri kidugta fejét a csatornából az Oktogon közepén, elsüvített mellette egy gőzmozdony. Amennyire a hajnali ködben ki tudta venni, a mozdony egy tucat vagont húzott maga után.” Milyen vonat halad át Budapest szívén? A Millennium expressz! Még sosem hallottál róla? Akkor itt az ideje! Teri sem tudott az árva gyerekeket mentő vonat létezéséről, amíg rajta nem találta magát. De ő a híres Zsolnay családból származik, és élnek a szülei! Miért vette fel a Millennium? Mert üldözi valaki, akiben megbízott. A vonaton azonban menedékre és barátokra lel. Közben üldözője egyre közelebb kerül hozzá, és az egész szerelvény veszélybe sodródik… Merre visz tovább a Millennium expressz útja? Dávid Ádám regénye a századfordulón játszódik – tele kalanddal, váratlan fordulattal és szerelemmel. Előkészületben: Millennium expressz – A fogoly

 

RB 91 070211

Írta: Dávid Ádám
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 248
Kötésmód: puha, cérnafűzött

2.490.- 

Millennium expressz 2. - A fogoly

A Millennium expressz utasai Zsiga után kutatva ismét végzetes kalandokba sodródnak. Az eltűnt fiú a New York-i Szabadság-szoborból üzen, ahol egy fekete lánnyal együtt raboskodik. Ott ismerik meg Houdinit, az ifjú szabadulóművészt, aki meg akarja szöktetni a foglyokat. Túl tudnak-e járni Randássy és a többi gengszter eszén? Viszontlátja-e Zsiga a szerelmét? És mi lesz a titokzatos kincs sorsa, amit Kazán, a Millennium masinisztája még az aranyláz idején talált Kaliforniában? A trilógia második része az európai izgalmak után az Egyesült Államok kultikus helyszínein vezet keresztül a századfordulós New Yorktól Chicagón át Los Angelesig.

 

RB 91 070344

Írta: Dávid Ádám
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 216
Kötésmód: puha, cérnafűzött

2.490.- 

Millennium expressz 3. - A tudósító

"Mikor Szike kilépett a sokadik vlagyivosztoki újság szerkesztőségéből, hirtelen dührohamot kapott, és apró fecnikre tépte élete első tudósítását." A Millennium expressz világkörüli útja nem várt fordulatot vesz. Teri és Szike Ázsia keleti partjaitól a Bajkál-tó felé indul az épülő transzszibériai vasútvonal mentén, és a fiú Gárdonyi Géza lapjába kezd tudósításokat küldeni a titokzatos halálvonat pusztításairól. Zsigáék próbálnak a nyomukra lelni, de számos akadályba ütköznek. A szálak az Orosz Birodalomtól Kínán át Indiáig vezetnek, majd Moszkvában érnek össze, ahonnan a kalandorok őrült hajszával jutnak vissza Budapestre. Az Oktogonnál újra összecsapnak a fémkarok. De vajon sikerül-e megállítani Kirpics nyomozó ámokfutását? Dávid Ádám trilógiájának befejező részében a kör bezárul. Szilveszter éjszakáján a párizsi Eiffel-torony tetejéről vehetünk búcsút 1896-tól - és a Millennium expressztől.

 

RB 91 820030

Írta: Els Beerten
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 596
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

4.500.- 

Mind a mennybe vágyunk

1943-ban, a háború kellős közepén járunk. Belgiumot megszállták a nácik. Amikor a Harmadik Birodalom iszonyatos veszteségeket szenved a keleti fronton, Ward tanára felszólítja a diákjait, hogy jelentkezzenek katonának a németek oldalán. Úgy véli, a bolsevizmus jóval nagyobb veszélyt jelent Flandria számára, mint Hitler. Ward hisz neki, és beáll a seregbe. Talán hős lesz belőle. A nemzetért és a hazájáért. Egy jobb világért. Renée, bár még mindig szereti, képtelen elfogadni a fiú döntését, ezért elfordul tőle. Renée bátyja, Jef viszont – az apjuk tilalma ellenére – szívesen csatlakozna barátjához. És ekkor történik valami, ami mindannyiuk életét örökre megváltoztatja.

 

RB 69 240374

Írta: Thiago de Moraes
Illusztrálta: Thiago de Moraes
Kiadás éve: 2020
Oldalszám: 86
Kötésmód: Keménytábla

4.999.- 

Mítoszok atlasza

Mi is az a mítosz? Isteni lényekről, hősökről, régmúlt idők eseményeiről szóló monda, rege, legenda... Milyen isteneket imádtak az aztékok? Hogyan jött létre a világ a jorubák szerint? Miért veszélyes a hencegés a janomami indiánok szerint? Miért veszekedtek folyton a görög istenek? Miféle vérszívó és alakváltó lényeg bolyongtak a szláv erdőkben?

 

RB 91 100011

1.990.- 

Négykézláb

Sandra tizenhét éves, csinos és vad, a család fekete báránya, aki nehezen találja a helyét a szabályoktól, elvárásoktól terhelt nagybetűs Életben. Burgess a tőle megszokott őszinteséggel és kitűnő humorérzékkel mutatja be az "igazi életet" kereső kamaszlány lelkivilágát; a boldogságkeresést, az olyan nagy kérdések körüli dilemmákat, mint a munka, a felelősség, az elvárások, vagy az emberi kapcsola

 

RB 91 020127

Írta: Maksai Kinga
Illusztrálta: Gárdos János
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 324
Kötésmód: Füles, kartonált

2.990.- 

Névtelen világ - Erik és a legfelsőutáni emelet

Ahogyan a regénysorozat következő köteteiben, ebben is egy gyerekcsapat igyekszik megoldani különféle tudományos-technikai jellegű rejtélyeket. Mikor az egyik gyerek, Erik eltűnik, és a rendőrség tehetetlen, az iskolatársai kezdenek nyomozni utána. Kiderül, hogy Erik az eltűnése után is folytatja a Névtelen Világ számítógépes játékot... "

 

RB 91 020132

Írta: Maksai Kinga
Illusztrálta: Gárdos János
Kiadás éve: 2020
Oldalszám: 320

3.490.- 

Névtelen Világ - Ismeretlen utakon

A Merítés-díjjal kitüntetett (2019) Mia&Maja írójának újabb regénye! Barátok, rejtélyek, kalandok a hétköznapokban és a virtuális világban! A "nem olyan szuper" csapat éppen kezdene visszarázódni az iskolai hétköznapokba, amikor egy új játékkal megkeresi őket egy csupa fiatal zseniből álló startup cég.

 

RB 91 070193

Írta: David Levithan – Rachel Cohn
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 192
Kötésmód: puhatáblás, ragasztókötött

2.990.- 

Nick és Norah végtelen éjszakája

16 éven felülieknek! El tudod képzelni, hogy életed első szerelme a szakítás után megjelenik egy másik pasival a következő koncerteden? Amíg gondolkodsz, eláruljuk, mit tett Nick, a fellépő zenekar basszusgitárosa. Mielőtt még az excsaja odaért volna hozzá gratulálni a szuper jó koncerthez, megkért egy lányt a közönség soraiból, hogy legyen pár percre a barátnője. Nem tudhatja, kivel kezdett, de ki fog derülni. Mégpedig egyetlen pörgős éjszaka alatt! Vajon Norah és Nick útja tényleg csak egy csók erejéig keresztezi egymást? Vagy mit tartogat ez a zenés, hajnalig bulizós, egymás nyomában rohanós, végtelennek tűnő manhattani éjszaka Nick és Norah számára?

 

RB 91 030132

Írta: Lipták Ildikó
Szerkesztette: Csányi Dóra
Illusztrálta: Treszner Barbara
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 72
Kötésmód: cérnafűzött, flexibilis tábla

2.690.- 

Nyári nyomozás

Gondolkodtál már azon, hogy milyen rejtélyek felderítésével bíznál meg egy magándetektívet? És miket nyomoznál ki te, ha ahhoz támadna kedved? Hogyan látnál hozzá, ha úgy éreznéd, épp a szeretteid hallgatnak el valamit? A tizenegy éves Bálint lehet, hogy nem a legegyszerűbb utat választja… De nem csoda, hiszen épp most fordult fel fenekestül minden, ami az életében eddig biztonságosnak tűnt.

 

RB 91 240416

Írta: Zágoni Balázs
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 392
Kötésmód: kartonált

2.999.- 

Odaát

Ahogy az Európai Unió felbomlása után az országok városállamokra estek szét, úgy a tizenhárom éves Vik családja is kettészakadt. Apja a háborús légkörben egy másik városállamhoz készül átállni, anyja titkos ügynök barátja, Rod pedig most a barátnőjét, Ajlát próbálja behálózni.

 

RB 91 070405

Írta: Kate Scott
Illusztrálta: Alexandra Gunn
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 164
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.590.- 

Óriás

Anzo nagyon-nagyon kicsi. A szülei nagyon-nagyon magasak és hangosak. Talán ezért nem hallják meg, amit mondani szeretne nekik. Mit kéne tennie Anzónak, hogy a szülei meghallgassák, az iskolában ne csúfolják, és végre a legjobb barátain kívül más is észrevegye, hogy milyen fantasztikus és tehetséges? Amikor rajzaival megnyeri a képregényszövetség különdíját, elhatározza (vagy inkább a barátai határozzák el helyette), hogy a kezébe veszi a sorsát. Lehet, hogy néha nem árt kockáztatni, és bízni benne, hogy a legjobb dolog igenis meg fog történni. Az Abszolút Könyvekbe olyan 9-12 éveseknek szóló, olvasmányos és izgalmas könyveket válogatunk, amelyek abszolút lendületesek, abszolút színvonalasak, abszolút maiak. Abszolút könnyű őket olvasni, de mégsem felszínesek, abszolút nem megterhelőek, de mégis elgondolkodtatók.

 

RB 91 240372

Írta: Astrid Lindgren
Illusztrálta: Papolczy Péter
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 277
Kötésmód: kartonált

2.999.- 

Oroszlánszívű testvérek

Jonatan a legjobb testvér a világon. Akkor sem habozik, amikor öccse, Karl az égő házban reked: életét kockáztatva menti ki őt. Ezzel a tettével nyeri el az Oroszlánszívű nevet. És ezzel a tettével kezdődnek a fivérek kalandjai is a mesés Nangilaja hegyei közt, Cseresznyevölgyben és Vadrózsavölgyben.

 

RB 91 100004

Írta: Mal Peet
Oldalszám: 196
Kötésmód: kemény, cérnafűzőtt

1.990.- 

Őrző

Lebilincselő elbeszélés egy lapátkezű, ügyetlen kamaszról, aki mindig is arról ábrándozott, hogy világhírű futballista legyen. Az Őrző elsősorban a futballról szól, de emellett a természetfölöttiről, az emberi kapcsolatokról, a magányról és az önmagunkba vetett hitről.

 

RB 69 070328

Írta: Kertész Erzsi
Illusztrálta: Bernát Barbara
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 288
Kötésmód: puha, cérnafűzött

2.990.- 

Panthera - A hógömb fogságában

Adva van egy titokzatos, párduc alakú hegy (a Panthera), egy csapat gyerek (Gekkó, Vince, Hétfejű Helga, Virág, Noémi, na és persze Kismukk, aki az egész történetet feljegyzi az utókornak), egy kezdetektől fogva gyanús hegymászó (Meredek Johnny), egy barátnő (Lavínia), egy kutya (Everest), egy talpraesett portás néni (Rozika), és egy igen furcsa szerkezet, ami bárkit és bármit tetszőleges méretűvé tesz (az Átméretező). Az egész csak egy hegymászó szakkörnek indult. De hogy mi lett belőle, az kiderül Kertész Erzsi izgalmas, letehetetlen és vicces kalandregényéből! Ezt olvasd a Rumini után és az Időfutár előtt!

 

RB 91 070334

Írta: Kertész Erzsi
Illusztrálta: Bernát Barbara
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 376
Kötésmód: puha, cérnafűzött

2.990.- 

Panthera 2. - A küldetés

Most kiderül, hogy a lakatlannak hitt hegy, a párduc alakú Panthera egyáltalán nem lakatlan, hanem inspirátorok és szabotőrök lakják… A sorozat első része után itt a folytatás! Még mindig ezt olvasd a Rumini után és az Időfutár előtt! Hogy mi köze lesz a már megismert csapatnak és Rozikának, a rettenthetetlen portás néninek a furcsa hegylakókhoz? Hogy mi a feladata Jácintnak, az ifjú inspi-rá- tornövendéknek, és tulajdonképpen ki is Aura, a titokzatos szabotőr lány? Hogyan törnek ki a lekicsinyített hógömbből, és vajon mi lehet az a bizonyos küldetés, amit ha nem sikerül teljesíteni, az lelassítja a Fejlődés Kerekének forgását? Mindez kiderül az izgalmas, fordulatos sorozat legújabb részéből, mert a kalandok most sem érnek véget...

 

RB 91 070406

Írta: Kertész Erzsi
Illusztrálta: Bernát Barbara
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 416
Kötésmód: puha, cérnafűzött

2.990.- 

Panthera 3. - A párduc hazatér

A népszerű sorozat utolsó, izgalmas része, teli újabb kalandokkal! Vajon mi oka lehet krónikásunknak, Kismukknak arra, hogy visszatérjen a hógömbbe? Nem volt elég egyszer átélni a hajmeresztő kalandot a Pantherán? Márpedig a csapat újra hegyet -mászik! Mert nem elég, hogy Márkus megjelenik Rozi néni konyhájában, és ráadásul Mihály fontos megbízást kap, a tetejébe még Jácint is fogságba esik. Noémi pedig cselekszik. Mert muszáj visszaállítani azt, ami kizökkent. De vajon mit keresnek Rozi néniék mindeközben egy luxushajón? Mindez kiderül az utóbbi évek legizgalmasabb kalandregényének harmadik részéből.

 

RB 36 700001

Írta: Piskolti Bernadett
Illusztrálta: Kárpáti Tibor
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 48
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

1.390.- 

Pápaszem

Nem mindegy, hogy vasmacska vagy vas macska, úszósapka vagy úszó sapka, ezermester vagy ezer mester! Hogy mi a különbség, az Kárpáti Tibor nagyon vicces rajzaiból kiderül.

 

RB 91 020047

Írta: Seita Parkkola
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 384
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött

3.200.- 

Pára

Párát Felhőkarcolóként emlegetik. Egyik nyáron hirtelen megnyúlik, csupa keszekusza comb és kar, hosszú végtagú különc lesz belőle. Mögötte marad a barbizás és legjobb barátnője, akiből most Pára legfőbb ellensége válik. A város közepén egy aranytól és egzotikus illatoktól lüktető áruház emelkedik, ennek csábító világa adja a helyszínt Bestia tizenharmadik szülinapjához. Pára rádöbben, hogy bulivendégből egyik műsorszámmá vált, és miközben a vendégek elől bujkál, találkozik egy Puma nevű sápadt fiúval, aki a titokzatos Gyógyítót keresi. Az utcákon felügyelő, örökké tizenhárom éves katonák tudják, hol találni rá. Seita Parkkola a Finnországban ritka mágikus realizmus zsánerében ír. Parkkola előző regényét, a Viimát (2006) Finlandia Junior-díjra jelölték, kiadási jogait az Egyesült Államokban is megvásárolták.

 

RB 91 030046

Írta: Sebestyén Ágnes - Tóth Eszter
Oldalszám: 99
Kötésmód: puha, cérnafűzött

980.- 

Pécs gyerekeknek

Interaktiv könyv egy tökéletes pécsi kiránduláshoz rengeteg feladvánnyal és érdekességgel. Családi kiruccanáshoz és osztálykiránduláshoz is nélkülözhetetlen. Jó szórakozást!

 

RB 91 030056

1.500.- 

Pécs gyerekeknek - angolul

Interaktiv könyv egy tökéletes pécsi kiránduláshoz rengeteg feladvánnyal és érdekességgel - most angolul is. Jó szórakozást!

 

RB 91 240232

Írta: Timothée de Fombelle
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 248
Kötésmód: kemény, cérnafűzött
Megnézem, mit írnak róla a Könyvmutatványosok

2.999.- 

Perle könyve

Egy távoli királyság kikötőjében, a fekete éjszakában világítóhajó imbolyog a hullámok tetején. Fedélzetén balsorsú szerelmespár: a varázserejétől megvált tündér és a trónról lemondott herceg. A fiút olyan világba száműzi egy gonosz nemtő, ahol sem a mesékben, sem a tündérekben nem hisznek. 1938-ban, Párizsban látjuk viszont az ifjút, a Perle Édességházban. Sorsa a háborúba, a francia ellenállás tagjai közé, majd egy véget nem érő ereklyevadászatra szólítja, és mindeközben mintha minden lépésére vigyázna egy láthatatlan, csodálatos lény. Találkozhat-e újra a két szerelmes? Van-e út vissza, a tündérvilágba?

 

RB 91 820031

Írta: Patrizia Rinaldi
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 168
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.600.- 

Piano forte

Néhány gyereket és fiatal zongoratanárukat (elválaszthatatlan korcs kutyájával, Eneával együtt) földrengés zárja el a külvilágtól: rájuk omlik az iskola. Feszültséggel és izgalommal terhes napok következnek, amelyekben kiderülnek a gyengeségek, de kiből-kiből új, nem sejtett képességek és erőforrások is előbukkannak. „Ez a könyv a mindent elsöprő szerelemről szól, arról a hihetetlen szenvedélyről, amelyet olyan sokan táplálnak a világon a zene iránt. És főként egy fiú, Frederico, zongorázás iránt érzett szerelme a téma.” (Részlet egy 17 éves olvasó véleményéből, forrás: www.pagony.hu)

 

RB 91 240353

Írta: Majoros Nóra
Illusztrálta: Papp Beatrix
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 480
Kötésmód: puha, cérnafűzött

2.999.- 

Pityke és Prém

A pitykések birodalmában szigorú rendet tart a keménykezű királynő. Ám az erdő állatbőrt viselő vademberei, a prémesek felkelnek az elnyomás ellen, a határon ellenséges hadsereg állomásozik, és a pórnép is zúgolódik. Minderről mit sem tudnak a királynő ikerlányai: Govalinda és Prillaszári, akik tizenhetedik születésnapjukra készülődnek. Az ünnepség reggelén védett világukba betör egy prémes, aki nemcsak a palotát dúlja fel, hanem a jövőjüket is. Vajon képesek lesznek a királykisasszonyok a birodalom lakóival együtt leküzdeni a tomboló gyűlöletet, vagy kitör a mindenkit elsöprő háború?

 

RB 69 240145

Írta: Alena Jezková
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 176
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött

2.790.- 

Prágai legendák

Prága a meglepetések városa. Terei, hídjai és szűk utcácskái rejtélyekről, csodatételekről, titokzatos halálesetekről, vagy épp szerelmi históriákról mesélnek. A cseh főváros ezeréves múltját sajátos hangulatú legendák őrzik. Alena Jeľková, a helytörténeti könyvek elismert szerzője hetvenhét rövid legendát gyűjtött össze, és a leghíresebb városrészek szerint csoportosította őket. A térképmellékletekkel kiadott, gazdagon illusztrált kötet így akár útikönyvként is olvasható, és izgalmas nyomozást ígér mindenkinek, aki Prágába látogat.

 

RB 91 820021

Írta: Silvana Gandolfi
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 360
Kötésmód: puha, cérnafüzött

2.900.- 

Rám lőttek

Santino már hatévesen tisztában van azzal, mit jelent Szicíliában a hallgatás törvénye – miután az apját és a nagyapját megölte a maffia, tántoríthatatlanul hallgat a tettes személyéről. Amikor végül mégis vallomást tesz, a családjának új életet kell kezdenie. Lucio tizenegy éves, és kísértik a múlt árnyai. A mindennapjaiba befészkelte magát a félelem. Amikor az édesanyja egy nap nem érkezik haza, a fiú azt hiszi, elrabolták. Lucio a húgával együtt útnak indul… A véletlenek és az egyre élesebben kirajzolódó emlékek különös összjátéka aztán sorsdöntő fordulathoz vezet mindannyiuk történetében.

 

RB 91 240385

Írta: Zalka Csenge Virág
Illusztrálta: HERBSZT LÁSZLÓ
Kiadás éve: 2020
Oldalszám: 240

3.999.- 

Ribizli a világ végén

Ribizli a világ végén egy kalandos sorsú kislány, aki az apácazárda ablakából kikandikálva ismerkedik meg a legkisebb királyfival, és a világ végére is eljutva segíti őt a trónra. A kötet többi hőse is csupa izgalmas és gyakran rendhagyó fiú és lány, akik a hagyományos magyar népmesekincs kevésbé ismert zegzugaiból érkeznek a mai olvasóhoz.

 

RB 91 240242

Írta: Lackfi János
Illusztrálta: Molnár Jacqueline
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 64
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.999.- 

Robban az iskola

Gyerekversek ünnepekre és köznapokra. A kötet játékos, humoros és őszinte vallomás a mai kamaszos gyerekek és gyerekes kamaszok életéről, problémáiról, az őket körülvevő komolykodó felnőttekről. A versekből vadiúj tananyag lehet az általános iskolától a gimnáziumig!

 

RB 91 240090

Írta: Eric Knight
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 280
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött

2.990.- 

Sam Small csodálatos élete

Ezt a históriát, amely Sam Smallnak és pajtásainak életéről és koráról szól, nagyobbára akkor írtam, amikor a világ kellemesebb hely volt, mint most. Többnyire olyankor írtam, amikor honvágy gyötört vagy rosszkedvű és reményvesztett voltam, és fel akartam egy kicsit vidulni… Amikor kicsi voltam, sok történetet hallottam Sam Smallról. Mesebeli alak lett, mintegy kivonata mindannak, ami Yorkshire. Népmese lett belőle.”

 

RB 91 070409

Írta: Eve Ainsworth
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 232
Kötésmód: puha, cérnafűzött

2.990.- 

Sebek

Hogyan is lennél képes megbirkózni a jelennel, ha nem tudsz szembenézni a múlttal? A magabiztosnak tűnő és népszerű Gabinak van egy titka -- olyan borzasztó titka, amit nem mondhat el sem a családjának, sem a legjobb barátnőjének... Vajon el tudja rejteni azt, ami látszik? Az önbántalmazás mára a kamaszkor velejárója, a fiatalok egyre gyakrabban maradnak magukra a kétségeik között, és mikor nem tudnak megbirkózni a problémáikkal, a fizikai fájdalomban keresnek megkönnyebbülést. Ezek a gyerekek és a környezetük óriási bajban van, amin csak az érzelmi okok felgörgetése és kibeszélése segíthet. Magyarországon a legtöbb gimnáziumi osztály érintett - még ha nem is mindig látszanak a sebek.

 

RB 91 080023

Írta: Szabó T. Anna
Illusztrálta: Rofusz Kinga
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 56
Kötésmód: keménytábla, védőborító

1.990.- 

Senki madara

Az első nagy szerelem örök. Szárnyakat ad, átformál, megtanít a másikra és önmagunkra. De mi történik, ha annak, akit szeretünk, titka van? Ha nem akar egészen a miénk lenni? Ha feláldozza magát értünk, de közben mégis megtartja a szabadságát? Szabó T. Anna (japán nevén Kyoko) egy érzékeny magyar fiú és egy rejtélyes japán festőlány szerelméről mesél egy keleti legenda alapján, egyszerre mutatva be a kamasz-szerelem időtlen idilljét és a művészlét küzdelmes mindennapjait. Mindenkinek szól, aki nem fél az ölelés erejétől, és kész megtanulni a lényeget: ha madarat szeretsz, égbolt legyél, ne kalitka.

 

RB 91 130036

Írta: Tracey Mack és Michael Citrin
Kiadás éve: 2007
Oldalszám: 240
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.500.- 

Sherlock Holmes 1. A csodálatos Zalinda fivérek esete

Ozzie, Wiggins, Pilar, Elliot és a többiek... Ha ezek a nevek semmit sem mondanak neked, akkor te, kedves olvasó még biztosan nem jártál a londoni Baker Streeten álló elhagyatott szekérgyárban, amely a fent említett vagányok tanyája. Ezek a mindenre elszánt, ügyes és szemfüles utcakölykök már nem egyszer segédkeztek Sherlock Holmesnak, a világhírű mesterdetektívnek titokzatos, megoldhatatlannak tűnő esetek felderítésében.

 

RB 91 130031

Írta: Tracey Mack és Michael Citrin
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 166
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.500.- 

Sherlock Holmes 2. Az elvarázsolt ember rejtélye

A viktoriánus London szennyes utcáin ismét felkérik Sherlock Holmes-t és rátermett segédeit egy fondorlatos bűnügy megoldására. Mikor egy csodaszép nő kéri a segítségüket, hogy nyomozzák ki a nagynénje - egy szeánszon bekövetkezett - különös és hirtelen halálát, kalandjaik egy kísértetjárta palotába valamint egy, paranormális képességekkel rendelkező, szenzációhajhász ifjú médiumhoz vezetik el őket. A vagányoknak először kell szembenézniük a másvilág kísérteties birodalmával. Vagy ez talán egy másik, sötét alvilág, a csalók, szélhámosok, tolvajok és gyilkosok világa?

 

RB 91 130030

Írta: Tracey Mack és Michael Citrin
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 174
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.500.- 

Sherlock Holmes 3. Watson nyomában

Sherlock Holmes, a világhírű mesterdetektív és hűséges segítői, a Baker Streeti Vagányok ezúttal egy rejtélyes gyilkosság és egy ősi, elveszett kincs nyomába erednek. A nyomozás, melynek során barátaink megmerítkeznek a Viktória korabeli London sötét és félelmetes alvilágában, már a legelején veszélyes fordulatot vesz.

 

RB 91 130054

Írta: Tracy Mack és Michael Citrin
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 224
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.499.- 

Sherlock Holmes 4. – A végső találkozás

Sokévnyi hajsza és nyomozás után Sherlock Holmes elkezdi felgöngyölíteni az elvetemült Moriarty Professzor bűnszervezetét, és úgy tűnik, végre maga az ördögi lángelme is horogra akadhat. Mikor aztán szorulni kezd a hurok a veszélyes alvilági hálózat felderítésében segédkező Baker Streeti Vagányok nyaka körül, Holmes úgy dönt, kimenti a gyerekeket a tűzvonalból. Csakhogy Ozzie, Wiggins és Pilar pontosan tudják: rajtuk áll vagy bukik a Mester legveszélyesebb ügyének sikere. Titkokban Holmes nyomába erednek, és végigkövetik, ahogy a zseniális nyomozó Európán keresztülutazva csapdát állít Moriartynak és előkészíti a mindent eldöntő végső találkozást. Vajon a Vagányok ott állnak majd Holmes mellett, mikor szükség lesz rájuk? Vagy addigra már rég Moriarty és a fogdmegjei karmaiban lesznek?

 

RB 91 820008

Írta: David Almond
Illusztrálta: David Almond
Kiadás éve: 2009
Oldalszám: 125
Kötésmód: kemény, cérnafűzött
Megnézem, mit írnak róla a Könyvmutatványosok

2.500.- 

Skellig

Michael szüleivel és súlyosan beteg kishúgával egy kertvárosi házba költözik. A ház kertjében egy roskadozó garázs áll, amely bármely pillanatban összedőlhet. A fiú itt talál rá egy különös, de teljesen legyengült lényre, akinek a hátán - mint később kiderül - szárnyak vannak, s aki a segítségére szorul. Minával, a szomszéd kislánnyal együtt elhatározzák, hogy meggyógyítják Skelliget, ezt a varázslatos idegent - és a gyerekek élete örökre megváltozik.

 

RB 91 400001

7.500.- 

Smart Cards társasjáték

Angol nyelvű társasjáték alapszinten gyerekeknek és felnőtteknek. Egyedi játéktábla, izgalmas nyelvi feladványokat tartalmazó kártyacsomagok, amelyeken rejtvények, számok, színek, hónapok mellett ellentétpárok, a legfontosabb igék és egyszerűbb szófordulatok szerepelnek. Hétköznapi, hasznos szókincs - sikerélmény és hatékony beszédfejlesztés. A doboz megoldókulcsot és többnyelvű szószedetet is tartalmaz.

 

RB 91 080018

Írta: PATRICK NESS
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 400
Kötésmód: Kartonborításos, ragasztókötéses

3.700.- 

Soha nincs vége 

A fiú kétségbeesetten, magányosan merül el a háborgó tengerben. Meghal. Majd felébred, csupaszon, a testét zúzódások borítják, de életben van. Hogy lehet ez? És mi ez a különös, elhagyatott hely? Ahogy lassan megérti, hogy mi történik vele, a fiú egyre jobban mer remélni. Talán ez nem a vég… Talán még nincs vége… Patrick Ness, a Chaos Trilógia és a Szólít a szörny című népszerű ifjúsági regények szerzője ismét egy provokatív hangú, lebilincselő történetet írt.

 

RB 91240102

Írta: Beate Teresa Hanika
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 192
Kötésmód: puha, cérnafűzött
Megnézem, mit írnak róla a Könyvmutatványosok

2.190.- 

Soha senkinek

Malvina látszólag olyan, mint a többi kamasz lány: pimasz, dühös, akaratos. A családja szerint ez csak átmeneti állapot, biztosan kinövi majd. Még a legjobb barátnője sem sejti, hogy mi nyomja Malvina lelkét. Egy súlyos gyermekkori titok, amelyet el akar temetni magában. De hiába. Malvina a péntek délutánt a nagyapjánál tölti, aki váratlanul megcsókolja őt. És a csók felidézi benne a múltat: egy zsarnok férfi, egy gyenge asszony és egy áldozatul esett kislány történetét. Malvina nem akar többé nagyapához menni. A családjára nem számíthat, egyedül kell szembenéznie a múlttal. Beszélnie kell róla, bármilyen nehéz is, ez az egyetlen esély arra, hogy megnyugtató véget érjen ez a felkavaró történet. Szerencsére Malvinának akadnak védőangyalai, és a szerelem is rátalál.

 

RB 91 240359

Írta: Ördögh Ottó
Illusztrálta: Kárpáti Tibor
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 224
Kötésmód: Keménytábla

2.490.- 

Sortalanság

Ördögh Ottó a VIP - Világirodalmi paródiák című kötete után ezúttal a magyar irodalom gyöngyszemeit parodizálja a tőle megszokott finom humorral és komolysággal. Janus Pannoniustól Pilinszky Jánosig, Zrínyi Miklóstól Radnóti Miklósig, Mikszáth Kálmántól Hamvas Béláig több mint huszonöt kanonizált szerző kapja meg a magáét.

 

RB 91 100009

Írta: Celia Rees
Oldalszám: 350
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.990.- 

Sovay

Sovay vakmerő és kalandvágyó. Nem kényszer vagy erőszak hatására szakít az illedelmes kisasszonyoknak előre megírt sorssal, hanem sértett büszkesége okán válik útonállóvá. Ami először jó mókának tűnik és gyógyír a hiúságon esett sebekre is, hamarosan véresen komoly játékká válik: élet vagy halál a tét.

 

RB 91 070246

Írta: Lissa Evans
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 280
Kötésmód: puha, cérnafűzött

2.990.- 

Stuart Horten mágikus masinái

Stuart Horten meglehetősen alacsony tízéves, aki egy sivár kisvárosba költözik, távol minden barátjától. A szomszédban sajnos az elviselhetetlen Kingley testvérek laknak, és a nyár kilátástalanul unalmasnak ígérkezik... Ám egyszer csak megkezdődik élete legnagyobb kalandja! Meg kell találnia nagy-nagybátyja elveszett műhelyét, ami telis-tele van trükkös és varázslatos tárgyakkal. Nyomkövetés, rejtélyek – ám ami elsőre izgalmas és mulatságos feladatnak látszik, hamar veszélyes küldetéssé válik.

 

RB 91 240082

Írta: Pacsovszky Zsolt
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 160
Kötésmód: puha, cérnafüzött

2.290.- 

Szabadesés

Egy álmos kisvárosba új magyartanárnő érkezik, akire a tizenhét éves, magának való Bence rögtön felfigyel. Titkos viszony alakul ki közöttük, a fiú azonban nem azt kapja, amit vár: boldogság helyett csak kételyt és bűntudatot érez. Közben egyre jobban elszakad barátaitól, családi zűrök és iskolai megaláztatások nehezítik az életét, s egy napon végleg kicsúszik lába alól a talaj.

 

RB 91 070293

Írta: Mészöly Ágnes
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 392
Kötésmód: puha, cérnafűzött

2.990.- 

Szabadlábon

Győri Dani tizenhat éves, kettesben él az anyjával, közepes tanuló egy közepes gimnáziumban, rajong a Barcelonáért, gitározik és mozgássérült, vagy ahogy ő hívja magát: nyomi. Egy rosszul sikerült iskolai program és egy ha­talmas otthoni veszekedés után őrült ötlete támad: elemeli anyja hitelkártyáját, vásárol magának egy repülőjegyet, és péntek reggel az iskola helyett Münchenbe indul. Párizs, Amszterdam és Barcelona, egyetemi kampusz és autópályapihenő, bajor nemesi kastély és kolostor. Full extrás BMW és szakadt teherautó, zenészek, hackerek, örömlányok, deszkások sorjáznak ebben a különös én- és apakeresésben. Felszabadultan.

 

RB 91 240291

Írta: Caroline Solé
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 128
Kötésmód: puha, cérnafűzött

1.999.- 

Szavazz rám!

Az emberi szükségleteket öt kategóriába lehet sorolni. Ezen az elméleten alapul most egy új valóságshow a televízióban: Az emberi szükségletek piramisa. Velem együtt 15 000-en veszünk részt a játékban, ám öt hét múlva már csak egyvalaki marad. De mit keresek én ebben az egészben? Mondjuk azt, hogy Christopher Scottnak hívnak. Mondjuk azt, hogy tizennyolc éves vagyok. Hogy egy darab dobozkartonon lakom, az utcán, Londonban. Végül is tök mindegy, hogy hívnak, hány éves vagyok. Én lettem a 12 778-as számú játékos. Még nem létezem. De baromi nagy a kockázata, hogy valakivé válok, sőt celeb leszek. És ennél rosszabb nem is történhetne velem.

 

RB 91 070179

Írta: Anna Woltz
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 240
Kötésmód: puhatáblás, ragasztott

2.590.- 

Száz óra sötétség

Emilia anyja festőművész, az apja matektanár és iskolaigazgató. Emilia pedig egy tizennégy éves, holland lány, kényszeres kézmosó és tisztaságmániás. Egyik nap kiderül, hogy az apja több tucat SMS-t küldött az egyik tanítványának, aki természetesen a legjobb csaj a suliban. Emília lenyúlja az apja bankkártyáját, és elmenekül a helyzet elől álmai városába, New Yorkba. Az még valahogy összejön, hogy beengedjék az országba, de a szállását nem tudja birtokba venni, mert valaki átvágta a neten, és a lefoglalt szoba címén egy Seth nevű fiút talál, aki nem tud róla, hogy kiadták volna a lakásukat. Emilia keresi a helyét a felfordult New Yorkban, ahol a Sandy hurrikán beszorítja három másik gyerekkel egy hideg és sötét lakásba.

 

RB 91 820038

Írta: Tonya Hurley
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 310
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött

3.600.- 

Szellemlány – Vágyakozás

Mielőtt békében nyugodhatna, Charlotte Usher kénytelen visszatérni tragikus halálának színhelyére: a gimnáziumba. Még mindig hátravan egy utolsó feladat, amit teljesítenie kell, de arról senki sem szólt, mi a teendő, ha beleszeret a házi feladat tárgyába. Charlotte (ismét) halálosan szerelmes lesz. A túlvilágra váltott jeggyel a kezében szembe kell néznie a már ismerős rettegett érzéssel, hogy ismét láthatatlanná váljon, de talán már túl késő ellenállni...

 

RB 91 100005

1.990.- 

Szélszelidítő

Különleges hangulatú, izgalmas ifjuság regény Archie-ról, akinek fontos kihívásnak kell megfelelnie; meg kell törnie a családját évszazadok óta sújtó átkot. Kegyetlen csatába kell bocsátkoznia ezért az elemekkel és minden bátorságára, eszére és kitartásásra szüksége lesz, hogy megmentse magát és családját. A történet mesterien ötvözi a misztikumot a valósággal.

 

RB 91 810069

Írta: Lackfi János
Illusztrálta: P. Szathmáry István
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 160
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.450.- 

Szerelmi nyomozás

SZERINTEM A BÁLINT TÖK HELYES, TOTÁL BELEZÚGTAM LOVE - egyik nap ilyen feliratú levélkére bukkan Bálint, aki az egyik legjobb fej srác a laza osztályban. Elkezd nyomozni, vajon ki érdeklődhet ennyire az ő szerelmi ügyei iránt? Merthogy lennének neki szerelmi ügyei, ha végre megtalálná azt a lányt, aki ezt a levelet írta. Igazi kamaszregény!

 

RB 91 100013

1.990.- 

Szirmok a hamuban

 

RB 91 080013

Írta: Patrick Ness, Siobhan Dowd
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 224
Kötésmód: puha, cérnafüzött

2.950.- 

Szólít a szörny

Conor rákban szenvedő anyjával él. Rémálom gyötri, amiben kicsúszik keze szorításából egy másik kéz, akárhogy is próbálja megtartani. Aztán megjelenik egy szörny előtte, de az nem a rémálombeli szörny, nem olyan rémisztő, és három történetet mond el neki. A negyediket Conortól várja, amiben Conornak ki kell mondania az igazságot. Az igazságot, vagyis azt, hogy Conor ki merje és ki tudja mondani, hogy legyen már vége a szenvedésnek, legyen már vége az elhallgatásoknak, a félig kimondott mondatoknak, a vele szemben tanúsított lelkét pusztító kíméletnek.

 

RB 91 020073

Illusztrálta: Good Wives and Warriors (Becky Bolton és Louise Chappel)
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 100
Kötésmód: puha, cérnafűzött

2.690.- 

Szökés Csodaországba

Keltsd életre az Alice Csodaországban varázslatos világát e mesterien illusztrált színezővel. Amikor Alice véletlenül beesik egy nyúl üregébe, egy rendkívüli lényekkel teli különös világba kerül. Fedezd fel ezt a furcsa és csodálatos fantáziavilágot, színezd ki a gyönyörű, részletgazdag rajzokon át vezető utat. Engedd szabadon szárnyalni a képzeleted, amikor találkozol a fehér Nyuszival vagy a vigyorgó Fakutyával; teázz Április Bolondjával, és játssz krokettet a rémséges Szív Királynővel. A Good Wives and Warriors egy kreatív társulás, Becky Bolton és Louise Chappel hozta létre a Glasgow School Art elvégzése után. Az illusztráció és installáció innovatív, együttműködő megközelítésével létrehozott projektjeik, kiállításaik világszerte ismertek.

 

RB 91 240042

Írta: Charles Benoit
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 168
Kötésmód: puha, cérnafűzött

2.190.- 

Te... voltál

A sorozat negyedik kötetének témája az iskolai erőszak; főszerepelője Kyle Chasa, egy átlagos középiskolás egy átlagos amerikai kisvárosban. A tartalmatlan és üres hétköznapok otthon és az iskolában, a céltalan lötyögés a haverokkal lassan az erőszak közelébe sodorják…

 

RB 91 070186

Írta: Neal Shusterman
Illusztrálta: Eric Elfman
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 256
Kötésmód: puhatáblás, ragasztókötött

2.790.- 

Tesla padlása

A tizennégy éves Nick Slate apjával és öccsével új városba költözik. Egy tragédia emléke elől menekülnek: néhány héttel korábban leégett a házuk, és a tűzben meghalt Nick anyja. Új otthonuk egy távoli nagynénitől rájuk maradt ház, amelynek padlása tele van különös, kacatnak tűnő tárgyakkal. Nick garázsvásárt rendez, és eladja a látszólag teljesen hasznavehetetlen tárgyakat, melyekről azonban szépen lassan kiderül, hogy nem akármilyen szerkezetek: mind valami különleges tulajdonsággal bír. Nick és új barátai kiderítik, hogy a tárgyak az egykori zseniális tudós, Nikola Tesla utolsó találmányai, és mind egy nagyobb terv részét képezik, és a fizikusokból álló Akcelerátusnak szüksége van rájuk a világuralom eléréséhez.

 

RB 91 240316

Írta: Pacskovszky Zsolt
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 184
Kötésmód: puha, cérnafűzött

2.199.- 

Titkos mozi

Marcell párizsi bérlakásuk falába süllyesztve különleges szerkezetet fedez fel – egy lencsét, amelyen keresztül mozgókép vetül szobája falára: a „vásznon” a szemközti kávézó több mint harminc évvel korábbi mindennapjai elevenednek meg. A fantasztikus találmány elbűvöli a gimnazista fiút, ahogyan a kávézó megejtően szép pincérnője, Ninette is. Létezhet-e szerelem, ha a szeretett lány évtizedekkel korábban volt fiatal, és most Marcell édesanyjával lehet egyidős? Vagy ő is csak képtelen vágyálom, mint Emma Lili, a volt brüsszeli osztálytárs, aki az országhatárok miatt elérhetetlen a fiú számára? Marcell nyomozni kezd Ninette után, és a könyvtár archívumában megtalálja azokat a korabeli újságcikkeket, amelyek a pincérlány elrablásáról, kegyetlen bűntények soráról számolnak be. Életében először kimerészkedik a képzelete és vágyai nyújtotta biztonságból, és a különös találmány segítségével megpróbálja felvenni a kapcsolatot Ninette-tel, hogy figyelmeztesse a veszélyre… A borítóterv Szabó

 

RB 91 240401

Írta: Lackfi János - Molnár Krisztina Rita
Illusztrálta: LAKATOS ISTVÁN
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 160
Kötésmód: kartonált

2.799.- 

Titkos versműhely

Hogy írjunk verset? A két szerző évek óta segít fiatalokat saját választ találni e kérdésre. Kreatívírás-foglalkozásaik javából válogattak feladatokat a költészet műhelytitkai iránt érdeklődőknek. Egy tizenöt éves tanácstalan leányzó, aki verseket ír, tanácsot kért. Ezt a választ kapta. Ma írj négy hexametert a kilincsről!

 

RB 91 240325

Írta: Kathryn Evans
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 400
Kötésmód: puha, cérnafűzött

2.699.- 

Több mint én

Lehet, hogy mind szörnyszülöttek vagyunk? Teva élete látszólag normális: suli, haverok, pasi. Otthon azonban félelmetes titkot rejteget. Tizenegy másik Tevát. A lélegzetelállító történet tizenhat éves főszereplője egyszerre küzd a felnőtté válással és családja nyomasztó örökségével. Miféle kísértetekkel osztozunk a múltunkon? Hányféle szerepet játszunk? Lehetünk-e önmagunk? Evans egy egészen különleges lány sorsán keresztül teszi fel a mindannyiunk életének mélyén ott feszülő kérdéseket.

 

RB 91 240270

Írta: Bernadette Costa-Prades - Catherine Mathelin
Illusztrálta: Pascal Lemaître
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 160
Kötésmód: puha, cérnafűzött

2.499.- 

Túlélési tippek a családhoz

A nagysikerű „túlélő” sorozat újabb kötete ahhoz ad ötleteket, hogy mindenki jobban érezze magát a családban. Nem bírod elviselni az öcsédet? Apád leordítja afejedet a jegyeid miatt? Torkig vagy a zongoraórákkal? A mamád csecsemőként kezel? Nyugodj meg, a helyzet más családokban sincs másként! Sokszor érzed úgy, hogy hiába próbálod megbeszélni otthon a dolgaidat? Hogy a próbálkozásaid sikertelenek? Ez a könyv ötleteket ad ahhoz, hogyan beszéld meg a gondjaidat a szüleiddel, hogy jobban megértsétek egymást.

 

RB 91 240271

Írta: Roland Beller - Bernadette Costa-Prades
Illusztrálta: Jacques Azam
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 176
Kötésmód: puha, cérnafűzött

2.499.- 

Túlélési tippek a sulihoz

A nagy sikerű „túlélő” sorozat újabb kötete ahhoz ad ötleteket, hogy jobban teljen az idő a suliban. Tanulsz, mégis rosszak a jegyeid? Utálod a házi feladatokat? Félsz a verekedéstől? Puskáztál és lebuktál? Szeretnél te is egy banda tagja lenni? Hát igen, akár a suliról van szó, akár a koleszról, az élet sem itt, sem ott nem mindig könnyű. Ráadásul az időd nagy részét ott töltöd. Nos, ebben a könyvben találsz egy csomó jó ötletet ahhoz, hogy ne kelljen szenvedned az iskolában. Gondolkodj el rajtuk, hogy jobban el tudd viselni a nehéz helyzeteket, s a lehető legjobban gyere ki belőlük. Ne pánikolj, ne görcsölj, hanem élvezd az órákat, röhögj nagyokat a haverokkal, és még az is lehet, hogy megkedveled a tanáraidat. Szóval, nálad a labda!

 

RB 91 240213

Írta: Jacques Arénes - Bernadette Costa-Prades
Illusztrálta: Jacques Azam
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 112
Kötésmód: puha, cérnafűzött

1.999.- 

Túlélési tippek kamaszodó fiúknak

Ikerkönyv kiskamasz lányoknak és fiúknak. Arról, hogy milyen nehéz egy kamaszodó gyereket elviselni, bizonyára minden felnőttnek van tapasztalata. Arra azonban, hogy milyen nehéz kamaszodó gyereknek lenni, már nem biztos, hogy mindenki emlékszik. A gyerekkorból épp hogy csak kinövő általános iskolás lányoknak és fiúknak, (de nem a középiskolás kamaszoknak) szól ez a könyv, amelyben megjelennek hétköznapi apróságok és egész életre kiható súlyos gondok is, amelyekről nehéz beszélni. Nehéz felnőttnek és gyereknek egyaránt. Egy könyv azonban személytelenül is fogódzót tud adni ahhoz, hogy a kamaszodó lányok és fiúk fajsúlyuknak megfelelően tudják kezelni a velük történő eseményeket, s hogy a kamaszkor nagy buktatóit kikerülhessék.

 

RB 91 240103

Írta: Stephane Servant
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 176
Kötésmód: puha, cérnafűzött
Megnézem, mit írnak róla a Könyvmutatványosok

2.190.- 

Tűzkeresztség

"Legszívesebben elhánynám magam, futásnak erednék, és eltűznék valahová messze erről a rohadt helyről, de nem lehet, tisztában vagyok vele, hogy miért vagyok itt: be akarok kerülni a Falkába. Be akarok kerülni: ezt mondja a karom, miközben felemelkedik, és az ujjam magától megnyomja a festékszórót. A festék a falra fröccsen. Megrajzolom a keresztemet. Az első keresztemet. Horogkereszt. Vérvörös. Lángvörös. Mint a pusztító tűz."

 

RB 91 020093

Írta: Finy Petra
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 221
Kötésmód: puha, cérnafűzött

2.990.- 

Úszósuli - A nagy álom

Kiskamaszok egy úszótáborban: három lány, négy fiú és két szigorú edző. Diákcsínyek, kiborulások, kemény munka és nagy, közös nevetések kellenek ahhoz, hogy valódi csapattá váljanak. Az Úszósuli első kötete a nyári úszóidőszak legfontosabb periódusait öleli fel: a kéthetes vidéki edzőtábort, majd utána az Országos Bajnokságot. Kiderül, hogy tud-e győzni Patak, hogy ki a titokzatos kísértet, aki időnként a medence mellett sóhajtozik. És a főhőst leginkább foglalkoztató kérdés is megválaszolódik: Laca viszontszereti-e majd a lányt?

 

RB 91 240146

Írta: Michael Madeja - Naie Katja
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 184
Kötésmód: puhatáblás, ragasztott

2.499.- 

Vágod? Megdöbbentő kérdések és válaszok az agyról

Szünet nélkül pörög, de kevesen vágják, pontosan hogyan is működik. Na mi az? Hát persze, az agyad! Itt és most minden fontos kérdést tisztázhatsz róla: Hány kilót nyom? Milyen a tapintása? Ehető-e egyáltalán? És éjszaka vajon teljesen kikapcsol? De olyan állati témák sem maradnak ki, mint a hangyák agytekervényei, az alvó delfinek agyműködése, vagy a legnagyobb szürkeállományért versenyző emlősök listája. Megáll az eszed, mi? Jan von Holleben Az enyém is megnő? című könyve után most is kegyetlenül vicces fotókat társít több tucat veled egykorú diák kérdéseihez, a tömör válaszokat pedig Michael Madeja agykutató és Katja Naie biológus hozta össze.

 

RB 91 080010

Írta: Patrick Ness
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 500
Kötésmód: puha, cérnafűzött

3.500.- 

Válasz és kérdés

A KÉS A ZAJBAN folytatása, a Chaos Walking trilógia második kötete izgalmas, megrendítő, mélyen megindító regény a helytállásról, a legszélsőségesebb körülmények között is. 15 éves kortól ajánljuk.

 

RB 91 240019

Írta: Timothée de Fombelle
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 346
Kötésmód: kemény, cérnafűzött
Megnézem, mit írnak róla a Könyvmutatványosok

3.490.- 

Vango - Ég és föld között

1934, Párizs. A Notre-Dame katedrálisa előtti téren negyven fehér ruhás férfi fekszik a kövezeten. A szemerkélő esőben arra várnak, hogy pappá szenteljék őket. Köztük van Vango, a titokzatos fiú, aki éjszaka a párizsi háztetőket járja. Három perc, és a sorsa megváltozik. Három perc, és kezdetét veszi a véget nem érő hajsza: szökés a katedrális harangtornyából, utazás a Graf Zeppelin léghajón, bujkálás szicíliai szigeteken és a skót felföldön. Vango azt reméli, hogy az örökös menekülés végén megismerheti családja múltját, viszontláthatja a zöld szemű Ethelt, és végre otthonra lelhet.

 

RB 91 240039

Írta: Timothée de Fombelle
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 346
Kötésmód: kemény, cérnafűzött
Megnézem, mit írnak róla a Könyvmutatványosok

3.490.- 

Vango 2. – A hazátlan herceg

1936, New York. Egy épülő manhattani felhőkarcoló állványzatán függeszkedik Vango. Hét év telt el azóta, hogy a Graf Zeppelin léghajó világkörüli útján először találkozott a szép Ethellel, hét éve menekül szüntelen égen-földön ismeretlen üldözői elől. Hét év hajsza után, most New York utcarengetegeiben talán végre fény derül a származását övező titokra. Az évek múlnak, és közben Európa térképe átrendeződik, a szereplők sorsa tragikus fordulatot vesz, megrendítően szomorú és felemelő szépségű pillanatok váltják egymást, míg a történet a madárfiókáktól hangos, festői Lipari-szigetek fehér kőházai közt ér véget.

 

RB 91 020032

Írta: Seita Parkkola
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 344
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött

2.800.- 

Vihar

Aczél Vihar egyáltalán nem rossz fiú, de azért jónak sem éppen jó. Az utolsó esélye egy iskola, ami kicsit olyan, mint egy akvárium, és nagyon is olyan, mint egy börtön. Itt, az Esélyek Házában Vihartól rögtön az elején elkobozzák a gördeszkáját, és nemsokára a tiltott dolgok listájára kerül a fiú egész korábbi élete. Egy elhagyatott gyárépületben Vihar megismerkedik a lázadó Indiával. A lány megtanítja őt tájékozódni a város dzsungelében, és hogy olyasvalamit lásson meg, ami a többiek számára láthatatlan. Aztán egy nap Vihar az iskola pincéjében nagy titokra lel – egy titokra, ami lélegzik.

 

RB 91 240272

Írta: Dóka Péter
Illusztrálta: Baranyai (b) András
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 288
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.499.- 

Viharlovag 1. - Fekete eső

Kalandos lovagregény és fantasy egyedi találkozása Dóka Péter új könyve. A szerző jól ismert humora, fantáziája most is magával ragadja az olvasót. Hősei bukott lovagok, szélhámos vitézek, történetíró törpék, jámbor sárkányok. A trilógia első részében Azovil, a rettenetes erejű kisfiú lovagi küldetésre indul Igazi Lancelot és Jolóka törpe kíséretében, hogy megmentse országát és ezzel az egész világot a pusztulástól. A férfiak azonban nem járnának sikerrel Vasfog, a sárkánylovas kislány segítsége nélkül…

 

RB 91 240437

Írta: Ördögh Ottó
Illusztrálta: Kárpáti Tibor
Kiadás éve: 2020
Oldalszám: 196

2.999.- 

VIP - Világirodalmi paródiák

VIP, mint kiemelten fontos személyek: Shakespeare, Dante, Beckett vagy Hemingway. VIP, mint a világirodalom legjelentősebb műveinek paródiája. VIP, mint egy sziporkázóan humoros kötet címe, amely 29 (+ 3) jelentős irodalmi alkotás stílusparódiáját gyűjti össze. Akad köztük eposz, antik versforma, tanmese, dráma, verses mese, regényfolyam és novella.

 

RB 91 240238

Írta: Janikovszky Éva
Illusztrálta: Kárpáti Tibor
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 32
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

1.999.- 

Zoli tortája

Zoli tizedik születésnapjára készül. A családban mindig nagymama süti meg az ünnepeltet köszöntő éljen-tortát, idén azonban Hévízre kell utaznia. A szülők úgy döntenek, inkább elhalasztják az ünnepséget. Zoli születésnapja mégis izgalmasan alakul, sok félreértéssel, tortával és szeretettel. Janikovszky Éva írása 1967-ben jelent meg Az egytagú őrs című novellafüzér részeként, most az írónő születésének 90. évfordulóját köszöntjük azzal, hogy önálló kötetben, Kárpáti Tibor humoros illusztrációival adjuk közre.

 

RB 91 240220

Írta: Darren Shan
Illusztrálta: Varren Pleece
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 216
Kötésmód: puha, cérnafűzött

2.499.- 

Zom-B

A 12 részes sorozat főhőse, Smith B. átlagos kamasz, akinek naponta el kell viselnie apja idegengyűlöletét, és együtt kell élnie rémálmaival, amelyekben kisbabák mészárolják le. Amikor aziskolát zombitámadás éri, B. és barátai a zegzugos folyosókon át menekülnek. Olyan szövetségest keresnek, aki segít felvenni a harcot az üldözőkkel…A Zom-B-sorozat kötetei apokaliptikus világban játszódnak, ahol a zombik sötét diadalt ülnek. A vérfagyasztó történet elbeszélője pedig maga is áldozat.

 

RB 91 070418

Írta: Wéber Anikó
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 344
Kötésmód: puha, cérnafűzött

2.990.- 

Zuhanórepülés

Te mennyire szeretsz döntéshelyzetben lenni? Mennyire szeretsz felelősséget vállalni? Ádám imád a háztetők szélén egyensúlyozni. Olyankor mindenki őt figyeli, mégis elrejtőzhet a mutatvány mögé. A vakmerősége eltakarja előle az igazi félelmeit. Mert dönteni nehéz. Ha döntesz, akkor lépned kell. Hátra vagy előre. Zuhanni vagy láthatatlanná válni. Pedig olyan jó lenne tudni, hogy mi lett volna, ha a másik lehetőséget választod! Ádám különleges gyerek és egy különleges, zárt iskolában, az Erődben tanulja meg, hogyan nézhet szembe önmagával.

 Kapcsolatok

konyvkozosseg@gmail.com
RENDELÉS:
Valtinyi Lídia: +36.30 636 4702

SAJTÓ:
Szabó Sándor: +36.20 316 6671


Kaméleon Olvasóklub

Kameleon_logo_rgb

kameleon.olvasoklub@gmail.com


FacebookAdatvédelem


Adatvédelmi tájékoztató

Kaméleon Könyvközösség 2018

tervezte: