Könyv kereső:

KÖNYVKÖZÖSSEG termékek - 6-10 éves korigRB 69 030161

Írta: Szokács Eszter
Szerkesztette: Helferné Kepecs Judit, Régner Eszter
Illusztrálta: Nagy Norbert
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 80
Kötésmód: cérnafűzött, keménytábla

2.990.- 

Királyok – Bibliai történetek

Kik voltak Izrael első királyai? Miért pont ők? Milyen érzés lehet az, amikor egy király se tudja, mitévő legyen? Kitől kér tanácsot? Ebben a kötetben erre mind fény derül, ahogy arra is, hogy miért öntöttek olajat Saul fejére, milyen hangszeren játszott Dávid, hogyan tett igazságot Salamon, és mit kérdezett Sába királynője. Ezekben a mesékben van harc, cselszövés, furfang, talány és sok-sok történet arról, hogy mindannyian másképp vagyunk bátrak. A bibliai történeteket már sokan megfestették, megrajzolták, megfilmesítették. Mi elmeséljük őket egy sorozatban. Ezek a történetek ősiek, mégis bennünk élnek. Kicsit talán úgy, ahogy a családi anekdoták, amelyeket szeretünk újra meg újra felidézni, annak ellenére, hogy mindenki másképp emlékszik rájuk, másképp meséli őket. És Szokács Eszter remek mesélő…

 

RB 69 030157

Írta: Borbáth Péter
Szerkesztette: Csányi Dóra
Illusztrálta: Remsey Dávid
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 88
Kötésmód: cérnafűzött, flexibilis borító

2.590.- 

Sündör és Niru 2. Együtt a Pörkeföldre

A sorozat második részében Sündör és Niru a villámkaland után hazaérkezik, ám a békés hétköznapokat felkavarja a hír: Ushguliban a városvezetőség betilt minden zajt, zörejt, hangoskodást. A szigorú rendelet miatt a zajkereskedőnek, teljes gyűjteményével együtt menekülnie kell. Niru és barátai: a morcos Buffogó, a kedélyes Bocskoján, a mindentudó Zazil, az aggodalmaskodó Mirminyó, a zajok és fények csapata segítenek, és kalandos út során jutnak el a biztonságos Pörkeföldre.

 

RB 69 030167

Írta: Várszegi Adél
Szerkesztette: Csányi Dóra
Illusztrálta: Grela Alexandra
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 112
Kötésmód: cérnafűzött, flexibilis borító

2.690.- 

És akkor jött még egy!

A makákó és a gibbon egy napon úgy határoznak, hogy világgá mennek. Teljes titokban, úgy hogy senkinek, de tényleg senkinek nem árulják el a tervüket, mégis amikor kilépnének az állatkert kapuján, a nyomukban ott lohol az egész állatsereglet. Így végül mégis maradnak, főleg, hogy a nagyorrú majom a segítségükre szorul, mert Malvin elveszett… Miért akar hirtelen mindenki segíteni, és mi köze lehet egy plüssnek a vérszomjas mosómedvékhez? El lehet-e szökni a világ legunalmasabb garázsvásárából? És egyáltalán, mit jelent az, hogy és akkor jött még egy? 8 éves kortól

 

RB 69 240220

Írta: Megan McDonald
Illusztrálta: Peter H. Reynolds
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 112
Kötésmód: puha, cérnafűzött

1.999.- 

Büdi és a szupergalaktikus fogropogtató

Büdi vesz egy szupergalaktikus fogropogtató óriáscukorkát, de az nem ropogtatja meg a fogát. Ír is rögtön egy panaszlevelet, és hatalmas doboz édességet kap a cukorka gyártójától – ráadásul ingyen! Így hát Büdi újabb és újabb leveleket fogalmaz, a csomagok meg sorra érkeznek... De észreveszi vajon köztük a kicsi, ám annál értékesebb borítékot is?

 

RB 91 130057

Írta: Jeff Kinney
Illusztrálta: Jeff Kinney
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 224
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.699.- 

Egy ropi naplója - Csináld magad!

A Csináld magad Ropi-naplóban te vagy az író, az illusztrátor és a főszereplő is! Ez a könyv tele van játékos oldalakkal és rengeteg hellyel, amit feltölthetsz a saját sztorijaiddal – vagyis adva van benne minden ahhoz, hogy elkészíthesd a saját mesterművedet! Egy jó tanács: ha végeztél, tedd ezt a könyvet valami biztos helyre! Mert amikor majd gazdag és híres leszel, ez a cucc milliókat fog érni!

 

RB 69 130059

Írta: Christine Sagnier – Caroline Hesnard
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 48
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

1.399.- 

Éljen a család! 7. – Elmondom anyukámnak!

Lola megtudja, hogy az egyik osztálytársát, Fabient néhány ötödikes nagyfiú bántja: csúfolják, elgáncsolják, elveszik tőle a holmijait. Lola mindenképpen tenni szeretne valamit. De mit is csinálhatna? Mondja el a tanító néninek? Igen ám, de Fabien ezt nem szeretné. Védje meg a nagyokkal szemben? De hát ő nem olyan erős. Végül úgy dönt, elmondja a dolgot a barátnőinek: majd együtt megoldást találnak a problémára!

 

RB 69 030168

Írta: Várszegi Adél
Szerkesztette: Csányi Dóra
Illusztrálta: Grela Alexandra
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 84
Kötésmód: cérnafűzött, füles borító

2.690.- 

Gibbon és makákó

A gibbon és a makákó közös fészekben éldegélnek egy magas tölgyfa tetején az elhagyatott állatkertben, ahol közösen borzolják a többi állatkerti lakó, illetve egymás idegeit. A gibbon a makákó legjobb barátja, és a makákó a gibbon legjobb barátja. Legalábbis a kamaszodó gibbon legújabb szülinapjáig, amikortól viszont már nem. Vagyis nem úgy, ahogyan azt a kölyök makákó szeretné. Vajon van egy legjobb barátságban olyan, hogy kinő minket a másik? 2. kiadás új köntösben. 8 éves kortól

 

RB 69 020114

Írta: Kertész Erzsi
Illusztrálta: Metzing Eszter
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 120
Kötésmód: Keménytábla

2.950.- 

Göröngyös Úti Iskola - Ne parázz!

A Göröngyös Úti Iskola éppen olyan, mint bármelyik másik iskola. Itt is mindig történik valami. Saci mindig kedves, rendes és szorgalmas. Igaz, a matekot mostanában egyre kevésbé érti, és amikor becsúszik egy kettes, el is titkolja. Sőt, akkor sem szól semmit, amikor észreveszi, hogy az egyik osztálytársnője rosszban sántikál.

 

RB 69 240170

Írta: Silvia Roncaglia
Illusztrálta: Roberto Luciani
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 56

2.199.- 

Lumpi Lumpi gyógyító meséi - Az éjszakai szörnyeteg

Barti retteg a szobájában rejtőző szőrös szörnyetegtől. Vagy csak az esti mese miatt képzelődik a rémről? Hogy félelmét legyőzze, Lumpi Lumpival új kalandra indulnak. Utazásuk során találkoznak Szépséggel, aki megrögzötten hiszi, hogy Lumpi Lumpi régen királyfi volt, és vissza kell változnia… bár ebből elég nagy kalamajka lesz, minden jó, ha a vége jó, és főleg, ha nincs mitől félni a sötétben!

 

RB 69 030125(t)

Írta: Győri Bori és Szamarasz Vera Zoé
Szerkesztette: Csányi Dóra
Illusztrálta: Dániel András
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 90
Kötésmód: ragasztókötés, puhatábla

4.000.- 

Nézd, ez én vagyok! (TÁMOGATÓI PÉLDÁNY)

Ha most TÁMOGATÓI PÉLDÁNYT teszel a kosaradba, akkor azzal két könyvet vásárolsz egyszerre. A második könyvet 50%-os áron veheted meg, a könyv árának felét mi álljuk, és eljuttatjuk egy hátrányos helyzetű óvodásokkal foglalkozó pszichológus csoporthoz.

Az Egyből kettő akció célja, hogy a Nézd, ez én vagyok! olyan gyerekekhez is eljusson, akiknek nagy szükségük lenne rá, de nem áll módjukban megvenni a könyvet.

A MESECSOPORT óvodásoknak tartott fejlesztő foglalkozásain és az óvónőknek tartott továbbképzésein nagy hasznát fogja venni a Nézd, ez én vagyok! könyveknek. A MESECSOPORT korábban a Bagázs Közhasznú Egyesület részeként, ma már önálló munkacsoportként évek óta foglalkozik hátrányos helyzetű óvodás gyerekek fejlesztésével.

 

RB 69 080025

Írta: "Tudós Bob" Pflugfelder és Steve Hockensmith
Illusztrálta: Scott Garrett
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 280
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.800.- 

Nick és Tesla - A titkos ügynökök összecsapása

Nick és Tesla sikeresen elbánt egy emberrabló bandával, és legyőzött egy robothadsereget. Ezek után tényleg rájuk férne egy kis pihenés! Ám egy pillanatra sem lélegezhetnek fel, mert máris kezdetét veszi a következő rejtélyes ügy: az ikrek rájönnek, hogy egy kém férkőzött közéjük, aki szeretett (és kissé őrült) Newt bácsikájuk házában próbál megkaparintani valami nagyon titkos dolgot. Vajon ki lehet a kém? Talán Newt bácsi új gyakornoka? Vagy a kértevőírtó-cég embere? Esetleg a két takarítónő? Vagy valaki egészen más? Ahhoz, hogy lebuktassák a titokzatos titkosügynököt, Nicknek és Teslának muszáj egy csomó trükköt bevetnie. Ezért aztán nekilátnak, és kódtárcsákat, ujjlenyomatrögzítő port, kémkamerát és a betörő-riasztót készítenek. A legjobb az egészben, hogy ha követed a könyvben található leírásokat, Te magad is megépítheted ezeket a szenzációs szerkentyűket! Szórakoztató olvasmány és tudományos alkalmazások együtt!

 

RB 69 020112

Írta: May Szilvia
Illusztrálta: May Szilvia
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 110
Kötésmód: kartonált

1.990.- 

Patkinszon és Borisz - Egy irtó (k)rémes ügy

Ha szereted a humoros könyveket, de még nincs izomlázad a nevetéstől, akkor olvasd el Patkinszon, Borisz és Ilike történetét! Mihez kezd manapság egy városi patkány, akinek a fogszabályozója az acélt is át tudja vágni, egy szőrmók pók, akinek a fonala a legerősebb a világon és egy őszi légy, akinek több ismerőse van az interneten, mint neked?

 

RB 69 240264

Írta: Mészáros János
Illusztrálta: Koncz Tímea
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 64
Kötésmód: puha, cérnafűzött

1.599.- 

Prométheusz, Sziszüphosz, Bellerophontész

Prométheusz, Sziszüphosz, Bellerophontész: Három hős az idők kezdetéről, akik fellázadtak az istenek ellen. Merész tettek, nagy bukások. Az utolsó szó mindig a hatalmas Zeuszé! A kisiskolásoknak szóló Mitológiai zsebkönyvtár 1. része.

 

RB 91 080042

Írta: Tania del Rio
Illusztrálta: Will Staehle
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 218
Kötésmód: Füles, kartonált

3.999.- 

13. Warren és a Mindent-Látó-Szem

smerd meg 13. Warrent! Warren nem átlagos fiú, hanem egy réges-régi családi szálló lakója. Egy olyan szállodáé, ahol egy személyben ő a londiner, az inas, a gondnok és a kifutófiú. Warren nem mindennapi élete akkor vesz igazán váratlan fordulatot, amikor kiderül, hogy a kacskaringós folyosókon, a habókos bácsikáján és kiállhatatlan nénikéjén kívül valami mást is rejt a különös és titokzatos hotel: ez pedig nem más, mint a Mindent-Látó-Szem.

 

RB 61 240046

Írta: Majoros Nóra
Illusztrálta: Rubik Anna
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 62
Kötésmód: Keménytábla

1.890.- 

3x1 család

Majoros Nóra első meseregénye a kilencéves Bruniról,aki, ha családjáról mesél mindenki csodálkozással hallgatja.

 

RB 69 240329

Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 80
Kötésmód: puha, cérnafűzött

2.499.- 

50 tény, amit tudnod kell a labdarúgásról

Minden, amit a futballról tudni lehet és érdemes. Hogyan keletkezett, hogyan terjedt el és vált a legnépszerűbb sporttá az egész világon? Kik a legnépszerűbb játékosok, melyek a legsikeresebb klubok, a legkülönlegesebb stadionok, a legemlékezetesebb mérkőzések, a legcsodálatosabb trófeák? Érdekes adatok, színes grafikák és fotók segítenek eligazodni a foci világában.

 

RB 36 070222

Írta: Jill Tomlinson
Illusztrálta: Anna Laura Cantone
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 88
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.990.- 

A bagoly, aki félt a sötétben

Hupp bagolyfióka. Dundi és bolyhos. A szeme nagy és kerek. A tolla puha és pihés. Minden szempontból tökéletes, kivéve egyetlen dolgot…

 

RB 69 070398

Írta: Harcos Bálint
Illusztrálta: Bognár Éva Katinka
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 46
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.990.- 

A boszorkánycica

"Csiribú-csiribá! Mesénk utnak indul. Főhőse egy cica, kinek neve: Pindur." Harcos Bálint új, verses meséjében Pindur, az elkergetett cica elindul, hogy gazdát találjon magának - Banyaguff, a vén boszorkány pedig épp cicasegédet keres. A kicsi, de vagány Pindur mellett két másik macska, Masni és Csimbók is megpróbálnak a banya kegyeibe férkőzni, és beleadnak mindent, hogy kiállják a három próbát... Bravúros verselésű, ellenállhatatlan történet, Bognár Éva Katinka boszorkányosan szép rajzaival!

 

RB 69 240020

Írta: Békés Pál
Illusztrálta: Sajdik Ferenc
Oldalszám: 124
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.390.- 

A Bölcs Hiánypótló

Hiányérzeted van? Elégedetlen vagy magaddal? Hiányzik némi bátorság, fürge láb vagy duzzadó karizom? Csak egyvalakihez fordulhatsz. Nem, nem varázsló. Varázslóból van kicsi és nagy, erdei és mezei, jó, gonosz, fekete és fehér, belőle viszont egyetlenegy létezik az egész világon. Vagyis a végén. Ő hiányt pótol, tehát pótolhatatlan. Kapujában sorban állnak a töröttek, a repedtek, görbék, csorbák, csálék, csempék, és ő pótolja a hiányaikat. Senkit el nem ereszt üres kézzel.

 

RB 69 240217

Szerkesztette: Frankovics György
Illusztrálta: Herbszt László
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 198
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.999.- 

A bűvös puska

Frankovics György, magyarországi horvát etnográfus, író, tudós, publicista legújabb gyűjteménye a roma mese- és mondavilágba vezet bennünket. Ez a meseválogatás éppen olyan sokszínű, mint maga a cigány kultúra: eredetmonda, vámpírtörténet, tréfás mese és fordulatokban gazdag, egzotikus népmese egyaránt található benne. A történetek hősei többnyire nagy szegénységben élő romák, akik kalandjaik során a legkülönfélébb alakokkal találkoznak: keménykötésű sárkánnyal, szaunában melegedő ördöggel, kacér pávalánnyal, vámpírasszonnyal, huncut pappal vagy éppen a Halál komával.

 

RB 69 020048

Írta: Reetta Niemelä
Illusztrálta: Salla Savolainen
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 40
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött

2.500.- 

A csillaghegyi kutyák

A csillaghegyi istálló póniszakkörösei kapják feladatul, hogy gondját viseljék Ugrinak, a kiskutyának. Felnőve belőle is olyan istállókutya lesz, mint amilyen az öreg Topi. A kölyök megismerkedik a pónikkal, és minden nap hasznosabbnál hasznosabb képességekre tesz szert. A gyerekek pedig eközben azt tanulják meg, mire van szüksége egy kutyának, hogyan kell megfelelően a gondját viselni, és mi mindent lehet egy kutya társaságában csinálni.

 

RB 69 020049

Írta: Reetta Niemelä
Illusztrálta: Salla Savolainen
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 40
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött

2.500.- 

A csillaghegyi lovak

A Csillaghegyi Istállóban vidám az élet! A póniszakkör tagjai gyakorolják a lovaglást, kiveszik a részüket az istálló körüli teendőkből, és megtanulják, hogyan kell 
gondoskodni a lovakról. A mű írónője, Reetta Niemelä, és illusztrátora, Salla Savolainen, elismert gyermekirodalmi alkotók Finnországban. Mindketten imádják a lovakat és a lovaglást. Kötetük, A csillaghegyi lovak kedves útmutatásokkal szolgál minden kis lóbarátnak és lovaglónak.

 

RB 68 030038

Írta: Finy Petra
Illusztrálta: Takács Mari
Kiadás éve: 2009
Oldalszám: 24
Kötésmód: kemény, cérnafűzött
Megnézem, mit írnak róla a Könyvmutatványosok

2.200.- 

A Fehér Hercegnő és az Arany Sárkány

A különleges szépséggel megáldott Bái hercegnő nem talalja párját. De vajon miért? Lenyűgöző nyelvezettel, burjánzó keleti motívumokkal teletűzdelt hasonlatokkal és szimbólumokkal bíró mese. Egyedülálló módon beszél a másságról, a kirekesztettségről, az elfogadásról és arról a tényről, hogy a Világegyetem egységében mindennek és mindenkinek helye és feladata van, függetlenül attól, mennyire felel meg a többség által támasztott elvárásoknak.

 

RB 69 240021

Írta: Békés Pál
Illusztrálta: Keresztes Dóra
Oldalszám: 118
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.390.- 

A Félőlény

A világ már nem olyan, mint régen. Nincs béke, nincs nyugalom, mert rémséges rémek tartják rettegésben a Kiserdő-lakókat. Köztük is kiváltképp egyet - a Félőlényt -, aki félelmében odújába, könyvei közé zárkózik, azt gondolván, hogy megúszhatja a réminváziót. De persze nem úszhatja meg, mert e rémek éppen benne látják legfőbb ellenségüket. No nem a félelme, hanem a könyvei miatt, amelyekben mindig minden rémet legyőznek. És amíg ezek a mesék léteznek, s csak egyetlen lény is van, aki hisz igazukban, addig a rémek nem érezhetik magukat biztonságban.

 

RB 69 070372

Írta: Kertész Erzsi
Illusztrálta: Bernát Barbara
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 48
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.200.- 

A feltaláló

Kiváló szerzők írtak már a sorozatban: Berg ­Judit, Finy Petra, Gévai Csilla és Igaz Dóra után most Kertész Erzsi folytatja a sort Fecó történetével. Fecó amióta csak az eszét tudja, feltaláló akart lenni. A magától játszó zongora és a mindig kapuba guruló focilabda után végre kialakítja a műhelyét, és egy komolyabb találmányon kezdi törni a fejét. El is készül a repülő cipő, csakhogy ez már olyan okos szerkezet, hogy néha magától is szárnyra kel. Ebből aztán nagy kalamajka lesz… A Most én olvasok! kötetek egy szisztematikusan felépített, pedagógusi szakértelemmel megtámogatott kortárs, magyar „olvasni tanulok”- sorozatot részei. Ezt a könyvet 5-8 éves gyerekek számára ajánljuk.

 

RB 36 030089

Írta: Lawrence Schimel
Illusztrálta: Jaime Martínez
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 30
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött

2.200.- 

A fiú és a kém

Egy kisfiú iskolába menet elhalad egy férfi előtt, aki az utcán üldögél. Külföldinek látszik: barna a bőre és fura a ruhája. Ki lehet ez a titokzatos idegen, aki gyanúsan nem csinál semmit, csak nézelődik és folyton jegyzetel? A Csimota Kiadó első kétnyelvű (magyar–angol) könyve Szabó T. Anna fordításában.

 

RB 69 240248

Írta: Nyulász Péter
Illusztrálta: Ritter Ottó
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 128
Kötésmód: puha, cérnafűzött

1.699.- 

A fürdők réme - Berger Szimat Szolgálat

Amikor Gerzson bácsi a strandon felejti a telefonját, Pongrác készséggel indul a segítségére. Csakhogy rejtélyes okból sorra zárnak be Budapest híres fürdői! Pongrác aljas összeesküvést szimatol, és a BerGer Szimat Szolgálat csapata akcióba lendül. Sikerül-e megfejteni a rejtélyt?Kinyitnak-e még valaha a fürdők? No és előkerül-e Gerzson bácsi mobilja? Nyulász Péter mesés detektívsorozata egy budapesti magánnyomozó iroda rokoni és baráti társaságának kacagtatóan humoros és fordulatos kalandjairól szól. A mesés történet egyedi jellegzetessége, hogy főszereplő gárdája a kilenc magyar kutyafajtát jeleníti meg, és a további szereplők is valós kutyafajták jellegzetességeit viselik. Ezen felül a kalandok valós helyszíneken játszódnak, így a sorozatban így kiemelkedő szerepet játszik a képi világ.

 

RB 69 020044

Írta: Finy Petra
Szerkesztette: Lovász Andrea
Illusztrálta: Szegedi Katalin
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 80
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött

3.900.- 

A fűszerkatona

Hol fakad a fiatalság forrása? Mit ajándékozott a citromtündér az embereknek? Mivel jutalmazta meg a jaguáristen a piaci macskát? Hogyan szelídítette meg a szerelmes lány a vad halakat? Mi a rizsszellem titka? Miért van a rénszarvasoknak angyalszárnyhoz hasonló agancsuk? Finy Petra hét földrész ősmeséit írta meg e kötetben. A mítoszok világát idéző történetekben istenek, varázslók, tündérek, szerelmesek, különleges állatok mesélik és teremtik újra a világot – és teszik mindezt fanyar bűverővel. A kötetet Szegedi Katalin illusztrációi avatják igézően fenségessé.

 

RB 69 240435

Írta: Nyulász Péter - Ritter Ottó
Illusztrálta: RITTER OTTÓ
Kiadás éve: 2020
Oldalszám: 120

1.999.- 

A gemini kód

A kötetben két kaland kapott helyet. A gemini kód, egy számítógépes vírus, ami miatt leállnak a Föld kommunikációs rendszerei, és a megáll az élet. A hírszerzők felderítik, hogy a vírus a nemzetközi űrbázis központi szerveréről terjed.

 

RB 68 030045

Írta: Szulyovszky Sarolta, Luca Morandini
Illusztrálta: Szulyovszky Sarolta
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 24
Kötésmód: kemény, cérnafűzött
Megnézem, mit írnak róla a Könyvmutatványosok

1.990.- 

A hálás virág

Egy napon Géza nagypapa gonddal ápolt virágágyásai között feltűnt egy új, szokatlan külsejű virág. Gyönyörű mese az elmúlás és újjászületés misztériumáról.

 

RB 69 240099

Illusztrálta: Molnár Jacqueline
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 128
Kötésmód: kötve

2.999.- 

A hétfejű tündér

Ki tünteti el a lázrózsákat Juli arcáról? Milyen lesz az időjárás, ha két Reggel összeverekszik a Tejúton? Melyik a legrátermettebb szurkos kezű királyfi? És hány feje van valójában Csodaország Tündérének? A szerző legnépszerűbb mesegyűjteménye szüntelen játék a szavakkal, műfajokkal. A sok lírai, álomszerű kép és hang humorral párosul. Jól megférnek egymás mellett a kötetben a szokatlan csattanójú állattörténetek, a népi hagyományból merítő írások és a rövid, abszurd mesék. A Móra Kiadó új Lázár Ervin-sorozatában Molnár Jacqueline festményei illusztrálják a huszonkét mesét. „Vassal, vérrel, vencsellővel. És szeretettel.”

 

RB 69 240315

Írta: Nyulász Péter
Illusztrálta: Ritter Ottó
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 128
Kötésmód: puha, cérnafűzött

1.799.- 

A hősszúfülűek kincse - Berger Szimat Szolgálat

Nagy futással indul Bugac Pongrác harmadik kalandja. Maxit és Trixit elkapják Óbudán, egy múzeumban, ahonnan eltűnt a Fekete Kutya. Egy titkos jegyzet szerint ez a szobor a kulcs egy rejtélyes kincs megtalálásához. A Berger Szimat Szolgálat feladata előkeríteni a műtárgyat, akár a Föld túlsó feléről is! Márpedig a szálak a déli féltekére vezetnek. Sikerrel járnak-e hőseink a hosszúfülűek földjén, a Húsvét szigeten? Fordulatos kalandok során kapunk választ a kérdésre.

 

RB 91 240233

Írta: Oscar Brenifier
Illusztrálta: Clément Devaux
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 96
Kötésmód: puha, cérnafűzött

2.499.- 

A jó és a rossz, az vajon mi? - Filóka/Filozófia gyerekeknek

Hat nagy kérdés a jóról és a rosszról, hogy a gyerekek belekóstoljanak a kérdezősködésbe, és beszélgetni kezdjenek a felnőttekkel: 1.Szabad ennivalót lopni? 2.Mindig kedvesnek kell lenni másokkal? 3.Mindig szót kell fogadnod a szüleidnek? 4.Mindig mindent őszintén ki kell mondanod? 5.Teheted mindig azt, amit akarsz? 6.Kell-e másoknak segíteni? Mit keres a filozófia az általános iskola alsó tagozatán? A kérdésre sokan rosszallóan összevonják a szemöldöküket, ingatják a fejüket, ahelyett, hogy azt kérdeznék, nem késő-e középiskolás korban elkezdeni a filozofálást. Na nem a szó szigorú tudományos értelmében, hanem a klasszikus szókratészi értelemben, ahogy azt Brenifier is teszi.

 

RB 69 240432

Írta: Zalka Csenge Virág
Illusztrálta: HERBSZT LÁSZLÓ
Kiadás éve: 2020
Oldalszám: 204
Kötésmód: Keménytábla

3.999.- 

A kalóz királylány

2020-ban dr. Zalka Csenge Virág kapta az Év Gyerekkönyv írója díjat a Ribizli a világ végén című mesegyűjteményért. A kalóz királylány a díjnyertes könyv párja. Az első kötet - alcíme szerint - Régi magyar népmesék mai gyerekeknek, a mostani pedig a világ minden tájáról gyűjt össze és mesél újra történeteket merész lányokról, megértő fiúkról és más, a közhelyeken túlmutató, izgalmas figurákról.

 

RB 91 020137

Írta: Gimesi Dóra - Maurice Maeterlinck
Illusztrálta: Rofusz Kinga
Kiadás éve: 2020
Oldalszám: 112
Kötésmód: k

3.490.- 

A kék madár

Az Év Gyerekkönyve-díjjal kitüntetett szerzők közös munkája! A világhírű, irodalmi Nobel-díjjal kitüntetett Maurice Maeterlinck varázslatos történetét mesélik újra - az örökérvényű klasszikus pompás köntösben kerülhet a magyar olvasók kezébe. Gimesi Dóra megőrizte az eredeti szöveg költőiségét és erős képiségét; csodákkal teli tündérmesét.

 

RB 69 240125

Írta: Astrid Lindgren
Illusztrálta: Björn Berg
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 56
Kötésmód: kötve

1.990.- 

A kis csínytevő - Juharfalvi Emil és Ida

Aki ismeri Juharfalvi Emilt, szívébe zárhatta már a fiú húgát, Idát is. A kislány csodálja Emil csibészségeit, és minden áron szeretne valami csínyt elkövetni. Sánta Lotta tojásai talán segítségére lesznek ebben… Astrid Lindgren klasszikussá vált kötetei mellett a Móra Könyvkiadó 2014-ben három új Emil-képeskönyvet is megjelentet Björn Berg színes illusztrációval. Ezek a történetek eddig még nem láttak napvilágot magyarul.

 

RB 69 240174

Írta: Lázár Ervin
Illusztrálta: Buzay István
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 80
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.499.- 

A kisfiú meg az oroszlánok

Petinek az apukája szerint túlságosan élénk a fantáziája. A kisfiú azt állítja, hogy rozzant pajtájukban egy idős oroszlán lakik. A szigorú apa felkér egy építészt, hogy bontsa le a tákolmányt, de a férfi inkább Peti pártjára áll. Össze is barátkozik Bruckner Szigfriddel, a kiérdemesült cirkuszi oroszlánnal, aki a feleségét, Szilviát keresi. Izgalmas nyomozás indul a városba érkező cirkuszban, ahol egy erőművész meg egy légtornász is segíti Petiéket. De vajon sikerül-e Szigfridnek még egyszer porondra lépnie?

 

RB 69 03100

1.700.- 

A könyvesbolt

Fordulatos és izgalmas játék, melynek segítségével magad is könyvesboltossá válhatsz. A játékban az nyer, aki legelőször ad el három könyvet. 2-5 játékos részére, játékidő 20 perc.

 

RB 69 240267

Írta: Lázár Ervin
Illusztrálta: Molnár Jacqueline
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 64
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.699.- 

A legkisebb boszorkány

Anya-Banya, a világvégi boszorkány régóta tanítja igézni, rontani és seprűn lovagolni három lányát: a fekete, tenyeres-talpas Rillát, a szőke nádszál Marillát meg a vörös, szeplős kis vakarcsot, Amarillát. Egy napon azt a feladatot kapják, hogy akadályozzák meg Király Kis Miklós és Tündér Tercia házasságát. A két idősebb testvér el is akarja veszejteni Miklóst, de a legkisebb boszorkány beleszeret, és tűzön-vízen át próbálja megmenteni. Vajon sikerül neki? Lázár Ervin megrendítő szerelmi története Ámi Lajos cigány mesemondó motívumkincséből táplálkozik, és először jelenik meg önálló kötetben, Molnár Jacqueline boszorkányosan szép képeivel.

 

RB 69 070368

Írta: Gimesi Dóra
Illusztrálta: Szegedi Katalin
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 48
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.990.- 

A Macskaherceg kilencedik élete

Tudtad, hogy a Városligetben az öreg platánt igazából özvegy Závoczki Endrénének hívják? Az is megeshet, hogy egyszer csak mesélni kezd a kőkirályfi és a vízi tündér szerelméről, amitől megállt Budapesten az idő, és minden tele lett boldogsággal. De nemcsak a városligeti, a Tisza-parti fák is sokat tudnak mesélni: egy tavasztündérről és a Macska-hercegről, a szorgosról és a csélcsapról, akiket mégis összeköt egy láthatatlan fonál, amit a halál sem tud elszakítani. Ezt a könyvet 5-99 éves gyerekek számára ajánljuk.

 

RB 69800208

Írta: Kertész Edina
Illusztrálta: HAJBA LÁSZLÓ
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 143
Kötésmód: KEMÉNYTÁBLA

2.490.- 

A milliomos szamár

Négy pata kopog a Gyogyó Golyó Bowling Klub tükörfényes padlóján. Az új tisztasági menedzser, Robi, a szamár az első munkanapját kezdi. Ám a klub egykori alkalmazottja, Malac bosszút esküdött ellene, és jókora slamasztikába keveri, méghozzá éppen a híres rapper és dj, MC Chicken születésnapján... Robi elveszíti az állását, de váratlanul híres és mesésen gazdag lesz egy TyúkTyúbra felkerült videó miatt.

 

RB 69 020139

Írta: Andrus Kivirähk
Illusztrálta: Segesdi Móni
Kiadás éve: 2020
Oldalszám: 128
Kötésmód: Keménytábla

3.490.- 

A mumus és a facebook

Andrus Kivirähk (1970) az észt irodalom fenegyereke, lázadó és mókamester egyszemélyben, az Észt Kulturális Alap többszörös díjazottja. A mumus és a Facebook mulatságos történetei csaknem egy évet ölelnek fel: februártól karácsonyig nyújtanak betekintést a gyerekek mindennapjaiba.

 

RB 69 070118

Írta: Jill Tomlinson
Illusztrálta: Anna Laura Cantone
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 88
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött

2.690.- 

A pingvin, aki mindenre kíváncsi volt

Ez itt Ottó. Ottó pingvinfióka. Nagyon kíváncsi. És nagyon fontos feladata van... Az óriási pingvinkolónián Ottó kelt ki először a tojásból. Ül a papája lábán, és mindent, de mindent tudni akar arról, hogy mi történik vele. Mit tegyen, hogy ne legyen éhes? Miért vigyáz rá mindig másik felnőtt? Miért szükséges összebújnia a többiekkel, ha jön a vihar? Mikor nőnek ki a rendes tollai? És mikor szánkózhat végre a hasán? Miközben folyton kérdez, a nála kisebb pingvinekre is vigyáz, akárcsak egy nagyobb testvér, és megtanítja nekik, hogyan él egy igazi pingvin. Mert a változásoktól nem kell félni, elég csak hozzájuk szokni. Ajánljuk nagy ovisoknak, kisiskolásoknak, akár önálló olvasásra is.

 

RB 61 010002

Írta: Bérénice Capatti - Eva Adami
Illusztrálta: Octavia Monaco
Kiadás éve: 2008
Oldalszám: 36
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.990.- 

A piros szárnyú gyík, a lila levelű fák és Gauguin

A sorozat a legnagyobb festők életét mutatja be 6 – 10 éves gyerekeknek egy mesébe szőtt történet segítségével.

 

RB 69 070227

Írta: Hilde és Klaus Hagerup
Illusztrálta: Ella K. Okstad
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 108
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.290.- 

A rejtélyes íjászverseny – Tim mesterdetektív és társa 3.

Tim és Jenny megint nyomoznak: most az íjászversenyen történik valami nagyon furcsa! Már a verseny előtti napokban újabb csodabogarak bukkannak fel a kis nyaralófaluban, és mindnek vaj van a füle mögött. Jobb, ha Tim nyitva tartja a szemét és a fülét, mert bár tagadja, de Jenny, a nővére pontosan tudja, hogy az öccse igazi zseni! A rövid fejezetek, nagy betűk, izgalmas cselekmény és a szimpatikus gyerekek ideális első önálló olvasmánnyá teszik.

 

RB 61 010001

Írta: Guido Visconti
Illusztrálta: Bimba Landmann
Kiadás éve: 2008
Oldalszám: 36
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.990.- 

A repülő masina, a furfangos Hold és Leonardo

A sorozat a legnagyobb festők életét mutatja be 6 – 10 éves gyerekeknek egy mesébe szőtt történet segítségével.

 

RB 36 240016

Írta: Lackfi János
Illusztrálta: Molnár Jacqueline
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 64
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.989.- 

A részeg elefánt

Lackfi János verseskötete. Szigorúan 3-99 éves korig!

 

RB 69 240226

Írta: Vig Balázs
Illusztrálta: Kalmár István
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 48
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

1.999.- 

A rettegő fogorvos

A Zománc utca 20-ban rendel a félelmetes Fognyűvő doktor. Rebesgetik róla, hogy gyerekeket eszik. Gyerekeket, akik élnek-halnak az édességért, de fogat mosni már nem szeretnek. Az igazság az, hogy Fognyűvő doktor a legfélénkebb orvos a világon. Amikor Pajti és Hugi a rendelőjébe lép, ő nyomban a széke alá bújik. A két testvért nagyon kíváncsivá teszi a fogorvos félénksége. Vajon miért retteg Fognyűvő doktor a gyerekektől?

 

RB 61 070061

Írta: Zalán Tibor
Illusztrálta: Baranyai (b) András
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 56
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.790.- 

A rettentő görög vitéz

A rettentő görög vitéz története mitológiai alapanyagból dolgozik: az ifjú Thészeusz vándorlását meséli el, küzdelmét Periphétésszel, a bunkós emberrel, Szinisszel, a fenyőhajlító rablóval, Szkirónnal, a lábmosatóval – egészen az Ariadnéval való találkozásig és a Minotaurusz legyőzéséig, valami fergeteges humorral. A könyvből készült színpadi adaptációt a mai napig sikerrel játsszák gyerekszínpadokon.

 

RB 69 240334

Írta: Vivian French
Illusztrálta: David Melling
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 112
Kötésmód: puha, cérnafűzött

1.999.- 

A sárkányok nem tudnak úszni - Lovag leszek 1.

Vajvári J. Samu arról álmodik, hogy Igazán Nemes Lovag lesz. A gond csak az, hogy nem tudja, miként fogjon hozzá. Samut a szülei nagybátyja és nagynénje kastélyába küldik, ahol kénytelen elviselni undok unokatestvére, Szilva társaságát, és a különös lényeket, akik nagynénje Királyi Bestiák számára nyújtott Vakációs Luxusszállásának vendégei. Ám amikor Berengár, a sárkány csapdába esik a kútban, Samu és Szilva elképesztő felfedezést tesznek, ami segíthet abban, hogy Samu álma valóra váljék.

 

RB 69 020062

Írta: Rose Lagercrantz
Illusztrálta: Eva Eriksson
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 120
Kötésmód: cérnafűzött, keménytábla

2.500.- 

A szívem ugrál örömében

A szerzőpáros évek óta dolgozik együtt, Svédország gyerekirodalmának meghatározó alakjai. A Tináról szóló első könyv, AZ ÉN BOLDOG ÉLETEM, 2014-ben jelent meg, és a New York Times az év 10 legjobb könyve közé sorolja az életkornak megfelelő kategóriában. A SZÍVEM UGRÁL ÖRÖMÉBEN ennek a történetnek az önállóan is olvasható folytatása. A történet Tináról szól - aki állandóan boldog! De ma csak a széke melleti üres helyet bámulja az osztályteremben. Ahol Frida ült, mielőtt elköltözött Norrköpingbe. Azóta senki sem ülhet oda, mert hová ül majd Frida, amikor visszajön? Frida nem jön vissza - mondja a tanító néni. Az ilyesmit sose lehet tudni - motyogja Tina. Ő aztán nem adja fel a reményt, csak azért, mert minden reménytelennek tűnik. Mese barátságról és elválásról, boldogságról és szomorúságról. A sok-sok finom, kifejező tollrajzzal illusztrált könyvet kezdő olvasóknak is ajánljuk, önálló olvasásra.

 

RB 69 240239

Írta: Zelk Zoltán
Illusztrálta: Nagy Norbert
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 92
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.999.- 

A tölgyfa születésnapja

A világ végétől kilenclépésnyire, de az is lehet, hogy tízre, egy aprócska erdő közepén négy testvér éldegélt: Tavasz, Nyár, Ősz és Tél. Egyszer réges-régen valami apróságon összekaptak, és egymás után útra keltek. Azóta vándorolnak a világban, s épp csak annyi időre találkoznak a kis házban, hogy elmeséljék egymásnak, mi mindent tapasztaltak. Szerencsénkre Zelk Zoltán lejegyezte az évszakok huszonnégy meséjét. Szeretetteljes, belakható világukban a szemünk láttára születnek meg gyenge fűszálak és a hét napjai, a pipacs álmában pillangóként repked és dalra fakadnak a fák, az öreg tölgyet pedig századik születésnapja alkalmából felköszöntik a rajta fészkelő madarak.

 

RB 36 070164

Írta: Jill Tomlinson
Illusztrálta: ANNA LAURA CANTONE
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 104
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött

2.490.- 

A tyúk, aki soha nem adta fel

Ez itt Hilda. Hilda pöttyös kis tyúkocska. Ha egyszer elhatároz valamit, az égvilágon senki és semmi nem állíthatja meg! Márpedig ő elhatározza, hogy meglátogatja a nénikéjét, akinek nemrég kiscsibéi születtek. Még akkor is, ha az út kicsit bajos... Ha pedig azt határozza el, hogy saját családja legyen, végképp senki és semmi nem állhat az útjába. Hupp, a sötétben félő bagoly, Szuzi, az elcsavargott kiscica, Ottó, az örökké kíváncsi pingvinfióka és Pongó, a megbízható gorillakölyök után ismerjétek meg Hildát, a bátor kis tyúkot is, aki soha nem adja fel!

 

RB 69 240214

Írta: Aldous Huxley
Illusztrálta: Máray Mariann
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 36
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.499.- 

A varjak és a csörgőkígyó

Mi a teendő, ha a falánk csörgőkígyó újra és újra elrabolja a Varjúné tojásait? Szerencsére Bölcs Bagolynak mindig nagyszerű ötletei vannak. Hogy hogyan aratnak végül Varjúék teljes győzelmet a csörgőkígyó felett, kiderül Aldous Huxley, a Szép új világ írója, egyetlen gyerekkönyvéből. A magyar kiadás különleges atmoszféráját Máray Mariann illusztráció teremtik meg.

 

RB 69 240295

Írta: Ijjas Tamás - Lackfi János
Illusztrálta: Molnár Jacqueline
Kiadás éve: 2017
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.499.- 

A világ leggonoszabb meséi

Ó, hát egy kis gonoszkodás, az már valami, nem? Csak amennyire jólesik. Ha egy bomba nem robban fel, az most rendesség tőle, vagy gonoszság? Hisz rendes bomba jó gyilkosan felrobban, nem? Ha egy halász túlságosan szereti a sült aranyhalat, hogyan teljesülnek a kívánságai? Ha a királyfi megbukik kötélmászásból, hogy jut fel a toronyba? Ha egy királyi bölcsességfog iszonyúan sajogni kezd, hova lesz a királyi bölcsesség? Ha egy rántotta kisüti a világháborút, akkor minden katona éhesen marad? Nektek ez mind nem elég gonosz? És ha egy láthatatlan ember belecsíp mindenki fenekébe, az már azért elég gonosz, ugye? Ijjas Tamás és Lackfi János olyan irtó rövid, vicces meg borzongató meg vicces-borzongató meséket írtak, melyeket az okos olvasók nyugodtan folytathatnak tovább, akár a világ végéig is, meg még egy nap…

 

RB 69 440058

Írta: Alex Frith
Illusztrálta: Barry Ablett
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 16
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

3.900.- 

A világ vallásai - Kukkants bele!

A világon több mint ötmilliárdan követnek valamilyen vallást. Ha kíváncsi vagy, hogyan imádkoznak, és milyen sokféleképpen gyakorolják a hitüket az emberek, csak hajtsd fel a füleket, és megtudod a válaszokat! 6 éves kortól

 

RB 69 070232

Írta: Dávid Ádám
Illusztrálta: Rubik Anna
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 104
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.790.- 

A Virág utcai focibajnokság

„Koppolni mindenki tud, punktum.” A Kovács családban senki sem egyszerű eset. Nagyi a női futball koronázatlan gólkirálynője és nyugalmazott edző; Apu rőtszakállú, hallgatag zeneszerző; Anyu az elsózott levesek és a pólókészítés szakértője; Gerda a gitártépés mestere és Small Paul-őrült; Milán bőgőmasina és csodakapus; Koppány pedig, nos, ő a világ legnagyobb koppolóművésze. Hétpettyes pillangót koppol, meg tejfogú tigrist, és Milán füzetét is összekoppolja, amivel jókora családi perpatvart okoz. Aztán a Virág utcai focibajnokság döntőjén koppolási mániája miatt baleset történik.

 

RB 69 030119

Írta: Kollár Árpád
Szerkesztette: Csányi Dóra, Tsík Sándor
Illusztrálta: Nagy Norbert
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 84
Kötésmód: cérnafűzött, flexibilis borító

2.690.- 

A Völgy, írta Tárkony

A Milyen madár kiváló szerzőpárosának mesekönyve, Tárkonyról a kicsit nyafogós, de nagyon szerethető nemköltő költőről és barátairól a Völgy lakóiról. A mesékből megtudjuk, hogy mi az a füttyömfitty, hogy meg lehet-e javítani a vadcsízek eltört énekét, hogy unalmasabb-e a gondolatfoci az unalomnál és, hogy hogyan nincs színe a színnyalóknak, ha mindennek van.

 

RB 91 070168

Írta: Finy Petra
Illusztrálta: Rubik Anna
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 152
Kötésmód: ragasztókötött keménytáblás

2.490.- 

A zöld cirkusz és a virágtolvaj

Ismeritek a híres nevezetes Zöld Cirkuszt? Még nem? Akkor legfőbb ideje megismerkedni velük! Először is itt van Papita, az erőművész. Imádja a virágokat. Mellette a felesége, Mamita, a dundi, ám mégis csodálatosan hajlékony guminő. Istenien főz. Ő meg Pierró, a világ legszomorúbb bohóca és Tütü, a légtornász. A szigorú hölgy Okuláré kisasszony, állatszelídítő és házitanító. De a legfontosabbak, természetesen, Lina és Lóri, Mamita és Papita rajongva szeretett gyermekei, a híres-nevezetes cirkuszi ikrek! Koruk: 10 év. Magasságuk: 138 cm. Különleges ismertetőjegyük: nemcsak lovaglásban és akrobatikában, hanem nyomozásban is kiválóak! Egy napon ugyanis eltűnik a Zöld Cirkusz kabalavirága... De Linát és Lórit nem kell félteni - egy nagyító, jó adag vagányság, csavaros ész – és semmi nem maradhat előttük titokban!

 

RB 69 030145

Írta: Lauren Child
Szerkesztette: Csányi Dóra
Illusztrálta: Lauren Child
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 190
Kötésmód: ragasztott, flexibilis borító

2.990.- 

Abszolút Clarice Bean

Szia! A nevem Clarice Bean. A suliban Mrs. Wilbertonnál be kell mutatnunk egy könyvet. Ez abszolút dögunalmas lesz… hacsak nem nyerjük meg a titkos díjat! Én meg a legjobb barátnőm, Betty Moody, abszolút győzni szeretnénk, de mégis hogyan???

 

RB 69 240230

Írta: Ivona Březinová
Illusztrálta: Radnóti Blanka
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 64
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.499.- 

Add a mancsod!

Az első tanítási napon egy kerekesszékes fiú száguld be az iskola kapuján. Juleknek hívják, tavaly még mankóval közlekedett, idén azonban már ezzel az elektromos „versenygéppel”. Ugyanezen a reggelen Julek kutyája, Cézár is iskolába indul. Ő máshol tanul: egy olyan intézményben, ahol segítő kutyákat képeznek ki. Ha Cézár levizsgázott, ő vigyáz majd Julekre, és segít könnyebbé tenni a fiú életét. Addig azonban még sok kaland vár rájuk: kerekesszék-verseny a parkban, nyomozás egy eltűnt osztálytárs után, végül egy rejtélyes teniszlabda titkának megfejtése. A cseh írónő története az elfogadásról és a barátságról szól, megismerhetjük belőle egy különleges fiú és egy különleges kutya humoros, megható hétköznapjait.

 

RB 69 020081

Írta: Kertész Erzsi
Illusztrálta: Hanga Réka
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 104
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.750.- 

Állat KávéZoo

Mesekönyv, állatlexikon és viselkedéstan egyidejűleg. A dzsungelben KávéZoot nyitó antilopoknál többek között megfordulnak tigrisek, oroszlánok, struccok, papagájok, még pingvinek is. És hozzák a formájukat, olyanok, mint mi: a pingvinek helyezkednek, az ara-vőlegény tutyimutyi, a struccok üzletpolitikája: struccpolitika, az oroszlánok kegyet gyakorolnak, a tigris meg simán egy vérengző húszabáló – legalábbis addig, míg meg nem kóstolja Antika rizspudingját. Aztán benéz a KávéZooba a fenn költő kolibri is, a férje tetemét mazsolás joghurtba forgató víg/fekete özvegy és nem mellesleg egy egész majomhorda... Ahogy a Labirintóban meg a Dalia és Dáliában megszokhattuk, a szerző merész nyelvi humora és helyzetkomikuma ezúttal is kabarétréfába illően poénos és metszően ironikus.

 

RB 69 020129

Írta: Kertész Erzsi
Illusztrálta: Hanga Réka
Kiadás éve: 2020
Oldalszám: 106
Kötésmód: Keménytábla

2.990.- 

Állati vállalat

A többszörösen díjnyertes szerzőpáros újabb kötete! Nekünk mi jelenti a Paradicsomot? Romantikus naplemente? Végtelen lustálkodás? Megnyugtató wellness - esetleg egy kis titokzatossággal vagy drámával fűszerezve?

 

RB 69 070228

Írta: Vadadi Adrienn
Illusztrálta: Mészely Ilka
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 96
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.990.- 

Alma utca 22.

Vadadi Adrienn könyve csupa napfény és derű: az Alma utca 22-ben sok-sok gyerek lakik, akik együtt szerelnek tandemet, fociznak, beszélgetnek. Együtt nyomoznak Lajos kutya után, szelídítenek macskát és fagyiznak. Misi, aki a negyediken lakik, nagyon jó megfigyelő, ráadásul élénk a fantáziája: az ő szemüvegén keresztül látjuk a ház lakóit, a vagány Marosi testvéreket, a kicsi, aranyos Pirost, a megközelíthetetlen Kamillát, a veszekedős Csúnya nénit és a barkácsolós Elek bácsit.

 

RB 69 080017

Írta: Stéphane Audeguy
Illusztrálta: Laurent Moreau
Kiadás éve: 2014
Kötésmód: kemény, cérnafűzött oldal

4.200.- 

ALMA Végre itt vagy!

„Kezdetben Alma alig volt itt: apró pöttyként pihent édesanyja hasában. Még azt sem tudta, hogy létezik.” Az Alma egy gyönyörű, különleges képeskönyv a születést megelőző 9 hónapról. A születés előtti intim világ meséje. Főhőse Alma, aki eleinte csak egy kis pötty az anyaméhben, majd fokozatosan növekszik, kialakulnak az életszervei, és egyre kíváncsibb is. Majd egy nap úgy dönt, hogy elhagyja biztonságos menedékét.

 

RB 69 070292

Írta: Gévai Csilla
Illusztrálta: Baranyai (b) András
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 48
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.200.- 

Amíg kirándulunk

A Most én olvasok!-sorozat elindításával a Pagony régi vágya telje­sült: egy szisztematikusan felépített, pedagógusi szakértelemmel megtámogatott kortárs, magyar „olvasni tanulok”-sorozatot építünk. A Pagony legkiválóbb szerzői írnak a sorozatban: Berg Judit és Finy Petra után most Gévai Csilla folytatja az Amíg utazunkban már megismert és megszeretett gyerekek, Panni és Doma történeteit, négy, különböző nehézségi szinten. A második kötetben Panniék osztálykirándulásra mennek: megtudják, hogy milyen egy igazi tanya! Lovagolnak, bogrács­ban főznek, kertészkednek, sőt, még egy éjszakai bátorság­próba is szóba kerül...

 

RB 69 070338

Írta: Gévai Csilla
Illusztrálta: Baranyai (b) András
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 45
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.200.- 

Amíg nyaralunk

A Most én olvasok!-sorozat elindításával a Pagony régi vágya teljesült: egy szisztematikusan felépített, pedagógusi szakértelemmel megtámogatott kortárs, magyar "olvasni tanulok"- sorozatot építünk. A Pagony legkiválóbb szerzői írnak a sorozatban: Berg Judit és Finy Petra után most Gévai Csilla folytatja az Amíg utazunkban már megszeretett gyerekek, Panni és Doma történeteit, négy különböző nehézségi szinten. Az első két kötetben Panni volt a főszereplő, a harmadikban ismét Domáé a szó: egy balatoni nyaralás történetét meséli el nekünk. Bali bácsit és Olgikát már jól ismerjük, de van két új szereplőnk: Lívia és Lídia, az ikrek, akikkel remekül lehet varázslósat, űrhajósat, sőt, ikerszavasat is játszani!

 

RB 69 070281

Írta: Gévai Csilla
Illusztrálta: Baranyai (b) András
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 48
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.200.- 

Amíg olvasunk

A Most én olvasok!-sorozat elindításával a Pagony régi vágya teljesült: egy szisztematikusan felépített, pedagógusi szakértelemmel megtámogatott kortárs, magyar „olvasni tanulok”-sorozatot építünk. A Pagony legkiválóbb szerző írnak a sorozatban: Berg Judit és Finy Petra után most Gévai Csilla folytatja az Amíg utazunkban már megismert és megszeretett gyerekek, Panni és Doma történeteit, négy különböző nehézségi szinten. Az első kötetben Panni van a főszerepben: éppen most fejezte be az első osztályt, és megkapja a bizonyítványát, mellé pedig egy szép könyvet. Csakhogy az olvasás még nem igazán megy neki. Bali bácsi segít neki: sütibetűt sütnek, szóvárost építenek és persze egy nagyot fagyiznak! 1. szint ● oldalanként 2-6 sor ● könnyen kiolvasható szavak ● egyszerű, könnyen követhető történet ● nagy betűk

 

RB 69 240434

Kiadás éve: 2020
Oldalszám: 122
Kötésmód: Keménytábla

3.999.- 

Amikor a kukák világgá mentek

Az Amikor a kukák világgá mentek címet viselő antológiában ma élő szerzők örökítik meg azt, hogy ők miként gondolkodnak napjaink legégetőbb kérdéséről, a környezetvédelemről, mindannyiunk közös otthona, a Föld sorsáról. A mese műfaja sok mindenre ad lehetőséget, de legfőképp arra, hogy cselekvésre buzdítson, példákkal és történetekkel inspiráljon..

 

RB 69 070120

Írta: Melanie von Bismarck
Illusztrálta: Axel Scheffler
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 144
Kötésmód: kemény borító

2.990.- 

Amikor a nyulak még tudtak repülni

„Apu mesél”-sorozat – meseregények apáknak és nagyapáknak, közös olvasásra gyerekeikkel és unokáikkal. Milyen jó is az, ha végre apu mesél! Márpedig ha Mici odakuporodik apa mellé a kanapéra, és felhangzik a bűvös mondat: „Régen ez nem így volt...” − akkor kezdődhet a mese. Mici apukájának bármilyen apróságról eszébe jut egy képtelen és vicces történet. A rövid kis esti mesékben hol a nyulak tudnak repülni, hol a víz alatt élnek az emberek, hol icipici családok laknak a virágcserepekben. Ha pedig túlságosan összekuszálódnak a dolgok, akkor gyorsan szólni kell a világjobbítóknak, hogy tegyenek helyre mindent... Apukáknak és gyerekeiknek sok-sok közös estére!

 

RB 69 290020

Írta: Cseh Katalin
Illusztrálta: Bódi Kati
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 60
Kötésmód: keménytábla

2.200.- 

Amit nem lehet megenni

Cseh Katalin Amit nem lehet megenni című kötetét kamaszodó gyerekeknek – és szüleiknek – ajánljuk. Égető, egész életünket végigkísérő kérdéseket vet fel, olyanokat mint például: Miért van az, hogy folyton változnak a gondolataim, az érzéseim? Ismerhetnek-e eléggé a szüleim? Megéri-e szerelmesnek lenni, ha ennyi fájdalommal jár? Lehet-e nem irigykedni arra, aki sokkal szebb, mint én? Az első találkozás az ilyen jellegű kérdésekkel valószínűleg mindenki számára meghatározó élmény marad. Ezek feldolgozásában segíthet Cseh Katalin kötete.

 

RB 69 290014

Írta: Jász Attila
Illusztrálta: Kun Fruzsina
Oldalszám: 52
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

1.850.- 

Angyalfogó

Angyalokat találni nem könnyű. Olvastam valahol, hogy az angyalok tulajdonképpen felnőtt emberek, akik valahogy mégis gyerekek maradtak. Van szárnyuk, de pusztán azért, hogy eljuthassanak oda, ahová fáradt lábukon már nem tudnak. Régóta köztudott, az angyalok egyik legfontosabb feladata, hogy vigyázzanak a gyerekekre. Óvják őket (minél később váljanak felnőtté). Ott érdemes hát keresni és kergetni őket, ahol a gyerekek tartózkodnak. Ahol még gyerekek lehetünk néhány percre.

 

RB 69 080014

Írta: Szergej Szedov
Illusztrálta: Tatyana Kormer
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 72
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött

2.800.- 

Anyukamesék

"Volt egyszer egy anyuka…" - Így kezdődik ebben a könyvben minden mese, de közben annyiféle anyuka feltűnik: afrikai, francia, bátor és kevésbé bátor, figyelmes vagy szétszórt, néhányuk itt él a Földön, de van közöttük földönkívüli is, és van, amelyik ejtőernyővel közlekedik …Bár nagyon különböznek egymástól, egy dologban biztosan ugyanolyanok: a gyerekeiket nagyon szeretik. Nincs a világon olyan ember, akit ne anya szült volna, így ezek a mesék mindenkit érdekelnek, gyereket és felnőttet ugyanúgy. Szedov meséi a modern orosz gyerekirodalom remekei: könnyed, meglepetésekkel teli, vidám, mégis mélyreható történetek.

 

RB 69 290021

Írta: Markus Majaluoma
Illusztrálta: Markus Majaluoma
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 36
Kötésmód: keménytábla

2.500.- 

Apa, irány a tenger!

Amikor Apa, a Rózsadombi család feje félregombolt kabátban, szamárfüles papírokkal és félig rágott uzsonnamaradékokkal tömött táskájával a hóna alatt hazaérkezik a munkából, tettre kész kis csapat fogadja: Oszi, Vejnő és Annamari. A három gyerek szaván fogja holtfáradt apját, aki előző nap azt ígérte, elmennek együtt valahová. Az ígéret szép szó, ha megtartják, úgy… fergeteges kalandba bonyolódik a kis család. Alaposan felszerelkezve indulnak Rózsadombiék a kikötő felé, ahonnan Apa szerint kalandszagot fúj a szél. A finn szerző, Markus Majaluoma ellenállhatatlanul kedves mai meséje és huncut rajzai egyaránt szólnak kicsiknek és nagyoknak, az egész családot csábítják együttolvasásra, együttkalandozásra.

 

RB 36 200001

Írta: Zdenĕk Svĕrák
Illusztrálta: Adolf Born
Oldalszám: 46
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.600.- 

Apukám, ez jól sikerült

Az esti mesét általában az anyukák mondják. Az anyukáknak azonban éppen este van a legtöbb dolguk. Vajon sikerül-e Síma apukának a helyettesítés?

 

RB 36 030048

Szerkesztette: Lackfi János
Illusztrálta: Molnár Jacqueline
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 166
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

3.990.- 

Aranysityak

Mit csináljunk, ha unjuk a kaméleonunk színét? Tapétázzuk újra a falat, és ő majd alkalmazkodik! Ki az a maszatos szerecsen, aki életünkbe kis szerencsét belecsen? Hát a kéményseprő! Miért dobog Zsófi párnája? Hát mert apaszívet tettek bele. Miért látja borzasnak a világot Slimák, a forradalmár csigusz? Hát mert lobog a szeme a szélben. Ez a könyv tele van hasonló életfontosságú kérdésekkel és válaszokkal, melyek nélkül igazán nem élet az élet!

 

RB 69 080022

Írta: Catarina Sobral
Illusztrálta: Catarina Sobral
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 40
Kötésmód: cérnafűzött, keménytábla

2.900.- 

Asimpa – A titokzatos szó

Egy szép napon egy tudós roppant fontos felfedezést tett. Egy viharvert szótárt lapozgatott, amikor egy ismeretlen szón megakadt a tekintete ASIMPA. Senki nem tudta mit jelent, de elkezdték használni. Először ige volt, mindenki asimpált, aztán főnév, asimpát kerestek szerte a Földön, végül összevissza mindenre használták, asimpás lett az egész világ. A díjnyertes portugál szerző különleges rajzi világában a szavak és a nyelvtan használatának, elterjedésének rejtelmeibe csöppenünk bele, és jót szórakozhatunk a humoros nyelvi megoldásokon.

 

RB 69 240240

Írta: Philip Reeve
Illusztrálta: Sarah McIntyre
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 224
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.699.- 

Astra és aZűrsütik - Káprázatos kalandok

Astra a családjával és sok ezer társukkal együtt útra kel leendő új otthonuk, a Nova Mundi bolygó felé. Az évszázadokig tartó utat kényelmes hűtőfülkékben, szép álmok közepette töltik. Ám a hatalmas űrhajót támadás éri! Tomboló torták, rémes krémesek, bősz bejglik és marcona minyonok – ádáz sütik garázdálkodnak az űrben! Astrának robotbarátja, Robin segítségével meg kell akadályoznia, hogy a vad horda elpusztítsa az űrhajót. Elvégre az emberek szoktak sütit enni és nem fordítva…

 

RB 69 240364

Írta: Lackfi János
Illusztrálta: MOLNÁR JACQUELINE
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 104
Kötésmód: Keménytábla

2.999.- 

Átváltozós mesék

Lackfi János könyvében minden mindenné átváltozik. Tudtátok, hogy a családi autó voltaképpen királyi udvar? Hát persze: a sebességváltó a hopmester, és póniszerű lóerők futkorásznak a hátsó ülésen... A tarka páncélos futrinkák pedig máris ajtónállók egy palotában. Bándi Bandi addig úszik szárazon, míg egy úszómedencébe nem ér.

 

RB 61 070087

Írta: Szabó Borbála
Illusztrálta: Rácz Nóra
Oldalszám: 104
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.650.- 

Átváltozott gyerekek

Miklós vonatmániás, Kamilla állandóan barbizik, Tomsinak meg olyan jó, hogy csak otthon lazsál és játszik. Anya néha robbanásra kész, apa feltalálja a finnyogás ellenszerét, az éhezőtábort. Mai család, rengeteg humorral és lendületes sztorikban elmesélve.

 

RB 91 240234

Írta: Oscar Brenifier
Illusztrálta: Jérôme Ruillier
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 96

2.499.- 

Az élet, az vajon mi? - Filóka/Filozófia gyerekeknek

Hat nagy kérdés a jóról és a rosszról, hogy a gyerekek belekóstoljanak a kérdezősködésbe, és beszélgetni kezdjenek a felnőttekkel: 1.Mitől lehet boldog az életed? 2.Ha nagy leszel, boldog leszel? 3.Miért nehéz az élet? 4.Miért élünk? 5.Miért halunk meg? 6.Miért létezik az ember? Mit keres a filozófia az általános iskola alsó tagozatán? A kérdésre sokan rosszallóan összevonják a szemöldöküket, ingatják a fejüket, ahelyett, hogy azt kérdeznék, nem késő-e középiskolás korban elkezdeni a filozofálást. Na nem a szó szigorú tudományos értelmében, hanem a klasszikus szókratészi értelemben, ahogy azt Brenifier is teszi.

 

RB 69 030094

Írta: Davide Cali
Szerkesztette: Csányi Dóra, Tsík Sándor
Illusztrálta: Serge Bloch
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 56
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött
Megnézem, mit írnak róla a Könyvmutatványosok

2.990.- 

Az ellenség

Ilyen a háború. Volt egyszer, és most is van: van
valahol egy sivatag, és abban két gödör.
A két gödörben két katona kucorog.
Ők ketten ellenségek.

„Könnyebb megmondani, ki a jó és ki a rossz.
Ez a könyv nem a könnyebb utat választotta.
Rájönni arra, hogy a másik egyúttal én is vagyok
— ez Az ellenség történetének küldetése.
Ez többek között az Amnesty International küldetése is.”
www.amnesty.hu

 

RB 69 070192

Írta: Hilde és Klaus Hagerup
Illusztrálta: Ella K. Okstad
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 92
Kötésmód: cérnafűzött, keménytábla

1.990.- 

Az ellopott festmény nyomában – Tim mesterdetektív 2.

Tim mesterdetektív és társa, azaz a nővére, Jenny, újra nyomoz. Ezúttal tűz üt ki a Napos-tető Szállodában. Vajon ki a tettes? Tim mindent észrevesz, levonja a megfelelő következtetéseket, és mérlegel: kinek állhatott érdekében ez a gonosztett? Jenny pedig bátran kiáll az öccse mellett, segíti a nyomozásban. Gyorsaságának és bátorságának köszönhetően sikerül elkapni a bűnözőt! A rövid fejezetek, nagy betűk, izgalmas cselekmény ideális önálló olvasmánnyá teszik a könyvet.

 

RB 69 240266

Írta: Nyulász Péter
Illusztrálta: Ritter Ottó
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 128
Kötésmód: puha, cérnafűzött
Megnézem, mit írnak róla a Könyvmutatványosok

1.799.- 

Az ellopott Mikulás-szán - Berger Szimat Szolgálat

Itt a karácsony, és hiánycikk a szaloncukor! Két huskykölyök, a Mikulás két kis segéde Trixitől és Maxitól kér segítséget: valaki ellopta az égen járó rénszarvasszánt! A gyerekek maguk indulnak a rejtély felderítésére, de közben felbukkan egy titokzatos idegen is... Bugac Pongrácnak kell kiderítenie, hogy mit keresnek a gyerekek Párizsban, és hogy hova tűnt az összes szaloncukor. No de mit kapnak vajon mindezért a Mikulástól?

 

RB 69 070163

Írta: Hilde és Klaus Hagerup
Illusztrálta: Ella K. Okstad
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 80
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött

1.790.- 

Az elveszett gyémánt titokzatos esete – Tim mesterdetektív 1

Tim zseni. Néha kicsit idegesítő, de többnyire bámulatos, hogy mindent, de mindent észrevesz, és hatalmas eszével rögtön le is vonja a következtetéseket. Nővére, Jenny, csodálja és óvja öccsét, ha pedig a nyomozás során gyorsaságra és erőre van szükség - mondjuk el kell kapni egy veszélyes bűnözőt, - rá lehet számítani. A rövid fejezetek, nagy betűk, izgalmas cselekmény és a szimpatikus gyerekek ideális első önálló olvasmánnyá teszik.

 

RB 69 240371

Írta: Nyulász Péter - Ritter Ottó
Illusztrálta: RITTER OTTÓ
Kiadás éve: 2020
Oldalszám: 121
Kötésmód: Füles, kartonált

1.999.- 

Az időgladiátorok

Itt a nyár, de a strandolás elmarad. Maxi és Trixi a balatoni bringatúra után a közeli római romvárosba viteti magát. A program fergeteges, és a forgatagban a pumiikreknek nyoma vész! Pongi a keresésükre indul, ám egy titokzatos, egyiptomi jelmezes alak nyomára akad. Ki lehet ő? Álruhás gyerekrabló, esetleg időutazó kalandor?

 

RB 69 070546

Írta: Majoros Nóra
Illusztrálta: Paulovkin Boglárka
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 80
Kötésmód: KEMÉNYTÁBLA

3.590.- 

Az orrszarvú és a madarak

Egy magányos orrszarvú vándorol a szavannán. A társai szép lassan elfogytak mellőle, még az is lehet, hogy ő az utolsó. Ezért barátot keres, aki hasonló hozzá. Kalandozásai közben társául szegődik két nyűvágó madár. Vajon együtt sikerül-e igazi barátot találniuk az orrszarvúnak?

 

RB 69 030093

Írta: Evelien De Vlieger
Szerkesztette: Csányi Dóra
Illusztrálta: Wendy Panders
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 82
Kötésmód: cérnafűzött, keménytábla

2.490.- 

Az új barát

JÖN! JÖN! JÖN! Félix táborba megy, még pedig egy olyanba, ahol nem ismer senkit. Anya azt mondja, hogy majd lesz új barátja, összejö n az, csak meg kell dolgozni érte, de hogyan kell megdolgozni egy barátért... Könnyed és humoros történet zseniális illusztrációk kal, Alföldy Mari fordításában.

 

RB 69 890031

Írta: Rigó Kata
Illusztrálta: Holló Kati
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 40
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.350.- 

Azt mondták, válnak

"Egy gyermek életében mindig nagy megrendülést jelent a szülők válása. Barni történetén keresztül bepillanthatunk a válást átélő gyermek kusza érzéseinek labirintusába. A könyv egy kisiskolás hangján meséli el, milyen a vihar előtti csend, és milyen, amikor váratlanul beüt a ménkű: apa elköltözik, és Barni azt hiszi, mindez miatta történt. Őszintén mesél haragról, fájdalomról, szomorúságról, reményről és a megbékélésről. Ajánlom a könyvet minden gyermeknek, s jó szívvel ajánlom a felnőtteknek is, hogy észben tartsák, mennyire fontos ebben a gyakori, de mindig nehéz helyzetben odafigyelni és érzékenyen reagálni a gyermekek érzelmi szükségleteire." Dragomán Judit klinikai gyermekpszichológus

 

RB 69 240224

Írta: Lázár Ervin
Illusztrálta: Buzay István
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 120
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.799.- 

Bab Berci kalandjai

Bab Bercinek sokszor savanyú a képe, mert túlméretezett uborkaorrába folyton befészkeli magát a nátha. Magányosan éldegél erdei háncsházikójában, de aztán minden mesében találkozik valakivel. Egy tünkány (vagy boszordér) titokzatos szelencével ajándékozza meg. A szomszédja, Rimapénteki Rimai Péntekh megszállottan keresi a csodanektár receptjét, amely minden embert jóvá varázsolna, de csak nem akar neki sikerülni. Megismerkedik egy kővel, és virágot farag belőle. Aztán az erdőbe téved Pálinkós Gyurka, a titkos költő és repülőgép-építő; a hirtelen haragú Rév Zoli és Nuuszi Kuuszi, a kacifántosan szerencsétlen varázsló. Az utolsó történetben Lapázi Lopez ellentolvajnaggyal együtt veszik fel a harcot Utolsó Szaurella zsarnoki hatalma ellen, és mindegyikük tehetségére szükség lesz, hogy megmentsék a gyönyörű Bedebunk Sária életét.

 

RB 69 500017

8.300.- 

Békaherceg

Történetünk egy meggondolatlan ígérettel kezdődik a kastélyudvar kútjánál. A hercegnő a kút káváján játszott aranygolyójával, amikor a golyó belepottyant a vízbe, és meg sem állt a kút legmélyebb pontjáig. A hercegnő zokogott... Kétségbeesésében még azt is megígérte a segítségére siető békának, hogy cserébe a golyóért vele tarthat a palotába, az asztalánál ehet, a poharából ihat. A béka boldogan segített, remélve, hogy ez a lány megtöri végre az átkot, és csókjával visszaváltoztatja őt daliás herceggé, de amikor a hercegnő újra kézbe kapta kedvenc játékát, már egyetlen ígéretét sem akarta megtartani, és faképnél hagyta őt. A béka utánaindul, hogy emlékeztesse elfelejtett ígéretére…

 

RB 61 240038

Írta: Gianni Rodari
Illusztrálta: Békés Rozi
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 80
Kötésmód: kemény cérnafűzött
Megnézem, mit írnak róla a Könyvmutatványosok

1.990.- 

Beleestem a tévébe

Egy milánói kisfiú délután 18 óra 39 perckor ismeretlen erő vonzásába került, átrepült a szobán, és fejest ugrott a televízióba. Ettől kezdve a világ legkülönbözőbb pontjain tűnik fel, mindig valamilyen televízió képernyőjén. Vajon, hogyan szabadul ki onnan? Gianni Rodari életműsorozatának második darabja szatirikus és fantáziadús mese a technika bűvöletéről.

 

RB 69 070239

Írta: Lackfi János
Illusztrálta: Molnár Jacqueline
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 64
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.990.- 

Belvárosi gyümölcsök

Eper bácsi, a meg nem értett művész. Dinnye bácsi, az örök házmester. Körte úr, az elfoglalt üzletember. Torma kisasszony, a migrénes fiatalasszony. Pitypang bácsi, a nagydarab melós. Cukkini néni és Padlizsán néni, vénkisasszonyok. Mák, egyetemista. Ribizli, magányos kislány. Szeder, a vagány városi szamuráj. Hogy kik ők? A Belvárosi gyümölcsök. Egy átlagos pesti bérház lakói. Mi vagyunk, gyerekek és felnőttek, kamaszok és öregek, vidámak és szomorúak ­ ahogy Lackfi János és Molnár Jacqueline látja. Ezt a könyvet 6-99 éves gyerekek számára ajánljuk.

 

RB 69 070252

Írta: Magyari Péter
Illusztrálta: Lanczinger Mátyás
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 144
Kötésmód: puha, ragasztott

1.990.- 

Bence és a türkiz Nabu

Nabu egy szuperhős, akinek öt fegyvere van: - egy kés - egy aknavető - egy pisztoly - egy dobócsillag - és egy elektromos sokkoló. Nabu Bencéé. Bence általános iskolás, harmadikos, a legjobb barátját Rigl Zolinak hívják, a legfőbb ellenségét pedig Nagy Pelvának. A Nagy Pelva elvette Bencétől Nabut. Vissza kell szerezni! Bence és Zoli rögtön három tervet is kitalálnak, amiből a madárpókos kókuszgolyó bizonyul a legjobbnak... Izgalmas és vicces történet egy szuperhősről, egy harmadikos fiúról, egy csótányról és a bátorságról.

 

RB 69 240156

Írta: Lázár Ervin
Illusztrálta: Buzay István
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 128
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött

2.799.- 

Berzsián és Dideki

Berzsián, a jobbladaköltő utálja a rosszkedvet. Már-már olyan szomorú, mint egy elázott zászló, amikor ráébred, hogy a borvizező emberiség miatt rosszkedvű. Nosza, meg is szakítja a kapcsolatot az emberekkel: leszereli a csengőjét, és biztos helyre rejti. Így csöngessen be hozzá, aki tud! Még szerencse, hogy a barátai nem hagyják cserben. Sróf mester, Violin és Zsebenci Klopédia azonban növekvő aggodalommal figyeli Berzsián különös dühkitöréseit. Ráadásul egy Áttentő Redáz nevű sötét alak is felbukkan, aki valami Didekiről meg a gonosz kutyájáról terjeszt rémhíreket. Ajaj, mi lesz ebből?

 

RB 69 240141

Írta: Miklya Zsolt - Miklya Luzsányi Mónika
Illusztrálta: Kőszeghy Csilla
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 256
Kötésmód: keménytábla

3.999.- 

Beszélgető Biblia

A magyar szerzők által írt és magyar grafikus által illusztrált gyermekbiblia egyik fő feladata, hogy a 21. századi gyerekek számára közel hozza az ó- és újszövetségi történeteket, és ezzel elevenné, átélhetővé tegye a bibliai példákat. Az óvodás kortól 10-12 éves korig ajánlható gyerekbiblia megírásánál a szerzők törekedtek arra, hogy a szöveg alkalmas legyen esti mesélésre, önálló olvasásra és gyermekáhítatok tartására, akár a családban, akár az iskolában, gyülekezetben. A laikusok számára fontos szerepet kaptak a kötetben az ünnepek, mint a karácsony, a húsvét, a pünkösd, és a kevésbé ismert jeles napok, mint a virágvasárnap, vagy a mennybemenetel ünnepe. A hitoktatásban való felhasználás érdekében a témákat úgy választották ki, hogy lehetőleg minél inkább illeszkedjenek a keresztény egyházak főhatóságai által kiadott hivatalos hittan tantervekhez.

 

RB 69 240098

Írta: Lázár Ervin
Illusztrálta: Buzay István
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 64
Kötésmód: kötve

2.490.- 

Bikfi-Bukfenc-Bukferenc

A Négyszögletű Kerek Erdő Téged is gyakran meglátogat a Szomorúság? Akkor irány a Négyszögletű Kerek Erdő, ott nincs hatalma! Egy napon becsönget majd hozzád Mikkamakka, és elvezet a tisztáshoz, ahol már sok különc, elvarázsolt barátja lelt új otthonra. A Bikfi-bukfenc-bukferenc meséiből kiderül, hogy mi a leghatásosabb gyógymód Szörnyeteg Lajos, a legjobb szívű behemót álmossága ellen. Ló Szerafin, a kék paripa egy futóverseny közben még önmagát is legyőzi. Vacskamati különleges virágot kap a születésnapjára, és kiderül róla, mekkora nagy, egyetemes, világméretű csaló. Végül a gonosz Kisfejű Nagyfejű Zordonbordon betiltja a bukfencezést, de az erdőlakók túljárnak az eszén.

 

RB 69 070251

Írta: Kolozsi Angéla
Illusztrálta: Szalma Edit
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 96
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

3.290.- 

Bódog és Szomorilla

Bódog királyfinak nincsen birodalma. Csak egy kopott, üres bőröndöt vonszol maga mögött a vége-nincs országúton. Alattvalója is alig akad, akinek parancsolgatna. Csak két tökkelütött szolgája van, de azokkal meg mire megy? Hiszen maga sem tud se viselkedni, se írni-olvasni. Magában mérgelődik és duzzog, míg szembe nem jön Szomorilla. Szomorilla, aki hiába tündér, nem tud varázsolni. Ha pedig mégis sikerül egy varázslat, ő észre sem veszi. Nem kedves és nem akar segíteni senkin: nincs benne semmi tündéres. Amíg meg nem ismeri Bódogot. Vajon sikerül jól nevelt és bölcs királyt faragni Bódogból? Kedves és magabiztos tündért Szomorillából?

 

RB 69 240265

Írta: Colas Gutman
Illusztrálta: Marc Boutavant
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 64
Kötésmód: puha, cérnafűzött

1.499.- 

Boldog Karácsonyt, Szutyok!

A sorozat karácsonyi kötetében a két barát mindenképpen házban akarja tölteni a szentestét. Igen ám, de ki látna szívesen vendégül egy csapzott kutyát meg egy elgázolt macskát? Talán a Karácsonyi család? Szutyok hozzájuk kopogtat be…

 

RB 69 020080

Írta: Rose Lagercrantz
Illusztrálta: Eva Eriksson
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 120
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.500.- 

Boldogság mostanában

Újra itt van Tina! A kislány, aki nagyon boldog. Ma van az utolsó nap az első osztályban. A gyerekek feldíszítik a termet az évzáróra. Ekkor kopogtatnak az ajtón, és Tinát kihívják a folyosóra. Baleset történt. Tinát elönti a hideg veríték. Jéghideg... Mese barátságról és elválásról, boldogságról és szomorúságról. A sok-sok finom, kifejező tollrajzzal illusztrált könyvet kezdő olvasóknak is ajánljuk, önálló olvasásra.

 

RB 91 240386

Írta: Molnár Krisztina Rita
Illusztrálta: SZALMA EDIT
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 120
Kötésmód: KEMÉNYTÁBLA

2.999.- 

Borostyán, az időkapus

Ne lepődj meg, kedves olvasó: ez nem egy olyan könyv, amilyenek az ilyen könyvek általában lenni szoktak. A főszereplő Dórit egy krokodil avatja be a vár egykori urának, Esterházy Pálnak az élettörténetébe, szokásaiba, sőt, időnként a gondolataiba is. Borostyán, a csodálatos krokodil, aki kalandos úton jutott gazdájához Egyiptomból, és őrzi azóta...

 

RB 69 240028

Írta: Békés Pál
Illusztrálta: Kalmár István
Oldalszám: 76
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.190.- 

Borz a sámlin

Képzelj magad elé egy borzot. Megvan? A feje hosszúkás és csíkos, a teste tömzsi. Kis termetű ragadozó, erdőkben él, de olykor városi parkokba is bemerészkedik. Sámlin ritkán ül, szivarozni is csak Békés Pál látta még. Helyben is vagyunk: Békés Pál borza nemcsak városi jószág, de a szomszédunkban lakik, bármikor átmehetünk hozzá … Sikerült elképzelni? Na ugye. A 6-10 éves gyerekek számára semmi sem lehetetlen. De ha mégsem sikerülne felidézni Szűcssebestyént, segítenek Békés Pál vicces történetei és Kalmár István rajzai!

 

RB 69 020120

Írta: Majoros Nóra
Illusztrálta: Hanga Réka
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 48

2.400.- 

Borz beköltözik

Egyedülálló ez a kötet, ugyanis benne a mesék nagy nyomtatott betűkkel vannak szedve, így az alsó osztályosoknak az olvasástanulás kezdeti fázisában kitűnő gyakorlási lehetőség, a felfedezés örömét kínálja. A könyv azonnali olvasási sikerélményt nyújt, és a diszlexiás gyerekek is könnyebben olvassák. Az olvasással nem iskolai keretek között ismerkedő...

 

RB 36 240017

Írta: Boldizsár Ildikó
Illusztrálta: Szegedi Katalin
Oldalszám: 104
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.990.- 

Boszorkányos mesék

Gonosz boszorkány, vasorrú bába, vénséges banya, ugye ilyesmik jutnak eszedbe a boszorkányokról? A mi boszorkányunk, Amália, szépséges szép, ért az állatok és a növények nyelvén, csöppet sem gonosz, legfeljebb néha szomorú. És ami a legfőbb: csodás meséket mesél. Mesél az esőről, a napról, a holdról, csillagokról, felhőkről, virágokról, madarakról, színekről és árnyékokról, és a mesék boszorkányos varázslata hatalmába kerít mindannyiunkat, kicsit és nagyot egyaránt.

 

RB 69 080026

Írta: Rémi Courgeon
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 40
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.800.- 

Botocska

"Paulina volt az igazi neve, mégis mindenki Botocskának hívta. Talán mert rajta kívül csupa férfi volt a családban. Nem rosszak , csak hát kockafejű, kocka hasú fiúk. Botocskát egészen más fából faragták"

 

RB 61 890003

Írta: Ijjas Tamás
Illusztrálta: Bogdán Viki
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 90
Kötésmód: Keménytábla

2.350.- 

Bőröndapu

Kézikönyv, svéd gyerekvers stílusban, melyből megtudhatjuk, hogy a gyerekek nem apu hasából bújnak elő. Hogy a szánkó csak télen él, nyáron lehetetlen hóval etetni. Hogy ha sokat hisztizünk, bejön egy fóka a szobánkba, és lemossa az arcunkat hideg vízzel. Hogy az a jó bátyus, aki csak úgy csinál, mintha megenne. És, hogy nem baj, ha kicsúfolnak az óvodában, amiért nem tudunk repülni. Attól még simán kibonthatjuk szárnyainkat, és hazaszállhatunk.

 

RB 69 240178

Írta: Megan Mcdonald
Illusztrálta: Peter H. Reynolds
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 112
Kötésmód: puhatáblás, ragasztókötött

1.999.- 

Büdi és a fantasztikus töpörödés

Büdi a méltán népszerű Durrbele Dorka öccse. A róla szóló sorozatban nagyokat nevethetünk a rosszcsont fiú kalamajkáin és saját készítésű képregényein. Az első kötetben az zavarja, hogy ő a legkisebb az osztályban, és az USA történetének legalacsonyabb elnökéhez fordul segítségért.

 

RB 36 240121

Írta: Marék Veronika Tarbay Ede Urbán Gyula
Illusztrálta: Radnóti Blanka
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 190
Kötésmód: keménytábla

2.990.- 

Centi és a csicseri bolt

Centi a legalacsonyabb az osztályban. Ez önmagában is elkeserítő, de még csúfolják is emiatt. És otthon? Hát ott sem fenékig tejfel az élet: az apukája a világot járja, a nagymamája meg folyton prédikál neki. Ráadásul a boltban nem tud fizetni, mert lyukas nadrágzsebéből kipotyogott a pénz. A térről hazafelé igyekezve furcsa kis üzletre lesz figyelmes ott, ahol azelőtt csak egy vakablak ásítozott. A Csicseri-boltban különös barátkora lel, és olyasmik történnek vele, amiket álmában sem képzelt volna. Marék Veronika, Tarbay Ede és Urbán Gyula „hatkezes meseregényt” írt. Egyikük elkezdte, majd felváltva szőtték tovább a történetet fordulatról fordulatra. Radnóti Blanka pedig most új illusztrációival új életre keltette Centit, aki a végére elfeledkezik rossz kedvéről. Sőt, talán még meg is nő egy picit?

 

RB 69 030156

Írta: Lauren Child
Szerkesztette: Csányi Dóra
Illusztrálta: Lauren Child
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 188
Kötésmód: ragasztott, flexibilis borító

2.990.- 

Clarice Bean, helyesíráspara

Egy hihetetlenül jó könyv!

A letehetetlen Clarice Bean-sorozat második része!
Clarice Bean életében vannak megmagyarázhatatlan dolgok. Például, hogy miért nem MUSZÁLY a MUSZÁJ. És miért van az, hogy ha nem tudod tartani a szádat, akkor nagyon nagy bajba kerülsz. Balhéba a javából! Főleg, ha Mrs. Wilberton osztályába jársz!
Helyesírásról, iskoláról, barátságról, egy iskolai előadásról, és egy izgalmas TV-sorozatról…
Szabó T. Anna zseniális fordításában.

 

RB 69 820022

Írta: L. Molnár Edit
Illusztrálta: Kadlicskó Beáta
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 64
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.900.- 

Csika manó otthonra lel

„Volt egyszer egy manó. Csika manónak hívták. (…) Csika manónak nem volt hol laknia. Szegény sokat is szomorkodott emiatt. Régebben volt egy nagyon szép skatulyaháza, de egy tavaszi napon irtóztató szél kerekedett, és messzire fújta a skatulyaházat. Pedig milyen szép volt! Meleg és otthonos – mindössze a két sarkából kukucskált kifelé egy-egy picinyke szakadás. Éppen csak akkora, hogy Csika manó pont kényelmesen ki-be sétálgathatott a lyukakon. A manó egész nyáron a szabad ég alatt aludt, amúgy legényesen, ám amikor megérkezett az ősz, bizony fázni kezdett. (…) Ekkor gondolt először arra, hogy új lakhely után kellene nézni.” Főhősünk tündérekkel, koboldokkal és más manókkal keveredik kalamajkába, amíg végül rátalál az igazi otthonra. Hogy hol? Megtudjátok, ha vele együtt átélitek a mesebeli kalandokat!

 

RB 69 500013

3.800.- 

Csináld magad!

Sok társasjáték van a világon, de még nem született meg az amelyikre vágysz? Talán van kitalált történeted hozzá és a szereplőket is elképzelted már? Ebben a dobozban megtalálsz mindent ami a terveid megvalósításhoz szükséges!. Az alkotáshoz használhatsz ceruzát, filcet és temperát is, ami csak kéznél van. Tervezd meg a dobozt, a játék táblát (akár mindkét oldalát), fesd meg a bábukat, a játékszabályt pedig írd a doboz hátára, hogy mindig kéznél legyen! Kezdődhet a kaland! Jó szórakozást kívánunk hozzá!

 

RB 61 070034

Írta: Czigány Zoltán
Illusztrálta: Baranyai (b) András
Kiadás éve: 2007
Oldalszám: 104
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.990.- 

Csoda és Kósza

Nagy lendülettel megírt, fantáziadús, szellemes, ifjúsági olvasmány Csodalóról és Kószálóról, a Gödöllő melletti tanyán élő lovakról, akik közül Kósza, csupa jó szándékból, annyi galibát okoz, hogy Csodának mindig van mit helyrehoznia. Sziporkázó humorú, kalandos, akciódús történetsorozat.

 

RB 61 070035

Írta: Czigány Zoltán
Illusztrálta: Baranyai (b) András
Kiadás éve: 2009
Oldalszám: 112
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.990.- 

Csoda és Kósza körül a Föld

Csoda és Kósza újabb kalandjai Velencében, Pekingben, Santorinin, Párizsban és Mogyoródon, sőt ezúttal Kósza még a sivatagba és az Északi-sarkkörre is eljut.

 

RB 69 070063

Írta: Czigány Zoltán
Illusztrálta: Baranyai (b) András
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 96
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.650.- 

Csoda és Kósza legrégebbi kalandjai

Itt a harmadik kötet, amelyben megint megdobogtathatja az olvasók szívét Csoda és Kósza nyolc patájának hangja. A legújabb, mégis a leg­régebbi történeteket tartalmazza: a két ló megismerkedésétől kezdve Kósza első ballépéséig (Gyöngyi néni féltett virágjára), az első bodza­szörp készítésig, ami nem lesz az igazi, az első régészeti kutatásig, Kósza első madárijesztőként való munkavállalásáig, amiből elég sok kár lesz, egy nagyképű, új ló érkezéséig, a rendőrlóvá való kinevezésig és az első Miku­lásig és az első Karácsonyig

 

RB 69 0700101

Írta: Gimesi Dóra
Illusztrálta: Gyöngyösi Adrienn
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 48
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött

2.650.- 

Csomótündér

"Van a világon egy csomó tündér, ezt mindenki tudja. Tavasztündérek, konyhatündérek, villamosvezető-tündérek. De Csomótündér csak egyetlen egy volt." Ő csomózza össze a szerelmes királyfiak és királylányok cipőfűzőjét, hogy örökre együtt maradjanak. De néha a királyfiaknak a világ tetejére is el kell menniük, hogy legyen merszük megkérni a királylány kezét. Néha kell egy kis tündérvarázslat, hogy egy szerelmes óriáslány át tudjon kelni tízemeletes házával együtt a hídon az ő szerelmes óriásához. 7-12 éveseknek ajánljuk.

 

RB 69 240336

Írta: Keresztesi József
Illusztrálta: Horváth Ildi
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 96
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.499.- 

Csücsök, avagy a nagy pudinghajsza

Nagy a bánat sütiországban, mióta Vérpuding elrabolta a királylányt. Hiába jönnek a lovagok: a bősz Barátfüle, a marcona Vadalmatorta és a többiek, egyikük sem tudja kiszabadítani a szépséges Csokisminyont. Nem segíthet itt más, csak Csücsök, a Hős Kiflivég, János vitéz és Muhi Andris méltó utóda a királylánymentő üzletágban. Keresztesi József verses meseregénye minden korosztályt megszólít. A fordulatos történet, a játékos rímek és a vicces figurák olvastán Varró Dánielnek is Petőfi Sándor szavai jutottak eszébe: "Olvastam, költőtárs, olvastam művedet, S nagy az én szivemnek ő gyönyörűsége."

 

RB 69 020108

Írta: Mészöly Ágnes
Illusztrálta: Hanga Réka
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 136
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

3.499.- 

Dalmorka, a hobbivarázsló

Mészöly Ágnes Dalmorka, a hobbivarázsló című mesegyűjteményében a klasszikus mesék legjobb, legnemesebb hagyományai elevenednek meg, olyan remek ötvözetben, ahogy azt szerző évek óta népszerű Sünimanó című regényében már megismerhettük. Dalmorka hobbivarázsló történetei a 4-7 éves korosztályhoz szólnak. A mesék egy idilli tanyán játszódnak: itt él Natti, a bájos és bölcs tündér, rengeteg háziállattal, harmóniában a természettel és önmagával. A tanya békességét időről-időre megzavarja, vagy inkább felborítja Dalmorka, a kétbalkezes hobbivarázsló, akinek szinte soha sem sikerül galiba nélkül megoldani a legegyszerűbb problémát sem. Natti fáradhatatlan türelemmel próbálja helyrehozni a sok kalamajkát, legyen szó túledzett versenycsigákról, összekevert bevásárlólistáról, elvarázsolt jószágokról, és bár néha nem bírja megállni zsörtölődés nélkül, mégis mindig megbocsát peches barátjának. A legtöbb kaland tehát békés szörpiszogatással zárul, a hatalmas eperfa alatt.

 

RB 69 020107

Írta: Reetta Niemelä
Illusztrálta: Salla Savolainen
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 80
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.390.- 

Délceg, a póniló

A csillaghegyi póniszakkör Írisz szerint a legjobb dolog a világon, Délceg pedig a földkerekség legaranyosabb pónilova. A szakkörbe jár Írisz legjobb barátnője, Csilla is, meg egy bizonyos jó fej fiú. A gyerekek egyetértenek abban, hogy a lovakkal tisztességesen kell bánni. Mégsem tartja be mindenki az istálló szabályait. Mikor megérkezik Milla, az új lány, kissé megváltoznak a dolgok. Az istállóban zajló életről szól a szerzőpáros két korábbi képeskönyve, a Csillaghegyi lovak és a Csillaghegyi kutyák is.

 

RB 69 240433

Írta: Pacskovszky Zsolt
Illusztrálta: ORAVECZ GERGELY
Kiadás éve: 2020
Oldalszám: 94

2.499.- 

Dodó

A dodók rég kihaltak. Vagy mégsem? Az Elmeházy-sziget jóságos kormányzójának, Elmeházy Mixinek sikerül egy eleven, hús-vér dodót teremtenie különleges 3D nyomtatójával. Dodó - mert mindenki csak így hívja a háromévesen világra jött madarat - nem találja helyét a csupa hóbortos állat és ember között.

 

RB 69 240335

Írta: Vivian French
Illusztrálta: David Melling
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 112
Kötésmód: puha, cérnafűzött

1.999.- 

Dóra, a ló - Lovag leszek 2.

Vajvári J. Samu arról álmodik, hogy Igazán Nemes Lovag lesz, de ehhez hat küldetést kell teljesítenie. Samu következő feladata, hogy hófehér paripát találjon magának. Ám amikor Samut és unokatestvérét, Szilvát elküldik, hogy vigyék vissza Horáciuszt, a varacskos disznót a gazdájának, úgy tűnik, Samunak le kell mondania lovagi álmairól.

 

RB 69 240142

Írta: Lázár Ervin
Illusztrálta: BUZAY ISTVÁN
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 64
Kötésmód: keménytábla

2.490.- 

Dömdö-dömdö-dömdödöm

A Négyszögletű Kerek Erdő lakói ismét mulatságos kalandokba keverednek. Először Mikkamakka vezetésével elindulnak fát vágni, de olyan szerencsétlenül dől a fa, hogy Dömdödöm alászorul. Szerencsére épp arra jár Maminti, a kicsi zöld tündér, és segít neki. Bruckner Szigfrid lyukas szemfogát viszont sajnos nem tudja meggyógyítani. Nincs mese, el kell mennie a városba doktor Zirrzurrhoz, a fogorvoshoz. Mikkamakkáról és Vacskamatiról kiderül, hogy nagyon fontos munkát végeznek: hivatásos bárányfelhő-bodorítók. Végül egy költői versenyen kiderül, hogy ki írta az Anyám tyúkját, milyen állat az anakonda és mitől tud kimerülni egy kutyaól ...

 

RB 69 890009

Írta: Fabian Lenk
Illusztrálta: Alexander von Knorre
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 138
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.490.- 

Dr. Dark hihetetlen kalandjai 2. - A rablórobotok nyomában

Az első rész izgalmas dzsungel-kalandja után egy nagyvárosi akcióban találjuk magunkat: agyafúrt, távirányítású drónokkal felszerelt rablók egy felbecsülhetetlen értékű gyémántot lopnak el a New York-i Természetrajzi Múzeumból. Egyetlen nyomot sem hagynak: az FBI-nak és a rendőrségnek fel van adva a rejtvény. De Dr. Dark és csapata egyből ott terem, hogy a ravasz betörőket üldözőbe vegye. Akciódús hajtóvadászat veszi kezdetét a nagyvárosban…

 

RB 69 890014

Írta: Fabian Lenk
Illusztrálta: Alexander von Knorre
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 136
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.690.- 

Dr. Dark hihetetlen kalandjai 3. - Oktopus

Nem messze Nagy-Britannia partjaitól egy tengeralattjáró nyomtalanul eltűnik, fedélzetén egy nagyra becsült tudóssal és kutatócsoportjával. A brit kormányt hatalmas botrány fenyegeti. Már csak egyvalaki segíthet! Dr. Dark, a különleges ügyek magánnyomozója és csapata azonnal az elveszett Horizont keresésére indul.

 

RB 69 070322

Írta: Shirley Hughes - Clara Vulliamy
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 126
Kötésmód: puha, ragasztott

1.990.- 

Dudás Dixi - A nagy autóverseny

Amikor meghirdetik az Egész Napos Autóversenyt, Dixi tudja, hogy nyernie kell. Ám Ottóval, a barátjával két gondjuk is akad: a járgányuk folyton cserben hagyja őket, ráadásul legfőbb ellenfelük, Lujzella vadonatúj sportkocsija olyan gyors, hogy a nyomába sem érnek. A verseny rengeteg izgalmat, csavart és meglepetést tartogat. Vajon ki győz végül?

 

RB 69 070323

Írta: Shirley Hughes - Clara Vulliamy
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 125
Kötésmód: puha, ragasztott

1.990.- 

Dudás Dixi - A nagy gyémántrablás

Dixi és Ottó sohasem pihen! A legújabb kaland során az évszázad bűntényét kell felderíteniük: Barackffy Cirminek, a híres popénekesnőnek ellopják felbecsülhetetlen értékű gyémánt nyakláncát a Pompás Hotelből! Vajon Dixi és Ottó megtalálja az elvetemült gazfickókat?

 

RB 69 020091

Szerkesztette: Lovász Andrea
Illusztrálta: Kismarty-Lechner Zita
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 208
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

3.490.- 

Dzsungeldzsem – Gyerekirodalmi ábécés- és olvasókönyv

A Dzsungeldzsem egy gyerekirodalmi ábécés- és olvasókönyv, kortárs magyar szerzők meséit, verseit tartalmazza. A Cerkabella Kiadó már több gyerekirodalmi antológiát jelentetett meg (Elfelejtett lények boltja, Érik a nyár, Tejbegríz, Parti Medve, Válogatós, Toppantós), e kötet is illeszkedik e sorozatba. Szerkesztésének alapgondolata az, hogy a 6–8 évesek, az éppen olvasni tanuló gyerekek (végre) kiváló, szépirodalmi mércével is értékes szövegekből tanuljanak meg olvasni, tehát kínáljunk nekik egy olyan könyvet, amelyikben a kortárs (gyerek)irodalom legjobb képviselőinek írásait gyűjtjük egybe. A magyar ábécé minden egyes betűjéhez kínál szöveget/szövegeket a kötet, és az adott betűhöz kapcsolódó legfontosabb helyesírási problémákra is ráirányítja a figyelmet.

 

RB 69 240160

Írta: Böszörményi Gyula
Illusztrálta: Pásztohy Panka
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 72
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött

1.999.- 

Égboltmesék

Kereken hét esztendős voltam, mikor nagyapám terepjárójával a hegyekbe vitt. Az éjszakai erdőjárás során az égboltozatról tizenkét különös idegen hullott elém. Azt a feladatot kaptam tőlük, hogy megfejtsem furfangos történeteik titkát. Ha figyelmesen olvasod a meséket, te is kiállhatod a...

 

RB 69 990001

Írta: Tereza Vostradovská
Illusztrálta: Tereza Vostradovská
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 52
Kötésmód: Keménytábla

3.990.- 

Egérke enciklopédiája

Egy nagyfülű barna egérke a prágai nénikéi látogatására készülve alaposan feltérképezi az ürege körüli erdőt, a tóban és a kertben élő állat- és növényvilágot. A felfedezéseiből pedig egy saját képes enciklopédiát készít. Tereza Vostradovská nagyformátumú könyve érdekfeszítően meséli el az iskolai környezetismeret óra anyagát. Hiteles, ugyanakkor játékos illusztrációinak köszönhetően azonban már a tipegő korú gyerekek is érdeklődéssel lapozhatják a kötetet. Mi a mézharmat, hogy néz ki a szakállzuzmó vagy a virágkáka? Hogy dalol a királyka, a kakukk vagy a búbos cinege? Az összefüggéstelen adatok memorizálása helyett a gyerekek ezen a szórakoztató történeten keresztül maguk is mindent kipróbálhatnak!

 

RB 69 130061

Írta: Jeff Kinney
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 272
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.599.- 

Egy ropi filmes naplója - Greg Heffley meghódítja Hollywoodo

Ropi a moziban? Kötelező! Szereted a filmeket, de nem tudod, hogyan készülnek? Ne aggódj, nem vagy egyedül!. A szerző-illusztrátor Jeff Kinney sem tudta, de amikor sikersorozatát, az Egy ropi naplóját elkezdték élőszereplős filmmé formálni, megtanulta, hogyan is készül egy könyvből mozifilm. Sok képpel, forgatókönyv-részlettel, storyboard-vázlatokkal, jelmeztervekkel és új Jeff Kinney rajzokkal, az Egy ropi filmes naplója a tökéletes kiegészítő kötet kedvenc sorozatodhoz. Pillants be Jeff Kinney-vel a kulisszák mögé!

 

RB 91 130014

Írta: Jeff Kinney
Illusztrálta: Jeff Kinney
Kiadás éve: 2008
Oldalszám: 224
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.999.- 

Egy ropi naplója

Egy napon híres leszek, de egyelőre itt dekkolok a felső tagozatban egy csapat idióta társaságában. Gyermeknek lenni tényleg gáz. Senki nem tudhatja ezt jobban Greg Heffley-nél, hiszen a felső tagozatban tengődik, ahol méreten aluli nebáncsvirágok teremnek az olyan izompacsirták között, akik már rég borotválkoznak.

 

RB 91 130058

Írta: Jeff Kinney
Illusztrálta: Jeff Kinney
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 224
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.699.- 

Egy ropi naplója 11. - Dupla para

Greg Heffley-n mostanság jó nagy a nyomás. Kizárólag egy dologhoz ért: a videójátékokhoz, a szülei viszont azt szeretnék, ha kicsit megerőltetné magát, és kipróbálna valami – akármi – mást. Amikor Greg talál egy régi videókamerát a pincéjükben, rögtön megérti, mit kell tennie ahhoz, hogy a világ végre észrevegye, micsoda nagyszerű tehetség is ő. A legjobb barátjával, Rowley-val, eltervezik, hogy horrorfilmet forgatnak – utána pedig iszonyatosan meggazdagodnak belőle! De vajon a forgatás fergeteges lesz? Vagy fenekestül felforgatja a fiúk életét? Új heccek és zűrök Greg körül. Vesd bele magad a poénhegyekbe!

 

RB 91 130015

Írta: Jeff Kinney
Illusztrálta: Jeff Kinney
Kiadás éve: 2009
Oldalszám: 224
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.999.- 

Egy ropi naplója 2. - Rodrick a király

Csak egyet ne tégy! Ne kérdezd, hogyan töltötte Greg Heffley a nyári szünidőt, mert egyáltalán nem hajlandó róla beszélni. Az új iskolaév kezdetén Greg buzgón törli ki az emlékezetéből az elmúlt három hónapot... különösen egy eseményt. Sajnos a bátyja, Rodrick mindent tud az esetről...

 

RB 91 130020

Írta: Jeff Kinney
Illusztrálta: Jeff Kinney
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 224
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.999.- 

Egy ropi naplója 3. - Az utolsó szalmaszál

Nézzünk szembe a tényekkel: Greg Heffley soha nem változik meg. Valaki igazán elmagyarázhatná ezt Greg apjának is. Frank Heffley úgy dönt, hogy fel kell edzenie a fiát, és ezért beíratja sportolni és más "férfias” tevékenységre is. Persze Greg könnyedén áthúzza apja terveit. De mikor az apja megfenyegeti, hogy katonaiskolába adja, Greg rájön, hogy össze kell kapnia magát… különben szedheti a sátorfáját.

 

RB 61 130028

Írta: Jeff Kinney
Illusztrálta: Jeff Kinney
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 224
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.699.- 

Egy ropi naplója 4 - Kutya egy idő

Itt a nyári szünet – hétágra süt a Nap, és minden kissrác a szabad levegőn rohangál. De hol van Greg Heffley? A házban gubbaszt, és videojátékokat játszik behúzott függöny mellett. Greg, aki saját bevallása szerint is benti éghajlathoz szokott, a leghőbb nyári vágyai szerint él: nincsenek kötöttségek és nincsenek szabályok. De Greg anyukájának más az elképzelése az ideális nyárról – olyan, ami dugig van kinti játékokkal és „családi együttlétekkel”. Kinek az akarata jut majd érvényre? Vagy esetleg a Heffley-család új tagja mindent a feje tetejére állít?

 

RB 91 130038

Írta: Jeff Kinney
Illusztrálta: Jeff Kinney
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 224
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.999.- 

Egy ropi naplója 5. - A rideg való

Greg Heffley világéletében egy dolgot akart: felnőni. De vajon tényleg olyan remek dolog a felnőtté válás, mint amilyennek ő azt hiszi? A fiú-lány bulik és a növekvő felelősség terhei mellett Gregnek még a kamaszodással járó kínos változásokkal is meg kell küzdenie - ráadásul mindezt úgy, hogy nincs mellette a legjobb barátja, Rowley. Vajon egyedül is állja majd a sarat? Vagy leteríti a „rideg való”?

 

RB 91 130042

Írta: Jeff Kinney
Illusztrálta: Jeff Kinney
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 224
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.999.- 

Egy Ropi naplója 6. - Négy fal között

Greg Heffley nagy bajban van. Az iskolában vandálok jártak, és ő az első számú gyanúsított. A legszörnyűbb az egészben az, hogy ő teljesen ártatlan. Vagyis majdnem teljesen. A rendőrség a nyomában van, ám egy váratlan hóvihar elzárja a Heffley-családot a külvilágtól. Greg jól tudja, hogy amint elolvad a hó, örökre lecsukják, de vajon nem rosszabb büntetés-e az, hogy az egész téli szünetet a családjával összezárva kell töltenie?

 

RB 91 130044

Írta: Jeff Kinney
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 224
Kötésmód: keménytábla

2.899.- 

Egy ropi naplója 7. - A harmadik kerék

A szerelem szárnyán szállni – vajon erre született Greg Heffley? Greg sulijában Valentin-napi bál lesz, és ettől fenekestül felfordul a világa. Minden tőle telhetőt megtesz, nehogy pár nélkül maradjon a nagy estén, de nem könnyű a dolga. A legjobb barátja, Rowley sem áll túl rózsásan, de ez csak sovány vigasz. Egy váratlan fordulat következtében akad egy lány Gregnek, Rowley azonban pár nélkül marad – ám sok minden változhat egy éjszaka alatt, és sosem lehet tudni, kit talál el Ámor nyila.

 

RB 91 130045

Írta: Jeff Kinney
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 222
Kötésmód: keménytábla

2.699.- 

Egy ropi naplója 8. - Pechszéria

Greg Heffley-t elhagyta a szerencséje. A legjobb barátja, Rowley Jefferson, elfordult tőle, új barátokat találni pedig nem is olyan könnyű feladat. Greg megelégeli balszerencséjét, és úgy dönt, vesz egy nagy levegőt és a sorsra bízza döntéseit. Vajon a vakszerencse kegyes lesz hozzá, vagy Greg...

 

RB 69 030139

Írta: Schmidt Cecília
Szerkesztette: Csányi Dóra
Illusztrálta: Schmidt Cecília
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 96
Kötésmód: cérnafűzött, flexibilis táblás

2.990.- 

Egyik kutya, másik eb

Ugyanaz, mégis más.

Könyvünkben 45 magyar szólást és közmondást gyűjtöttünk össze. Vajon más nyelveken hogyan fejezik ki ugyanazokat a bölcsességeket?

Szerinted egy francia mit mond ahelyett, hogy „egyik kutya, másik eb”? Vagy hogy hangzik oroszul a „majd ha fagy”? Sokszor úgy hasonlítanak egymásra ezek a szólások, mint két tojás. Vagy mégsem?…

 

RB 69 070169

Írta: Mosonyi Aliz
Illusztrálta: Rofusz Kinga
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 120
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött

3.990.- 

Egyszer volt, ahogy még sosem volt

Holle anyó, Hamupipőke, A brémai muzsikusok - olyan mesék, amelyeket mindenki ismer, és minden generáció újra meg újra meghallgat 200 éve. Mégis nehéz olyan magyar gyűjteményt találni, amiben jó és mai szöveg társul igazán szép rajzokkal. Mosonyi Aliz újramondja a leghíresebb Grimm-meséket, és néhány kevésbé ismertet is. A nagy lélegzetvételű, tekergőző mondatok, a humoros részletek és apró kiszólások teszik különlegessé ezt a könyvet, amelyben tizenkét mese olvasható. Utolsó, tizenharmadik meséje pedig egy különleges Hófehérke, amit csak a képek mesélnek el. Jó olvasni és jó kézbe venni a kötetet Rofusz Kinga hatalmas, égbenyúló kompozícióval, mély és szépséges színeivel.

 

RB 69 130033

Írta: Christine Sagnier – Caroline Hesnard
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 48
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

1.300.- 

Éljen a család! 2. - Ez a nap is jól kezdődik

Furcsa: ha egy nap rosszul indul, vége-hossza nincs a bajoknak estig. Így történt ez Lolával is. A megpróbáltatások sora ott kezdődött, amikor Tommal, a bátyjával későn ébredtek, és a kutyus bepisilt, és ők majdnem elkéstek az iskolából, és az iskolában a tanító néni rászólt Lolára, és… 6 éves kortól.

 

RB 69 130034

Írta: Christine Sagnier – Caroline Hesnard
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 48
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

1.300.- 

Éljen a család! 3. - Egy szerencsétlen szerda

A szerda nagyon fontos nap Lola életében: ekkor megy „pónigolni”, amit imád és ki nem hagyna a világ minden kincséért sem. Csakhogy amikor az anyukája hajba kapott az asztalossal, aki hanyag munkát végzett, és a kórházból is telefonáltak, hogy a bátyja, Tom, a baleseti sebészeten fekszik, Lola már tudta, hogy ennek a szerdának lőttek… 6 éves kortól.

 

RB 69 130035

Írta: Christine Sagnier – Caroline Hesnard
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 48
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

1.300.- 

Éljen a család! 4. - Alkalom szüli a tolvajt?

„Először csak egy tojást, legközelebb egy egész ökröt!” Igen, Lola tudja, épp elégszer hallotta már a nagypapájától, hogy a tolvajnak nincs megállás a lejtőn. De nem hitte volna, hogy egyszer ez a megállapítás rá is érvényes lesz. Hogy lehet kimászni a slamasztikából, ha már egyszer elkövette a butaságot? És úgy tűnik, Tom, a bátyja, hiába idősebb nála, semmivel sem okosabb, sőt… 6 éves kortól.

 

RB 69 130039

Írta: Christine Sagnier és Caroline Hesnard
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 48
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

1.300.- 

Éljen a család! 5. - Baba-kalamajka

Lola lelkesen készült anyukája születésnapjára, még tortát is akar sütni neki. Csakhogy Bella, a kishúga pont ezt a napot választotta arra, hogy világra jöjjön! Minden a feje tetejére áll, és Lola haragszik a babára, aki elrontotta a napját és elrabolta az anyukáját…

 

RB 69 130040

Írta: Christine Sagnier és Caroline Hesnard
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 48
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

1.300.- 

Éljen a család! 6. - Micsoda éjszaka!

Minden azzal kezdődött, hogy a bébiszitter nem ért rá Lolára vigyázni, Tom, a bátyja pedig, akinek foglalkoznia kellett volna vele, mindenképpen el akart menni egy haverja bulijába, és hetet-havat összehordott a szüleinek, csak hogy Lolát is magával vihesse… Még szerencse, hogy Lolának van egy házikója a kert végében a fán!

 

RB 69 130060

Írta: Christine Sagnier – Caroline Hesnard
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 48
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

1.399.- 

Éljen a család! 8. – Nehéz az élet!

Úgy volt, hogy Lola az apukájánál tölti az őszi szünetet, akit viszont a munkája a világ másik végére szólított. Ezért végül Lola a nagymamájánál kötött ki, ahol ebédre-vacsorára halat evett, és halálra unta magát. Ráadásul hazaérve a „műapukája” fogadta, mert az anyukájának egy irtó fontos konferenciára kellett utaznia Túl sok volt már ez Lolának…

 

RB 69 820042

Írta: Timo Parvela
Illusztrálta: Almási Zétény
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 176
Kötésmód: keménytábla, védőborító

2.600.- 

Ella a tengeren

Kitör a vakáció. Ella, az osztály és a tanító bácsi tengerre szállnak. Hajókáznak, ki-kikötnek kedvük szerint, hogy mihamarabb elfeledhessék az iskolát. Mások is tartanak egy túravezető például, akinek, úgy tűnik, mindennél fontosabb a fegyelem. Lépten-nyomon utasításokat osztogat a gyerekeknek, amelyeket még a tanító bácsi is kénytelen betartani, pedig ha valaki, ő aztán tudja, hogy ha például horgászásról van szó, sokkal biztonságosabb és balesetmentesebb horog nélkül próbálkozni, nemcsak a halak, hanem azok miatt is, akik a horgászbotot kezelik, vagy akik mellettük állnak. Ella és barátai hozzák a formájukat: a sorozat ötödik kötetét olvasva is garantált a féktelen kacagás.

 

RB 69 820032

Írta: Timo Parvela
Illusztrálta: Almási Zétény
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 144
Kötésmód: keménytábla, védőborító

2.600.- 

Ella és a rock királya

A hazájában és külföldön egyaránt elismert finn író, Timo Parvela népszerű Ella-sorozatának negyedik kötetében Ella és barátai imádnak suliba járni, ám amikor a tanító bácsi meg akarja buktatni szegény Patét, csak mert nem tudja a szorzótáblát… De hát nincs is rá szüksége, hisz úgyis rocksztárnak készül! Nos, amikor a felnőttek ilyen furcsa terveket szövögetnek, ráadásul egyéb gondjaik is akadnak, jobb, ha az ember megteszi a megfelelő lépéseket. És mivel a tanító bácsi úgyis folyton tengeri utazásról álmodozik… Ha ő nincs, Pate marad, és üstökösként száguld majd a hírnév felé.

 

RB 69 82005

Írta: Timo Parvela
Illusztrálta: Almási Zétény
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 112
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.600.- 

Ella és barátai

Egy olvasói vélemény: "Ez a könyv 10 csillagos. Hasamat fogva nevetek és olvasom fel a gyerekeimnek. Esti mesének viszont nem a legalkalmasabb, hiszen gurgulázva nevetnek a gyerekeim is." (Moly.hu)

 

RB 69 820018

Írta: Timo Parvela
Illusztrálta: Almási Zétény
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 136
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött

2.600.- 

Ella Lappföldön

Ella még mindig második osztályos. Egy versenyen külföldi utazást nyer, de az osztály lekési a repülőt, míg végül egy másik gépen Lappföldre jutnak el…

 

RB 69 82006

Írta: Timo Parvela
Illusztrálta: Almási Zétény
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 184
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.600.- 

Ella újabb kalandjai

Az Ella újabb kalandjai egy alsó tagozatos osztály nem szokványos mindennapjait és nem mindennapi kalandjait mutatja be, rengeteg humorral és váratlan fordulattal.

 

RB 68 030037

Írta: Böszörményi Gyula
Illusztrálta: Agócs Írisz
Kiadás éve: 2009
Oldalszám: 24
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.200.- 

Emberke színe

Mese az emberek teremtéséről, akik elsőre kissé unalmasra sikeredtek. Még szerencse, hogy nem fogyott ki teljesen a festékes tégely… A Tolerancia-sorozat történetei az emberiség születéséről, a hovatartozásról, az emberiség sokszínűségéről, a másságban rejlő értékekről, és ezek elfogadásáról szólnak. Mindezt pedig mesei környezetben, klasszikus motívumokkal az Óperencián is túl teszik.

 

RB 69 070166

Írta: Kolozsi Angéla
Illusztrálta: Gyöngyösi Adrienn
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 120
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött

2.990.- 

Emília és az angyal, akit Körmöczi Györgynek hívnak

Körmöczi György különleges angyal: kicsit borostás, idősödik, nem különösebben érzelgős, sőt, némiképp önző. Néha nem is figyel eléggé a védencére, és olyankor mindketten bajba keverednek. A testetlen állapot nem neki való, mert szereti az ízeket, szagokat. De egyvalamiben angyalabb bármilyen angyalnál: szeret élni, és érti, hogy az emberek mit szeretnek az életben. Védence, Emília, kisiskolás. Sokban hasonlít védőangyalára: imádja az ízeket, szagokat, színeket. Szeret bámészkodni, ábrándozni, gyönyörűen rajzol. Persze ő is sokszor bajba kerül és mivel Körmöczi nem mindig figyel oda, nem lehet tudni, hogy ki húzza ki majd a másikat a bajból... Amikor az angyal szemszögéből látjuk Emília mindennapi problémáit beilleszkedés az osztályba, betegség, konfliktus a kistestvérrel sokszor kapunk olyan válaszokat, amelyek a problémát nem akarják lekicsinyelni, de nem is akarják megszüntetni. El kell fogadjuk, hogy ezek a konfliktusok az élet részei.

 

RB 69 020038

Szerkesztette: Lovász Andrea
Illusztrálta: Szegedi Katalin, Rofusz Kinga, Szalma Edit, Gyöngyösi Adrienn
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 120
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött

3.450.- 

Érik a nyár – mai szerzők nyári antológiája

Nyári antológiánkban friss, újszerű hangon kívánjuk megszólítani a gyerekközönséget. Ez a hang a kortárs gyerekirodalmi szövegek hangja, melyben a humornak, vidámságnak, a játéknak kitüntetett szerepe van. A nyárban megélt abszolút szabadságot, a kalandok lehetőségét a gyerekek szemszögéből szeretnénk láttatni, azaz a gyerekek varázslatokkal telített világához közelíteni. Szándékunk szerint az olvasást, ezt a nyári tematikájú gyűjteményt nem kötelező penzumként kínáljuk a – elsősorban kisiskolás korú – gyerekolvasóknak, hanem sokkal inkább lapozgatni, böngészni érdemes albumnak, amelyben nemcsak az illusztrációk, hanem a szövegek is rengeteg felfedeznivalót rejtenek. Az írások között található hagyományos állatmese, verses állatmese, vakációs anekdota, tündérmese, regényrészlet, rímes próza, szabadvers, kötött formájú vers.

 

RB 69 070324

Írta: Dániel András
Illusztrálta: Dániel András
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 64
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

3.990.- 

És most elmondom, hogyan lifteztem

Semmiképp sem ajánljuk ezt a könyvet azoknak, akik feltétlenül szeretnének választ kapni a következő kérdésekre: Eljut-e az esőkabátos kisfiú a Kányaháj-szigetekre? Mit keres egy finn punkzenész a 19. emeleten? Mi történik a Kiskalapúak Hetvenharmadik Világtalálkozóján? Segít-e a liftezés az álmatlan krokodilokon? Továbbá azokat is óva intjük ettől a könyvtől, akik: nem szeretnek liftezni, sosem utaznának együtt háromszemű varázslókkal, úgy gondolják, hogy a zöldbab egy étel. Ajánljuk viszont mindazoknak, akik: unják az óvodai csendespihenőket, a plafont bámulják, és kalandos életről álmodoznak, nagy korukban szeretnének liftkezelők lenni, bármikor felhőtaxiznának egyet a város felett, szívesen töltik idejüket különös szereplőktől hemzsegő képek nézegetésével, elmúltak már ötévesek, de még nem töltötték be a százat. Nekik azt tanácsoljuk, hogy semmiképp se hagyják ki Dániel András új, különös ötletekkel teli képeskönyvét! Garantáltan nem bánják meg!

 

RB 91 240310

Írta: Francesca Cavallo, Elena Favilli
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 224
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

3.999.- 

Esti mesék lázadó lányoknak

Mi lenne, ha a hercegnő nem menne feleségül a királyfihoz, mert az autóversenyzés jobban érdekli? Mi lenne, ha a legszegényebb lány is tanulhatna, hogy aztán országos ügyekben döntsön? A szerzőpáros újragondolja a mese műfaját. Száz rendkívüli nő életét mondja el Kleopátrától Marie Curie-n át Michelle Obamáig. Történetüket egy-egy portré teszi teljessé, amelyeket a világ különböző országaiban alkotó hatvan női grafikus készített. Az Esti mesék lázadó lányoknak a közösségi adománygyűjtés történetének legnagyobb könyves sikere lett. Nem csoda, hiszen hősnői – vagány kalózok, zseniális tudósok vagy élvonalbeli sportolók – köztünk éltek és élnek, az ókori Japánban éppúgy, mint a mai Mexikóban. Sikereik azt bizonyítják, hogy a hagyományos női szerepekből ki lehet törni, és bármire képes egy lány, ha az akadályokat leküzdve kibontakoztatja a benne rejlő lehetőségeket.

 

RB 69 240030

Írta: Miroslav Sasek
Illusztrálta: Miroslav Sasek
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 64
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.890.- 

Ez New York

New York-i útikönyv ínyenceknek. Nézz le képzeletben a városra a Szabadság-szobor fejéből, csodáld meg a Times Square fényreklámjait, etesd meg a Central Park mókusait, vagy böngészd a kínai negyed különös írásjeleit! Az útikönyv elkalauzol a világváros leghangulatosabb helyszíneire, és rajzai talán a fotóknál is hitelesebben idézik New York hangulatát.

 

RB 69 240031

Írta: Miroslav Sasek
Illusztrálta: Miroslav Sasek
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 64
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.890.- 

Ez Párizs

Híres épületek, csodás parkok, múzeumok, káprázatos sugár utak, apró sikátorok és a jellegzetes városlakók: a házmester, az utcai rajzoló, a virágáruslány - ez Párizs. Sétálj képzeletben a Szajna partján, nézz be a Louvre termeibe, vagy mássz fel az Eiffel-torony tetejére. Az útikönyv elkalauzol a világváros leghangulatosabb helyszíneire, és rajzai talán a fotóknál is hitelesebben idézik Párizs hangulatát.

 

RB 69 840038

Írta: Sopotnik Zoltán
Illusztrálta: Egri Mónika
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 120
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.490.- 

Fahéjas kert

Varázslatos, mágikus mese a Fahéjas Kertből, ahol a mindig kedélyes Nagypapa és egy titokzatos, vérbeli nemes, Lassú Báró él. Balázs, az örökké rettegő kisfiú, hozzájuk menekül egy kis kalandért, és ha szerencséje van, vele tart Sára, a meselány is. A Fahéjas Kertben a félelem leginkább egy foltos kapuskesztyűhöz hasonlít, és a kártyalapok néha, játék közben, megelevenednek...

 

RB 36 440031

Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 15
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

3.900.- 

Felfedezők és kutatók - Kukkants bele!

Vesd bele magad az ismeretlenbe kövesd végig a különböző korok felfedezőit! Kukkants be a fülek alá, és hihetetlen utazások történetei tárulnak fel előtted: a merész konkvisztádorok veszélyes tengeri útjaitól egészen az Apollo-11 küldetéséig, mely először juttatott embert a Holdra! Keresd a Kukkants bele sorozat többi részét is!

 

RB 69 030136

Írta: Evelien De Vlieger
Illusztrálta: Wendy Panders
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 82
Kötésmód: cérnafűzött, flexibilis borító

2.490.- 

Félix és a szerelem

Félix szerelmes Aminába, és ez elég nagy baj, mert amúgy allergiás a lányokra. Mit tegyen? Fordulatokban bővelkedő történet, hiszen a szerelem nem veszélytelen dolog! Belépés csak saját felelősségre!… Evelien De Vlieger [Evelin de Flíger] vicces története, Wendy Panders illusztrációval, Alföldy Mari fordításában.

 

RB 69 030103

Írta: Evelien De Vlieger
Szerkesztette: Csányi Dóra, Tsík Sándor
Illusztrálta: Wendy Panders
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 82
Kötésmód: cérnafűzött, flexibilis borító

2.490.- 

Félix időt csinál

Félixnek látogatóba kell mennie a nagynénjéhez, Pilla nénihez. De nincs hozzá nagy kedve, sem ideje. „Hát akkor tégy róla, hogy legyen. Csinálj magadnak időt!” tanácsolja neki anya. Időt csinálni? Azt hogy kell? Nagyapa, Estyén, a titokzatos szemüvegjavító, és Péter, a barátja is segítenek, így Félix ismét munkához látt Az új barát folytatása. Evelien De Vlieger [Evelin de Flíger] vicces története, Wendy Panders illusztrációval, Alföldy Mari fordításában. 6 éves kortól

 

RB 69 020096

Írta: Kertész Erzsi
Illusztrálta: Orosz Annabella
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 87
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.850.- 

Fény Sebestyén

Kertész Erzsi meseregényének főhőse egy UFÓ-fiú, a könyv tehát még a tündérmesék világában élő óvodások, kisiskolások és a komolyabb, tudományos tartalmakat igénylő olvasók érdeklődésére egyaránt számot tarthat. Fény Sebestyén egy kíváncsi és kedves Idegen, aki repülő csészealjával gyakran ellátogat a Föld bolygóra. Nagyon szeretne lekváros palacsintát enni, mert azt hallotta, hogy mindenképpen érdemes kipróbálni. Jártában-keltében útba ejt még egy vidámparkot, megtáncoltat egy grizzly medvét, megtanul könyvet kölcsönözni, segít egy másik Idegennek, aki csészealj helyett rénszarvasos szánon repked -- és majdnem megkóstolja egy ürge. Közben pedig nem győz csodálkozni, milyen különös hely a Föld. Különös, de neki azért tetszik.

 

RB 69 020106

Írta: Kertész Erzsi
Illusztrálta: Orosz Annabella
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 80
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.950.- 

Fény Sebestyén kóborlásai

Fény Sebestyén egy kedves és kíváncsi gépgyerek, aki szeretné megismerni a Világűr minden zegét-zugát. Sorra fedezi fel a bolygókat, ám újra és újra visszatér kedvenc helyére: a Földre. Ez az egyetlen bolygó ugyanis, ahol viszonylag könnyen találni antianyagot, ahol szívesen fogyasztanak plutópitét, és ahol az is kiderül, mi a teendő, ha zavaró áramköri túlterhelés jelentkezik egy tűzpiros űrsikló és annak csinos vezetője láttán. És ha ez még nem lenne elég, a Földön az egyszeri ufó szert tehet egy plüssmackóra is, aki (lepipálva a sok okos gépet) segít eligazodni az Univerzum ügyes-bajos dolgaiban.

 

RB 69 710002

1.990.- 

Fércelj a pöttyök mentén! ‒ A hidegben

A kézügyesség-fejlesztő csomag 2 db illusztrációt tartalmaz, melyhez 1 db hímzőtűt és 2 féle fonalat csomagoltunk. Szárnyaljon a fantáziád, öltögesd egyedire a teremtményeket! Az alkotásodhoz könnyedén találsz megfelelő méretű képkeretet, hogy jól mutasson a gyerekszoba falán. 5 éves kortól ajánljuk.

 

RB 69 710003

1.990.- 

Fércelj a pöttyök mentén! ‒ Az erdőben

A kézügyesség-fejlesztő csomag 2 db illusztrációt tartalmaz, melyhez 1 db hímzőtűt és 2 féle fonalat csomagoltunk. Szárnyaljon a fantáziád, öltögesd egyedire a teremtményeket! Az alkotásodhoz könnyedén találsz megfelelő méretű képkeretet, hogy jól mutasson a gyerekszoba falán. 5 éves kortól ajánljuk.

 

RB 69 710001

1.990.- 

Fércelj a pöttyök mentén! ‒ Légy hajszobrász!

A kézügyesség-fejlesztő csomag 2 db illusztrációt tartalmaz, melyhez 1 db hímzőtűt és 2 féle fonalat csomagoltunk. Szárnyaljon a fantáziád, öltögesd egyedire a teremtményeket! Az alkotásodhoz könnyedén találsz megfelelő méretű képkeretet, hogy jól mutasson a gyerekszoba falán. 5 éves kortól ajánljuk.

 

RB 69 240144

Írta: Lázár Ervin
Illusztrálta: KŐSZEGHY CSILLA
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 40
Kötésmód: keménytábla

1.990.- 

foci

Apu, Isten szokott focizni? A gondterhelt felnőtt először nem veszi komolyan kisfia kérdését, de ahogy lassan belemegy a játékba, eljátszik a gondolattal: mi lenne, ha Isten tényleg futballozna, és beállna a magyar válogatottba? A történet végén az író arra kéri, hogy ha már köztünk jár, ne csak a csetlő-botló csapaton segítsen: állj egy kicsit a hátunk mögé, tedd a vállunkra a kezed. A Móra Kiadó Lázár Ervin újraillusztrált, klasszikus mesegyűjteményei és meseregényei mellett egy képeskönyvsorozatot is útjára indít, amelynek a Foci az első darabja Kőszeghy Csilla kollázsaival.

 

RB 69 240196

Írta: Pierre-Olivier Lenormand
Illusztrálta: Julie Mercier
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 24
Kötésmód: puha, cérnafűzött

1.499.- 

Francia konyha - Kekszek

Maszatbiztos képes receptgyűjtemény a gasztronómia fiatal felfedezőinek! Vedd föl a kötényed, mosd meg jól a kezed, és kezdődhet a sütés-főzés! A híres francia konyhafőnök útmutatásaival gyerekjáték a kekszek elkészítése. A rajzos receptgyűjtemény tartalma: Lekváros linzer; Csokis süti; Kókuszos breton keksz; Natúr macskanyelv; Pisztáciás financier.

 

RB 69 240197

Írta: Pierre-Olivier Lenormand
Illusztrálta: Julie Mercier
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 24
Kötésmód: puha, cérnafűzött

1.499.- 

Francia konyha - Sajtok

Maszatbiztos képes receptgyűjtemény a gasztronómia fiatal felfedezőinek! Vedd föl a kötényed, mosd meg jól a kezed, és kezdődhet a sütés-főzés! A híres francia konyhafőnök útmutatásaival gyerekjáték a sajtos finomságok elkészítése. A rajzos receptgyűjtemény tartalma: Kecskesajtos-almás-rozmaringos sütemény Tartiflette, ahogyan a párizsi Casse-Noix étteremben készítik; Juhsajtos fánk; Mascarponés sajttorta; Parmezános keksz.

 

RB 69 240198

Írta: Pierre-Olivier Lenormand
Illusztrálta: Julie Mercier
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 24
Kötésmód: puha, cérnafűzött

1.499.- 

Francia konyha - Tészták

Maszatbiztos képes receptgyűjtemény a gasztronómia fiatal felfedezőinek! Vedd föl a kötényed, mosd meg jól a kezed, és kezdődhet a sütés-főzés! A híres francia konyhafőnök útmutatásaival gyerekjáték a tészták elkészítése. A rajzos receptgyűjtemény tartalma: Sonkával-gombával töltött cannelloni; Carbonara kagylótészta; Spenótos-lazacos lasagne; Bolognai spagetti; Sonkás spätzl Didier Varnier módra.

 

RB 69 240199

Írta: Pierre-Olivier Lenormand
Illusztrálta: Julie Mercier
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 24
Kötésmód: puha, cérnafűzött

1.499.- 

Francia konyha - Vanília

Maszatbiztos képes receptgyűjtemény a gasztronómia fiatal felfedezőinek! Vedd föl a kötényed, mosd meg jól a kezed, és kezdődhet a sütés-főzés! A híres francia konyhafőnök útmutatásaival gyerekjáték a vaníliás finomságok elkészítése. A rajzos receptgyűjtemény tartalma: Vaníliakrém; Angolkrém; Tejberizs; Vaníliás krémes; Crème brûlée.

 

RB 69 240106

Írta: Pierre-Olivier Lenormand
Illusztrálta: Julie Mercier
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 24
Kötésmód: Kartonált

1.490.- 

Francia konyha ‒ Burgonya

Maszatbiztos képes receptgyűjtemény a gasztronómia fiatal felfedezőinek! Vedd föl a kötényed, mosd meg jól a kezed, és kezdődhet a sütés-főzés! A híres francia konyhafőnök útmutatásaival gyerekjáték a burgonyás ételek elkészítése. A rajzos receptgyűjtemény tartalma: Krumplis palacsinta Burgonya Pékné módra Tepsis burgonya Parmezános krumplinudli Krumplipüré

 

RB 69 240108

Írta: Pierre-Olivier Lenormand
Illusztrálta: Julie Mercier
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 24
Kötésmód: Kartonált

1.490.- 

Francia konyha ‒ Csokoládé

Maszatbiztos képes receptgyűjtemény a gasztronómia fiatal felfedezőinek! Vedd föl a kötényed, mosd meg jól a kezed, és kezdődhet a sütés-főzés! A híres francia konyhafőnök útmutatásaival gyerekjáték a csokoládés édességek elkészítése. A rajzos receptgyűjtemény tartalma: Csokoládéfelfújt Csokoládémousse mandulával Csokoládékrém Csokoládéöntet Fehércsokoládés Madeleine sütemény

 

RB 69 240107

Írta: Pierre-Olivier Lenormand
Illusztrálta: Julie Mercier
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 24
Kötésmód: Kartonált

1.490.- 

Francia konyha ‒ Paradicsom

Maszatbiztos képes receptgyűjtemény a gasztronómia fiatal felfedezőinek! Vedd föl a kötényed, mosd meg jól a kezed, és kezdődhet a sütés-főzés! A híres francia konyhafőnök útmutatásaival gyerekjáték a paradicsomos ételek elkészítése. A rajzos receptgyűjtemény tartalma: Marhahússal és ricottával töltött paradicsom Zelleres paradicsomleves Pissaladière paradicsommal és parmezánnal Paradicsomszósz Paradicsomos, sonkás, mozzarellás hamburger

 

RB 69 240109

Írta: Pierre-Olivier Lenormand
Illusztrálta: Julie Mercier
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 24
Kötésmód: Kartonált

1.490.- 

Francia konyha ‒ Torták

Maszatbiztos képes receptgyűjtemény a gasztronómia fiatal felfedezőinek! Vedd föl a kötényed, mosd meg jól a kezed, és kezdődhet a sütés-főzés! A híres francia konyhafőnök útmutatásaival gyerekjáték a csokoládés édességek elkészítése. A rajzos receptgyűjtemény tartalma: Mogyorókrémes egyensúlytészta Édes bundáskenyér-torta Joghurtos almatorta Olvadós csokoládétorta Egres Charlotte-torta

 

RB 69 240123

Írta: Christine Nöstlinger
Illusztrálta: Baranyai András
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 64
Kötésmód: keménytábla

1.999.- 

Frici a betegágyban

Frici soha nem akkor betegszik meg, amikor szeretne. A suliban rossz fát tesz a tűzre, ám hiába dől ágynak az egész családja, ő nem kapja el a betegséget. A tüsszentőpor ugyan megteszi a hatását, de a trükk sem úgy sül el, ahogy a fiú eltervezte. Az is kiderül, hogy illetéktelen tesókat tilos begipszelt láb közelébe engedni. Az ételallergia pedig különösen nem tréfadolog. Még szerencse, hogy Fricit mindig kihúzza valaki a bajból. Meg a betegágyból.

 

RB 69 240094

Írta: Christine Nöstlinger
Illusztrálta: Baranyai (b) András
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 56
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött

1.890.- 

Frici a focipályán

Faragó Fricit egyszer úgy fejbe kólintja egy focilabda, hogy elterül a pályán, és a fi úk kiközösítik. Attól sem lesz boldogabb, hogy Bogi, a szomszéd lány be akarja venni az FC Girl nevû lánycsapatba. Edzeni ugyan lejár velük a távolabbi parkba, de amikor Bogiék kihívják a fi úkat egy meccsre, Fricinek döntenie kell: cserbenhagyja a lányokat, vagy kiáll mellettük? És egyáltalán: milyen egy tiszteletbeli díszlány?

 

RB 69 240066

Írta: Christine Nöstlinger
Illusztrálta: Baranyai (b) András
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 64
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött

1.890.- 

Frici a nyeregben

Faragó Frici a Nyúl utca négyes szám alatt lakik. A szomszédban él Békés Bogi, Frici legjobb barátja, akin egy napon kitör a lómánia. Frici először hallani sem akar a lovakról, de aztán beleássa magát a témába, és azt füllenti Boginak, hogy már tud lovagolni. A hatás nem marad el. A bonyodalmak ott kezdődnek, amikor kiderül, hogy mindketten ingyenes lovaglóórákat vehetnek. Frici nem tudja, mitévő legyen, és végső elkeseredésében a nagymamájától kér segítséget. Hogyan kerül Frici mégis nyeregbe? És mire allergiás Bogi?

 

RB 69 020076

Írta: Lotta Olsson
Illusztrálta: Maria Nilsson Thore
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 104
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.800.- 

Fura állatok

Az elbűvölő sörényes hangyász sorozatának első kötete magyarul. Furcsa vagy? Na és mennyire? Ki a legfurcsább? Sörényes hangyász ezúton mindenkit meghív az első Fura Állatok Versenyére! Lotta Olsson humoros, könnyen olvasható története önálló és családi olvasásra egyaránt alkalmas.

 

RB 69 990002

Írta: Petr Stancik
Illusztrálta: Lucie Dvoráková
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 32

2.490.- 

Furda borz előbb részecskegyorsítót, majd részecskelassít

Petr Stančík sorozatának első részében a Gyertyánoserdőben élő Furda borz előbb részecskegyorsítót, majd részecselassítót épít, amiben segítségére van szuperokos bagolybarátnéja, Sztánya. A szerkezetbe azonban véletlenül belemászik egy csiga, ami egy sor vicces eseményhez vezet. A felettébb szórakoztató és izgalmas meséből az is kiderül, hogy a testi hátránnyal induló, lufissszékes kis bagoly is értékes tagja lehet a közösségnek. Mindezek mellett pedig a gyerekek körében nem feltétlenül közkedvelt fizikát is közelebb hozza a kis olvasókhoz. A kötetet Lucie Dvořáková karizmatikus illusztrációi díszítik.

 

RB 69 990005

Írta: Petr Stancik
Illusztrálta: Lucie Dvoráková
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 32
Kötésmód: Keménytábla

2.490.- 

Furda Borz filmet forgat

Nagy felfordulás támad, amikor egy színpompás papagáj bukkan fel a Gyertyánoserdőben. Minden állat a káprázatos tollait csodálja, és rá szeretne hasonlítani. A fekete-fehér bunda egyszeriben kimegy a divatból, viselőit szemrebbenés nélkül kiközösítik. Egy napon azonban világhírű filmesek érkeznek az erdőbe...

 

RB 69 070206

Írta: Berg Judit
Illusztrálta: Kálmán Anna
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 336
Kötésmód: kemény, cérnafűzött
Megnézem, mit írnak róla a Könyvmutatványosok

3.490.- 

Galléros Fecó Naplója

Rumini barátjának galléros Fecónak a története. Hogy kerül az északi Ércszi­get­re? Hányan törnek az életére? Kikkel köt életreszóló barátságot? Izgalmas kalandok, életveszélyes csetepaték, pókerpartik, kalózok, rablók, beszélő papagájok, vérszívó denevérek és rengeteg különleges alak bukkan fel Fecó feljegyzéseiben. És mellesleg az is kiderül, hogy néha a mindig vidám, mindig barátságos matrózfiúnak is vannak szo­morú percei.

 

RB 61 130027

Írta: Lucy és Stephen Hawking
Illusztrálta: Garry Parsons
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 208
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

3.499.- 

George és az ősrobbanás

Eric bekapcsolódik egy nagyszabású svájci kísérletbe, mellyel a tudósok a Világegyetem születésének titkait szeretnék kifürkészni. Van azonban egy kis csoport, akik meg akarják akadályozni a kísérletet, és akik ennek érdekében szinte bármire képesek... Vajon sikerrel járnak? Ezúttal kinek az oldalán áll Reeper? És miért akar mindenáron kapcsolatba lépni George-dzsal és Annie-val?

 

RB 91 130026

Írta: Lucy és Stephen Hawking
Illusztrálta: Garry Parsons
Kiadás éve: 2009
Oldalszám: 280
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

3.000.- 

George kozmikus kincsvadászata

George legjobb barátjának, Annie-nak segítségre van szüksége. A lány tudós apukája, Erik egy űrprogramon dolgozik, de a dolgok nem a tervei szerint alakulnak. Sikerül ugyan eljuttatni egy robotot a Mars felszínére, ám a masina egyáltalán nem úgy viselkedik a vörös bolygón, ahogy az egy szondához illene. Mindeközben Annie valami egészen furcsa dologra bukkan apukája szuper-számítógépén... Ez a fantasztikus kalandregény nem csupán egy lélegzetelállítóan izgalmas, bolygóközi kincsvadászat története: a könyv végére az Olvasó megismerheti az űrkutatás LEGÚJABB eredményeit is.

 

RB 91 120025

Írta: Lucy és Stephen Hawking
Illusztrálta: Garry Parsons
Kiadás éve: 2008
Oldalszám: 272
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

3.499.- 

George kulcsa a rejtélyes univerzumhoz

Mikor George találkozik új szomszédaival - Annie-vel, és tudós apjával, Erikkel - rábukkan egy titkos kulcsra, mely új, rejtett ablakot nyit számára a világra. Mégpedig a világűrből! Eriké a világ legfejlettebb számítógépe, a szuperintelligens Kozmosz, aki George-ot és barátait az univerzum bármely pontjára képes elrepíteni.A legújabb fekete lyukakkal foglalkozó elméletek felhasználásával, és érdekfeszítő tudományos ismeretekkel fűszerezve a világűrről és a bolygókról. És a hab a tortán, hogy rengeteg valódi fotót találhatunk benne a világűrről! 10 éves kortól.

 

RB 69 020095

Írta: Kertész Erzsi
Illusztrálta: Metzing Eszter
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 127
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.950.- 

Göröngyös úti iskola - Lássatok csodát!

A Göröngyös Úti Iskola éppen olyan, mint bármely másik iskola. Itt is mindig történik valami. Most éppen Arika, egy másodikos kislány kerül az események középpontjába. Azt állítja, hogy a dúsgazdag svájci rokonai egy vidámparkszerű kastélyban élnek. Nyáron meglátogatja őket, és magával vihet még valakit. De ki legyen az? Az osztályban hatalmas versengés indul Arika barátságáért. Vajon igaz-e a csodás svájci történet, vagy csak a kislány regényes képzeletének a műve? Kiderül a könyvből! Kertész Erzsi regénye, a gyerekirodalomban éppen csak felfedezett műfaj, az úgynevezett problémaorientált gyerekkönyvek sorába tartozik. Ezek a könyvek egy jól meghatározott, pontosan körvonalazható problémát mutatnak be, ez többnyire a gyerekek mindennapjaiban hangsúlyozottan van jelen. A környezet csodálatának, elismerésének megnyerése sokszor csak nagyotmondás által valósítható meg - azaz, a könyvben megfogalmazódó kérdés: mi az ára a népszerűségnek?

 

RB 69 500012

6.900.- 

Grand Prix

Íme az autóversenyzés történetének első bejegyzése, a ló nélküli lóerő diadala. Rajta, uraim, neki a világnak! Úttalan utakon, elhagyott tájakon száguldanak a mindenre elszánt versenyzők, hogy elnyerjék a legrangosabb díjat és egyben a legvakmerőbb pilótának járó dicsőséget. Csak az nyerhet a történelem első és legnagyobb versenyén, aki, dacolva a mostoha körülményekkel, autócsodájával elsőként gördül be a célba. Azt azért eláruljuk, hogy a rátermettség mellett még egy kis szerencsére is szükség lesz...

 

RB 69 990003

Írta: Andrea Gregusova
Illusztrálta: Nastia Sleptsova
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 48
Kötésmód: Keménytábla

3.990.- 

Gréta

Gréta, a bálna, a tenger legnépszerűbb énekesnője egyik napról a másikra elveszti a hangját, és még csak nem is sejti, miért. A víz alatti rendelőben rá kell jönnie, hogy nem csak neki vannak gondjai. Amikor kiderül, hogy az állatok a tengert elárasztó szemét miatt betegek, összefognak, hogy cselekedjenek. Andrea Gregušová szlovák írónő és Nastia Sleptsova ukrán illusztrátor érzékeny könyve a természet és a zene iránti szeretetből született.

 

RB 69 240143

Írta: Lázár Ervin
Illusztrálta: BUZAY ISTVÁN
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 56
Kötésmód: keménytábla

2.490.- 

Gyere haza, mikkamakka!

Mikkamakka a városba utazott. A többiek, vagyis Aromo, a fékezhetetlen agyvelejű nyúl; Bruckner Szigfrid, a kiérdemesült cirkuszi oroszlán; Dömdödöm, aki csak annyit tud mondani: dömdödöm; Szörnyeteg Lajos, a legjobb szívű behemót; Ló Szerafin, a kék paripa; és Vacskamati, a szeleburdi macska süttetik a hasukat a napon. Épp egy nem létező dinnyefán tréfálkoznak, mikor beállít a Négyszögletű Kerek Erdő tisztására Kisfejű Nagyfejű Zordonbordon, és elárulja az ijedt társaságnak, hogy döntő támadásra készülnek ellenük a pomogácsok. Az erdőlakók félelmükben kivetkőznek önmagukból, és egyre rosszabb döntéseket hoznak. Vajon időben érkezik Mikkamakka, hogy véget vessen a fejetlenségnek?

 

RB 69 820051

Írta: Timo Parvela
Illusztrálta: Almási Zétény
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 152
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.600.- 

Gyerekek! Tessék vigyázni!

A tanító bácsi sajátos viselkedése miatt az egész második osztály aggódik. Most ért véget a vakáció, éppen csak elkezdődött a tanév, ám a tanító bácsi igencsak fáradtnak tűnik. Ráadásul furcsákat is mond: folyton szeretetről és boldogságról beszél… Vajon mi köze ennek az egésznek egy csillogó-villogó új autóhoz és a tanító bácsi kiütéseihez? Ella és barátai súlyos betegségre gyanakodnak, ezért kerítenek egy orvost, akihez nem a tanító bácsit, hanem a makkegészséges Patét küldik információkért. Az egyik meglepő fordulat követi a másikat: a dolgok alakulásában nem kevés szerepet kap a tanító bácsi két kutyája, Préri és Farkas, egy jobb sorsra érdemes tanfelügyelő, sőt még egy bárányhimlős óriás-repülőmókus is. Ella és barátai a sorozat hatodik kötetében sem unatkoznak, és még egy „kedvenc helyre” is sikerült szert tenniük.

 

RB 61 080005

Írta: Pernilla Stalfelt
Illusztrálta: Pernilla Stalfelt
Kiadás éve: 2006
Oldalszám: 32
Kötésmód: kemény, cérnafűzött
Megnézem, mit írnak róla a Könyvmutatványosok

1.890.- 

Halál könyv

Tabuk nélkül, sok humorral, találóan szólnak ezek a könyvek olyan témákról, amelyek a gyerekeket hihetetlenül lenyűgözik. Aki szerelem, halál, erőszak, sőt kakilás ügyében mindent tud, és hebegés-habogás nélkül képes mindezt megosztani egy gyerekkel, nos, még az ilyen ember is tanulhat valamit Pernilla Stalfelt könyveiből. A svéd múzeumpedagógus "nehéz" témákat taglaló könyvei rengeteg színes,vicces illusztrációjukkal az olvasni még nem tudó gyerekek számára is szórakoztatóak lehetnek, de valószínűleg a kamaszkorig haladva egyre élvezetesebbek.

 

RB 69 240074

Írta: Janosch
Illusztrálta: Janosch
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 48
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött

1.990.- 

Halló, itt Kistigris!

Kistigris mindig magányosnak érzi magát, ha Kismackó horgászni indul, ezért arra kéri barátját, hogy írjon neki levelet. Igen ám, de senki sem akarja vállalni a levél kézbesítését. Még szerencse, hogy arra jár Nyúlcipős Nyúl, és elviszi a borítékot a bánatos Kistigrisnek. Attól fogva mindenki levelet akar írni, és – a postagalamboknak hála – a légiposta is elindul. Nem is beszélve a telefonról…

 

RB 69 020063

Írta: Mészöly Ágnes
Illusztrálta: Jósa Tamás
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 144
Kötésmód: kartonált

2.190.- 

Hanga és Várkony 1. – Hanga és a lényegrablók

A HANGA ÉS VÁRKONY regényekben a klasszikus ifjúsági kalandregények és a krimi legjobb, legnemesebb hagyományai elevenednek meg, olyan remek ötvözetben, ahogy azt például Erick Kästner Emil-könyveiben már megtanulhattuk. A kiskamasz főhősök, Hanga és Várkony alakja köré szerveződő történetekben kitalált, mégis nagyon ismerős, könnyen (meg)szerethető hazai helyszíneken játszódnak az események. A két főhősnek dupla rejtélyt kell megfejteni: mi okozza az iskolában levő természetellenes nagy hőséget és a gyerekek kedvenc tárgyainak elértéktelenedését. A történet soha nem lesz túlzottan ijesztő, és bár mindvégig izgalmas, alapvetően derűs hangvételű marad. Különlegessé teszi a szövegeket a szerző remek humora, mely a korosztály tökéletes ismeretéről árulkodik.

 

RB 69 020079

Írta: Mészöly Ágnes
Illusztrálta: Jósa Tamás
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 160
Kötésmód: puha, cérnafűzött

2.190.- 

Hanga és Várkony 2. – Tavaszi divatőrület

A HANGA ÉS VÁRKONY regényekben a klasszikus ifjúsági kalandregények és a krimi legjobb, legnemesebb hagyományai elevenednek meg, olyan remek ötvözetben, ahogy azt például Erick Kästner Emil-könyveiben már megtanulhattuk. A kiskamasz főhősök, Hanga és Várkony alakja köré szerveződő történetekben kitalált, mégis nagyon ismerős, könnyen (meg)szerethető hazai helyszíneken játszódnak az események. Kövesparton megnyílik a Különleges Holmik Boltja. Focis relikviák, dedikált pólók, limitált szériás pc-játékok... Várkony és a többi iskolás szinte minden szabad idejét a ritkaságok böngészésével tölti. Csak Hanga sejti, hogy valami nincs rendben az üzlettel, annak ellenére, hogy tulajdonosa, a meseszép Marinetta kisasszony gyereket és felnőttet egyaránt megbabonáz. Vagy talán éppen azért...

 

RB 69 020089

Írta: Mészöly Ágnes
Illusztrálta: Jósa Tamás
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 200
Kötésmód: puha, cérnafűzött

2.490.- 

Hanga és Várkony 3. - Várkony és a könyvtár réme

A HANGA ÉS VÁRKONY regényekben a klasszikus ifjúsági kalandregények és a krimi legjobb, legnemesebb hagyományai elevenednek meg, olyan remek ötvözetben, ahogy azt például Erick Kästner Emil-könyveiben már megtanulhattuk. A kiskamasz főhősök, Hanga és Várkony alakja köré szerveződő történetekben kitalált, mégis nagyon ismerős, könnyen (meg)szerethető hazai helyszíneken játszódnak az események. A kövesparti könyvtárban érthetetlen dolgok történnek. Várkony képtelen kikölcsönözni a kötelező olvasmányt, néhány nap múlva pedig a könyvtár raktárául szolgáló régi mozitermet megszállja egy művészkompánia. Hanga nem tud a nyomozásra koncentrálni, hiszen elvállalta A Pál utcai fiúk színpadi változatának rendezését, és az anyukáját is le kell beszélnie arról, hogy egyik napról a másikra visszaköltözzenek a fővárosba.

 

RB 69 020092

Írta: Mészöly Ágnes
Illusztrálta: Jósa Tamás
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 228
Kötésmód: puha, cérnafűzött

2.890.- 

Hanga és Várkony 4. - Veszélyes vakáció

Végre itt a nyár! Pihenésről azonban szó sincs Kövesparton: előbb egy alomnyi árva kismacska biztonságáról kell Hangáéknak gondoskodniuk, aztán a néptánctábor válik egyre izgalmasabbá. Az utcák csendjét titokzatos motoros veri fel, érthetetlen betegség söpör végig a községen, és Várkony mindenkivel vérszerződést akar kötni.

 

RB 69 020099

Írta: Mészöly Ágnes
Illusztrálta: Jósa Tamás
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 248
Kötésmód: puha, cérnafűzött

2.890.- 

Hanga és Várkony 5. - Ketten Kövespart ellen

Hanga és Várkony élményekkel telve vág neki a hatodik osztálynak. Úgy tűnik, végre minden visszatért a rendes kerékvágásba, de a látszat ismét csal. Valaki a háttérből úgy irányítja az eseményeket, hogy a két gyerek egyre inkább úgy érzi: az egész világ összeesküdött ellenük.

 

RB 69 240158

Írta: Astrid Lindgren
Illusztrálta: Ingrid Vang-Nyman
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 120
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött

2.499.- 

Harisnyás Pippi

Harisnyás Pippi vagány, szeplős és vörös hajú kislány, aki a Villekulla-villában lakik. Van egy koffernyi pénze, így a szülei nélkül is elboldogul, a kertben tart egy lovat, a villában pedig egy Nilsson úr nevű majmot. Kerüli az iskolát, és ha csak teheti, barátaival, a szomszéd házban lakó Tomival és Annikával játszik, vagy kószál a városban. Pippivel sosem unalmas az élet: megment a tűzvésztől egy testvérpárt, édességet vesz a város összes gyerekének, vagy éppen porig rombol egy cirkuszi előadást, sőt még az erőművészt is elnáspángolja.

 

RB 69 240181

Írta: Astrid Lindgren
Illusztrálta: Ingrid Vang-Nyman
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 118
Kötésmód: puhatáblás, ragasztókötött

2.499.- 

Harisnyás Pippi a Déltengeren

Harisnyás Pippiről régóta tudjuk, hogy nem csak a világ legerősebb és legvidámabb gyereke, de a Kurrekurredutt sziget hercegnője is. Végre eljött az idő, hogy személyesen is ellátogasson alattvalói közé. Nem egyedül indul útnak, hanem magával viszi régi barátait: a két szomszéd gyereket, Tomit és Annikát. A szigeten élő fekete gyerekek hatalmas lelkesedéssel fogadják a jövevényeket, és kezdetét veszi egy mesébe illő kaland. Pippi igazán nem okoz csalódást. Vele és barátaival minden megtörténik, amire gyerek egy déltengeri szigeten vágyhat. Kalandozás a korallbarlangokban, gyöngyhalászat, köpőverseny a sziklákról, tengeri haramiák megleckéztetése, cápák elriasztása és még sorolhatnánk a jobbnál jobb mulatságokat. De Pippi még ennél is többre képes. Bebizonyítja, hogy nincs a földkerekségen nála igazabb barát - ő az, aki az év bármely napján karácsonyt tud varázsolni, és aki mellett mindenki úgy érzi: nem érdemes felnőni, mert a világon a legjobb dolog gyereknek lenni!

 

RB 69 240162

Írta: Astrid Lindgren
Illusztrálta: Ingrid Vang-Nym
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 128
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött

2.999.- 

Harisnyás Pippi hajóra száll

Folytatódnak Harisnyás Pippi, a vagány, szeplős kislány kalandjai, aki a szülei nélkül él a Villekulla-villában. Pippi ebben a kötetben sem tétlenkedik: elpáhol néhány gazembert, megzaboláz egy szökött tigrist, botrányba fullaszt egy színházi előadást, és persze sokat játszik a barátaival, Tomival és Annikával. Egy napon látogatóba érkezik a Kurrekurredutt sziget királya, aki nem más, mint Pippi apukája, és arra kéri a lányát, hogy költözzön hozzá a trópusokra. Közeledik az indulás időpontja, Pippinek döntenie kell. Vajon hajóra száll, és örökre elhagyja a kisvárost?

 

RB 61 240010

2.190.- 

Három bajusz gazdát keres

Születésnapfalván három beszélő bajusz egyszer csak leugrik gazdája orra alól, és világgá megy. A kackiás Kunkori koma zsiványnak áll, a fityegő Harcsa szomszéd feleséget keres magának, a legkisebb bajuszlegény, Kedves bajusz pedig trombitásként próbál szerencsét. Vajon Nagyapa bajusza is tud ilyen csodákat?

 

RB 69 240328

Írta: Oldřich Růžička
Illusztrálta: Alexandra Hetmerová
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 12
Kötésmód: keménytáblás

3.999.- 

Hétköznapi csodák

A házban, ahol élsz, számtalan eszközt használsz, amelyeket elektromosság működtet. Leülsz a számítógép elé, megnyitod kedvenc számítógépes játékodat, vagy csak úgy nézelődsz az interneten. Az autótok – amelyet a szüleid a munkahelyükön megkeresett pénzből vásároltak – a garázsban áll. Ezekkel a tárgyakkal, jelenségekkel nap mint nap találkozol, és valószínűleg természetesnek veszed, hogy ott vannak körülötted, és használhatod őket. Ám azt tudod-e, hogyan jönnek létre? Tudod-e, hány ember dolgozik azon, hogy amikor megnyomod a kapcsolót, felgyulladjon a lámpa? Tudod-e, miért van az a sok információ az interneten, és ki tette fel oda? Tudod-e, hol készülnek a bankjegyek és a pénzérmék? Ez a könyv választ ad ezekre a kérdésekre, és még sok másikra is. Nyisd ki rögtön, meglátod, meglepő és izgalmas történetek várnak rád! Dupla méretű kinyitható oldal és 24 füzetke teszi izgalmassá és interaktívvá a kötetet.

 

RB 69 130046

Írta: Allan Ahlberg
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 80
Kötésmód: Keménytábla, cérnafűzött

2.499.- 

Hogyan nyer végül Csiperke néni

Furcsa dolgok történnek a Csiperke család háza táján. Csiperke nénit, úgy tűnik, szinte kísérteties módon üldözi a szerencse, és egyébként pedig mintha nehezére esne eldönteni, ki is a férje valójában: a postás avagy a tejesember, esetleg mindkettő? Töri Teri néni ismét beszerez néhány kiadós rándulást és horzsolást, így az ikrek megint helyettesítő tanárt kapnak az engedékeny és barátságos Bukta néni személyében, aki körül azonban mintha nem lenne minden rendben. Tovább bonyolítja a dolgokat, hogy egyre közeledik az iskolában évente megrendezett jótékonysági vásár, amelyen persze mindenki szeretne részt venni, hiszen a tét óriási. No és természetesen Minyon, a család macskája is alaposan kiveszi a részét az eseményekből!

 

RB 69 070082

Írta: Gévai Csilla
Illusztrálta: Gévai Csilla
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 48
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.590.- 

Holdfényszüret

A négy mesében különös gyerekek keverednek barátságba különös öreg emberekkel, akiktől olyan élettapasztalatot és tudást nyernek a puszta együttlét által, ami máshonnan nem szerezhető meg. Az öregek és gyerekek között a valóság és a képzelet határait átléphetővé teszi a bölcsesség és a humor. Az álmok titkára derül fény, a Téli kép hölgyekkel Csengő nénije megmutatja Csibinek, hogy létezik egy másik világ is Budapesten, mint amiben a kisfiú él, és a Széchenyi-fürdőben kiderül, hogy az öregek belül bohó fiatalok maradnak. Hétköznapiság, líra és humor átélhető és vonzó elegyét alkotó történetek.

 

RB 69 020101

Írta: Boldizsár Ildikó
Illusztrálta: Szegedi Katalin
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 42
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.890.- 

Holle Anyó birodalma

Boldizsár Ildikó a hazai mesekutatás legismertebb, legnagyobb tudású szakértője, nevéhez számos elméleti munka és mesegyűjtemény kapcsolódik. A mesék pszichológiai sajátosságait, a mesevilág komplex, életvezetési vonatkozásait vizsgálva évek óta a mesék terápiás szerepével foglalkozik, a meseterápia fogalma s annak elméleti kidolgozása, gyakorlata mind neki köszönhető. Boldizsár Ildikó Holle anyó meséjét nemcsak szerethetőbbé, személyesebbé tette, de a hangsúlyok áthelyezésével, azaz az anyó mindentudó alakjának központba helyezésével ki is tágította, egyetemes érvényűvé emelte azt. Szegedi Katalin számos könyvét illusztrálta már a szerzőnek. E mostani közös munkájukból is egyedülálló, különlegesen szép, a klasszikus esztétikai értékeket megőrző, azokat a lehető legmagasabb szinten reprezentáló könyv született.

 

RB 69 240312

Írta: Marcus Sedgwick
Illusztrálta: Pete Williamson
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 248
Kötésmód: puha, cérnafűzött

2.199.- 

Hollócsőr históriák 1. - Vízözön és vesztegzár

Ismerkedj meg az elátkozott kastély lakóival: Vehemenc hibbant feltaláló; Mézi, a hitvese álmodozó boszorkány; kamasz lányuk, Heuréka imád nyomozni; Vadony, a nyápic öcsike pedig csak Tesó nevű félnótás majmával törődik. Még szerencse, hogy van egy őrangyaluk: Edgár, a család bölcs (és kissé szószátyár) hollója. Átokzug rejtett bugyraiból egy ádáz bestia kúszik elő. Miközben eltünedeznek a szobalányok, a kastély lassan, de biztosan víz alá kerül. Itt már csak Edgár és Heuréka segíthet…

 

RB 69 240311

Írta: Marcus Sedgwick
Illusztrálta: Pete Williamson
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 272
Kötésmód: puha, cérnafűzött

2.199.- 

Hollócsőr históriák 2. - Kísértetek és ketyerék

Nem elég, hogy Vadony és Tesó teljes sokkot kap egy állítólagos kísértettől, Vehemenc is mindenkit őrületbe kerget legújabb ketyeréjével, a Szuperszonikus Kincsvadász Detektorral. Amikor még Fantomaxi kapitány is felforgatja a kastély lakóinak életét, Edgár és Heuréka elindul az elhagyatott déli szárny felé...

 

RB 69 500020

5.500.- 

Huh, mi van a garázsban

Él a világon valahol egy lila szőrű szörny. Kék testvéréről, aki a szekrényeket járja, talán már hallottatok. Lila barátunk is követte őt egy darabig, míg rá nem jött, hogy a ruhák őt egyáltalán nem hozzák lázba. Kibújt a szekrényből és hagyta, hogy a testvére tovább sóhajtozzon odabent. A garázson át távozott, az utánamaradt rendetlenségből tudjuk, hogy ott járt. Néha ezért nem találják meg a felnőttek azokat a szerszámokat, amelyekről biztosan tudják, hogy előző nap a helyére tették. Te mennyire tudod észben tartani, hogy éppen mi van a garázsban? 2-4 játékos részére, játékidő kb. 20 perc.

 

RB 69 240392

Írta: Janusz Korczak
Illusztrálta: MARIANNA OKJELAK
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 12
Kötésmód: kartonált

3.999.- 

I. Matykó király - Világmegváltás kezdő királyoknak

Ki ne álmodozott volna már arról, hogy egy napon uralkodóvá válik? Ki ne játszott volna már el azzal a gondolattal, hogy jobbá teszi a világot? A világhírű lengyel regény tizenkét éves főhőse, I. Matykó király átélhette mindezt a dicsőséget, annak összes örömével, kihívásával és keserűségével együtt.

 

RB 69 230004

Írta: Alvin Hall
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 96
Kötésmód: keménytábla, ragasztott

2.990.- 

Ide a pénzt! Zsebre megy a játék!

Sok a kérdés? Válaszok a világ működéséről a gyerekek nyelvén. A gyermekek feje tele van okos és gyakran meglepő kérdésekkel, amiket a szülők gyakran nem tudnak megválaszolni. A HVG Okoskönyvek sorozat témái – azon túl, hogy inspirálják a gyermekek képzeletét, építik tudásukat –, remek, a szülőkkel közösen folytatott beszélgetésekre és további közös olvasásra sarkallnak. A pénz körül forog a világ. De hogyan keletkezett? Miért foglal el központi szerepet az életünkben? A pénz világa bonyolultnak és gyakran ijesztőnek tűnhet. Infláció, részvény, kamat érthetetlen fogalmak, amelyeken nehéz átlátni. Ismerd meg a pénz elképesztő történetét!

 

RB 69 810006

Írta: Fabian Lenk
Illusztrálta: Almud Kunert
Kiadás éve: 2009
Oldalszám: 160
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.250.- 

Idődetektívek 2. - Marco Polo és a Titkos Szövetség

A titokzatos idő-tér most épp a mongóliai Kambaluk városába repíti a szereplőket, időszámításunk szerint 1275-be. Valaki meg akarja mérgezni Marco Polót, a hírneves európai felfedezőt, aki a Selyemutat bejárva Kubiláj kán hatalmas birodalmába érkezett. Kit zavarhat ennyire, hogy Marco Polo találkozik, és jó kapcsolatot épít ki a Nagy Kánnal? Miközben a bátor idődetektívek a gonosz összeesküvés kiderítésével foglalkoznak, maguk is életveszélybe kerülnek.

 

RB 36 020138

Írta: Lackfi János
Illusztrálta: Horváth Ildi
Kiadás éve: 2020
Oldalszám: 28
Kötésmód: k

2.490.- 

Igaz mese a karácsonyról

Lackfi János újabb szívmelengető mesekönyve! Jézus születését, a karácsony igaz meséjét mondja el: azt, amit generációk óta újra és újrahallgatunk. Horváth Ildi meghitten kedves illusztrációival kiegészülve örök ismerős és egyidejűleg abszolút újszerű lesz a sokszor hallott karácsonyi rege, a legkisebbek és a legnagyobbak is örömet lelnek benne.

 

RB 69 220002

Írta: Cressida Cowell
Illusztrálta: Cressida Cowell
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 252
Kötésmód: puhatáblás, ragasztott

2.490.- 

Így neveld a sárkányodat - III. Hablaty Harákoló Harald

III. Hablaty Harákoló Harald nagyszerű kardforgató, sárkánysuttogó volt, s emellett a valaha élt legnagyobb viking hős. Vajon képes lesz-e átmenni a Beavatási Próbán egy fogatlan sárkánnyal, és szembeszállni a Sárkányus Giganticus Maximusszal, mielőtt az felfalna minden vikinget a Hibbant-szigeten? Ideje Hablatynak megtanulni, hogyan lehet Hős. A kritikusok és a nézők szívét egyaránt elnyerte a DreamWorks Animation produkciójában készült Így neveld a sárkányodat című film. A film alapját szolgáló könyv - Harald emlékiratainak első kötete - egy részletesebb és még színesebb világot mutat be, ahol a filmből már jól ismert szereplők újabb lélegzetelállító kalandokba keverednek.

 

RB 69 220011

Írta: Cressida Cowell
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 443
Kötésmód: puha, cérnafűzött

2.990.- 

Így neveld a sárkányodat 10.

Elkezdődött a Sárkánylázadás, sötét napok köszöntöttek a Vikingekre. Hablaty Számkivetett lett, de ez sem akadályozhatja meg abban, hogy életének legnehezebb és legfontosabb küldetésére induljon. Meg kell találnia a Sárkánykövet, mert csak így mentheti meg a népét... de hol kezdje a keresést?

 

RB 69 220003

Írta: Cressida Cowell
Illusztrálta: Cressida Cowell
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 252
Kötésmód: puhatáblás, ragasztott

2.490.- 

Így neveld a sárkányodat 2. - Így lehetsz kalóz

III. Hablaty Harákoló Harald nagyszerű kardforgató, sárkánysuttogó volt, s emellett a valaha élt legnagyobb viking hős. Emlékiratai azonban azokkal az időkkel foglalkoznak, amikor Hablaty még csak egy nagyon is hétköznapi kisfiú volt, akinek nagyon nehezen ment a hősködés. Vajon megtalálja Hablaty Szörnyű Szőrmók kincsét, mielőtt Álnok Alvin ráteszi a kincsre a mancsát? És ha Hablaty kinyit egy dobozt, amelyen az áll, hogy NE NYISD KI, akkor vajon életben marad, hogy elmesélje a történetét? Az emlékiratok második kötetéből azt is megtudhatjuk, hogyan szerezte híres kardját, és hogyan zajlott le első találkozása legnagyobb ellenségével, Őfelségével és Ővérengzőségével, a Számkivetettek Vezérével, és kiderül, milyen rettenetes titkot őriz Szörnyű Szőrmók Kincse.

 

RB 69 220004

Írta: Cressida Cowell
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 260
Kötésmód: kartonált

2.490.- 

Így neveld a sárkányodat 3. - Így beszélj sárkányul

III. Hablaty Harákoló Harald, a valaha élt legnagyobb viking hős története folytatódik! Ha Harald nem lenne, akkor valószínűleg a vikingek már kihaltak volna. Először a Gigantikus Maximus, aztán a Számkivetett kalózok, most pedig a Rómaiak törnek az életükre. De hogy is kezdődött az egész? Hablaty és jó barátja, Halvér az első Ellenséges Hajó Megszállása nevezetű órán a halászok megfélemlítése helyett véletlenül eltévednek, és egy római hajót szállnak meg, ahol megpillantják a halottnak hitt Álnok Alvint. Nagyot téved Hablaty, amikor azt hiszi, nem fordulhatnak rosszabbra a dolgok. Kezdetnek például ellopják tőle az Így tanulj sárkányul című könyvét. Továbbá Fogatlan fogságba kerül, egy minisárkányból majdnem vacsora lesz, a Cápaférgek pedig elszabadulnak Haraldnak ismét Hősként kell helytállnia

 

RB 69 220005

Írta: Cressida Cowell
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 280
Kötésmód: puha, ragasztott

2.490.- 

Így neveld a sárkányodat 4. - Így védd ki egy sárkány átkát

III. Hablaty Harákoló Harald nagyszerű kardforgató, sárkánysuttogó volt, s emellett a valaha élt legnagyobb viking hős. Emlékiratai azonban azokkal az időkkel foglalkoznak, amikor Hablaty még csak egy nagyon is hétköznapi kisfiú volt, akinek nagyon nehezen ment a hősködés. A vikingek az év hat hónapjában hóban éltek, ezért egy viking harcosnak legalább olyan jól kellett bánnia a sílécekkel, mint a hajó kormányrúdjával. A fiúknak ezúttal az úgynevezett síelve nyíllal vadászatot kell elsajátítaniuk. Feladatuk abból állt, hogy lesíeljenek a Belső-szigetek legmagasabb csúcsáról, és közben annyi féligpettyes hókopáncsot nyilazzanak le, amennyit csak tudnak. Viszont valami történt Halvérrel, Hablaty legjobb barátjával, amire senki nem tudja a magyarázatot és aminek köze lehet egy Mérges Siklósárkány harapásához. Az ellenszer pedig a zöldség, amelyet senki sem mer megnevezni. Egy krumpli. De hol lehet ilyen csodaszerre szert tenni?

 

RB 69 220006

Írta: Cressida Cowell
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 280
Kötésmód: puha, ragasztott

2.490.- 

Így neveld a sárkányodat 5. - Így fejtsd meg a tűzkő titkát

III. Hablaty Harákoló Harald nagyszerű kardforgató, sárkánysuttogó volt, s emellett a valaha élt legnagyobb viking hős. Emlékiratai azonban azokkal az időkkel foglalkoznak, amikor Hablaty még csak egy nagyon is hétköznapi kisfiú volt, akinek nagyon nehezen ment a hősködés. A sorozat következő részében a vulkán kitörni készül és a vérmes Pusztító sárkányok már a karmaikat fenik. Vajon Hablatynak és csapatának sikerül megmentenie a barbár szigetvilágot?

 

RB 69 220007

Írta: Cressida Cowell
Illusztrálta: Cressida Cowell
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 287
Kötésmód: puha, ragasztott

2.490.- 

Így neveld a sárkányodat 6.

III. Hablaty Harákoló Harald nagyszerű kardforgató, sárkánysuttogó volt, s emellett a valaha élt legnagyobb viking hős. Emlékiratai azonban azokkal az időkkel foglalkoznak, amikor Hablaty még csak egy nagyon is hétköznapi kisfiú volt, akinek nagyon nehezen ment a hősködés. A Szőrös Huligánok törzsének reménysége és örököse, Hablaty a tizenkettedik születésnapját ünnepli, de semmi sem a terv szerint alakul. A Mócsing Közkönyvtár egyik ablakpárkányán - száz méterrel a föld felett - álldogál reszketegen, hogy bejusson a négyszáz harcos, tucatnyi fúrósárkány és a félelmetes kardvívó, a Szőrösszívű Könyvtáros védte épületbe. Hogyan keveredett már megint ekkora slamasztikába a kicsi, vézna, vörös hajú viking hős? Tarts Hablattyal és barátaival újabb kalandjukon, hogy megtudd, hogyan kell elbánni egy patkányféreggel, miért nem érdemes ellopni egy Lopakodósárkányt, és lesz-e végül Hablatynak születésnapi ajándéka!

 

RB 69 220008

Írta: Cressida Cowell
Illusztrálta: Cressida Cowell
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 296
Kötésmód: puha, ragasztott

2.490.- 

Így neveld a sárkányodat 7.

III. Hablaty Harákoló Harald nagyszerű kardforgató, sárkánysuttogó volt, s emellett a valaha élt legnagyobb viking hős. Emlékiratai azonban azokkal az időkkel foglalkoznak, amikor Hablaty még csak egy nagyon is hétköznapi kisfiú volt, akinek nagyon nehezen ment a hősködés. Hablatynak három hónapja, öt napja és hat órája van, hogy visszajusson a Hibbant-szigetre, megmentse az apját, megküzdjön a sarki kígyókkal és megnyerje a törzsek közötti éves barátságos úszóversenyt. Vajon sikerül neki?

 

RB 69 220009

Írta: Cressida Cowell
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 334
Kötésmód: puha, cérnafűzött

2.990.- 

Így neveld a sárkányodat 8.

2002 nyarán egy kisfiú a tengerparton ásás közben papírokkal teli dobozra bukkant. III. Hablaty Harákoló Harald, a híres Viking Hős, Sárkánysuttogó és Kardforgató Mester emlékiratainak nyolcadik kötete volt a dobozban. Megtudhatjuk belőle, hogyan nézett Hablaty farkasszemet a halállal, amikor azt hitte, az a sors vár rá, hogy vesszőkosárban tálalják fel a Szörnynek a Gárgyulók szigetén, hogyan ismerte meg Mégvadabbnyugat Trónjának titkát, és hogyan derítette ki, mi történt ősével, II. Hablaty Harákoló Haralddal.

 

RB 69 220010

Írta: Cressida Cowell
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 400
Kötésmód: puha, cérnafűzött

2.990.- 

Így neveld a sárkányodat 9.

Rossz idők járnak a Barbár-szigetvilágra - mintha átok ülne a világon! Vajon meg tudja Hablaty őrizni a kardját? El tud fojtani egy sárkánylázadást? És meg tudja akadályozni, hogy Alvin legyen Mégvadabbnyugat következő Királya?

 

RB 69 240347

Írta: Békés Márta
Illusztrálta: Ritter Ottó
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 64
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.499.- 

Imbolygó iskolabolygó

Békés Márta gyakorló pedagógusként tökéletesen ismeri a diákok szóhasználatát és mindennapi problémáit. Új verseskönyve az általános iskolások, tanárok és szülők körében egyaránt népszerű Iskolabolygó című kötet átdolgozott, kibővített kiadása Ritter Ottó humoros rajzaival, Vekerdy Tamás értő ajánlásával.

 

RB 69 240053

Írta: Janosch
Illusztrálta: Janosch
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 48
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

1.990.- 

Irány Panama

Kistigris és Kismackó, a két jó barát nem fél semmitől, hiszen együtt nagyon erősek. Akár egy tigris, meg egy medve. Békésen éldegélnek folyóparti házikójukban, aztán egy napon a vízen különös ládát pillantanak meg. „Panama” – díszeleg az oldalán, és banánillat árad belőle. Kismackó úgy gondolja, hogy Panama csakis álmai országa lehet, és barátjával, na meg a négy keréken guruló Tigriskacsával együtt elindul, hogy felkeresse ezt a csodás helyet.

 

RB 61 560001

2.590.- 

Irodalmi Holmik - memóriajáték kicsiknek és nagyoknak

A játékot minimum 2 személy játszhatja. A játék menete: az összekevert kártyákat lefordítva az asztalra helyezzük. A kezdő játékos találomra felfordít két kártyát. Ha a két kártyán azonos kép található, magához veszi a megszerzett párt, és újra ő következik. Ha a két kártya különböző, visszafordítja azokat, és a következő játékos jöhet. A játékban az nyer, aki a legtöbb párt gyűjti össze.

 

RB 61 240035

Írta: Gianni Rodari
Illusztrálta: Békés Rozi
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 184
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.490.- 

Jácint úrfi a füllentők birodalmában

Jácint úrfi különleges képességgel jött a világra: éles hangja megrepeszti az ablaktáblákat, széttöri az üvegeket, orkán erejű szelet támaszt, és útjából mindent elsöpör. Átok az ilyen adomány, ám a füllentők birodalmában bizony hasznos is lehet. Ebben az országban tilos az igazmondás, és ezért minden a feje tetejére állt: a macskák ugatnak, a kutyák nyávognak, még a pénz sem valódi. A sok hazugság ellen hamarosan mindenki fellázad, és ekkor nagy szükség lesz Jácint úrfi hatalmas hangjára…

 

RB 69 090007

Írta: Eplényi Anna és Schmidt Gertrúd
Illusztrálta: Máray Mariann
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 64
Kötésmód: puha, cérnafűzött

2.490.- 

Jártamban... kertemben - Kertművészet mindenkinek

Ebben a könyvben lehet régi papírra térképet rajzolni, állatoknak barokk kifutót tervezni, esetleg elkészíteni egy szürrealista kert elemeit. Megtudjuk belőle, hogy merre sétált Mária Terézia Eszterházán, milyen felirat olvasható a Sacro Bosco, a varázserdő szája fölött, mire valók a sövénylabirintusok, mik azok a narancsházak, lehet-e homokkal hímezni, mi célt szolgált egy virágkalitka, milyen képeket őriz a főkertész fényképalbuma… Láthatunk benne embermagasságú virágtengert, alakra vágott fákat, japán kőkertet, sőt űrkerteket is. 7-99 éves korig.

 

RB 61 030011

Írta: Pőcz Borbála, Csányi Dóra
Illusztrálta: Kárpáti Tibor
Kiadás éve: 2008
Oldalszám: 76
Kötésmód: puha, cérnafűzött
Megnézem, mit írnak róla a Könyvmutatványosok

2.200.- 

Jogod van

A XXI. század első emberi jogi egyezménye a fogyatékkal élő gyerekek jogairól, közérthető formában, rengeteg humoros illusztrációval. A könyv fontos eszköze lehet annak, hogy a tizenéves korosztály is megértse mások különbözőségét, elfogadja egyenlő jogaikat és segítse beilleszkedésüket társadalmunkba.

 

RB 69 030131

Írta: Szokács Eszter
Szerkesztette: Csányi Dóra, Tsík Sándor
Illusztrálta: Nagy Norbert
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 64
Kötésmód: cérnafűzött, keménytábla

2.990.- 

József - Bibliai történetek

Tizenegy történetben elevenedik meg a jól ismert és sokak számára kedves história: a bibliai József kalandos élete a kánaáni árulástól az egyiptomi családegyesítésig. A bibliai történeteket már sokan megfestették, megrajzolták, megfilmesítették. Mi elmeséljük őket egy sorozatban. Ezek a történetek ősiek, mégis bennünk élnek. Kicsit talán úgy, ahogy a családi anekdoták, amelyeket szeretünk újra meg újra felidézni, annak ellenére, hogy mindenki másképp emlékszik rájuk, másképp meséli őket. És Szokács Eszter remek mesélő…

 

RB 69 280006

Írta: Végvári Imre
Illusztrálta: Nagy Norbert
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 84
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.980.- 

Jövőmenők

Mit hoz a jövő? Minden kisgyerek kíváncsi rá. Nem is sejtik, hogy sok minden már most is előkészülőben van, ami két-három évtized múlva, fiatal felnőtt korukban mindennapi valóság lesz. Önvezető autóra, színváltó ruhaanyagra, 3D nyomtatásra ma is akad példa, s tudjuk, hogy a gyógyító nanorobotok vagy az értelmesen kommunikáló háztartási robotok fejlesztésén sokan dolgoznak. Mi lenne, ha hirtelen a jövőben teremhetnénk? Az időutazás ugyan nem tartozik a megvalósulóban lévő utópiák közé, de ha apa mesél, akkor ez is lehetséges. Mesél Priuszról és Gordiuszról, a két talpraesett macskáról, akik véletlenül egy időgépet csennek el, amely egyenesen 2050-be repíti őket.

 

RB 69 240205

Írta: Astrid Lindgren
Illusztrálta: Björn Berg
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 86
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.499.- 

Juharfalvi Emil

Juharfalvi Emil, az égetnivaló svéd fiúcska ötven éve kiáltotta először, hogy „kírem a sapkóm!”. Azóta gyerekek milliói tanulják a gyapjas hajú, ötéves vadóctól a csibészkedés mesterfogásait. Az első kötetben Emil feje többször is beszorul a családi levesestálba, majd a húgát vonja fel a házuk előtti zászlórúdra.

 

RB 69 240124

Írta: Astrid Lindgren
Illusztrálta: Björn Berg
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 56
Kötésmód: kötve

1.990.- 

Juharfalvi Emil és Ida - A háromszázadik csíny

Juharfalvi Emil kalandjai folytatódnak! Astrid Lindgren klasszikussá vált kötetei mellett a Móra Könyvkiadó 2014-ben három új Emil-képeskönyvet is megjelentet Björn Berg színes illusztrációival. Ezek a történetek eddig még nem láttak napvilágot magyarul. Az első kötetben a svéd fiúcska segíteni akar édesapjának elpusztítani a házukban élősködő legyeket, és minden furfangját beveti, hogy elegendő légypapírhoz jusson. De lehetséges, hogy nagy buzgalmában túllő a célon?

 

RB 69 240126

Írta: Astrid Lindgren
Illusztrálta: Björn Berg
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 64
Kötésmód: keménytábla

1.999.- 

Juharfalvi Emil és Ida - Karácsonyi mulatság

Astrid Lindgren gyerekkönyveiből eddig 88 nyelven 45 millió példányt adtak el. A róla elnevezett emlékdíjat 2002 óta a gyermekirodalom egyik legrangosabb elismeréseként tartják számon. A Móra Könyvkiadó a szerző jelentőségéhez méltó díszkiadásban jelenteti meg az összetéveszthetetlen humorral...

 

RB 69 240095

Írta: Astrid Lindgren
Illusztrálta: Björn Berg
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 144
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött

2.490.- 

Juharfalvi Emil még egyszer

Emil barátunk iskoláskorba ér, de ez ne tévesszen meg senkit: ugyanolyan csibész, mint eddig! A dombréti árverésen jó üzleti érzékkel szert tesz egy sánta tyúkra meg egy tébolyult tehénre, és tűzoltófecskendőjével véget vet egy igazi tömegverekedésnek. Másnap háromszor is megpróbálja megszabadítani Linát, a szolgálólányt sajgó zápfogától, majd összetintázza a húga arcát. De sokkal fontosabb a téli ítéletidőben véghezvitt hőstette, amellyel legjobb barátja, Alfréd segítségére siet. Nem is csoda, hogy egy napon Juharfalvi Emil lesz a községi önkormányzat elnöke.

 

RB 69 240087

Írta: Astrid Lindgren
Illusztrálta: Björn Berg
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 85
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött

2.390.- 

Juharfalvi Emil újabb csínytevései

Emil a második kötetben sem tétlenkedik. Apja például nem csak az egérfogóval lép túl közeli barátságba miatta, de a vérgombóclevessel és a lángostésztával is. A szélesréti vásáron szintén jókora kalamajkát okoz két gólyalábbal meg egy frissen patkolt lóval. És akkor még nem is beszéltünk a farkasveremnél elkövetett csibészségekről...

 

RB 69 890013

Írta: Nyulász Péter
Illusztrálta: Baracsi Gabriella
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 308
Kötésmód: kartonált, füles

3.450.- 

Kamor - Helka menyegzője

Helka és Ciprián már többször megóvta hőstetteivel a Víz, a Part s az Erdő népét, ám a Balaton és a Bakony vidékén tart még a varázshatalmasságok csatározása. A trilógia zárókötetében Kamor, a Bakony varázslója, végre felfedi a régmúlt titkait, és Helka hercegkisasszony is párjára talál.

 

RB 69 070150

Írta: Pungor András
Illusztrálta: Takács Mari
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 102
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött

2.890.- 

Kárókaresz és Angyalandi

Kezdetben egyetlen betű, egyetlen rajz sem volt ebben a könyvben. Csak a fel-feltámadó Szel futkosott a lapokon. Egy nap Angyalandi jelent meg mezítláb, tanácstalanul az egyik oldalon. Magányosnak érezte magát, elhagyatottnak. Rajzolt hát magának egy házat, hozzá kertet, ibolyaillatot. Nemsokára betoppant hozzá Karókaresz, a hóbortos királyfi, és vele jöttek a kócos mesék. Angyalandi a fiú valamennyi történetét beleírta, belerajzolta ebbe a könyvbe, hogy Karesznek ne legyen honvágya. Benépesedtek a lapok, tolongtak rajtuk a betűk, repkedett felettük a csodás varos, és megjelentek a könyvben Karókaresz barátai is. Egy nap azonban egy ijesztő valaki azt rikoltotta: Diós Csülök!, és mindenki azonnal felni kezdett. A Könyv Népe elindult, hogy megtalálja a félelmetes Izét, aki elrabolta a betűket és megijesztett mindenkit, és végül elrabolta Angyalandit is. Karókaresz ekkor szerelme megmentésére indul...

 

RB 69 240297

Írta: Lesi Zoltán
Illusztrálta: Lanczinger Mátyás
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 104
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.499.- 

Karton és Matild - A zombimentők

A félős kisfiú, Karton, egész nap a gép előtt ül. Épp egy játékban küzd a virágok ellen, amikor az ágya alól kimászik egy apró, zöldbőrű emberke. Az agypusztítóan büdös zombi Karton segítségét kéri. Felbukkan Matild, a bátor szomszéd lány is, és együtt zombimentő kalandokra indulnak. Vajon ki tudják szabadítani a zombi tesóját egy ádáz gaz fogságából? Megtalálják a rájuk törő kerti törpék gyenge pontját? Mi történik a zombikkal, ha csokit esznek? És hogyan lehet legyőzni a köpenyes főgonoszt?

 

RB 36 440034

Írta: Katie Daynes
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 16
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

3.900.- 

Kérdések és válaszok a világűrről - Kukkants Bele!

Ez a szórakoztató és gazdagon illusztrált könyv egy sor fontos és izgalmas kérdésre ad választ a világűrrel kapcsolatban. Kukkants be a fülek alá, hogy még több érdekességet tudj meg!

 

RB 36 440042

Írta: Katie Daynes
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 14
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

3.900.- 

Kérdések és válaszok az állatokról - Kukkants bele!

Hová repülnek télen a madarak? Hány szeme van a póknak? Hol laknak nyáron a jegesmedvék? Ilyen és sok más izgalmas kérdésre is választ kaphatnak a gyerekek az állatokról - csak be kell kukkantaniuk a fülek alá!

 

RB 61 090001

Írta: Jánosi-Halász Rita, Entz Sarolta, Fekete-Horváth E
Illusztrálta: Branda László
Kiadás éve: 2008
Oldalszám: 72
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.300.- 

Két egér kalandjai 1. - Állatok a múzeumban

A Múzeumi Egér és unokatestvére éjszakánként a múzeum termeit járják. Képeket, szobrokat néznek, közben pedig a művészetről beszélgetnek. A „Két egér kalandjai", gyerekeknek szóló, művészettörténeti ismeretterjesztő sorozat.

 

RB 61 090003

Írta: Jánosi-Halász Rita, Entz Sarolta, Fekete-Horváth E
Illusztrálta: Rubik Anna
Kiadás éve: 2009
Oldalszám: 76
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.490.- 

Két egér kalandjai 3. - Különös lények

A két Egér kalandjai sorozat harmadik kötete a sárkányok, angyalok (sőt arkangyalok), ördögök, lidércek, griffek, faunok, kentaurok és nem utolsó sorban egyszarvúak világát mutatja be. A Múzeumi Egér és unokatestvére elsősorban a görög-római és zsidó-keresztény kultúrkör különös lényei társaságába kalauzolja a gyerekeket (némi kitekintéssel a Távol-Kelet, illetve a modern mitológiák irányába).

 

RB 69 090006

Írta: Jánosi-Halász Rita, Entz Sarolta, Fekete-Horváth E
Illusztrálta: Kun Fruzsina
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 72
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.490.- 

Két egér kalandjai 5. - Fekete-fehér

A Múzeumi Egér és unokatestvére művészeti vizsgálódásának tárgya ezúttal a fekete-fehér. Sétájuk során megismerkednek többféle grafikai technikával, kompozíciós elvekkel, és a fekete-fehér szimbolikájával; szó esik a fotóról, ahogy az absztrakt művészetről is. Mindezek mellett újabb információkhoz juthatunk a művészetkedvelő egerek titkos életét illetően is.

 

RB 36 070383

Írta: Berg Judit
Illusztrálta: Kőszeghy Csilla
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 128
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.990.- 

Két kis dínó felfedezi Amerikát

Előbb potyautasként, később a Santa Maria legénységé­nek teljes jogú tagjaiként vesznek részt az expedícióban, hogy bebizonyítsák, a Föld gömbölyű, és kelet felé is el lehet érni Indiát. Vagyis: Amerikát, a sajtburger, a szupermen, a felhőkarcolók és Yoda mester hazáját. Vagy ez az Amerika még nem az az Amerika? Berg Judit vicces dínótörténetei tökéletesek minden kis­iskolásnak, aki szereti a dínókat, a kalandokat… no meg a történelmet! Ezt a könyvet 5-10 éves gyerekek számára ajánljuk.

 

RB 91 240235

Írta: Oscar Brenifier
Illusztrálta: Aurélien Débat
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 96
Kötésmód: puha, cérnafűzött

2.499.- 

Ki vagyok én? - Filóka/Filozófia gyerekeknek

Hat nagy kérdés a jóról és a rosszról, hogy a gyerekek belekóstoljanak a kérdezősködésbe, és beszélgetni kezdjenek a felnőttekkel: 1.Te is csak egy vagy az állatok közül? 2.Örülsz, hogy egyszer nagy leszel? 3.Olyan vagy, mint a többiek? 4.Mivel tartozol a szüleidnek? 5.Szereted nézegetni magad a tükörben? 6.Te döntöd el, ki vagy? Mit keres a filozófia az általános iskola alsó tagozatán? A kérdésre sokan rosszallóan összevonják a szemöldöküket, ingatják a fejüket, ahelyett, hogy azt kérdeznék, nem késő-e középiskolás korban elkezdeni a filozofálást. Na nem a szó szigorú tudományos értelmében, hanem a klasszikus szókratészi értelemben, ahogy azt Brenifier is teszi.

 

RB 91 240400

Írta: Menno Metselaar - Piet van Ledden
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 40
Kötésmód: Keménytábla

3.499.- 

Ki volt Anne Frank?

2019-ben töltené be 90. életévét Anne Frank, akinek naplóját mindannyian jól ismerjük. A Ki volt Anne Frank? számos új információval gazdagítja a kamasz lány bujkálásának történetét, a személyes hangvételű visszaemlékezéseknek köszönhetően pedig a holokauszt és második világháború eseményei még inkább átérezhetővé válnak.

 

RB 69 240159

Írta: Lengyel Balázs
Illusztrálta: Mészely Ilka
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 64
Kötésmód: keménytábla

1.999.- 

Kicsi Elik vadász lesz

Az idei nyárig aki csak ismert, így beszélt rólam: a kicsi Elik. Már régóta arra vágytam, hogy az asszonyi munkák helyett a férfiakkal vadászhassak. És mióta megküzdöttem a rozmárral, így hívnak engem: Kicsi Elik, a vadász. De hát ennek megvan a maga története.

 

RB 69 070242

Írta: Dániel András
Illusztrálta: Dániel András
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 62
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.990.- 

Kicsibácsi és Kicsinéni (meg az Imikém) visszatér

„Volt egyszer egy könyv, abban egy öreg dió, a dióban pedig ott lakott Kicsinéni, Kicsibácsi, na meg Imikém, a felhúzhatós bádognyúl: a madaruk. Történt is velük mindenféle, e mindenféléket én meg beleírtam abba a könyvbe. Ott voltak mind együtt: ők és a kalandjaik. Én meg úgy gondoltam, hogy rendben, akkor hát megírtam róluk mindazt, amit lehet. De ők nem így gondolták. Tettek-vettek tovább, kóboroltak ismét a világban, miközben fél szemmel meg engem figyeltek, hogy mit csinálok. Mit csinálhattam volna: időről időre nekiláttam, és megírtam, hogy újabban épp mi történt velük. Míg végül most megint itt van egy könyv, a könyvben ismét az öreg dió, a dióban pedig Kicsinéni, Kicsibácsi és Imikém, a felhúzhatós bádognyúl.” Dániel András nagysikerű Kicsibácsi és Kicsinéni (meg az Imikém) című könyvének folytatásában az öreg dió lakóit újabb szokatlan, hol vicces, hol meghökkentő történetek felé repíti a szél. Repüljenek velük bátran a gyerek és felnőtt olvasók is!

 

RB 91 240161

Írta: Jean-Michel Billioud
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 64
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött

2.990.- 

Kínai tudományok és találmányok nagy könyve

Amikor Gutenberg feltalálta a cserélhető betűelemekkel való nyomtatást 1450-ben, vajon sejtette-e, hogy a kínai Pi Seng már 400 évvel korábban ismerte ezt az eljárást? Kolumbusz Kristóf vajon gyanította-e, hogy több évszázaddal őt megelőzve 100 méteres kínai hajók mintegy ezer emberrel a fedélzetükön a tengerek meghódítására indultak? A kínai találmányok mint a porcelán, a selyem, a papír, vagy akár a nyomtatás, a puskapor, az iránytű az egész emberiség történetére forradalmi módon hatottak. Ezek a felfedezések a legendás selyemutaknak köszönhetően messze földre eljutottak, és Európába is megérkeztek. E könyv segítségével megismerhetjük a távoli kínai civilizáció találmányait, tudományait, és mindazt a tudást, amelyet hosszú évszázadok munkájával megszereztek és továbbfejlesztettek. Ezentúl mindig eszünkbe fog jutni a Középső Birodalom, amikor egy tűzijátékot csodálunk meg, talicskát használunk, vagy amikor éppen egy papírlapra rajzolunk.

 

RB 69 240054

Írta: Janosch
Illusztrálta: Janosch
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 48
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

1.990.- 

Kincsvadászat

Kismackó üres kézzel tér haza a horgászásból. Barátjával, Kistigrissel gazdagságról ábrándoznak, majd elhatározzák, hogy kincsvadászatra indulnak. Másnap mély gödröt ásnak, de kincs helyett a vidám Vakondra lelnek rá. A két barát tovább kutat a nagy, vad erdőben, majd a tenger mélyén, ám egy lyukas garast se találnak. Már épp feladnák a keresést, amikor váratlanul rájuk mosolyog a szerencse. De vajon mit kezdenek a hirtelen jött gazdagsággal? És mennyit ér nekik a barátságuk?

 

RB 69 020100

Írta: Zalán Tibor
Szerkesztette: Lovász Andrea
Illusztrálta: Metzing Eszter
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 208
Kötésmód: Keménytábla

3.890.- 

Királylányok második könyve

Zalán Tibor második királylányos könyvében húsz mese olvasható húsz királylányról: tele vannak új, meghökkentő mozzanatokkal és ismerősen ismeretlen szereplőkkel. Hol felnőttesen bölcsek, hol pedig gyerekesen viccesek. Egy pompás, klasszikus mesekönyv!

 

RB 69 240075

Írta: Janosch
Illusztrálta: Janosch
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 48
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött

1.990.- 

Kismackó Mentőszolgálat

Kismackó és Kistigris igazi jó barátok. Kényelmes házban laknak a folyóparton. Egy nap azonban Kistigris megbetegszik. Kismackó nyomban ott terem, és mindent megtesz, hogy barátja újból talpra álljon. Kistigrist népes kísérettel az állatkórházba szállítják, és Csurgabéka doktor alaposan kivizsgálja. A csíkjaival nem stimmel valami. Sebaj, katonadolog! Janosch legendás mesekönyvei eddig több, mint 12 millió példányban keltek el világszerte.

 

RB 69 070360

Írta: Paulon Viktória
Illusztrálta: Agócs Írisz
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 128
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

3.490.- 

Kisrigók - Három gyerek hazatalál

Csabó ötéves, Szaszka hat, Gigi még csak négy. Egyikük gyerekotthonban lakik, a másik kettő nevelőmamánál. Nincs ­igazi ­otthonuk, nincs igazi családjuk, nincsenek saját játékaik és szép könyvespolcuk. De nagyon bátrak, van varázstelefonjuk és egy hírvivő, beszélő galambjuk, Kukrú, aki mindenben segíti őket. Mert hiába választja el őket egymástól sok-sok kilométer, mégis tudják, hogy testvérek és összetartoznak, együtt kell élniük. Legyőznek minden akadályt, kicselezik a felnőtteket, átmásznak falon, kerítésen, hogy összetalálkozhassanak, mert összetartoznak.

 

RB 36 070115

Írta: Petra Nagyová-Dzerengová
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 112
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött

2.750.- 

Klára és a mumusok

Klára ugyan még nincs hatéves, de a nyári szünet után már kezdi az iskolát. Ráadásul nem ez lesz az egyetlen nagy változás az életében: mostohaanyja gyereket vár. Klára ugyanis apukájával és apukája új feleségével él. Anyukája még egészen kicsi korában elutazott Afrikába, hogy a kis fekete gyerekeket gyógyítsa. Klára nagyon várja a kistestvért, de van egy bökkenő: eddig a szülei ágyában aludt, mert az ő szobáját éjszakánként ellepik a mumusok. Hogy lesz ezután? Nagyapára vár a feladat, hogy a szünidőben segítsen Klárának legyőznie a mumusokat…

 

RB 69 070170

Írta: Petra Nadova Dzengerova
Illusztrálta: Katarina Gasko
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 176
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött

2.990.- 

Klára és az iglu

Emlékeztek még Klárára, aki október másodikán született, de mégis mehet iskolába? Aki nemrég még nem mert egyedül aludni, de most már van egy kistestvére meg egy kiskutyája - az előbbiről kiderül, hogy szeret lármázni éjszaka, az utóbbi viszont segít átvészelni Klárának a nehéz időket. Mert sajnos egyáltalán nem oldódott meg minden azzal, hogy Klára már nem fél a mumusoktól, ugyanis most azt kell látnia, hogy a szülei (pontosabban az apja és a nevelőanyja) jobban szeretik a kishúgát, vele pedig nem is foglalkoznak, sőt, türelmetlenek! Nem is tud erre mást lépni, minthogy a barátjával, Lacival, kiköltözik az udvarukon épített igluba, és önálló eszkimóéletet kezd. Klára körül tehát megint forr az élet, hiába csak egy hatéves kislány. Kistestvérrel és iskolával küzdő lányoknak ideális első olvasmány!

 

RB 91 130009

Írta: Sara Pennypacker
Illusztrálta: Marla Frazee
Oldalszám: 139
Kötésmód: kemény kötés

1.999.- 

Klementin

Klementin egy talpraesett harmadikos, akinek különös tehetsége van, hogy bajba keveredjen, de különösen jó a szíve. Egyszerű nyelvezetű, humoros történetek, amikkel megszeretettheted az olvasást, olyan gyerekekkel is, akik nem szívesen vesznek a kezükbe könyvet.

 

RB 69 130048

Írta: Sara Pennypacker
Illusztrálta: MARLA FRAZEE
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 150
Kötésmód: keménytábla

1.999.- 

Klementin levelet ír

Klementin nem hisz a fülének - lehet, hogy szeretett tanítója, Mr Pusenya nem marad ott a tanévben, hanem kutatóexpedícióra megy Egyiptomba! Soha másik tanító nem értette Klementin ösztönös természetét, az állandó rajzolhatnékját, sem azt, hogy versenyre kel a faliórával, mikor túlságosan hosszúnak tűnik a nap. És az osztályt helyettes fogja tanítani, aki csupa új szabályt vezet be, amiből Klementin semmit sem ért. Nincs más megoldás, határozza el Klementin: tervet kell kitalálni, amivel maradásra bírhatja tanítóját. Ha ezzel tönkreteszi tanítója nagy lehetőségét, ami az ember életében csak egyszer következik el - nos, megéri! Vagy nem?

 

RB 69 070327

Írta: Vadadi Adrienn
Illusztrálta: Kőszeghy Csilla
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 121
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.990.- 

Kockacukor lovassuli

Csuti a lovassuliba érve rögtön tudja, hogy az ő lova Ráró lesz, nem más! El is nevezi Lópacinak, és attól kezdve minden titkát elmeséli neki, ajándékokkal lepi meg, lelkesen ismerkedik a lovaglással. Lópaci ettől eleinte nem túl boldog... Ám szép lassan megbarátkozik Csutival, és végül elválaszthatatlan párost alkotnak. A lelkes kislány Pali bácsi, az istállómester és a lovardában megismert újdonsült barátnője, Kori segítségével szép lassan megtanul lovagolni. Egy könyv, amiből mindent megtudsz a lovaglás alapjairól, miközben együtt izgulhatsz-nevethetsz a szereplőkkel. Lórajongó kislányoknak kötelező!

 

RB 69 030124

Írta: Szegedi Katalin
Illusztrálta: Szegedi Katalin
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 48
Kötésmód: keménytábla, cérnafűzött

2.990.- 

Kocsonyakirályfi

A népszerű szerző meséje egy királylányról, aki imádott enni és jókat főzni. A hasánál jobban csak az apját szerette, szinte bármit megtett volna érte. Csak egyvalamit nem. Az öreg király mindenáron férjhez akarta adni a lányát, de neki esze ágában sem volt férjhez menni. Vagy talán mégis? Kiderül a mesekönyvből, ahogyan az is, hogy vajon ki lehet az a titokzatos Kocsonyakirályfi.

 

RB 69 240407

Írta: Nemes Nagy Ágnes
Illusztrálta: Szegedi Katalin
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 34

2.499.- 

Kósza varjak

"Nagy a világ! És nincsen hossza-vége" - ujjong fel az utazó a Dal, Rómában elején. Nemes Nagy Ágnes versei részben az efféle rácsodálkozások gyönyörűségének köszönhetően olyan népszerűek a felnőttek és a gyerekek körében egyaránt.

 

RB 69 240218

Írta: Lackfi János
Illusztrálta: Molnár Jacqueline
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 120
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.999.- 

Kövér Lajos színre lép

Lackfi János 2007-ben megjelent könyve a modern, abszurd meseírás Lázár Ervinhez köthető hagyományát képviseli, Molnár Jacqueline izgalmas és színpompás képei pedig tökéletes kiegészítői ennek a mesevilágnak. Karikírozott alakok, lendületes nyelvi játékok és felnőtthöz, gyerekhez egyaránt szóló hangvétel jellemezi ezt a mesefüzért. Kövér Lajos olyan kövér ember volt, hogy akkora karosszék kellett neki, mint egy hajó. És olyan kövér, hogy akkora ágyban fért csak el, mint egy repülő. És olyan kövér, hogy nem ehetett kisebb asztalról, mint egy ház. Az utcát, ahol lakott, róla nevezték el. Mégpedig azért, mert szinte az egész utcában nem élt senki más, csak ő, Kövér Lajos. Egy barátja viselt rá gondot, Sovány Lacinak hívták. Csak hát a barátkozásért sajnos senki sem ad fizetést, pedig jobb lenne, ha adnának, mert akkor az emberek többet barátkoznának.

 

RB 61 020034

Írta: Kertész Erzsi
Illusztrálta: Kasza Julianna
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 64
Kötésmód: Keménytábla
Megnézem, mit írnak róla a Könyvmutatványosok

2.500.- 

Labirintó

Létezik valahol egy vízi útvesztő: Labirintó. Titkát sokan próbálták már kifürkészni, de azok a kalandorok, akik nekivágtak hajóikkal a zegzugos csatornáknak, azóta sem tértek vissza a kikötővárosba. Hősünk, egy kissé elkényelmesedett királyfi, maga is szerencsét próbál: felcsap gondolásnak, vállalván, hogy utasokat szállít a szigetvilágban, s közben feltérképezi és meghódítja az ismeretlen vizeket. Csakhogy ez nem is olyan egyszerű!

 

RB 69 030148

Írta: Shel Silverstein
Szerkesztette: Csányi Dóra
Illusztrálta: Shel Silverstein
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 108
Kötésmód: cérnafűzött, keménytábla

2.990.- 

Lafkádió, az oroszlán, aki visszalőtt

Lafkádió, a nem mindennapi oroszlán eladja szabadságát egy marék marsmelóért, a nagyvárosba kerül, sztárt faragnak belőle. Csak később jön rá — amikor már nem igazán oroszlán többé, de még nem is ember — hogy torkig van már mindennel, pénzzel, flancos ruhákkal, ínyenc ételekkel, estélyekkel, csacsacsával, szivarokkal… Már nem akar se ember (vadász), se oroszlán lenni.
A sziporkázó humorú szöveg, Varró Dániel nagyszerű fordításában ismét olvasható.
Tíz oroszlánból, kilenc ezt olvasná!

 

RB 69 070423

Írta: Kiss Noémi
Illusztrálta: Nagy Norbert
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 88
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

3.490.- 

Lámpaoltó Pöttyös néni

Amália és Dodó ikerpár, a Kolumbusz utcában laknak. És hogy ki Pöttyös néni? Talán boszorkány, vasorrú bába? Furfangos, hóbortos öreg néni, aki mindig a város felett lebeg? Bors néni vagy Csudálatos Mary távoli rokona? Egy biztos: pöttyös a pongyolája, felhőn lakik, fő foglalkozása pedig a lámpaoltás. De ért ő mindenhez, amire a gyerekek vágynak... – Dodó, Amália és Pöttyös néni csodálatos kalandokat élnek át Budapesten, Zuglótól a Római partig, a Margitszigettől a Füvészkertig. Nem a Marson, hanem a Duna felett!

 

RB 69 070248

Írta: Kiss Ottó
Illusztrálta: Kárpáti Tibor
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 56
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.890.- 

Léghajó a Bodza utcában

„Élt egyszer két jó barát. Az egyiket Dodinak hívták, a másikat Szálkának. Dodi kövér volt, a hasa gömbölyű, akár egy léggömb. Szálka viszont vékony, magas és szögletes.” A két jó barát néhány egyszerű, hétköznapi tárgy segítségével meghódítja a földet, a vizet és a levegőt, végül a szépséges, de akaratos lány, Fáber Lili szívét is. Kiss Ottó izgalmas, fanyar humorú történetét Kárpáti Tibor minimalista rajzaival kezdő olvasóknak is ajánljuk!

 

RB 44 240088

Írta: Pacsovszky Zsolt - Rigler Ilona
Illusztrálta: Kalmár István
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 64
Kötésmód: puha, cérnafüzött

1.890.- 

Lélekdoki 1. - Hogyan élheted túl, ha rád száll az osztály?

A Móra Kiadó 9-11 éves gyerekeknek szóló pszichológiai könyvsorozatának kötetei egy-egy lelki problémát járnak körül. A könyvek két részből állnak: egy történetből és a hozzá tartozó, „segítő” feladatokból, tanácsokból, amelyek magyarázzák és feloldják az olvasóban az ábrázolt konfliktust és érzelmeket. A kapcsolódó feladatok, tanácsok a Heim Pál Gyermekkórház mentálhigiénés szakembereinek szakmai tudásán alapulnak, a történetek a szakmai csapat és Pacskovszky Zsolt író közös munkájával valósultak meg. A sorozat első kötete a kiközösítés, a második a válás témakörével foglalkozik. További tervezett témák között szerepel a számítógép-függőség és a testvér születése.

 

RB 44 240089

Írta: Pacskovszky Zsolt - Rigler Ilona
Illusztrálta: Kalmár István
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 64
Kötésmód: puha, cérnafüzött

1.890.- 

Lélekdoki 2. - Hogyan élheted túl a szüleid válását?

A Móra Kiadó 9-11 éves gyerekeknek szóló pszichológiai könyvsorozatának kötetei egy-egy lelki problémát járnak körül. A könyvek két részből állnak: egy történetből és a hozzá tartozó, „segítő” feladatokból, tanácsokból, amelyek magyarázzák és feloldják az olvasóban az ábrázolt konfliktust és érzelmeket. A kapcsolódó feladatok, tanácsok a Heim Pál Gyermekkórház mentálhigiénés szakembereinek szakmai tudásán alapulnak, a történetek a szakmai csapat és Pacskovszky Zsolt író közös munkájával valósultak meg. A sorozat első kötete a kiközösítés, a második a válás témakörével foglalkozik. További tervezett témák között szerepel a számítógép-függőség és a testvér születése.

 

RB 69 240268

Írta: Pacskovszky Zsolt - Rigler Ilona
Illusztrálta: Kalmár István
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 64
Kötésmód: puha, cérnafűzött

1.999.- 

Lélekdoki 5. - Hogyan élheted túl, ha furcsának tartanak?

Nimród nem szeret az iskolaudvaron játszani az osztálytársaival. Órán megkukul, ha felszólítják, és félelmében néha még mindig a pad alá bújik, mint elsőben. Andris épp az ellentéte: örök izgő-mozgó, hangoskodó gyerek, aki folyton szerepelni akar. Nem szívelik egymást, és mindketten nehezen találják helyüket az iskolában. De mi történik, ha a két gyerek lovagként találkozik a vulkánsárkány várának közelében, a kedvenc számítógépes játékukban? És mit szól ehhez az osztály? Mit tégy, ha "csodabogár", "furcsa", "más" osztálytársad van? Mindenki másban ügyes, jó. Derítsd ki, hogy ő miben! Beszélgess vele időnként, ne hagyd, hogy mindig egyedül legyen! Amiben gyenge, ami nehezen megy neki, abban próbáld meg támogatni. A történetet kísérő kérdések, feladatok és tanácsok segítenek abban, hogy könnyebben vedd az élet nehézségeit. A könyvben szereplő feladatok összeállítását a Heim Pál Gyerekkórház Mentálhigiéniai Központjának dolgozói ötleteikkel, tanácsaikkal segítették.

 

RB 69 440020

Írta: Berg Judit
Illusztrálta: Timkó Bíbor
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 60
Kötésmód: Keménytábla

3.500.- 

Lengekalendárium Négy évszak a Nádtengeren

Különleges könyv a Lengekalendárium, mese és valóság fonódik össze lapjain. Bepillantást nyerünk a Nádtenger apró, zöldbőrű őrzőinek szokásaiba és ünnepeibe, miközben megismerjük a vízi élet egész éves körforgását is. Hol telelnek a kecskebékák? Hány tojást raknak a récék? Élnek-e a tavakban húsevő növények? Hány év alatt bomlik le egy eldobott műanyag flakon? Mekkorák voltak 300 millió évvel ezelőtt a szitakötők? Melyik szúnyog nem csíp? Mindezekre a kérdésekre fény derül a gazdagon illusztrált, gyönyörű kalendáriumból, amely részletesen, kicsik számára is érthetően mutatja be a vízpart élővilágának életét. Timkó Bíbor rajzai pontosan ábrázolják a Nádtenger lakóit, miközben a Lengemesékből ismert mesehangulatot idézik. A szöveg tördelése és a betűtípusok segítenek elkülöníteni a mesét a valóságtól, de kiemelik az érdekességeket és vicces tényeket is. A Lengekalendárium Berg Judit népszerű Lengemesék sorozatának kiegészítő kötete, amely mese és izgalmas természetjáró kaland egyben, rá

 

RB 69 440005

Írta: Berg Judit
Illusztrálta: Timkó Bíbor
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 116
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött

2.900.- 

Lengemesék - Nádtengeri nyár

Berg Judit népszerű mesesorozatának második kötetében ezúttal a lengék nyári kalandjait élhetjük át. Miközben Füttyös Vilkó elpusztíthatatlan csodahajó építésén fáradozik vagy éppen vízicsatát játszik a barátaival, a harácsok egy fondorlatos csellel el akarják foglalni Lengevárat. Vajon ezúttal is sikerül Vilkónak keresztülhúzni a számításaikat? Sikerül megmentenie a fogságba esett barátokat és békét kötni a vízisiklókkal? Mindez kiderül a Lengemesék nyári epizódjából, melyben Timkó Bíbor gyönyörű rajzai keltik életre a nádtengeri mesevilágot.

 

RB 69 440023

Írta: Berg Judit
Illusztrálta: Timkó Bíbor
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 112
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.900.- 

Lengemesék - Ősz a nádtengeren

Ősszel a Nádtenger élete megváltozik. Vándormadarak ezrei éjszakáznak a csendesen hajladozó nádszálakon, mások hosszú téli álomra készülődnek. Lengevár lakóira, a zöldbőrű lengékre is sok feladat vár: be kell gyűjteniük a termést, hogy legyen mit enniük a télen, és elő kell készíteniük a nagy fűzfa odvát, hogy menedéket adjon a fagyok idején. Berg Judit nagy sikerű Lengemesék-sorozatának legújabb kötetében sosem látott, új ellenség fenyegeti a Locsogó-tó nyugalmát. A jószívű és elszánt Füttyös Vilkó idegen vizekre merészkedik, majd minden eddiginél nagyobb veszedelembe csöppen. Timkó Bíbor varázslatos rajzai hűen mutatják be a nádas élővilágát, miközben az olvasót észrevétlenül repítik a békaderbi helyszínére, a füstifecskék szárnyai közé vagy éppen az ellenséggel vívott nagy csata közepébe.

 

RB 69 440004

Írta: Berg Judit
Illusztrálta: Timkó Bíbor
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 80
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött

2.700.- 

Lengemesék - Tavasz a nádtengeren

A nádas összes többi lakójáról készült már festmény, fénykép, tudományos leírás, a lengéket azonban nem látta még soha senki. Egyedül a Nádtenger lakói tudják, hogy a lengék a nádas nyugalmának őrzői, az itt élő állatok védelmezői. A lengék teste alig nagyobb, mint a pitypang bóbitája, a bőrük éppen olyan zöld, mint a nádas, hajuk pedig kócos barnán lobog a szélben. Vagyis csak a felnőttek haja barna. A csemeték fején vidám zöld hajtások ágaskodnak…

 

RB 69 440053

Írta: Berg Judit
Illusztrálta: Timkó Bíbor
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 64
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

3.600.- 

Lengeszakácskönyv - A Nádtenger lakóinak kedvenc csemegéi

A Lengemesék-sorozat olvasása közben talán észrevettétek már, hogy a Nádtenger őrzői nagyon szeretik a mulatságokat. Minden évszakban rendeznek ünnepeket, ahol nagyot táncolnak, zenélnek, és különleges finomságokat esznek. Ráadásul egész évben készülnek a télre, hogy a hideg beálltával is legyen mit enniük. Így aztán a sütés-főzés minden lenge számára fontos tudomány. Ebbe a kötetbe a lengék legkedvesebb receptjeit gyűjtöttük össze, bár egy picit azért igyekeztünk az emberek szokásait is figyelembe venni. Az alapanyagokat a mi ízlésünk szerint válogattuk: hínár, alga, békalencse és moszat helyett inkább borsóból, zöldfűszerekből, bébispenótból vagy medvehagymából készült recepteket ajánlunk nektek. De megtudhatjátok, hogy készülnek a lengesütik, a legjobb bulicsemegék, a lekvárok és Vilkó kedvenc itala, a bodzaszörp. A recepteket Nagy Tünde állította össze, a gyönyörű illusztrációk Timkó Bíbor munkái.

 

RB 69 240139

Írta: Dóka Péter
Illusztrálta: Anne Pikkov
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 128
Kötésmód: keménytábla

2.490.- 

Lila királylány

Mi történik, ha egy sárkány nem a karcsú és szende királylányokat szereti elrabolni, hanem a nagyszájú, káromkodós, kövér hercegnőket? Mit tegyen egy királylány, ha képtelen elengedni a szerelme kezét, és ezért még a mosdóba is elkíséri? És vajon el lehet vágni éles karddal egy igazi érzelmi köteléket? Dóka Péter mesevilágában csupa szerelmes hőssel találkozunk, aki keresi a párját, ezer akadályt legyőz, megküzd az ellenséggel (néha saját magával is), időnként nagyokat nevet, máskor meg a könnyeit törölgeti akárcsak a kötet olvasója. A mesék, amelyekhez a neves észt grafikus, Anne Pikkov készített illusztrációkat, egyaránt szólnak gyerekhez, szülőhöz, nagyszülőhöz mindenkihez, aki volt már szerelmes, vagy szeretne szerelmes lenni.

 

RB 69 360001

Írta: Paulik Móni, Vincze Zsuzsi
Illusztrálta: Varsányi Pál
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 62
Kötésmód: cérnafűzött, keménytábla

2.690.- 

Lili és a bátorság

Lehet egy felnőttnek nemet mondani? Mi az a fehérnemű szabály? Rendelkezhet-e egy gyerek a saját teste felett? Hogyan ismerheti fel a fájó titkokat, és hogyan szabadulhat meg tőlük? A Lili és a bátorság című mesekönyv segít a gyerekeknek és a felnőtteknek, hogy a könnyebben tudjanak beszélgetni olyan témákról, amelyek segíthetnek a szexuális visszaélés megelőzésében.

 

RB 91 070385

Írta: Szabó Borbála - Varró Dániel
Illusztrálta: Baranyai (b) András
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 80
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

3.990.- 

Líra és Epika

Szabó Borbála író és Varró Dániel költő közösen szabott-varrott drámája (ami a Budapest Bábszínház műsoráról ismerős lehet) két ellenséges országról, a kifinomult és költői Líriáról és a szikár-gyakorlatias Epikumról, valamint Líra herceg és Epika királykisasszony szerelméről szól. Ezt a könyvet 6-18 éves gyerekek számára ajánljuk.

 

RB 69 070343

Írta: Kertész Erzsi
Illusztrálta: Bognár Éva Katinka
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 72
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.990.- 

Ludmilla megoldja

Az óvodások és kisiskolások új barátja lesz Ludmilla, akinek nemcsak a neve, de „hivatása” is nagyon különös: ő ugyanis hivatásos problémamegoldó. Eltűnt a madara? Unatkozik a gyermeke? Szerelmes lett? Ludmilla, ez a vagány, cserfes és tettre kész kislány megoldja! Kertész Erzsi legújabb meséje és Bognár Éva Katinka rajzai garantáltan vidám perceket szereznek mindenkinek!

 

RB 69 240061

Írta: Silvia Roncaglia
Illusztrálta: Roberto Luciani
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 56
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.190.- 

Lumpi Lumpi - Egy különleges szőnyeg nyomában

Kedves, rokonszenves, bajkeverő, ám kissé sértődékeny, és... kék pikkely borítja. Ki ne szeretné, ha ilyen SÁRKÁNY lenne a KÉPZELETBELI BARÁTJA? Barti büntetésben van, mert összekoszolta a nappali régi, különleges szövésű szőnyegét. Szomorúan gondol képzeletbeli barátjára, és a kis sárkány, Lumpi Lumpi azonnal megjelenik előtte pikkelyestül és taréjostul. Barti és a sárkány mesebeli utazásra indul, hogy új szőnyeget szerezzen a nappaliba, ám ez alkalommal Lumpi Lumpi az, aki szép kis kalamajkát okoz.

 

RB 69 240133

Írta: Silvia Roncaglia
Illusztrálta: Roberto Luciani
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 56
Kötésmód: kötve

2.190.- 

Lumpi Lumpi - Hógonoszka és a hét akaratos sárkány

Kedves, rokonszenves, bajkeverő, ám kissé sértődékeny, és… kék pikkely borítja. Ki ne szeretné, ha ilyen sárkány lenne a képzeletbeli barátja? Idén karácsonykor Barti nem mehet a nagyszüleihez, mert az utakat akkora hó borítja, hogy a hegyvidéki házat nem lehet autóval megközelíteni. Milyen szerencse, hogy Lumpi Lumpinak szárnya van! Ám a két jó barát Hógonoszka birodalmában ér földet és azonnal fogságba esik. Miközben Barti a menekülésen töri a fejét, Lumpi Lumpinak a királynőt kell szolgálnia a többi kis sárkánnyal együtt.

 

RB 69 240060

Írta: Silvia Roncaglia
Illusztrálta: Roberto Luciani
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 56
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.190.- 

Lumpi Lumpi - Mindennek a kék málna az oka

Kedves, rokonszenves, bajkeverő, ám kissé sértődékeny, és... kék pikkely borítja. Ki ne szeretné, ha ilyen SÁRKÁNY lenne a KÉPZELETBELI BARÁTJA? Barti mértéktelenül belakmározott a csokifagyiból, és most nagyon fáj a hasa. Lumpi Lumpi, a kis sárkány nyomban barátja segítségére siet, és újabb kalandok felé repülnek. Egy erdei tisztáson mézeskalács házikót pillantanak meg, éppen olyat, amilyen Jancsi és Juliska meséjében szerepel. Lumpi Lumpi mohón falja a házikó falát borító kék málnát. Mennyi galibához vezet ez a torkosság?!

 

RB 69 240132

Írta: Silvia Roncaglia
Illusztrálta: Roberto Luciani
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 56
Kötésmód: kötve

2.190.- 

Lumpi Lumpi -Szamárfüllentés

Kedves, rokonszenves, bajkeverő, ám kissé sértődékeny, és… kék pikkely borítja. Ki ne szeretné, ha ilyen sárkány lenne a képzeletbeli barátja? Barti elhallgatta a szülei előtt, hogy rossz jegyet kapott az iskolában, mert nem tudta a szorzótáblát. Ide Lumpi Lumpi segítsége kell! A két barát új kalandra indul, és a képzeletbeli kedvencek vidámparkjában találják magukat, ahol egy füllentés miatt Lumpi azonnal szamárrá változik.

 

RB 69 240169

Írta: Silvia Roncaglia
Illusztrálta: Roberto Luciani
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 56
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.199.- 

Lumpi Lumpi gyógyító meséi - A mumus és a vizsgadrukk

Barti fél az év végi vizsgakoncerttől, és gyakorlás helyett megszökik Lumpi Lumpival. Bréma közelében találkoznak egy szamárral, egy kutyával, egy macskával és egy kakassal, akik fel akarnak csapni városi muzsikusnak. Lumpi Lumpi és Barti követik őket, ám időközben rájuk esteledik. Vajon jó ötlet az erdei kunyhóban éjszakázni? Bartinak rossz előérzete támad… Végül pedig az is kiderül, hogy mire jó a zenetanulás.

 

RB 69 240077

Írta: Silvia Roncaglia, Roberto Luciani
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 56
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött

2.190.- 

Lumpi Lumpi gyógyító meséi - A szörnyű szuri

Kedves, rokonszenves, bajkeverő, ám kissé sértődékeny, és… kék pikkely borítja. Ki ne szeretné, ha ilyen sárkány lenne a képzeletbeli barátja? Barti sehogyan sem tud elaludni. Nyugtalanul hánykolódik az ágyában, mert egyfolytában az a szörnyűség jár a fejében, ami másnap vár rá: az oltás. A fájdalmas tűszúrás elől egyenesen egy középkori várkastélyba menekül képzeletbeli sárkánya, Lumpi Lumpi hátán. Ám a lovagok korában a kis sárkány kapja meg a szurit, és nem is akármilyet!

 

RB 69 240078

Írta: Silvia Roncaglia, Roberto Luciani
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 56
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött

2.190.- 

Lumpi Lumpi gyógyító meséi - Egyszervolt hiszti

Kedves, rokonszenves, bajkeverő, ám kissé sértődékeny, és… kék pikkely borítja. Ki ne szeretné, ha ilyen sárkány lenne a képzeletbeli barátja? Barti éppen olyan fénylő csatos csizmát szeretne, amilyen a mesebeli Csizmás Kandúrnak van. Anyukája azonban nem veszi meg neki a boltban, mire Barti hisztizni kezd, és bezárkózik a szobájába. Lumpi Lumpival, kis képzeletbeli sárkány barátjával Egyszervolt herceg meseboltjába utaznak, ahol varázslatos holmik között válogathatnak. Egyszer csak Barti eltűnik, Lumpi Lumpit pedig megtámadják az egerek…

 

RB 69 020135

Írta: Várfalvy Emőke
Illusztrálta: Maros Krisztina
Kiadás éve: 2020
Oldalszám: 48
Kötésmód: k

2.500.- 

Macska és a kaland

Egyedülálló ez a kötet, ugyanis benne a mesék nagy nyomtatott betűkkel vannak szedve, így az alsó osztályosoknak az olvasástanulás kezdeti fázisában kitűnő gyakorlási lehetőség, a felfedezés örömét kínálja. A könyv azonnali olvasási sikerélményt nyújt, és a diszlexiás gyerekek is könnyebben olvassák.

 

RB 91 240351

Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 112
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.999.- 

Magyar mesék lázadó lányoknak

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy lány. Nem is egy - huszonöt. Némelyikük most is közöttünk él. Lányok, nők, asszonyok, akik nem mindennapi nehézségeken lettek úrrá, és sokszor képtelenül merésznek tűnő célokat értek el. Akik hittek magukban, és így voltak képesek másokért dolgozni akkor is, ha a környezetük megpróbálta erről lebeszélni őket. Akik elavult szokásjogon, egyéni és történelmi tragédiákon, betegségen, szorongáson felülemelkedve végezték el választott feladatukat, és mutatnak ezzel példát nekünk, olvasóknak, lányoknak és fiúknak, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Szerzők: Kiss Judit Ágnes, Mesterházi Mónika, Miklya Luzsányi Mónika, Molnár Krisztina Rita, Szabó T. Anna, Tóth Krisztina, Szegedi Katalin, Schall Eszter, Sásdi Laura, Rofusz Kinga, Nagy Diána, Molnár Jacqueline, Makhult Gabriella, Kőszeghy Csilla, Hitka Viktória, Bölecz Lilla, Bódi Kati, Békés Rozi

 

RB 69 030055

Írta: Dezső Andrea
Illusztrálta: Dezső Andrea
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 40
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött
Megnézem, mit írnak róla a Könyvmutatványosok

2.200.- 

Mamuska

Emléktöredékek egy letűnt korról, a nagymamáról, a kertről, a gyerekkorról. Elénk tárul egy kislány végtelen fantáziavilága, melyben lírai hangon keveredik a mese és a valóság. A fekete-fehér illusztrációk pedig mint régi fényképek elevenítik meg a múltat, amikor a nagymama kérőket keresett magának, és amikor az árvíz sok furcsaságot hordozott magával. Szabó T. Anna nagyszerű fordításában.

 

RB 91 020123

Írta: Kerstin Lundberg Hahn
Illusztrálta: Maria Nilsson Thore
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 152
Kötésmód: Keménytábla

2.790.- 

Mandulaszív

Oscarnak tulajdonképpen semmi oka a panaszra: a szülei egészen normálisak, és van egy jó fej barátja, Hugo, meg egy helyes barátnője, Bie. Mégis űr van a szívében. Annyira szeretne egy bizonyos dolgot, hogy majd eleped a vágyakozástól! Csak az a baj, hogy a szüleit ez egy csöppet sem érdekli, ráadásul Hugo meg Bie is kezd furcsán viselkedni

 

RB 69 440001

Írta: Ugrai-Nagy Tünde
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 144
Kötésmód: puha, cérnafüzött

3.300.- 

Manókonyha

Nem igaz, hogy csak a nagyok tudnak főzni! A Manókonyha izgalmas, finom és közismert receptjei hamar meghozzák a kedvet a főzéshez minden gyerek számára, az alapok elsajátításától kezdve az igazi főfogásokig. A könyv nem titkolt célja, hogy kicsi és nagyok, gyerekek és kezdő felnőtt konyhatündérek révbe érjenek a konyhában. Receptek és ötletek reggelire, ebédre, vacsorára, zsúrhoz, ünnepekhez, vagy csak ha úgy rágcsálnánk valamit - a levesektől a pizzáig!

 

RB 69 070290

Írta: Wéber Anikó
Illusztrálta: Rátkai Kornél
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 48
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.200.- 

Marci és a legvidámabb osztály

A Most én olvasok!-sorozat elindításával régi vágy teljesült: egy szisztematikusan felépített, pedagógusi szakértelemmel megtámogatott kortárs, magyar "olvasni tanulok"-sorozatot építünk. A kiváló szerzők négy-négy könyvet írnak, négy különböző nehézségi szinten. A történetek lazán összefüggnek egymással, de természetesen önállóan is olvashatók. Wéber Anikó meséjében Marci, a kicsit mufurc, visszahúzódó kisfiú az iskola első napján máris nagyon fontos feladatot kap: az ő felelőssége, hogy az 1. A-ban mindig jókedve legyen a gyerekeknek! Ezért amikor a barátjának, Csengének elszökik a cicája, rögtön a segítségére siet. Tarts te is Marcival, Csengével és a suli legvidámabb osztályával, és keressétek meg Masnit!

 

RB 69 240149

Írta: Schein Gábor
Illusztrálta: RÓFUSZ KINGA
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 72
Kötésmód: keménytábla

2.490.- 

Márciusban jaguárok?

A versek és a képek olyan közös világot alkotnak, amelybe gyereknek és felnőttnek egyaránt jól esik belépnie. Az emberi létezés legmélyebb, a gyerekek számára is ismert alaptapasztalatai kapnak sajátos, minden hazugságtól mentes, éppen ezért töretlen fényt ebben a könyvben: a szeretet, az egyedüllét, az összetartozás, a várakozás, egymás félreértése, elvesztése és megtalálása. Mindez rengeteg humorral történik. Bármilyen formában szólaljanak meg a versek, mindegyikből sugárzik a képzelet és a nyelvi gondolkodás eredeti öröme. Ezt az örömet tükrözik Rofusz Kinga jellegzetes, egyszerre játékos és komoly, belülről feltárulkozó képei.

 

RB 69 070249

Írta: Gianni Rodari
Illusztrálta: Anna Laura Cantone
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 96
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.990.- 

Marco és Mirkó kalandjai

Marco és Mirkó ikrek. Marco egy méter húsz centi magas, Mirkó viszont százhúsz centiméter. Mirkónak égszínkék szeme van, Marcónak viszont pont ugyanolyan. Egyszóval ikrek, és ezért szakasztott másai egymásnak. Csak a kalapácsuk nyele más színű: Marco kalapácsának fehér a nyele, Mirkóé pedig fekete. Ráadásul idomított kalapácsok: úgy működnek, mint a bumeráng. A két fiú a két kalapáccsal minden helyzetet megold, találkozzanak akár tolvajjal, akár kísértettel, akár a félelmetes hintőpor bandával. Nem félnek senkitől és semmitől (illetve: majdnem semmitől – a Piroska és a farkas meséje bizony még ezeket a bátor fiúkat is próbára teszi). Gianni Rodari, az olasz gyermekirodalom legnagyobb alakja (Hagymácska története, Jácint úrfi a füllentők birodalmában, Halló, itt apu mesél, Torta az égen stb.) ebben a könyvében is különleges humoráról és kiapadhatatlan fantáziájáról tesz tanúbizonyságot.

 

RB 61 240036

Írta: Mikó Csaba
Illusztrálta: Stark Attila
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 88
Kötésmód: kemény, cérnafűzött
Megnézem, mit írnak róla a Könyvmutatványosok

2.190.- 

Mász Kálmán, a faljáró

Jártál már Nadíniában? Nem? És a térképen sem találod? Pedig Nadínia létezik, csak nehéz oda eljutni. Ez a furcsa ország ugyanis a falban van, és ott élnek a lakói is. Csupán egyvalaki képes arra, hogy közlekedjen Nadínia és a kinti világ között: Mász Kálmán, harmadik osztályos tanuló. Az egyetlen faljáró a világon. Feladata nem csekély: meg kell mentenie Nadíniát. A falak fogyni kezdtek, és Nadínia lassan eltűnik. Egyedül Kálmán segíthet.

 

RB 69 070099

Írta: Dániel András
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 56
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött

2.490.- 

Matild és Margaréta, avagy boszorkányok a Bármi utcából

Szerinted képes eltévedni egy Felhő? Tudod, mit kell tenni, ha összekeverednek a hét napjai? Mit gondolsz, meg lehet tanítani a legyeket beszélni? Azt mondod, fogalmad sincs? Akkor ideje, hogy bekopogj Matild és Margaréta, a két boszorkány fura lakóktól hangos otthonába! A róluk és bonyodalmas mindennapjaikról szóló mesékből azt is megtudhatod, miért felesleges porszívót vásárolni, mennyire veszélyes dolog a tortasütés, s hogy mitévő legyél, ha egy napon beköltözik hozzád az Unalom... Dániel András derűs meséit a két szeretnivaló boszorkányról 5-10 éveseknek ajánljuk.

 

RB 69 070185

Írta: Miloš Macourek
Illusztrálta: Adolf Born
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 148
Kötésmód: cérnafűzött, keménytábla

3.590.- 

Matyi és Sári az iskolában

Hogyan kerül Matyi és Sári a harmadik bé osztályból a kőkorszakba? Mit keres Jonatán, a szomszéd néni kutyája az osztálykiránduláson – ráadásul emberi formában? Hogy kerülnek a gyerekek tanító nénistül és osztályostul a kalózok közé? Mindez egy csodálatos telefonkagylónak köszönhető, amit Matyi és Sári egy átlagos napon ajándékba kap, és innentől kezdve viccesebbnél viccesebb, és a legkevésbé sem átlagos kalandokba bonyolódnak. Igazi remekművet tartunk a kezünkben a cseh gyerekirodalom legnagyobbjaitól – aki szereti a Kisvakondot, Bob és Bobeket vagy éppen Rumcájszot, egész biztosan nem fog csalódni: Miloš Macourek mulatságos és lehengerlő meséi és Adolf Born zseniális képei garantálják a felhőtlen szórakozást!

 

RB 69 070209

Írta: Miloš Macourek
Illusztrálta: Adolf Born
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 148
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

3.590.- 

Matyi és Sári nyaral

Matyi és Sári a világ legizgalmasabb vakációján vesznek részt a varázslatos telefonkagyló segítségével! Te hogyan nyaralnál, ha minden kívánságod teljesülhetne? Vigyázz, mert néha nehéz kiszámítani a kívánságaink következményeit! Matyi és Sári mindenesetre egyszerre nyaral így a nagymamánál vidéken és a tengernél, mindenkit elszórakoztat a faluban, és rengeteg kalamajkába keveredik - aztán persze mindig kikeverednek a bajból, miközben ők is és mi is nagyokat nevetünk.

 

RB 69 070288

Írta: Jan Weiler
Illusztrálta: Ole Könnecke
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 48
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.390.- 

Maxi iskolába megy

Az élet igazán izgalmas, ha az ember épp hatéves. Mindig sok a dolga: elkezdi az iskolát, focizik a szünetben, bunyózik a bará­taival, kipróbálja, milyen a giliszta ketchuppal, nyúzza az anyukáját, idegesíti a nővérét.

 

RB 69 070100

Írta: Tandori Dezső
Illusztrálta: Agócs Írisz
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 88

2.850.- 

Medveálom madárszárnyon

Tandori Dezső, amikor verset ír a medvéiről és madarairól, kicsit beenged minket saját világába. Sétálunk a medvés-madaras Duna-parton, a medvés-madaras városban, nézzük a sakktáblát és a gombfocipályát, az élet örök feladványait medveszemmel. Lehetünk újra gyerekek, a komoly dolgokat még komolyan vevők, elmélyülten játszók. Jó benne lenni ebben a verseskötetben, ahol folyton magunkba ütközünk, miközben a medvék és madarak mulatságos csetlés-botlásairól olvasunk. A Medveálom madárszárnyon versei korábban csak folyóiratokban jelentek meg. Egy kötetben olvasni őket különleges irodalmi élmény.

 

RB 69 240255

Szerkesztette: Schäferné Földvári Ilona
Illusztrálta: Makhult Gabriella
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 192
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

3.999.- 

Mese a lótuszvirágról

Az egyszeri ifjú csodálatos lótuszvirágot látott a tóban. Ezer színének, szépségének nem volt párja a világon. Le akarta szakítani s magával vinni – úgy érezte, már nem tudna nélküle élni. De mindhiába. A lótusz minden nyolcadik napon bontott virágot a víztükör fölött. S ő minden nyolcadik napon újra és újra nem tudta letépni, megszerezni. Már betegen kornyadozott a bánattól, amikor megjelent a jóságos Vikram király – és ezer lótuszt szerzett neki... Mintha ez a lótusz a csodálatos indiai mesevilágot jelképezné titokzatosságával, szépségével, ezer színével. A könyv dél-indiai meséi nem ismeretlenek a magyar olvasók számára, Schäferné Földvári Ilona válogatása és fordítása pár évtizede alapműnek számít az indiai kultúra szerelmeseinek körében. Az új kiadás Makhult Gabriella illusztrációival kelti életre az egzotikus mesekincs színpompás világát.

 

RB 69 240055

Írta: Gianni Rodari
Illusztrálta: Békés Rozi
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 128
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.290.- 

Mesék a jövőből

A jövőben sok furcsaságra akad példa. Űrlények szállnak ki egy repülő csészealjból, hogy magukkal vigyék a pisai ferdetornyot, apró marslakók találnak menedékre a hűtőszekrényben vagy egy piciny tyúktojásban. Fellázadnak a robotok és megáll az idő, s a fantasztikus történeteket olvasva már azon sem lepődnénk meg, ha ajtónkon egy felöltözött krokodil kopogtatna.

 

RB 69 070141

Írta: Parádi Orsolya
Illusztrálta: PARÁDI ORSOLYA
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 40
Kötésmód: keménytábla

2.200.- 

Mesekavics alkotókönyv

Neked is tele van a zsebed minden kirándulás után kisebb-nagyobb kavicsokkal, amiket útközben gyűjtögettél? Itt az alkalom, hogy felhasználd a táskákban és polcokon hányódó kavicsaidat! Elő a festékkel és az ecsettel, és fessél szebbnél-szebb mesekavicsokat, a Pandala-szigetek lakóit: pandala macikat. cserfes papagájokat, szuperhős baglyokat és vigyorgó bálnákat. Ha pedig kész vannak a kavicsok, akkor játssz velük - ebben segít a tengeri társas, a pandala-amőba és a bagolyálarc! Jó alkotást!

 

RB 69 240072

Írta: Sylive Dannaud
Kiadás éve: 2008
Oldalszám: 48
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött

2.490.- 

Mesél a festmény - A négy évszak

Rendhagyó tárlatvezetésre hív bennünket a képzőművészet remekeit bemutató Mesél a festmény sorozat. A mesterműveken szereplő alakok csaknem megelevenednek a tekintetünk elött,és elbeszéléseiket olvasva apránként tárulnak szemünk elé a vásznakon zajló valós és képzelt történetek. Egy falikárpit, egy miniatúra, valamint id. Pieter Brueghel és Frarncisco de Goya egy-egy festménye a négy évszak valamelyikéhez kötődő jelenetet ábrázol.

 

RB 69 240071

Írta: Sylive Dannaud
Kiadás éve: 2007
Oldalszám: 48
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött

2.490.- 

Mesél a festmény - Állatok tárlata

Rendhagyó tárlatvezetésre hív bennünket a képzőművészet remekeit bemutató Mesél a festmény sorozat. A mesterműveken szereplő alakok csaknem megelevenednek a tekintetünk elött,és elbeszéléseiket olvasva apránként tárulnak szemünk elé a vásznakon zajló valós és képzelt történetek. Gaston Phébus kézirata, Benozzo Gozzoli freskója, valamint Jan Brueghel és Jean-Baptiste Oudry festményei kalauzolják el az olvasót a vadászkopók és házi kedvencek, az egzotikus karavánok, a bibliai és tanyasi állatok világába.

 

RB 69 240070

Írta: Sylive Dannaud
Kiadás éve: 2008
Oldalszám: 48
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött

2.490.- 

Mesél a festmény - Gyermekjátékok

Rendhagyó tárlatvezetésre hív bennünket a képzőművészet remekeit bemutató Mesél a festmény sorozat. A mesterműveken szereplő alakok csaknem megelevenednek a tekintetünk elött,és elbeszéléseiket olvasva apránként tárulnak szemünk elé a vásznakon zajló valós és képzelt történetek. Három festmény és egy japán fanyomat segítségével megismerheted azokat a játékokat, amelyek régmúlt korokban kicsik és nagyok játszottak szerte a világon.

 

RB 69 240073

Írta: Sylive Dannaud
Kiadás éve: 2007
Oldalszám: 48
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött

2.490.- 

Mesél a festmény - Zene és tánc

Rendhagyó tárlatvezetésre hív bennünket a képzőművészet remekeit bemutató Mesél a festmény sorozat. A mesterműveken szereplő alakok csaknem megelevenednek a tekintetünk elött,és elbeszéléseiket olvasva apránként tárulnak szemünk elé a vásznakon zajló valós és képzelt történetek. Ismerkedj meg Jan Miense Molenaer, Giandomenico Tiepolo, Michel-Barthélemy Ollivier, Edgar Degas festményeivel, és a házikoncertek, a velencei karnevál vagy egy balettpróba szereplőivel.

 

RB 69 240128

Írta: Gianni Rodari
Illusztrálta: Békési Rozi
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 224
Kötésmód: keménytábla

2.690.- 

Mesél az írógép

Gianni Rodari egyik legismertebb kötetének segítségével bebarangolhatjuk Olaszországot: Velence csatornáitól a Tolfahegy lankáin át a római Colosseumig utazhatunk, közben megtudjuk, mit ajándékoz a gyerekeknek a vízkereszti boszorkány, és hogy pontosan hány késszúrás végzett Julius Caesarral. A mesenovellák hősei macskává vagy hallá változnak, telepátia segítségével nyerik meg a futballmeccset, vagy éppen időutazást tesznek az ókori Rómába.

 

RB 69 240140

Írta: Balázs Ágnes
Illusztrálta: Kőszeghy Csilla
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 128
Kötésmód: keménytábla

2.999.- 

Mesélő nyelvtan – Hetedhét Háború a hangok földjén

Az elmúlt években számos olyan könyv látott napvilágot, amely az olvasás és helyesírás képességének fejlesztésére helyezte a hangsúlyt, ám a nyelvtant olvasmányosan, szórakoztatóan feldolgozó kötet még hiányzik a könyvespolcokról. Balázs Ágnes Mesélő nyelvtan című nyelvtani foglalkoztatókönyv sorozata ezt a hiányt pótolja. A sorozat első kötete a 2. osztályos tananyag nyelvtani ismereteire épül. Használható kiegészítő tananyagként, fejlesztésre, ismétlésre felsőbb éveseknek is. Egy varázslat hatására Iringó belekerül a nyelvtankönyvbe: irkafirkává változik. Éppen a magánhangzók és a mássalhangzók háborújának kellős közepébe csöppen, és számos furfangra, bölcsességre és szerencsére van szüksége, hogy rendet teremtsen a Hangok földjén. A meséhez kapcsolódó feladatok és a letölthető zenei anyag segítségével játszva elsajátítható a magyar ábécé hangjainak rendszere és számos hangtani szabály.

 

RB 69 240404

Írta: Tim Bradford - Clive Gifford
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 96
Kötésmód: Keménytábla

3.499.- 

Mesélő zászlók

A zászlók világa bővelkedik szórakoztató, érdekes és tanulságos történetekben. Kötetünk bemutatja a nemzetek lobogóit, s a hozzájuk kapcsolódó szokásokat és hagyományokat; a sportban és a tengereken használt jelzőzászlókat; a lobogók eredetét és etikettjét. Fantasztikus, sosem látott színekkel és mintákkal találkozhatsz, sárkányokkal és vulkánokkal, égitestekkel és keleti szőnyegekkel.

 

RB 69 240047

Írta: F. Wilhelmi
Illusztrálta: Kalmár István
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 144
Kötésmód: puha, cérnafüzött

2.890.- 

Miért jön vissza a bumeráng?

Ha szereted az izgalmas kérdéseket és a meghökkentő, humoros válaszokat, akkor nem fogsz csalódni ebben a könyvben. A kérdéseket három válasz követi, és neked kell közülük kiválasztani azt az egyet, amelyet igaznak gondolsz. Ha a következő oldalra lapozol, megtudhatod, hogy jól döntöttél-e. Olvasás közben bebarangolhatod a kultúra és a tudomány izgalmas világát, számos találmány és felfedezés történetét megismerheted, és a legnagyobb rejtélyekre is fény derül!

 

RB 69 240051

Írta: Friederike Wilhelm
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 160
Kötésmód: puha, cérnafüzött

2.990.- 

Miért sós a tenger?

Izgalmas, szokatlan kérdések és meghökkentő, megdöbbentő válaszok a természetről. Néhány kérdés ízelitőül a több mint 70-ből: Melyik emlős építi a legnagyobb fészkeket? Miért görbe a banán? Miért kell fogat mosnunk? Miért csíp a csalán? Honnan származik a csokoládé? Miért haltak ki a dinoszauruszok? Hány tojást tojik egy tyúk egy évben? Hogyan fognak pingvint a jegesmedvék?

 

RB 44 440047

Írta: Susie Hodge
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 96
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

3.900.- 

Miért van annyi meztelen ember a képeken?

Honnan merítenek ihletet a művészek? Át lehet-e adni érzéseket egy festményen keresztül? Miért olyan furcsa néhány műalkotás? Mit akarhatott kifejezni a művész az alkotásával? Tudtad, hogy a művészekben is rengeteg kérdés felmerül, amíg egy-egy alkotáson dolgoznak? A kérdések segítenek abban, hogy valami újat és mást hozzanak létre. Ebben a könyvben rengeteg kérdésre kaphatsz választ a művészetekről, bemutatjuk a különböző irányzatokat a barlangrajzokon keresztül a kubizmusig, a reneszánsztól a kortárs művészetig.

 

RB 69 130047

Írta: Allan Ahlberg
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 80
Kötésmód: Keménytábla, cérnafűzött

2.499.- 

Miért vesz fel mindent Csiperke bácsi

Az első kötet egy szívmelengetően kelekótya család mindennapjaiba vezeti be az olvasót. Csiperke bácsi egy reggel nagyon különösen viselkedik: tucatnyi trikójára felvesz öt pulóvert, aztán felhúz három nadrágot, hat pár zoknit, felköt három sálat, belebújik a nagykabátjába és a fejébe nyom két sapkát. Jó, jó december van, de azért ennyire mégsem lehet hideg! Hogy hogyan lesz mindebből autós (pontosabban iskolabuszos) üldözés, rablófogás, tévériport és nagybetűs főcím az újságban? És vajon miért vette magára reggel minden ruháját Csiperke bácsi? Megtudhatja az, aki elolvassa ezt a mulatságos, számtalan meglepetéssel szolgáló könyvet.

 

RB 91 440006

Írta: Jean-Bernard Pouy, Anne Blanchard, Serge Bloch
Kiadás éve: 2009
Oldalszám: 130
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött

3.300.- 

Mihasznák enciklopédiája - Komisz kölykökből zsenik

Ki hitte volna zöldfülű korukban, miből lesz a cserebogár? Ez a könyv olyan férfiak és nők képtára, akik nyomot hagytak a történelemben, az irodalomban, a képzőművészetben vagy a tudományban... bármilyen hebehurgyán kezdték. A történelem később dicsfénnyel övezte, lángésznek kiáltotta ki őket. Ezek a tekintélyt parancsoló figurák súlyos kőszoborként nehezednek rá az iskolai kultúrára. A lexikonok és a múzeumok zord homlokkal, zseniális képességekkel telitömött zsebbel mutatják be őket. Csakhogy azokon a zsebeken itt-ott lukak tátonganak... Fedezzük fel most más módon ezeket a nagy alakokat! Idézzük fel komisz ifjú éveiket...

 

RB 69 240206

Írta: Michael Ende
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 236
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.299.- 

Momo

Momo, a történet borzas kis hősnője egy szál virággal a kezében és egy teknősbékával a karján sikeresen veszi fel a harcot a szürkék seregével, akik csalással elorozták az emberektől az időt. Az idő maga az élet, és az élet a szívben lakozik. Minél inkább takarékoskodnak vele, annál szegényebb, sivárabb és hidegebb lesz a jelenük, és annál idegenebbé válnak önmaguk számára is.

 

RB 69 030143

Írta: Szokács Eszter
Szerkesztette: Helferné Kepecs Judit, Régner Eszter
Illusztrálta: Nagy Norbert
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 72

2.990.- 

Mózes - Bibliai történetek

József története után ezúttal Mózes életéről olvashatunk. Megismerhetjük az Egyiptomban élő zsidók mindennapjait és útjukat Kánaánig. Vajon hogyan győzte meg Mózes a fáraó földjén senyvedő zsidókat, hogy elinduljanak vele régi-új hazájukba? Hogyan vette rá az uralkodót, hogy engedje el őket? Tényleg szétnyílt a Vörös-tenger? Meddig vándoroltak a pusztában, mit ettek és miért hőbörögtek az emberek folyton? Mit csinált Mózes az elégedetlenség és veszekedés ellen? És egyáltalán, ki ez a Mózes? A bibliai történeteket már sokan megfestették, megrajzolták, megfilmesítették. Mi elmeséljük őket egy sorozatban. Ezek a történetek ősiek, mégis bennünk élnek. Kicsit talán úgy, ahogy a családi anekdoták, amelyeket szeretünk újra meg újra felidézni, annak ellenére, hogy mindenki másképp emlékszik rájuk, másképp meséli őket. És Szokács Eszter remek mesélő…

 

RB 55 070062

Írta: Gévai Csilla
Illusztrálta: Gévai Csilla
Oldalszám: 80
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

3.500.- 

Nagyon zöld könyv

Ökológiai lábnyom, túlnépesedés, klímaváltozás, passzív ház – ilyen és ezek­hez hasonló fogalmakkal rendszeresen találkozunk mi, felnőttek, mert a Föld megóvása égető ügyünkké vált az utóbbi időben. Gévai Csilla Nagyon Zöld Könyve most a gyerekek számára is érthetővé, kézzelfoghatóvá teszi ezt a problémát. Komoly kérdésekről mesél okosan, érthetően és könnyedén, olyan képi és nyelvi leleménnyel, annyi humorral, hogy a legbonyolultabb kérdések is átláthatóvá, kezelhetővé válnak.

 

RB 61 080002

Írta: Pernilla Stalfelt
Illusztrálta: Pernilla Stalfelt
Kiadás éve: 2007
Oldalszám: 32
Kötésmód: kemény, cérnafűzött
Megnézem, mit írnak róla a Könyvmutatványosok

1.995.- 

Ne bánts! könyv

Tabuk nélkül, sok humorral, találóan szólnak ezek a könyvek olyan témákról, amelyek a gyerekeket hihetetlenül lenyűgözik. Aki szerelem, halál, erőszak, sőt kakilás ügyében mindent tud, és hebegés-habogás nélkül képes mindezt megosztani egy gyerekkel, nos, még az ilyen ember is tanulhat valamit Pernilla Stalfelt könyveiből.

 

RB 69 240229

Írta: Kiss Ottó
Illusztrálta: Kismarty-Lechner Zita
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 80
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.699.- 

Ne félj, apa! - Nagy kislánykönyv

A ruhásszekrény tartalma, a porhó, vagy a szánkózás éppúgy varázslatos jelenség egy gyermek szemében, mint az öregedés és az elmúlás. A rácsodálkozás naivitásából sok szépség és humor fakad. Kiss Ottó legújabb gyerekversei egyszerű, hétköznapi megfigyeléseken alapulnak, főhőse lassan cseperedik, és a világ egyre szélesebbre tágul körülötte. Apa, Anya és a nagyszülők, a játékok, a természet, az élet és a halál is belefér ebbe a táguló világba.

 

RB 68 030040

Írta: Florence Jenner-Metz
Illusztrálta: Barroux
Kiadás éve: 2009
Oldalszám: 42
Kötésmód: kemény, cérnafűzött
Megnézem, mit írnak róla a Könyvmutatványosok

1.990.- 

Neked írok, Apu!

Margó apukája meghalt. A kislány a hozzá írott levelekben meséli el nyári vakációját, találkozását Leóval, barátságukat, szerelmüket és a fájó hiányt, melyet apája elvesztése miatt érez. Tóth Krisztina fordításában.

 

RB 69 070285

Írta: Kertész Erzsi
Illusztrálta: Kasza Julianna
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 64
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.790.- 

NEM mese - Segítő könyv

Nemet mondani tudni kell! Ja, az könnyű? Néha igen! Néha nagyon nem. És amúgy is, nem csak egyféle nem van. Hallottatok már például a cincogó nemről? Vagy a lerepül a hajad nemről? Esetleg a kerek perec nemről? Hát a köszönöm, nemről? Ezekről, és még sok-sok féle nemről szól Kertész Erzsi író-pszichológus új könyve, na és persze arról, hogy merjünk nemet mondani.

 

RB 69 030058

Írta: Tomi Ungerer
Illusztrálta: Tomi Ungerer
Oldalszám: 54
Kötésmód: kemény, cérnafűzött
Megnézem, mit írnak róla a Könyvmutatványosok

1.690.- 

Nem puszilom meg a mamát

Mancs Misinek, a kis kandúrnak elege van az anyja babusgatásából, dédelgetéséből és kényeztetéséből, ezért a sarkára áll... "Olyan vagyok, mint egy öltöztetőbaba az áruházi katalógusból - panaszkodik - Szépen fésülve és kicsinosítva, mint egy valódi porcelánmacska." Tanulságos könyv anyák és fiúk számára.

 

RB 69 240097

Írta: Balázs Ágnes
Illusztrálta: Rubik Anna
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 48
Kötésmód: keménytábla

1.890.- 

Neveletlen ABC

Az ABC pont olyan, mint a tornasor. Mindenki tudja a helyét benne. Az A van legelöl, utána következik az Á, aztán a B, a C és így tovább. De a betűk csak a tornasorban állnak szép rendesen, különben ide-oda rohangálnak egyik szóból a másikba. Mégsem mondja senki, hogy az ABC neveletlen. Öcsire bezzeg lépten-nyomon rászólnak a felnőttek! Miközben megismerkedünk egy kisiskolás mindennapjaival, a szavakból és meghatározásaikból neveletlen szótár kerekedik.

 

RB 69 030125

Írta: Győri Bori és Szamarasz Vera Zoé
Szerkesztette: Csányi Dóra
Illusztrálta: Dániel András
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 90
Kötésmód: ragasztókötés, puhatábla

2.690.- 

Nézd, ez én vagyok!

„Szia! Egy különleges színezőt tartasz a kezedben. Ez a füzet attól lesz egyedi és csak a tiéd, hogy minden lapját te töltheted meg a saját rajzaiddal. Ez a füzet rólad szól, a világról, ahogy te látod.” Játékos színező és foglalkoztató füzet, ami arra tanít, hogy ismerd meg magad és másokat.

 

RB 69 080024

Írta: "Tudós Bob" Pflugfelder és Steve Hockensmith
Illusztrálta: Scott Garrett
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 240
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.500.- 

Nick és Tesla + Az elszabadult robothadsereg

Amikor Félhold-öböl városát rejtélyes rablássorozat rázza meg, Nick és Tesla, a tizenegy éves detektívpalánták elhatározzák, hogy nyakon csípik a bűnözőket. Ahhoz, hogy ez sikerüljön nekik, különféle furfangos szerkentyűket kell kitalálniuk és megépíteniük. A Nick és Tesla veszélyes laboratóriuma robotokkal teli folytatásában a zseniális ikerpár négy különböző robotot épít meg könnyen beszerezhető, olcsó alapanyagokból. De a legjobb az, hogy a könyvben található illusztrált leírások alapján Te is könnyen megépítheted ezeket a robotokat. Vajon Nick és Tesla időben el tudja kapni a veszélyes és agyafúrt bűnözőt, megakadályozva ezzel, hogy rászabadítsa a városra félelmetes robothadseregét?

 

RB 69 080034

Írta: "Tudós Bob" Pflugfelder és Steve Hockensmith
Illusztrálta: Scott Garrett
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 288
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.900.- 

Nick és Tesla szuper kiborg kütyükesztyűje

VIGYÁZAT! A könyvben egy villogó, szirénázó, hangrögzítésre is képes kütyükesztyűről olvashatsz, amelyet otthon te magad is elkészíthetsz! Einstein ámokfutásba kezd! Darwin elveszíti a fejét! A Félhold-öbölben található tudományos múzeumban teljes a felfordulás, mert a történelem legnagyobb tudósainak robotmásai mindent romba döntöttek. A 11 éves ikerpár, Nick és Tesla Holt - mellesleg amatőr feltalálók- próbálnak rájönni a káoszt kiváltó okokra, amelyben segítségükre lesz legutóbbi kreálmányuk, egy szuper kiborg kesztyű, amelyre mindenféle kütyüket csatlakoztatnak. Kövesd őket nyomozásuk során, és aztán a könyvben található rajzos leírások alapján te is megalkothatod saját kütyükesztyűdet, amely egyszerre négy elképesztő funkcióval rendelkezik. LED jelzőlámpa és vészriasztó, de hangrögzítésre és titkos üzenetek leleplezésére is képes.

 

RB 69 070286

Írta: Igaz Dóra
Illusztrálta: Horváth Ildikó
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 88
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

1.990.- 

Nyár, nagyi, net

Berci nem akar nyáron sem karatetáborba, sem nyelvtanfolyamra menni. Igazából nincs semmi máshoz kedve, mint számítógépezni. A szülői ítélet: egy szünidő a nagyinál, vidéken, jó levegőn. De mi történik, ha kiderül, hogy nagyinak egy egészen szuper tabletje van, és egyáltalán nem is haragszik a számítógépezésért?

 

RB 69 070294

Írta: Vadadi Adrienn
Illusztrálta: Mészely Ilka
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 80
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.990.- 

Nyomás a suliba!

Misi egész nyáron Naninál nyaralt Balatonon. Még szerencse, hogy a barátai, Kamilla és a Marosiék mind meglátogatták, így nem unatkozott, miközben várta az iskolát. Mert Misi szeptembertől elsős lett, és most már egy iskolába jár az összes házbeli gyerekkel! Kivéve persze Pirost, aki hiába még csak ovis, nagyon jó barát. De hogy találja meg a helyét Misi az iskolában? Megmaradnak-e a régi barátságok? Utaznak-e még együtt a tandemen és játszanak közösen az udvaron? Mert az igaz, hogy Misinek kicsit élénk a fantáziája, de nagyon is helyén van a szíve, és a legfontosabbak a barátai: az Alma utcás banda!

 

RB 69 080035

Írta: Jean-Philippe Arrou-Vignod
Illusztrálta: Serge Bloch
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 160
Kötésmód: füles, kartonált

2.400.- 

Nyomozás a suliban 1. - Eltűnt a tanárunk!

A Nyomozás a suliban hősei, Pedál Pepe, Rémi és Matild első közös kalandja. Utazás Velencébe! Ez az iskolai töriverseny fődíja, amelyet Rémi Pharaon, Matild Blondin és Pierre-Paul de Culbert, alias Pedál Pepe nyert meg. A három diák tanáruk kíséretében száll fel az Olaszországba induló vonatra. De az éjszaka közepén a tanár rejtélyes körülmények között eltűnik... Rémi, Matild és Pepe az emberrablók nyomába erednek.

 

RB 69 080036

Írta: Jean-Philippe Arrou-Vignod
Illusztrálta: Serge Bloch
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 176
Kötésmód: füles, kartonált

2.400.- 

Nyomozás a suliban 2. - Rejtély a szertárban

A Nyomozás a suliban sorozat újabb története, kalandokkal, sok humorral. Mi történt a suliban? Ki sétálgat éjszakánként a kihalt folyosókon? Milyen titkokat rejt a pince, ahol soha egyetlen diák sem járt még? Ki forgatta fel a kémia szertárt, és ki ütötte le Cornue urat, a szertárost? Az iskola igazgatója a kollégium bentlakó diákjai között keresi a tettest... Réminek és Pedál Pepének egy lehetősége marad: Matild segítségével ki kell deríteni az igazságot, még akkor is, ha ahhoz le kell merészkedni a pincébe, hogy találkozzanak a besurranóval.

 

RB 69 080039

Írta: Jean-Philippe Arrou-Vignod
Illusztrálta: Serge Bloch
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 145
Kötésmód: Füles, kartonált

2.400.- 

Nyomozás a suliban 3.Pedál Pepe

Nyelvtanulás Sherlock Holmes módra Helyszín: Linbury, angliai kisváros. Szereplők: egy különös házigazda, egy kifosztott hercegnő, és a keleti mérgek specialistája... Kell ennél több, hogy az ártatlan iskolai kirándulás izgalmas kalandba forduljon át? Rémi, Matild és Pierre-Paul nyakig merülnek Agatha Christie hazájának rejtélyeibe.

 

RB 69 080045

Írta: Jean-Philippe Arrou-Vignod
Illusztrálta: Serge Bloch
Kiadás éve: 2020
Oldalszám: 192
Kötésmód: Füles, kartonált

2.400.- 

Nyomozás a suliban 4. A szalamandra hajsza

A rázós ügyek szakértői, a Nyomozás a suliban főhősei, Rémi, Matild és Pedál Pepe a vakáció elején nyomban szenvedélyes kalandba keverednek, ezúttal a Loire menti kastélyok környékén. Kincsvadászat! Meg kell találni az Aranyszalamandrát, egy szobrot, ami nemcsak hőseinket, hanem még sokakat érdekel ...túlságosan is sokakat! Rejtélyek és a veszélyes helyzetek követik egymást szakadatlanul.

 

RB 91 240414

Írta: Elisabetta Gnone
Illusztrálta: LINDA TOIGO
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 304
Kötésmód: Keménytábla

3.499.- 

Olga a papírlány - A különleges utazás

Olga Papel karcsú, mint a nádszál, és hihetetlen történeteket tud mesélni, amelyekről azt állítja, személyesen élte át őket. Az ő világában megeshet, hogy a borz beszél, a nyúl tutajosnak áll, a medve pedig szabó szeretne lenni. Igaz mindez? Vagy csak kitaláció? A bölcs Tomeo, a falu fodrásznője azt állítja, hogy Olga a gyerekkora kísérteteiből szövi.

 

RB 91 240417

Írta: Elisabetta Gnone
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 213
Kötésmód: Keménytábla

3.499.- 

Olga, a papírlány 2. - Jum, a sötét szerzet

Beköszöntött a tél, Balicót vastag hótakaró borítja, közeleg a karácsony. A falubeliek vacognak a mindent átható fagytól, ezért Olga meséivel próbálja felmelegíteni a szívüket. Van egy új története, amely a kivágott erdő helyén tátongó ürességből született. Ez az űr eszébe juttat valakit, akire hűséges kutyája, Valdo is emlékszik.

 

RB 69 240219

Írta: Philip Reeve
Illusztrálta: Sarah McIntyre
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 208
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.499.- 

Olivér és a tengerkócok - Káprázatos kalandok

Olivér nekivág új barátaival - egy mogorva, vén albatrosszal, egy rövidlátó hableánnyal és egy barátságos szigettel, akit Szirtesónak hívnak -, hogy megkeresse eltűnt szüleit. Ám mielőtt belefoghatna a mentőakcióba, bosszantó tengeri majmok egész seregével kell megküzdenie. Philip Reeve és Sarah McIntyre remek párost alkot, kiszámíthatatlanul fordulatos és gyönyörű vízi történetet álmodtak meg együtt. A különc szereplők, izgalmas kalandok, szóviccek és humoros jelenetek önfeledt szórakozást ígérnek a fiatal olvasóknak.

 

RB 91 130019

Írta: Ellen Potter
Illusztrálta: Peter H. Reynolds
Oldalszám: 145
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.000.- 

Olivia

Olivia Kidney már sokféle házban lakott, de ez a legújabb. Kész őrület! Beszélő gyíkok mászkálnak benne. Száműzött hercegkisasszony üríti ki a szemetesvödörből a piszkos levegőt. Némelyik lakás trópusi esőerdőhöz hasonlít. Az irónő hatalmas képzelőerővel, találékonysággal, humorral repíti fiatal hősnőjét kalandról kalandra, varázslatból varázslatba.

 

RB 44 080040

Illusztrálta: Rofusz Kinga
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 64

3.500.- 

Otthon

Kinek mit jelent az otthon? Biztonságos menedék? Egy hely, ahol jó lenni azokkal, akiket szeretünk? Az OTTHON kisfiú hőse egy nap azzal szembesül, hogy a régi házból el kell költözniük, a szülei eladták, újat vásároltak. A régi otthontól való búcsú, a visszavágyódás, a fájdalmas elszakadás és a megnyugtató újra otthonra találás története.

 

RB 69 070147

Írta: Adamik Zsolt
Illusztrálta: Mészely Ilka
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 64
Kötésmód: keménytábla

2.450.- 

Ördögbőr grófja Rettentő kalózmesék

Ihaj-csuhaj-krucifix: jönnek a rettenetes hírű kalózok! Ott van mindjárt a borzasztó hírű Fekete Vész, aminek a kapitánya SivákMivák Károly. De Ördögbőr grófja is megéri a pénzét: nála nagyobb briganti nem élt a Vérvizeken innen, és a Nyugatholtágon túl semerre sem! És akkor az irtózatos, nagy szakállú Kiskartácsról még szó sem esett. Vagy Csipacsabi kincsesládikájáról. Vagy az hátborzongató Mélyvízi Kreccsenről, aki a mese végét őrzi. Róluk szólnak Adamik Zsolt összetéveszthetetlen hangú és különleges humorú kalózmeséi - van bennük minden, ami az igazi kalózhistóriákhoz kell, csak minden kicsit idézőjelbe tevődik: éppen ezért válnak nagyon emberivé és szerethetővé.

 

RB 69 070241

Írta: Both Gabi
Illusztrálta: Kőszeghy Csilla
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 56
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.690.- 

Palipál, a csupaszív lovag

„Amíg a kisfiam óvodás volt, mindennap meséltem neki Palipálról, a hős lovagról. Amint kiléptünk a kapun, a szemembe nézett, és ellenállhatatlanul közölte velem: Palipál! Négy éven át egyetlen nap sem telt el úgy, hogy óvodába menet ne Palipállal indítottuk volna a reggelt. Azok a mesék mindig a pillanathoz igazodtak, a napi ügyeinkről szóltak. Biztonságot adtak mindkettőnknek. A mese: biztonság és figyelem. Ez a legkevesebb és a legtöbb, amit a gyerekeinknek adhatunk.” Both Gabi Palipál történetei modern lovagmesék, sok-sok humorral és izgalommal. Öt éven felüli hős lovagok és királykisasszonyok számára különösen ajánlott!

 

RB 69 240352

Írta: Bende Nelly
Illusztrálta: Bölecz Lilla
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 160
Kötésmód: füles, kartonált

2.499.- 

Papírfül kapitány

Mit tehet egy vérbeli kalóz, ha ellopják a hajóját? Befejezi a kalózkodást, és a szárazföldön unatkozik. Papírfül kapitány pontosan így tesz. Aztán egy napon bekopog hozzá Ismeretlen, a falábú kalóz, és a két derék férfiú úgy dönt: ideje újra tengerre szállni! Elkezdődik a nagy kaland, amelyből Kalózsziget leghíresebb lakói is kiveszik részüket: a kampókezű Klisé kapitány, a gazember Orgazda Bob, valamint a csinos Lev Tolsztoj, aki valójában színésznő. Meg egy dülöngélő kanári, akit mindenki részegnek hisz. Nem minden ok nélkül. Valamennyien a titkos kincset keresik. Egy rejtélyes levél vezeti nyomra őket, amelyet vacsora előtt vetett papírra valaki az emberevők szigetén...

 

RB 69 890005

Írta: Lackfi János
Illusztrálta: Megyeri Annamária
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 56
Kötésmód: keménytábla

1.990.- 

Paradicsomleves betűtésztával Etetős versek a menzáról Megy

Ki emlékszik az ovisteára? Hát a tojáslevesre? És a paradicsomos káposztára? Meg a tejbegríz-összekavarásra? Meg a mackósajt-pucolásra? Meg a kakaóscsiga-szétgöngyölésre? Meg a szilvásgombóc-magköpködésre? Meg a körözött-otthagyásra? Meg a betűtészta-kirakosozásra? Ki ne emlékezne a legjobb ovis mulatságokra! Kis és nagy ovisok, örökovisok, ide, ide! Itt a sok ovisétel, a kedvencek, a fujjfujjok, és most senki sem tömi belétek! Csak annyit olvassatok, amennyit kértek! Jó étvágyat kívánunk nektek!

 

RB 69 020087

Írta: Timo Parvela
Illusztrálta: Pasi Pitkänen
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 128
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.500.- 

Pate focikönyve

A finn Timo Parvela népszerű Ella-sorozatából megismert Pate saját focicsapatot szervez, hogy részt vehessen a Labdamágus-kupán. Játékosnak meghívja Messit, Ronaldót, Zlatant és más sztárokat, csupán annyi a bökkenő, hogy kicsit nehéz elérnie őket. Amíg a jelentkezésüket várja, Pate új barátaiból próbál csapatot toborozni. A jelöltek közt van a kilencvenéves szomszéd bácsi, a parkban tanyázó hajléktalan, Erkki, aki utálja a focit és egy háromlábú kutya is. Vajon mennyi esélye van a furcsa csapatnak?

 

RB 69 020105

Írta: Timo Parvela
Illusztrálta: Pasi Pitkänen
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 104
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.500.- 

Pate horgászkönyve

Elhatároztuk, hogy elmegyünk halat fogni. Persze nem kézzel, hanem pecabottal. Szóval horgászni indultunk. Méghozzá Norvégiába, ami egy szuper hely. Kiderült, hogy velünk jön apukám egyik barátja is, Risto. Meg valami Sonja. Biztos ennek a Ristónak a kutyája, gondoltam. Bezzeg az én kutyám, Totti nem jöhetett. Ez a Sonja foglalta el a helyét. Előre utáltam azt a korcsot. Apu Risto mellé ült be elo?re. Én meg Sonja mellé, akiről kiderült, hogy nem kutya, hanem egy lány. Így kezdődik Pate horgászkalandja, és a váratlan fordulatok még csak ezután következnek. A messzi északon nemcsak óriási halak és hatalmas hullámok várják őket, hanem több megfejtésre váró rejtély is. Létezhetnek úszó szigetek? És tengeri szörnyek? Vajon mit titkol a két apa? És ki az a Habab kapitány? A sok-sok kifejező, vicces tollrajzzal illusztrált könyvet kezdő olvasóknak is ajánljuk, önálló olvasásra.

 

RB 69 020078

Írta: Timo Parvela
Illusztrálta: Pasi Pitkanen
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 96
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.500.- 

Pate szupertitkos blogja

A finn Timo Parvela népszerű Ella-sorozatából megismert Pate úgy dönt, hogy nyári élményeit titkos feljegyzésekben örökíti meg. Téma adódik bőven, hiszen Pate körül a leghétköznapibb dolgok is képesek váratlan fordulatot venni, ráadásul a nyári szünetben látogatóba érkezik a régen látott nagybácsi, akit Pate először madárnak hisz, később viszont néhány fagyi ellenében átmenetileg a pótapjává is fogad…

 

RB 69 020122

Írta: Kertész Erzsi
Illusztrálta: Maros Krisztina
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 48

2.500.- 

Patkány a táskában

Egyedülálló ez a kötet, ugyanis benne a mesék nagy nyomtatott betűkkel vannak szedve, így az olvasással nem iskolai keretek között ismerkedő gyerekek is betűzgethetik, hiszen ők a nyomtatott nagybetűket ismerik. A könyv azonnali olvasási sikerélményt nyújt, és a diszlexiás gyerekek is könnyebben olvassák.

 

RB 69 070287

Írta: Harcos Bálint
Illusztrálta: Bognár Éva Katinka
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 128
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.990.- 

Petya és a Tulipán

Ismerjétek meg Petyát, ezt a vörös hajú, rátermett kisfiút! Egy rozoga bérház legfelső emeletén lakik, a padlás alatt. Na persze nem egyedül: itt lakik még Aurél, egy nagybajszú cincér; Berci, a mókus; Ficam, a balerinának készülő flamingó és Mezítláb Jaguár, aki bárhol, bármilyen helyzetben el tud aludni. És ne feledkezzünk meg Ciliről, Petya kishúgáról sem… Ám mindenekelőtt és elsősorban itt van Tulipán, ez a nagy, bumfordi, imádni való medve. Épp most esett be a padlásról. De mit keres Petyáéknál? Honnan jött? És mi az a rejtélyes Sundabunda Cirkusz? Ezt ki kell deríteni: még ma! Megható, kalandos és vicces meseregény öt éven felülieknek Harcos Bálinttól, a Szofi-könyvek, A Tigris és a Motyó és A csupaszín oroszlán szerzőjétől.

 

RB 69 070424

Írta: Harcos Bálint
Illusztrálta: Bognár Éva Katinka
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 128
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.990.- 

Petya és Tulipán

Ismerjétek meg Petyát, ezt a vörös hajú, rátermett kisfiút! Egy rozoga bérház legfelső emeletén lakik, a padlás alatt. Na persze nem egyedül: itt lakik még Aurél, egy nagybajszú cincér; Berci, a mókus; Ficam, a balerinának készülő flamingó és Mezítláb Jaguár, aki bárhol, bármilyen helyzetben el tud aludni. És ne feledkezzünk meg Ciliről, Petya kishúgáról sem Ám mindenekelőtt és elsősorban itt van Tulipán, ez a nagy, bumfordi, imádni való medve. Épp most esett be a padlásról. De mit keres Petyáéknál? Honnan jött? És mi az a rejtélyes Sundabunda Cirkusz? Iblekra és Hopplekra tényleg boszorkányok? Ki az a titokzatos, Hergenszőrif nevű őz, aki imádja a találós kérdéseket? És legfőképp: hová tűnt Apu? Ezt mind ki kell deríteni: még ma! Megható, kalandos és vicces meseregény öt éven felülieknek Harcos Bálinttól, a Szofi-könyvek, A Tigris és a Motyó és A csupaszín oroszlán szerzőjétől.

 

RB 69 240048

Írta: Erdős Virág
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 104
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

3.490.- 

Pimpáré és Vakvarjúcska

Pimpáré királykisasszonyt királyi szülei férjhez akarják adni, jönnek a kérők, akik mind pályáznak Pimpáré kezére, de ő elutasítja őket, hiszen nem szülői önkény hatására, hanem szerelemből akar férjhez menni. A királykisasszonyt azért akarják a szülők férjhez adni, mert kiürült a kincstár, és a királyi udvar csődben van, s gazdag kérőben reménykednek.

 

RB 69 070064

Írta: Bátky András
Illusztrálta: Gyöngyösi Adrienn
Oldalszám: 88
Kötésmód: kemény, cérnafűzött
Megnézem, mit írnak róla a Könyvmutatványosok

2.490.- 

Pipogya és a Városvédő Szent

Kedvenc budapesti medvénk kalandjai folytatódnak! Hogy kicsoda Pipogya? Igazából Medve Alfonznak hívják, a hatodik kerület szívében lakik, legfőbb ismertetőjele, hogy láthatatlan. Csak úgy, mint a többi városi vadállat. Csupán néhány kivételezett gyerek láthatja őket. Ezúttal Váraljai Elemérrel, és egy bizonyos BAKKER-rel kell felvenniük a harcot. Hogy sikerül-e majd a végén egy jókedvű Ollé!-t kiáltani, az legyen most még hét tejszínhab-pecsétes titok.

 

RB 61 070043

Írta: Bátky András
Illusztrálta: Gyöngyösi Adrienn
Oldalszám: 96
Kötésmód: kemény, cérnafűzött
Megnézem, mit írnak róla a Könyvmutatványosok

2.490.- 

Pipogya, a budapesti medve

Budapest, napjainkban. Láthatatlanná vált városi vadállatok élnek közöttünk. Békések, jobban félnek tőlünk, emberektől, semhogy megmutassák magukat. Pipogya, a kismackó az utcán sétálva egy nap felfedezi, hogy a láthatatlanság álcája már nem tökéletes - hiszen egy kisgyerek észreveszi őt! A gyerekek és a láthatatlan állatok nem kisebb célt tűznek ki, mint megmenteni a világot! Izgalmas és humoros kisregény 6 éves kortól.

 

RB 69 290023

Írta: Line Knutzon - Peter Frödin
Illusztrálta: John Kenn Mortensen
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 128
Kötésmód: kartonált

2.500.- 

Pöttöm Allan, az emberantenna

Pöttöm Allan egy panelházban lakik apjával és különös szomszédaival: a problémás családból származó Jokuval, a titkokat rejtegető fűtővel és az öreg Helgével, aki egykor a helyi ufóklub elnöke volt. Az öregúr Allant használja antennának ahhoz, hogy kapcsolatba lépjen az űrlényekkel. Meg is jelenik Majken, az ufókislány, aki hiába szeretne hazajutni, odalett az ufót működtető csodás csavarkulcsa. Allan úgy dönt, hogy segít hazajutni Majkennek.

 

RB 69 240151

Írta: Vig Balázs
Illusztrálta: Radnóti Blanka
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 80
Kötésmód: keménytábla

2.490.- 

Puszirablók

Szeretke királylány a Panelpalota fürdőtermében hosszúra nyúlt esti fürdőzését végzi, amikor a kád pótlefolyójából hatalmas kalózhajó csobban a vízbe. Aztán, ahogy jött, úgy tűnt el a pótlefolyón át Szeretkével a Panelpalota csőrendszerében, majd a nyílt tengerre veszi az irányt. Szeretke hamar rájön, hogy nincs egyedül a kalózhajó fedélzetén; Bújócskát, a fecskenadrágos kisfiút és kenguruját, Damilt elrabolta a titokzatos kalózkapitány. Vajon hogyan jutnak haza? A kalózkapitány furcsa alkut ajánl: gyűjtsenek össze egy mázsa puszit a szabadulásukért. E vajon mekkora a súlya egy puszinak? És hogyan lehet begyűjteni ennyit?

 

RB 69 240137

Írta: John Malam
Illusztrálta: David Antram
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 32
Kötésmód: kötve

1.990.- 

Rázós kalandok a gladiátorok között

Barbárként küzdesz a rómaiak ellen, de fogságba esel, eladnak rabszolgának, és megkezdődik a kiképzésed. Így válsz vérszomjas római gladiátorrá. Tuti tippek szakértőktől: – Ha minden nap kőkeményen edzel, nagyobb az esélyed, hogy te kerülj ki győztesen az arénából. – Egyél sok zabkását, árpadarát és hamut, hogy minél gyorsabban megerősödj! – Jól fontold meg, hogy elszöksz-e, mert ha elkapnak, kegyetlen büntetés vár rád. – Ha nem küzdesz elég jól, viseld a halálos következményeket. – Nyerj meg minden versenyt, és ha még szerencséd is van, megérheted a nyugdíjas kort. Rázós kalandok sorozat A Rázós kalandok sorozat köteteiben az olvasó a történelem nem túl kellemes eseményeinek főszereplőjévé válik milliomosként, mamutvadászként, boszorkányként vagy épp űrhajósként. Jókat nevet a képregények vicces rajzain, álmélkodik az érdekességeken, hüledezik a szörnyűségek felett, s a végén felsóhajt: „Ó, de jó, hogy nem voltam ott!”

 

RB 69 240052

Írta: David Stewart
Illusztrálta: David Antram
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 32
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

1.990.- 

Rázós kalandok a Titanic fedélzetén

A kötet a hírhedt hajó elsüllyedésének századik évfordulója kapcsán jelent meg. Tuti tippek szakértőktől: - Ha hajópincérként borravalót szeretnél kapni, légy kedves az utasokhoz! - Ha privát sétafedélzettel rendelkező lakosztályban akarsz utazni, időben foglald le, mivel mindössze kettő van belőle. - A másodosztály utasai is körülnézhetnek az első osztályon, mielőtt a hajó útnak indul. - Jól jegyezd meg hol tartják a mentőcsónakokat, mert nincs elég belőlük! - Nehogy beugorj a jéghideg vízbe, amikor a hajó süllyedni kezd!

 

RB 69 240138

Írta: Ian Graham
Illusztrálta: David Antram
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 32
Kötésmód: kötve

1.990.- 

Rázós kalandok az Apollo-13 körül

Visszaszámlálás indul! Életed legizgalmasabb és legveszélyesebb küldetésében veszel részt: az Apollo–13 legénységének tagja vagy. Tuti tippek szakértőktől: – Vakard meg jól az orrodat, mielőtt felveszed a sisakot, ugyanis többé nem húzhatod le, amíg a világűrben leszel! – A kilövés előtt szíjazd be magad szorosan! Ha ezt elmulasztod, úgy fogsz fel-alá pattogni a parancsnoki egység belsejében, mint egy elszabadult pezsgősdugó. – Ne ess pánikba! Ha valami baj történik, őrizd meg hidegvéredet, a kapkodás csak ront a helyzeten. – Ne mozogj túl sokat, hogy minél kevesebb oxigént fogyassz. Rázós kalandok sorozat A Rázós kalandok sorozat köteteiben az olvasó a történelem nem túl kellemes eseményeinek főszereplőjévé válik milliomosként, mamutvadászként, boszorkányként vagy épp űrhajósként. Jókat nevet a képregények vicces rajzain, álmélkodik az érdekességeken, hüledezik a szörnyűségek felett, s a végén felsóhajt: „Ó, de jó, hogy nem voltam ott!”

 

RB 69 240049

Írta: Michael Ford
Illusztrálta: David Antram
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 32
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

1.990.- 

Rázós kalandok az ókori olimpián

A Rázós kalandok sorozat köteteiben az olvasó a történelem nem túl kellemes eseményeinek főszereplőjévé válik milliomosként, mamutvadászként, boszorkányként vagy épp űrhajósként. Jókat nevet a vicces rajzokon, álmélkodik az érdekességeken, hüledezik a szörnyűségek felett, s a végén felsóhajt: „Ó, de jó, hogy nem voltam ott!” A kötet a 2012-es londoni ötkarikás játékok apropóján jelent meg.

 

RB 69 440007

Írta: Anne Blanchard, Francis Mizo, Serge Bloch
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 96
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött

3.300.- 

Rebellisek enciklopédiája

Nem voltak elégedettek a világgal… így hát megváltoztatták! Rabszolgák, katonák vagy csak szimpla emberek – mind nemet mondtak az elnyomóknak és diktátoroknak. Írók és gondolkodók, akik szembeszálltak az igazságtalansággal és az egyenlőtlenséggel. Tudósok és művészek, akik megkérdőjelezték és kitolták a határokat. Humorosan és könnyedén mutatja be őket ez a könyv, amelyben felfedezhetjük azon lázadók nagyszerű tetteit és éveit, akik kiforgatták sarkaiból a világot.

 

RB 69 240153

Írta: Majoros Nóra
Illusztrálta: Szabó Levente
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 48

1.999.- 

Rém a szobádban

Hrrgrrhú alaktalan, nyálkás és büdös. Még nem találkoztál vele? Pedig ott lakik a szobádban. Nem más ő, mint a te házi rémed. Felőle lehetsz hat vagy épp nyolcvanhat éves - a lényeg, hogy jó meleg legyen nálad. Itt az ideje, hogy alaposabban megismerd Hrrgrrhút, aztán gondold át, hogy elüldözöd-e magadtól.

 

RB 69 020131

Írta: Magdalena Hai
Illusztrálta: Teemu Juhani
Kiadás éve: 2020
Oldalszám: 56
Kötésmód: Keménytábla

2.500.- 

Rémálmok kisboltja - A csúf csikipor

A kilencéves Ninni nem ijed meg egykönnyen! Mivel nincs elég pénze biciklire, munkát vállal a Rémálmok Kisboltjában, mely mintha maga is önálló személyiséggel rendelkezne. A sikeres finn sorozat már három kötetből áll, kiadási jogait eddig tizenkét országban vették meg.

 

RB 69 020113

Írta: Mészöly Ágnes
Illusztrálta: Hanga Réka
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 48
Kötésmód: KEMÉNYTÁBLA

2.400.- 

Róka útra kel

Egyedülálló ez a kötet, ugyanis benne a mesék nagy nyomtatott betűkkel vannak szedve, így az olvasással nem iskolai keretek között ismerkedő gyerekek is betűzgethetik, hiszen ők a nyomtatott nagybetűket ismerik. A könyv azonnali olvasási sikerélményt nyújt, és a diszlexiás gyerekek is könnyebben olvassák.

 

RB 69 240127

Írta: Astrid Lindgren
Illusztrálta: Ilon Wikland
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 208
Kötésmód: kötve

2.590.- 

Ronja, a rabló lánya

A svéd erdők mélyén, valahol egy sziklavárban élt Mattis, a rablóvezér.Egy viharos éjszakán megszületett a kislánya, Ronja – minden rabló nagy örömére. A kislány felcseperedett, és lassan megismerte a körülötte lévő világot. Legjobban az erdőben szeretett barangolni, itt ismerkedett meg az ellenséges rablóvezér, Borka fiával, Birkkel. A két gyerek elválaszthatatlan jó barát lesz – az apák legnagyobb bánatára. Majd miután egy egész nyarat az erdőben töltenek, úgy döntenek, hogy ők nem követik apjuk „foglalkozását”, másként fognak élni. A szerző a tőle megszokott szeretettel, sok humorral, fordulatos cselekménybe ágyazva írja le a gyerekek kalandjait.

 

RB 69 240403

Írta: Michael Ende - Wieland Freund
Illusztrálta: REGINA KEHN
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 172
Kötésmód: Keménytábla

2.999.- 

Rosszcsont Rodrigó és Filkó a fegyverhordozója

Filkó biztos benne, hogy vérbeli rablólovagnak született. Ezért aztán magától a hírhedett Rosszcsont Rodrigótól akarja kitanulni a rablás minden csínját-bínját. Igen ám, de először is ki kell állnia a bátorságpróbát. Mikor Filkó belebotlik Rózsika hercegkisasszony hintójába, úgy érzi, itt a lehetőség.

 

RB 69 070226

Írta: Berg Judit
Illusztrálta: Kálmán Anna
Kiadás éve: 2006
Oldalszám: 216
Kötésmód: kemény, cérnafűzött
Megnézem, mit írnak róla a Könyvmutatványosok

2.990.- 

Rumini

A Rumini fordulatos, izgalmas, szellemes, kitűnően megírt, letehetetlen kalandregény, a csavargóból hajósinassá lett, szeretnivaló, bátor és agyafúrt kisegér, Rumini főszereplésével.

 

RB 69 070377

Írta: Berg Judit
Illusztrálta: Nagy Zoltán
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 264
Kötésmód: puha, ragasztott

1.990.- 

Rumini

Mostanra Rumini igazi nagyfiúvá vált, és egy hatalmas világ bomlott ki körülötte, számtalan kalanddal, baráttal és ellenséggel. Az első részt, a kalandok kezdetét most vadonatúj, a külföldi kiadásokhoz készült rajzokkal is megmutatjuk – Nagy Zoltán izgalmas, ­rajzfilmbe illő rajzai egész másképp mutatják be azt a világot, amelyet már több mint tíz éve ismerünk.” A Szélkirálynő nevű hajó éppen Pelevárba tart, fedélzetén két mindenre elszánt hajósinassal, a két jóbaráttal, Ruminivel és Balikóval. Az út hosszú és veszedelmes, a Szélkirálynő egyik veszélyből a másikba sodródik...

 

RB 69 070125

Írta: Berg Judit
Illusztrálta: Kálmán Anna
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 320
Kötésmód: kemény borító

3.490.- 

Rumini a Fényvizeken

Kedves Olvasók! Ez a történet egy időben kezdődik a Szélkirálynő datolyaparti útjával, és jóval azután ér véget, hogy a hajó visszatért Ferrit-szigetről. Sajnos arra nem jutott időm, hogy lejegyezzem, mekkora bajba került időközben Egérország, mi történt a Szélkirálynővel Datolyapartról hazafelé, és hányféle veszélybe sodródtak tengerészbarátaink, mielőtt visszatértek volna Ferrit-szigetről. Pedig nem kevés bátorságra, leleményességre és szemtelenségre volt szükségük ahhoz, hogy kiverekedjék magukat a szorult helyzetekből! Szerencsére ők titkos üzenetekben és levelekben mindig beszámoltak kalandjaikról a barátaiknak. Ezeket a leveleket összegyűjtöttem, kiegészítettem néhány pandúrsági jegyzőkönyvvel, térképpel, újságcikkel, amíg összeállt belőlük egy újabb szövevényes kaland. Ha végigolvassátok a most következő leveleket, mindenre fény derül! Annyit szeretnék csak kérni tőletek, hogy Szkander Bob helyesírását ne tanuljátok el! Jó szórakozást és körömrágást kívánok mindenkinek! Berg J

 

RB 61 070065

Írta: Berg Judit
Illusztrálta: Kálmán Anna
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 400
Kötésmód: kemény, cérnafűzött
Megnézem, mit írnak róla a Könyvmutatványosok

3.490.- 

Rumini Datolyaparton

Rumini és barátai egy háborúskodás kellős közepébe csöppennek: a dzsungel különös népei állnak harcban a túlélésért. Galléros Fecó régi barátai, a mindenre elszánt ripacsok, a jó kedélyű denevérek, és az igazságtalanul száműzött trónörökös próbálják megmenteni Datolyapartot a végső pusztulástól, és ebben a Szélkirálynő legénysége is segítségükre siet.

 

RB 61 070033

Írta: Berg Judit
Illusztrálta: Kálmán Anna
Kiadás éve: 2009
Oldalszám: 328
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

3.490.- 

Rumini és a négy jogar

A sikeres trilógia harmadik része, amiben senki nem az aminek látszik.

 

RB 61 070091

Írta: Berg Judit
Illusztrálta: Kálmán Anna
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 120
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

3.490.- 

Rumini Ferrit-szigeten

Szegény Rumini már a történet elején pórul jár: egy rablóbanda támadja meg a Szélkirálynőt, amire egyedül ő vigyáz. Azonban a hajósinas a rakomány helyett a saját, varázstárgyakkal tömött zsákját őrzi. Persze a kapitányt ez nem hatja meg, Rumininek, Negró közbenjárására, el kell hagynia a hajót. De nem azért ő a legtalpraesettebb egér a világon, hogy lemaradjon a hajóútról: potyautasként szökik vissza, ami számos mulatságos bonyodalom okozója.

 

RB 69 070289

Írta: Berg Judit
Illusztrálta: Kálmán Anna
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 312
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

3.490.- 

Rumini kapitány

Megérkezett a nyolcadik Rumini! Galléros Fecó csatlakozik a Kartács-tengerre tartó Szélkirálynőhöz, hogy elrabolt kisfia és Sajtos Rozi nyomába eredjen. Újra együtt hát a legénység! De egy végzetes baleset során Rumini és Fecó eltűnik, később a Szélkirálynő is vég­veszélybe kerül, ráadásul nem kevesebb, mint három gonosz keresztezi hőseink útját: Pengecsőr báró, André de Majré és Vipera. Bár a helyzet gyakran válik reménytelenné, hőseink mégis mindig megtalálják a kiutat, néhol a szerencse, máskor jó szándékú barátok segítségével. Földön, vízen, levegőben zajlanak a váratlan és sorsfordító események, amelyek megállíthatatlanul sodorják a jól ismert tengerészeket az utolsó nagy megmérettetés felé. Kálmán Anna különleges rajzain opálbálnák, amandina pintyek, mérgezett karmú baglyok és nyílméregbékák kelnek életre, akik mind fontos szerepet játszanak a történet alakulásában. És hogy hogyan lesz Ruminiből kapitány? Ez is kiderül a sorozat legújabb részéből!

 

RB 61 070024

Írta: Berg Judit
Illusztrálta: Kálmán Anna
Kiadás éve: 2007
Oldalszám: 248
Kötésmód: kemény, cérnafűzött
Megnézem, mit írnak róla a Könyvmutatványosok

2.990.- 

Rumini Zúzmaragyarmaton

A Rumini fordulatos, izgalmas, szellemes, kitűnően megírt, letehetetlen kalandregény, a csavargóból hajósinassá lett, szeretnivaló, bátor és agyafúrt kisegér, Rumini főszereplésével.

 

RB 69 070225

Írta: Berg Judit
Illusztrálta: Nagy Zoltán
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 296
Kötésmód: puha, cérnafűzött

1.990.- 

Rumini Zúzmaragyarmaton

Ruminiék hajója, a Szélkirálynő ezúttal északra hajózik, úti célja Zúzmaragyarmat fővárosa, Jégváros. Arrafelé télen már gyakran befagy a tenger, nem csoda, hogy az egerek igyekeznek mielőbb megjárni az utat. Ám egy aljas cselszövő titokban eltéríti a hajót, így a jóval délebbi Ércszigetre partjaira sodródnak. Fekete sirályok, hómenyétek, gonosz ércmanók és egy szerencsétlen zúzmarakirály is szerepelnek a kalandok között. Ruminiék segítségére siet egy mindenre elszánt zúzmaratörpe kisfiú és egy bátor lány, ráadásul visszatér a hajóra Galléros Fecó, akit három évvel azelőtt büntetésből tett ki a kapitány a hajóról. Rengeteg fordulat, sok veszély, számtalan kaland!

 

RB 69 240269

Írta: Philip Reeve
Illusztrálta: Sarah McIntyre
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 216
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.699.- 

Sen és a száguldó szán - Káprázatos kalandok

Jó százévente beköszönt az Északi sarkon az Igazi Tél. Ilyenkor ötvenféle hó esik, és pontosan a sarkon láthatóvá válik Hóapó palotája. Indul a szánverseny, és aki legelőször ér Hóapóhoz, annak teljesül a kívánsága. Sen és Sika nem akarja elszalasztani a lehetőséget, ám ez a verseny teli van ádáz veszedelmekkel. De hőseinknek sok apróság siet a segítségére. Egészen pontosan 66 apróság: az ő szánjukat ugyanis mopszok húzzák, 264 tappancs minden erejével! Induljon hát a verseny! Kalandok, izgalom, humor, barátság, felelősségvállalás, az élet fontos kérdéseinek megismerése – kell ennél több? És mindehhez ragyogó illusztrációk.

 

RB 96 070527

Írta: Révész Emese
Illusztrálta: Metzing Eszter
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 121
Kötésmód: CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS

3.490.- 

Simi és a rendetlen betű

Az iskolakezdés sosem egyszerű. Pláne, ha a betűk sehogy sem akarnak a helyükre kerülni. Ha mindig helyet cserélnek, megfordulnak vagy fejreállnak, az igencsak megnehezíti az egyébként élénk és érdeklődő Simi dolgát. El is megy a kedve az írástól és olvasástól, sőt még a betűtésztától is görcsbe rándul a gyomra.

 

RB 69 070238

Írta: Anja Tuckermann
Illusztrálta: Tine Schulz
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 32
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.690.- 

Sokfélék vagyunk!

Sokfélék vagyunk. Egyikünknek barna a bőre és fekete haja, a másikunknak nem magyar az anyanyelve, a harmadiknak más a vallása, és van, aki csak a mamájával vagy a papájával él. Van, aki itt született, de a nagyszülei még nem beszéltek magyarul, amikor a fejlődő Budapest házait építették, és van, akinek az anyukája vagy az apukája külföldi, de itt szerettek egymásba, és itt lett gyerekük. De van, aki nemrég érkezett, és nehezen ért még mindent. Van, aki tanulni jön ide, és van, aki a háború vagy az éhínség elől menekül hozzánk. Ebben a könyvben nagyon sokféle gyereket ismerhetsz meg, de valamiben mind ugyanolyanok, mint te: szeretnek ünnepelni, játszani, jókat enni, és odabújni esténként a szüleikhez! Olvasd el, milyen sokfélék vagyunk mi, emberek!

 

RB 69 030110

Írta: Borbáth Péter
Szerkesztette: Csányi Dóra, Tsík Sándor
Illusztrálta: Remsey Dávid
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 72
Kötésmód: cérnafűzött, keménytábla

2.590.- 

Sündör és Niru Sündör nyomában

Niru halk szavú, bizonytalan, Sündör viszont folyton beszél, és mindig tudja, mit akar. A két barát egy nap különös világba csöppen, ahol titokzatos lényekkel találkoznak. És te láttál már hártyás szárnyú pendülést? Fogtál a kezedben napállatkát? Kíváncsi vagy a mágnesbogarakra? Tudod, hogyan kell fényekre vadászni, zajokat gyűjteni? Akkor itt az idő, hogy útra kelj Sündörrel és Niruval a Csillanó Fém Birodalmába!

 

RB 69 830003

Írta: Búth Emília
Illusztrálta: Pap Kata
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 100

3.000.- 

Szakálla volt kender

Van, akiből soha életében nem lesz mesehős. Van, akiből igen. Bálint az utóbbiak közé tartozik. Eddig türelmesen várt a sorára. Nem kopogott, nem topogott, nem lármázott, nem dübögött, nem verte az ajtót, nem ráncigálta a kilincset, s most mégis, látod, éppen ebben a pillanatban lépi át a küszöböt, azaz most mássza meg az Üveghegyet, s hopp, már bent is van a mesében.

 

RB 69 240110

Írta: Romhányi József
Illusztrálta: Buzay István
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 98
Kötésmód: Ragasztókötött

1.890.- 

Szamárfül

„Mert mi a fül? Egy hasáb csacskaság, csenevésszé összeaszalt esszé, olvasótoborzó tartalmi torzó. (Az szól mellette, hogy csak az olvassa, aki már megvette.) A fül feltétlenül előlegezett közvélemény-keresztmetszet. Hogy tetszett, megtudhatod belőle, ha elolvasod előre. Vagy futólag utólag, így arra késztet, mit elméd már félig megemésztett, kérőzd fel akarva, nem akarva, mint egy kiló silót a marha. Ám mit sem tehetek ellene, állatmeséimet ajánlanom kellene, remélve, hogy meglelik itt-ott benne az emberit.” Ezzel a füllel ‒ csúfondáros szamárfüllel ajánlja maga a szerző az olvasók figyelmébe Szamárfül című halhatatlan kötetet.

 

RB 36 440026

Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 16
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

3.900.- 

Számítógépek és programozás - Kukkants bele!

Kukkants bele ebbe a könyvbe, és feltárul számodra a számítógép belső világa a gép alkatrészeitől egészen a programig, ami megmondja neki, mit tegyen. Mindezt egyszerű, közérthető nyelven olvashatod! Hajtsd ki a több mint 100 fül valamelyikét, izgalmasabbnál izgalmasabb információk, tények, ismeretek és különlegességek tárulnak majd a szemed elé!

 

RB 69 240157

Írta: Lázár Ervin
Illusztrálta: Molnár Jaqueline
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 72
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött

2.499.- 

Szegény Dzsoni és Árnika

Írjál nekem egy mesét! kéri a kislány az apukáját. Azt is tudja, hogy kiről szóljon: a kacsakirályról meg a kacsa-királykisasszonyról. Na meg persze a gonosz Százarcú Boszorkáról, aki elvarázsolta őket. Szegény Dzsoni, a világ legszabadabb embere ugyanis beleszeretett Árnikába, de a Százarcú átka miatt egyikük mindig kacsa marad. Elindulnak hát a Hétfejű Tündérhez, hogy segítsen rajtuk. Útközben sok érdekes emberrel találkoznak, a kislány pedig folyton közbekérdez: Hová tűnnek a haragok? Ki a világ közepe? Mindenkinek van valamihez tehetsége? És a szeretet tényleg olyan, mint a varázslat? A mese végére minden kérdésre választ kapunk. Sőt még a Százarcú Boszorka százegyedik arcát is megismerjük

 

RB 69 240243

Írta: Szabó Lőrinc
Illusztrálta: Schall Eszter
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 104
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.499.- 

Szél hozott

Szabó Lőrinc az örök kortársaink közé tartozik, legszebb gyerekversei – a Nyitnikék, az Esik a hó vagy éppen a fiához, Lócihoz szóló versei – az elmúlt évtizedek alatt semmit sem vesztettek költői erejükből, frissességükből. Jelen kiadásnak azonban nem csupán az a célja, hogy ismert műveket tárjon az olvasók elé: a könyv szerkesztője, Miklya Zsolt költő olyan válogatást állított össze, amelyben eddig gyerekverskötetben soha meg nem jelent költemények is szerepelnek. A három ciklusba rendezett, csaknem félszáz vers Schall Eszter álomhangulatú rajzaival kiegészülve válik igazi modern kötetté, amely új, eddig ismeretlen rétegeit mutatja meg Szabó Lőrinc gyereklírájának.

 

RB 69 020094

Írta: Kerstin Lundberg Hahn
Illusztrálta: Maria Nilsson Thore
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 168
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.790.- 

Szerencsesüti

A könyvsorozat első része a világ legfontosabb dolgairól: barátságról, szerelemről és sütikről szól. „Miért nem tudnak a szüleim egy kicsit normálisabban viselkedni?”, gondolja Oscar szinte minden nap magában. Egy váratlan alkalommal azonban apró cetlit talál egy szerencsesüti közepén: Mondd ki a leghőbb kívánságod, és teljesülni fog! „Mi van, ha beválik?”, csillan meg a remény Oscarban. De nemsokára kénytelen rádöbbenni: nagyon alaposan meg kell ám gondolni, hogyan fejezi ki magát az ember, ha kíván valamit.

 

RB 61 080003

Írta: Pernilla Stalfelt
Illusztrálta: Pernilla Stalfelt
Kiadás éve: 2007
Oldalszám: 32
Kötésmód: kemény, cérnafűzött
Megnézem, mit írnak róla a Könyvmutatványosok

1.995.- 

Szeretlek könyv

Tabuk nélkül, sok humorral, olyan témákról szólnak a sorozat könyvei, amelyek a gyerekeket hihetetlenül lenyűgözik. Aki szerelem, halál, erőszak ügyében mindent tud, és hebegés-habogás nélkül képes mindezt megosztani egy gyerekkel, nos, még az ilyen ember is tanulhat valamit Pernilla Stalfelt könyveiből. A svéd múzeumpedagógus "nehéz" témákat taglaló könyvei rengeteg színes,vicces illusztrációjukkal valószínűleg a kamaszkorig haladva egyre élvezetesebbek a maguk finom, ugyanakkor néha teljesen önfeledt és gyermeki humorával.

 

RB 69 240130

Írta: Janosch
Illusztrálta: Janosch
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 48
Kötésmód: kötve

1.990.- 

Szevasz, kismalac!

Kistigris épp gombászni indul az erdőbe, amikor találkozik Kismalaccal. Egész álló nap bújócskáznak a réten, másnap fürdeni mennek, harmadnap Kistigris már haza sem tér Kismackóhoz, hanem ott marad Kismalac óljában. De hamarosan csalódnia kell új barátjában, és elfogja a honvágy. Amikor hazakullog, most ő nem találja Kismackót sehol. Vajon hová tűnhetett? Janosch meséi és rajzai mára legendássá váltak. Közel 300 mesekönyve eddig több mint 12 millió példányban kelt el. A Szevasz, Kismalac! megható történet hűségről és barátságról – a szerzőtől megszokott humorral.

 

RB 69 240244

Írta: Entz Sarolta, Fekete-Horváth Erika, Jánosi-Halász Rita, Mészáros János
Illusztrálta: Rubik Anna
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 72
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

3.299.- 

Színek - Két egér kalandjai

A Múzeumi Egér és unokatestvére kalandjai folytatódnak. Éjszakai múzeumlátogatásuk alatti eszmecseréjük most a színekről szól. Beszélgetésükből megtudhatjuk, milyenek a Nap, a Hold és a föld színei; miért játszik kiemelt szerepet a piros a színek között; hogyan állít elő a látásunk apró pontokból színeket; hogyan hat az érzelmeinkre bizonyos színek találkozása; arra is választ kapunk, hogy nehéz dolog-e festőnek lenni… Mindezt a könyv több mint száz – magyarországi kiállítóhelyeken megtekinthető – műalkotás reprodukcióján keresztül mutatja be. A mellékletekben többek között lehetőség van Rippl-Rónai egy képének újraalkotására vagy éppen a színek találkozásának vizsgálatára. A könyv elolvasása után pedig irány a múzeum!

 

RB 69 080015

Írta: Finy Petra
Illusztrálta: Rofusz Kinga
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 64
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött

3.990.- 

Szívmadár

Finy Petra nyolcmesés története a szerelem gubancairól. Mindegyik főhősnek úgy kell megküzdenie a másikért, hogy azzal önmagát is megmenti. Úgy kell kibogoznia a szerelem gubancos csomóit és megoldania kusza rejtvényét, hogy közben saját érzéseit is meg kell fejtenie.

 

RB 69 030077

Írta: Eef Rombaut
Illusztrálta: Emma Thyssen
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 124
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

3.490.- 

Szívszerelem

Királykisasszony királyfit keres, de olyat, akinek nagy a szíve. Sorra jelentkeznek a lovagok, de egyikük sem tudja elnyerni a királylány szívét, mert Nagy Sárga Dinó elébük áll, és – *hamm!* Eef Rombaut és Emma Thyssen képeskönyve a lovagok, az óriás és a királykisasszony meséjén keresztül a szerelemről, a válásról és a szülői szerepről szól. Szívbemarkoló és szívderítő mese a szívszerelemről, a veszteségről és az újrakezdésről.

 

RB 69 820053

Írta: Bökös Borbála
Illusztrálta: Lukács-Kalocsai Eszter
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 360
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

3.700.- 

Szmirkó

Szmirkó, a dacos – félig tündér, félig ember – kisfiú folyton kalamajkába keveredik. Nincs még varázsereje, ezért a többiek csúfolják – mintha az egész világ összeesküdött volna ellene. Elszökik, hogy megkeresse soha nem látott édesapját – az emberek világában. Az események sodrában hamarosan kiderül, hogy Szmirkó gondjai eltörpülnek a Tündérföldet fenyegető veszély mellett, ám visszaút nincs: neki kell szembeszállnia a gonosz erőkkel. Vajon mi történik, ha a két világ határát végleg felszámolják, és az egyik fél a mágiát, a másik pedig a technikai vívmányokat kaparintja meg? Elérkezik a pillanat, amikor egy egész birodalom, varázslók, tündérek, manók és tűzsólymok sorsa egyetlen tizenkét éves tündérgyerek talpraesettségén és bátorságán múlik.

 

RB 69 240134

Írta: Kiss Ottó
Illusztrálta: BARANYAI ANDRÁS
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 40
Kötésmód: keménytábla

2.290.- 

Szusi apó álmot lát

Szusi apó, a bölcs erdei remete egy napon álmot lát: az álom azt sugallja neki, menjen a fővárosba, ott hirdesse a bölcsességet az embereknek. Felkerekedik hát, még uzsonnát is csomagol magának, de már a vonaton kiderül, hogy könyvekből származó bölcsességének nem mindig látja hasznát. Azokban sosem esett szó elektronikus könyvről meg okostelefonról, metróról és jegyellenőrről. Szusi apó elveszetten téblábol a nagyvárosi tömegben koldusok, taxisok és utasok között, amíg egyszerre csak megpillantja saját képmását az ezerforintos bankjegyen. Hirtelen minden világos lesz... Vagy csak ő hiszi azt?

 

RB 69 240086

Írta: Kiss Ottó
Illusztrálta: Baranyai (b) András
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 48
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött

2.290.- 

Szusi apó erdőt jár

Kiss Ottó új hőse Szusi apó szokatlan lény: bárhol és bármikor élhet a térben és időben, puszta véletlen, hogy erdei remeteségéből éppen Budapestre látogat. És ami ott történik vele, megtörténhet bárkivel bármikor, de Szusi apó szemüvegén keresztül ezek a történések időtlenné válnak.

 

RB 69 240245

Írta: Colas Gutman
Illusztrálta: Marc Boutavant
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 56
Kötésmód: puha, cérnafűzött

1.499.- 

Szutyok

A kutyát Szutyoknak hívják. Szardíniaszaga van, bolhák hemzsegnek rajta, és szőrzete olyan, mint egy rongyosra koptatott lábtörlő. Mindezek ellenére vidáman éldegél Lapicsek macskával közös kukájukban, és a két fura szerzet nem mindennapi kalandokba keveredik. Hogy teljes legyen az összkép, éppolyan buta, mint amilyen rusnya. Nem éppen előnyös tulajdonságai ellenére vajon Szutyok megtalálja álmai gazdiját?

 

RB 69 240246

Írta: Colas Gutman
Illusztrálta: Marc Boutavant
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 64
Kötésmód: puha, cérnafűzött

1.499.- 

Szutyok nyaral

Ha valaki kukában lakik, mindenki másnál jobban szenved a nyári forróságtól. Szutyok és hű barátja, Lapicsek tengerparti nyaralásról álmodozik. Csodá­val határos módon a Kifelej­tettek Kempingjében akad még hely egy láb­törlőre hasonlító kutya és egy kilapí­tott macska számára. Változatos program vár rájuk: hulladékot gyűjthetnek, ellátogathatnak a Cukipofa Klubba, és még a homokfagyit is megkóstolhatják. Igazi tetves-szutykos nyaralásnak néznek elébe!

 

RB 69 240131

Írta: Janosch
Illusztrálta: Janosch
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 48
Kötésmód: kötve

1.990.- 

Szülinapi buli

Kismackó békésen horgászik a csónakjában, amikor barátja, Kistigris elhatározza, hogy szülinapi bulit szervez magának. Az ötletet lázas készülődés követi: otthon összeállítják a meghívottak listáját, elküldik a leveleket, libapezsgőt rendelnek Lúd nénétől, majd izgatottan várják a vendégeket. Érkeznek is a barátok a szélrózsa minden irányából, és kezdetét veszi a fergeteges buli. Csak nehogy szétessen a ház… Janosch meséi és rajzai mára legendássá váltak. Közel 300 mesekönyve eddig több mint 12 millió példányban kelt el. A Szülinapi buli felhőtlen szórakozást ígér hőseinknek – és persze az olvasóknak is.

 

RB 44 140003

Írta: Demeter Lázár Katalin
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 120
Kötésmód: puha, ragasztott

2.500.- 

Tanulótárs - Feladatgyűjtemény, 1-2. osztály

A könyvben található jó tanulási stratégiák, módszerek, játékok, feladatok hozzásegítik a gyermeket az élvezetesebb, hatékonyabb tanuláshoz, a tanulási kudarcok elkerüléséhez, ami hosszú távon a személyiség egészére, a helyes önértékelés kialakulására is hat. A motiváció alapja a sikerélményhez juttatás. Kisiskolásoknak szóló feladatok - inkább játékok - tematikusan és nagy tapasztalattal összeállított gyűjteménye a Tanulótárs. Segítségével egészen más tartalmat kap a tanulás szó.

 

RB 44 140004

Írta: Demeter Lázár Katalin
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 120
Kötésmód: puha, ragasztott

2.500.- 

Tanulótárs - Feladatgyűjtemény, 3-4. osztály

A Tanulótárs 1-2. osztályosoknak szóló kötet folytatása. A könyvben található jó tanulási stratégiák, módszerek, játékok, feladatok hozzásegítik a gyermeket az élvezetesebb, hatékonyabb tanuláshoz, a tanulási kudarcok elkerüléséhez, ami hosszú távon a személyiség egészére, a helyes önértékelés kialakulására is hat. A motiváció alapja a sikerélményhez juttatás. Kisiskolásoknak szóló feladatok - inkább játékok - tematikusan és nagy tapasztalattal összeállított gyűjteménye a Tanulótárs. Segítségével egészen más tartalmat kap a tanulás szó.

 

RB 69 020109

Írta: Aino Havukainen, Sami Toivonen
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 40
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.500.- 

Tatu és Patu, a nyomozók

SZENT HABAKUK, MINDENT ELFELEZTEK! Komlós Kornél bélszínjét, Komlós Fanni sminkjét, a Komlós bébi Baby slim fit farmerét, és most még Komlós Miki mobiltelefon-tokjait is! Ki kell deríteni, ki áll a háttérben, és erre csak a profik képesek, akiknek kötélből vannak az idegei. Tatu és Patu nyomozóirodát alapítanak, csinos álruhát öltenek, és beépülnek a Komlós Adél születésnapját ünneplő meghívottak közé, hogy a rejtélyes Felező nyomára bukkanjanak. Ki lehet ő? Hol bújkál? És miért felezi meg a dolgokat?

 

RB 69 020084

Írta: Aino Havukainen, Sami Toivonen
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 120
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.500.- 

Tatu és Patu, asztalhoz!

A Tatu és Patu sorozat várva-várt KILENCEDIK kötete! És mégis egy kicsit más! Kézikönyv mindazoknak, akikvalaha ettek már, éppen most esznek,vagy tervezik, hogy enni fognak. Kiömlött és kifröccsent ételek szerte a világon. A szendvicskészítés során felmerülő leggyakoribb nehézségek. Hogyan ismerjük fel a nyúlkaböszmét? Kóstolási arcművészet kung fu-stílusban. Erre csak Tatu és Patu képes! Ennél egy kis majomkiflit vagy félősdicsömöt? A furavári fiúk több mint száz oldalnyi eszeveszetten vicces falnivalót kínálnak. A kötetben helyet kapott több teszt és az Étel Végső Leküzdésének művészete is. Kizárólag külső használatra. Gyerekek és felnőttek egyaránt fogyaszthatják. Könnyen megemészthető és élvezetes.

 

RB 91 130010

Írta: Sara Pennypacker
Illusztrálta: Marla Frazee
Oldalszám: 141
Kötésmód: keménytáblás cérnafűzött

1.999.- 

Tehetséges Klementin

Klementin egy talpraesett harmadikos, akinek különös tehetsége van, hogy bajba keveredjen, de különösen jó a szíve. Egyszerű nyelvezetű, humoros történetek, amikkel megszeretettheted az olvasást, olyan gyerekekkel is, akik nem szívesen vesznek a kezükbe könyvet.

 

RB 69 020045

Írta: András Sándor, Balázs Imre József, Böszörményi Gyula, Cserna-Szabó András, Darvasi László, Demény Péter, Fehér Béla, Finy Petra, Garaczi László, Grecsó Krisztián, Győrei Zsolt, Havasi Attila...
Szerkesztette: Lovász Andrea
Illusztrálta: Kismarty-Lechner Zita
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 128
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött

3.900.- 

Tejbegríz

A Tejbegríz elsősorban gyerekirodalmi antológia: neves kortárs szerzők meséit, verseit, novelláit, gyerekirodalmi esszéit tartalmazza. A szövegek nemcsak műfajukban sokfélék, de az olvasók életkorát tekintve is változatosak: vannak ovis fogások, és olyanok is, amelyeket nagyobbaknak kínálunk, esetleg felnőttekkel közös, esti fogyasztásra. A válogatást megkönnyítendő, gombócokkal jelöltük, melyik korosztálynak ajánljuk az egyes műveket. Tehát a könyvet kéretik menüként forgatni: mindenki találja meg benne a korának és gyomrának megfelelő szöveget és étket. Hiszen a Tejbegríz szakácskönyv is. Az irodalmi művek ihlette ételalkotások avatják valódi kuriózummá – a közös olvasás mellett a remélt, közös főzőcskézés örömével ajándékozva meg az olvasókat.

 

RB 36 440036

Írta: Jane Chisholm
Illusztrálta: Laura Wood
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 16
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

3.900.- 

Tenger alatti világ - Kukkants bele!

Fedezd fel a tenger alatti világot, a drágakövekhez hasonlóan szikrázó halakkal teli korallzátonyoktól a sarkvidékek jeges vizéig! Kukkants be a fülek alá, hogy beleshess a hajóroncsok alá, vagy a sötét tengerárkok szédítő mélységébe az óceánok legmélyén! Keresd a Kukkants bele sorozat többi tagját is!

 

RB 69 240122

Írta: Menyhért Anna
Illusztrálta: Maros Krisztina
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 48
Kötésmód: keménytábla

1.990.- 

Tengerimalacom története

Apa megint köhög és tüsszög. Mit csinálhat? Rakosgat valamit, söpör, és megint tüsszög. Először a kisfiú nem is tudja, miért ijed meg ettől, csak azt érzi, hogy összeszorul a torka, kiszárad a szája. Aztán rájön, Gömbinek el kell költöznie. Nem lesz többé tengerimalaca. Apa allergiás rá.

 

RB 69 070291

Írta: Kertész Erzsi
Illusztrálta: Bernát Barbara
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 56
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.200.- 

Tevefutam

A Most én olvasok!-sorozat elindításával régi vágy teljesült: egy szisztematikusan felépített, pedagógusi szakértelemmel megtámogatott kortárs, magyar "olvasni tanulok"-sorozatot építünk. A kiváló szerzők négy-négy könyvet írnak, négy különböző nehézségi szinten. A történetek lazán összefüggnek egymással, de természetesen önállóan is olvashatók. Kertész Erzsi folytatja az ifjú feltaláló, Ferkó történetét: Ferkó olyan szerelmes, hogy oda sem tud figyelni a Feltalálók Iskolájában, de sehogy sem sikerül bemutatkoznia szíve hölgyének. Amikor a lány testvérei, Micike és Mucika, az ikrek beszöknek a cirkusz állatai közé, és Mucika neikiindul a városnak egy teve hátán, Ferkó végre akcióba lép. Találd fel magad Ferkóval, és száguldj te is a tevefutammal!

 

RB 69 020104

Írta: Rose Lagercrantz
Illusztrálta: Eva Erikkson
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 104
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.500.- 

Tina szerint a világ

A szerzőpáros évek óta dolgozik együtt, Svédország gyerekirodalmának meghatározó alakjai. Az én boldog életem című könyvet a New York Times a tavalyi 10 legjobb könyv közé sorolja az életkornak megfelelő kategóriában. Tina az első nyári szünetét tölti - és ez élete legjobb vakációja! A barátnőjével, Fridával nyaralhat egy tengeri szigeten. Olyan fantasztikus ott, mint sehol máshol. És minden este beszélgethet telefonon az apukájával. Aztán egy nap apa is felbukkan a szigeten, és hoz Tinának egy meglepetést. Csak az a baj, hogy Tina egyáltalán nem örül neki... Az én boldog életem, A szívem ugrál örömében, és a Boldogság mostanában több díjat nyert könyvek folytatása. A Tináról szóló könyveket tizenöt nyelvre fordították le. A sok-sok finom, kifejező tollrajzzal illusztrált könyvet kezdő olvasóknak is ajánljuk, önálló olvasásra.

 

RB 69 240024

Írta: Ian Beck
Illusztrálta: Ian Beck
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 288
Kötésmód: kemény, cérnafűzött
Megnézem, mit írnak róla a Könyvmutatványosok

2.490.- 

Tisztaszívű Tamás titkos története

Tisztaszívű Tamás mesehős szeretne lenni, pontosan úgy, mint hat bátyja. Ők délcegek, bátrak, daliásak és erősek, de Tamás úgy érzi, belőle hiányzik a bátorság. A Mesehivatal pedig gyáva fickóknak nem ad megbízást arra, hogy a megkezdett mesét befejezzék. Ám ekkor különös dolog történik a hat idősebb Tisztaszívű fiúval. Mindegyik eltűnik a saját meséjéből, így aztán Hófehérke tovább alszik, Hamupipőke pedig szomorúan várakozik fél pár üvegcipellőjében. Tamás, a mesehősinas bátyái keresésére indul, hogy a mesék jó véget érhessenek. Honnan merít kellő bátorságot a hőstettekhez?

 

RB 69 820033

Írta: Piret Raud
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 110
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött

3.000.- 

Tóbiás és a 2/b

Tóbiás második osztályba jár, és sok jópofa barátja van. Például Uku, akinek van egy Röfi nevű malaca, és az őseinek hosszú a haja. Vagy Linda, aki balettozik, és azt is tudja, mi az az autogram. Na meg Gregor, aki ugyan elég veszekedős, de ettől függetlenül jó haver. A gyerekek sok vicces kalandot élnek át együtt, és még ha a dolgok nem is végződnek mindig úgy, ahogy eltervezték őket, végül minden rendeződik. A szerző a mai észt iskolások életét szeretetteljes humorral mutatja be, és a vidám történetekben mindenki magára ismerhet. Piret a Tallinni Művészeti Egyetem grafika szakán végzett. Egy ideig a legnevesebb észt gyerekfolyóirat, a Täheke (Kiscsillag) főszerkesztője volt. 1999 óta szabadfoglalkozású író, illusztrátor. Rengeteg kötetet az ő grafikái díszítenek, s ezeket különböző elismerésekkel jutalmazták (pl. 2009-ben Az év legszebb gyerekkönyve díjjal). Többnyire saját maga által illusztrált könyvei közül többet lefordítottak már angolra, németre, oroszra, franciára.

 

RB 69 240409

Írta: Vig Balázs
Illusztrálta: FELVIDÉKI MIKLÓS
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 120
Kötésmód: KARTONÁLT

2.499.- 

Todó kitálal a sportról

,,Mondanám, hogy innentől ment minden, mint a karikacsapás, de nem szeretem a hazugságokat." (Todó) Mindenkinek van kedvenc sportja. Todó azt a sportágat szeretné kiválasztani, amelyikben ő a legjobb, ezért védőfelszerelés nélkül veti bele magát az edzések világába. A lakótelepi biciklis banda nyomába szegődik. Karateruhát ölt.

 

RB 69 240292

Írta: Vig Balázs
Illusztrálta: Ritter Ottó
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 96
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.499.- 

Todó kitálal a suliról - nem csak alsósoknak

„Felsőben minden tárgyat más fog tanítani. Jövőre érzékeny búcsút veszünk Szandi nénitől. Szerintem nekem sikerül majd visszatartanom a könnyeimet.” – TODÓ Az óvodában nem könnyű az élet, ezt már tudjuk, Todó elmesélte nekünk. És mi a helyzet az iskolával? Hamar kiderül, hogy nem is olyan egyszerű a beilleszkedés és a barátkozás. Hát még, ha valaki nem tudja fejből a Himnusz szövegét az évnyitón, dobálják a táskáját, botrány robban ki a saras váltócipője miatt, vagy titkos videót mutatnak neki a szünetben. Todó a tőle megszokott nagy igazságérzettel és mesélőkedvvel vezeti végig olvasóit az alsó tagozat megpróbáltatásain, és kitálal iskolásoknak, szüleiknek, sőt a tanítóknak egyaránt.

 

RB 69 240129

Írta: Gianni Rodari
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 112
Kötésmód: keménytábla

2.190.- 

Torta az égen

Egy áprilisi reggelen Róma egyik külvárosában, Trullóban hatalmas, kör alakú és sötét színű tárgy takarja el az égboltot. A lakosság fejvesztve menekül, rendőrökből, katonákból és tudósokból válságtanács alakul, hogy megóvják a várost a földönkívüliek támadásától. Két kisgyerek azonban észreveszi, hogy a különös tárgy csokoládéból van, és torta formájú. Felderítésre indulnak hát, hogy megtudják, milyen ízű is ez a földre ereszkedő, óriási torta.

 

RB 61 340014

3.590.- 

Totem Aero

A Totem-építőcsalád újdonsága. A Totem Aero nagyszilárdságú kartonpapírból készült háromdimenziós építőjáték. A játék 42 különböző építőeleme 4 darab kemény kartonlapból emelhető ki. A mindkét oldalon lélegzetelállító grafikákkal és titokzatos jelekkel dekorált lapok garantáltan felkeltik a gyerekek kíváncsiságát és alkotókedvét. A 6-12 éves korosztály élénk fantáziája számára határtalan építési lehetőségekkel.

 

RB 55 340002

5.990.- 

Totem City

Építs egy hatalmas űrjárót! Készíts szélsebes vitorlás hajót! Találj ki saját fantázia-járműveket! 130 építőelemmel, összerakási útmutatóval. A mindkét oldalon lélegzetelállító grafikákkal dekorált lapok garantáltan felkeltik a gyerekek kíváncsiságát és alkotókedvét. Újrahasznosított papírból készült, környezetbarát, biológiailag 100%-ig lebontható. A Totem-készletek egymással kompatibilisek.

 

RB 55 340005

6.990.- 

Totem Fa

Építsd fel az élet fáját, tegyél rá leveleket, madarakat, gyümölcsöket. Készíts háromdimenziós családfát, ragassz a levelekre fotókat! Kemény kartonból készült háromdimenziós puzzle. Oktatási segédanyagként és különleges lakásdíszként is használható. Összeállítása kitűnő szórakozást nyújt az egész család számára. A lapok mindkét oldalán nyomtatott növényi- és fa textúrák láthatók. 150 elem.

 

RB 61 340016

3.590.- 

Totem nappali pillangó

A pillangók gyönyörű szárnyai – mint önálló puzzle – többféle variációban kirakhatók más és más mintát képezve, sőt a belső elemek kihagyásával a szárnyak még légiesebbé tehetők. A pillangó nagyszilárdságú kartonpapírból készült háromdimenziós építőjáték. A játék 70 építőelemből áll. Az 5-12 éves korosztály élénk fantáziája számára határtalan építési lehetőségeket rejt magában a TOTEM játékcsalád.

 

RB 55 340001

5.990.- 

Totem Nature

Építsd meg a tündérek legszebb palotáját! Készíts búvóhelyet a gonosz boszorkánynak!Rakj össze szarvast, gyíkot, de legjobb, ha csak a fantáziádra hagyatkozol! A lányok számára tervezett készlet lapjait színes pillangók, halak, cifra hímzésminták, virágok képei díszítik. Nagyszilárdságú kartonpapírból készült háromdimenziós építőjáték. 130 építőelem. A TOTEM készletek egymással kompatibilisek.

 

RB 55 340016

3.850.- 

Totem pillangó

A pillangó gyönyörű szárnyai – mint önálló puzzle – többféle variációban kirakhatók más és más mintát képezve, sőt a belső elemek kihagyásával a szárnyak még légiesebbé tehetők. A pillangó nagyszilárdságú kartonpapírból készült háromdimenziós építőjáték. A játék 29 építőelemből áll. A 6-12 éves korosztály élénk fantáziája számára határtalan építési lehetőségeket rejt magában a TOTEM játékcsalád. A doboz tartalmaz egy összerakási útmutatót. A készségfejlesztő építőjáték és a csomagolás újrahasznosított papírból készült, környezetbarát termék, biológiailag 100%-ig lebomló.

 

RB 55 340004

3.150.- 

Totem Pók

Építs félelmetes pókot hosszú ízeltlábakkal! Találj ki saját fantázialényt! Nagyszilárdságú újrahasznosítottkartonpapírból készült háromdimenziós építőjáték. 45 építőelemből. A TOTEM készletek egymással kompatibilisek.

 

RB 55 340017

3.890.- 

Totem rókacsalád

Építsd meg ezt a négytagú rókacsaládot! A három kiváncsi rókakölyök alig várja, hogy felfedezőútra induljon! Persze a mama figyelő szemével kísérve. A TOTEM rókacsalád nagyszilárdságú kartonlemezből készült háromdimenziós építőjáték. A játék 43 építőelemből áll. A 6-12 éves korosztály élénk fantáziája számára határtalan építési lehetőségeket rejt magában a TOTEM játékcsalád. A doboz tartalmaz egy összerakási útmutatót. A készségfejlesztő építőjáték és a csomagolás újrahasznosított papírból készült, környezetbarát termék, biológiailag 100%-ig lebomló. A TOTEM készletek összeépíthetők egymás

 

RB 61 340015

3.590.- 

Totem Sail

A Totem Sail nagyszilárdságú kartonpapírból készült háromdimenziós építőjáték. A játék 32 különböző építőeleme 4 darab kemény kartonlapból emelhető ki. A mindkét oldalon lélegzetelállító grafikákkal és titokzatos jelekkel dekorált lapok garantáltan felkeltik a gyerekek kíváncsiságát és alkotókedvét. A 6-12 éves korosztály élénk fantáziája számára határtalan építési lehetőségeket rejt magában.

 

RB 55 340003

3.150.- 

Totem Szitakötő

Építs egy gyönyörű, kecses szitakötőt! Találj ki saját fantázialényt! Nagyszilárdságú újrahasznosított kartonpapírból készült háromdimenziós építőjáték. 45 építőelemből. A TOTEM készletek egymással kompatibilisek.

 

RB 69 J02973

Illusztrálta: Tom Schamp

10.980.- 

Touroperator - 4 az 1-ben társasjáték

 

RB 69 240306

Írta: Gáti István
Illusztrálta: Nagy Norbert
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 72
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.499.- 

Tök Magda kalandjai

A Tök Magda kalandjai sok-sok humorral, öniróniával és szeretettel ábrázol minket, embereket: a szerelmet, a kisbaba születését, a házépítést, a sportolási lázat, a könyvtári szokásokat. A versek világa tele van mai, modern világunk jelképeivel: fitneszgépek, gyorsbüfé, digitális eszközök, stb. Ugyanakkor a mesehősök igazi, színpadra való karakterek, például Tök Magda, a túlsúlyával küzdő könyvtáros, Rostosné Lopótök Irén, a színésznőből lett dadus, vagy Dinnye Dániel, Rekettye-díjas építész. Egy család hétköznapi életét, apró-cseprő problémákat, mindennapi élethelyzeteket versel meg Gáti István, sok humorral és virtuozitással.

 

RB 69 070200

Írta: Berg Judit
Illusztrálta: Mészely Ilka
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 56
Kötésmód: keménytábla

2.200.- 

Tökmagok a korallzátonyon

A Most én olvasok!-sorozat elindításával a Pagony régi vágya teljesült: egy szisztematikusan felépített, pedagógusi szakértelemmel megtámogatott kortárs, magyar olvasni tanulok-sorozat harmadik darabját tartja kézben az olvasó. A Pagony legkiválóbb szerzőit kéri fel a sorozatban való részvételre: minden szerző négy könyvet ír, négy külön­böző nehézségi szinten. A történetek lazán összefüggnek egymással, de természetesen önállóan is olvashatók. A sorozatot Berg Judit könyveivel indítjuk, ahol négy tökmag, Benő, Minka, Rézi és Palkó kalandjait követhetjük nyomon négy olvasási szinten keresztül. Ebben a kötetben barátaink a tenger mélyén régészkednek, korallzátonyokat csodálnak, és mellesleg az is kiderül, hogy a sünök és a tengeri sünök rokonok-e! 3. szint oldalanként 10-15 mondat bővített és összetett mondatok is nehezebb, hosszabb szavak is bonyolultabb történetszövés

 

RB 69 070201

Írta: Berg Judit
Illusztrálta: Mészely Ilka
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 80
Kötésmód: keménytábla

2.200.- 

Tökmagok a piramisban

A Most én olvasok!-sorozat elindításával a Pagony régi vágya teljesült: egy szisztematikusan felépített, pedagógusi szakértelemmel megtámogatott kortárs, magyar olvasni tanulok-sorozat negyedik darabját tartja kézben az olvasó. A legmagasabb szinten szinte egy regényt kapnak a kis olvasók főhőseink ezúttal az ókori Egyiptomba utaznak. Jegyezzétek meg ti is a varázsigét: HÓRUSZ, BÁSZTET, ANUBISZ, THOT, ÍZISZ ÉS OZIRISZ! 4. szint oldalanként 15-20 mondat több szöveg és kevesebb rajz igény szerinti (akár többszörösen összetett) mondatok igény szerinti (akár idegen) szavak

 

RB 69 070162

Írta: Berg Judit
Illusztrálta: Mészely Ilka
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 48
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött

2.290.- 

Tökmagok a tűzhányón

A Most én olvasok!-sorozat elindításával a Pagony régi vágya teljesült: egy szisztematikusan felépített, pedagógusi szakértelemmel megtámogatott kortárs, magyar „olvasni tanulok”-sorozat első darabját tartja kézben az olvasó. A Pagony legkiválóbb szerzőit kéri fel a sorozatban való részvételre: minden szerző négy könyvet ír, négy különböző nehézségi szinten. A történetek lazán összefüggnek egymással, de természetesen önállóan is olvashatók. A sorozatot Berg Judit könyveivel indítjuk, ahol négy tökmag, Beno, Minka, Rézi és Palkó kalandjait követhetjük nyomon – négy olvasási szinten keresztül. Ebben a könyvben egy tuzhányóhoz jutnak el, és azt is megtanulják, mit jelent az, hogy VULKANOLÓGUS. 2. szint ● oldalanként 6-8 mondat ● nehezebb szavak is előfordulnak ● kicsit bonyolultabb, de könnyen követhető történet ● nagy betűk

 

RB 69 070161

Írta: Berg Judit
Illusztrálta: Mészely Ilka
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 48
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött

2.200.- 

Tökmagok Afrikában

A Most én olvasok!-sorozat elindításával a Pagony régi vágya teljesült: egy szisztematikusan felépített, pedagógusi szakértelemmel megtámogatott kortárs, magyar „olvasni tanulok”-sorozat első darabját tartja kézben az olvasó. A Pagony legkiválóbb szerzőit kéri fel a sorozatban való részvételre: minden szerző négy könyvet ír, négy különböző nehézségi szinten. A történetek lazán összefüggnek egymással, de természetesen önállóan is olvashatók. A sorozatot Berg Judit könyveivel indítjuk, ahol négy tökmag, Benő, Minka, Rézi és Palkó kalandjait követhetjük nyomon – négy olvasási szinten keresztül. Ebben a kötetben Afrikába utaznak. Nem is akárhogy: a kicsi Minka oroszlán képében... 1. szint ● oldalanként 2-5 mondat ● könnyen kiolvasható szavak ● egyszerű, könnyen követhető történet ● nagy betű

 

RB 69 070079

Írta: Szakács Eszter
Illusztrálta: Takács Mari
Oldalszám: 120
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.750.- 

Tulipánháború - Mesék Habakuk királyfiról

A királyfiak dolga, hogy hőstetteket hajtsanak végre. Habakuk királyfi, amint megissza reggeli kakaóját és bekanalazza a betűtésztás húslevest, tettre készen vág neki bármilyen feladatnak, akár a koronákat kell elvinni a tisztítóba, akár a királylányt kell megmenteni a loncsos fenevadtól. Kard ugyan nincs. Modern királyfi történet rengeteg humorral.

 

RB 69 070117

Írta: Julia Donaldson
Illusztrálta: Lydia Monks
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 148
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött

1.990.- 

Tüköry Léda és a repülő ló

Ismeritek Tüköry Léda hercegkisasszonyt? Ő Adél életre kelt tükörképe. Igazi vagány, szemtelen lány, aki Adélt mindenféle vad kalandba rángatja bele. Bár néha jó nagy bajba keverednek, vele minden érdekesebb, és a bajban mindig Adél mellett áll – egy igazi legjobb barátnő! A Tüköry Léda-sorozat harmadik és egyben utolsó kötetében a két lány a tengerparton nyaral, járnak a tengeri szörny barlangjában, kipróbálnak közösen sok-sok sportot, Léda kölcsönadja a kísértetté vált kutyáját Adélnak, és végül megpróbálja elkapni a Mikulást is. Kisiskolásoknak, félénk és vagány lányoknak ajánljuk Julia Donaldson humoros, izgalmas regényét.

 

RB 69 070105

Írta: Julia Donaldson
Illusztrálta: Lydia Monks
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 128
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött

1.990.- 

Tüköry Léda és a varázscipő

Adél tükörképe egyszer csak életre kel. Ő Tüköry Léda hercegkisasszony, aki a félénk Adélt mindenféle mulatságos és hajmeresztő kalandba rángatja bele. Adél néha bosszankodik, hogy neki kell tartani a hátát utólag Léda rosszaságaiért, hiszen a hercegkisasszony egyszerűen hazamegy a tükrön keresztül. De meg kell hagyni, Lédával az élet sose unalmas: akár a modoros balett-tanárnőt vicceli meg, akár rablókat leplez le hidegvérrel. Adél pedig még egy nagy hercegnő-versenyt is rendez, hogy furfangos feladatokkal kiderítse, ki az igazi Léda. Kisiskolásoknak, félénk és vagány lányoknak, kezdő olvasóknak ajánljuk Donaldson fordulatos és stílusos regényét.

 

RB 69 070094

Írta: Julia Donaldson
Illusztrálta: Lydia Monks
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 112
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

1.990.- 

Tüköry Léda hercegkisasszony

Adél unalmas hétköznapjai egy csapásra véget érnek, amikor egy nap a fürdőszoba tükréből előbújik hasonmása, Tüköry Léda. Léda hajszálpontosan úgy néz ki, mint Adél, csak éppen sokkal nagyszájúbb, sokkal vagányabb, és állítólag igazi hercegkisasszony. Léda a legváratlanabb pillanatokban tűnik fel, mindig bajba keveri Adélt, de az élet vele mégis nagyon mulatságos. Nélküle Adél nem jutna el barátnője uszodai szülinapjára, nem nyerne egy csomó ajándékot a vidámparkban, és az osztály rémeit, Répászky Petit és Rakacki Robit sem sikerülne megleckéztetnie.

 

RB 69 030069

Írta: Domonyi Rita
Illusztrálta: Glaser Kati
Kiadás éve: 2013
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött

2.590.- 

Tündérbodár

Tündérbodár és legjobb barátja, Devevér, úgy határoznak, hogy ezen a nyáron nem hajlandóak unatkozni. Ezért idén több héten át tartó fesztivált szerveznek, ami felbolygatja az erdő életét. Szórakoztató meseregény 6 éves kortól.

 

RB 61 030012

1.400.- 

Vaker

Megannyi, a fiatalok által használt kifejezés és szófordulat, melyet nemcsak lökhetünk és nyomhatunk, de mától akár kézjelekkel is kifejezhetünk. A siketek által használt jelnyelv elemeivel és nem mindennapi illusztrációkkal.

 

RB 69 030085

Illusztrálta: Kárpáti Tibor
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 44
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

1.590.- 

Valentine

A szerelem mindent legyőz ‒ vagy mégsem? Valentine, a hős szerelmes mindent megtesz a siker érdekében, ám mintha nem úgy alakulnának a dolgok, ahogyan tervezte ‒ vagy mégis? Kárpáti Tibor Papírszínház-hősei ezúttal könyv alakban.

 

RB 69 240406

Írta: Harriet Muncaster
Illusztrálta: Harriet Muncaster
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 128
Kötésmód: kartonált

1.999.- 

Vámpírtündér - Holdas Hanna a vidámparkban

Az édesanyja tündér, az édesapja vámpír, ő meg egy kicsit mindkettő. Hanna még sosem járt vidámparkban, így nagyon boldog, amikor végre elmehet. Azonban kicsit csalódott, mert a Varázslatos vidámpark elsőre csöppet sem tűnik varázslatosnak. Egy suhintás a varázspálcával és némi boszorkánykotyvalék azonban talán segíthet.

 

RB 69 240365

Írta: Harriet Muncaster
Illusztrálta: Harriet Muncaster
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 128
Kötésmód: kartonált

1.999.- 

Vámpírtündér - Holdas Hanna bajba kerül

Holdas Hanna különleges kislány, hiszen vámpírtündér. Az édesanyja tündér, az édesapja vámpír, ő meg egy kicsit mindkettő. Hanna Mályvaszín Nyuszit szeretné magával vinni az iskolába a "Kisállatok is beléphetnek" napon, de az unokatestvérének, Mirabellának jobb ötlete támad. Miért ne vinne magával inkább egy sárkányt?

 

RB 69 240366

Írta: Harriet Muncaster
Illusztrálta: Harriet Muncaster
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 128
Kötésmód: kartonált

1.999.- 

Vámpírtündér - Holdas Hanna osztálykirándulásra megy

Holdas Hanna különleges kislány, hiszen vámpírtündér. Az édesanyja tündér, az édesapja vámpír, ő meg egy kicsit mindkettő. Holdas Hanna barátai bizony kicsit félnek, amikor osztálykirándulásra indulnak egy ódon kastélyba. Mi lesz, ha a kastélyt kísértetek lakják? Hanna azonban megmutatja nekik, hogy nem mindenki félelmetes, aki annak látszik.

 

RB 69 240299

Írta: Harriet Muncaster
Illusztrálta: Harriet Muncaster
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 128
Kötésmód: puha, cérnafűzött

1.999.- 

Vámpírtündér 1. - Holdas Hanna iskolás lesz

Holdas Hanna különleges kislány, hiszen vámpírtündér. Az édesanyja tündér, az édesapja vámpír, ő meg egy kicsit mindkettő. Éjjelente repülni indul, jó barátja a denevéreknek, és még a tütüje is fekete! De imádja a napsugarat is, igazi varázspálcával varázsol, és legjobb barátja Mályvaszín Nyuszi. Holdas Hannának iskolába kell járnia. De hová menjen? Tündériskolába? Vagy inkább vámpírsuliba? Legjobb lesz, ha mindkettőt kipróbálja… Ilyen tantárgyakra azonban nem számított!

 

RB 69 240301

Írta: Harriet Muncaster
Illusztrálta: Harriet Muncaster
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 128
Kötésmód: puha, cérnafűzött

1.999.- 

Vámpírtündér 2. - Holdas Hanna nyaralni megy

Holdas Hanna különleges kislány, hiszen vámpírtündér. Az édesanyja tündér, az édesapja vámpír, ő meg egy kicsit mindkettő. Így hát nem csoda, hogy amikor nyaralni mennek a tengerhez, különös dolgok történnek… Vacsorára pillecukrot sütnek, Hanna pedig igazi hableánnyal találkozik.

 

RB 69 240302

Írta: Harriet Muncaster
Illusztrálta: Harriet Muncaster
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 128
Kötésmód: puha, cérnafűzött

1.999.- 

Vámpírtündér 3. - Holdas Hanna szülinapi bulit tart

Holdas Hanna különleges kislány, hiszen vámpírtündér. Az édesanyja tündér, az édesapja vámpír, ő meg egy kicsit mindkettő. Hanna szereti, ha embergyerekek születésnapjára járhat, ám most rajta a sor, hogy meghívja a barátait. Szülei olyan különös ünnepséget szerveznek, amilyet még senki sem látott…

 

RB 69 240300

Írta: Harriet Muncaster
Illusztrálta: Harriet Muncaster
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 128
Kötésmód: puha, cérnafűzött

1.999.- 

Vámpírtündér 4. - Holdas Hanna balettozik

Holdas Hanna különleges kislány, hiszen vámpírtündér. Az édesanyja tündér, az édesapja vámpír, ő meg egy kicsit mindkettő. Hanna imád táncolni, különösen, amikor kedvenc fekete tütüjét viselheti. Osztálytársaival izgatottan készülődnek az operaházi balettelőadásra. Amikor azonban felgördül a függöny, Mályvaszín Nyuszinak nyoma vész…

 

RB 69 240424

Írta: Harriet Muncaster
Illusztrálta: Harriet Muncaster
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 128
Kötésmód: kartonált

1.999.- 

Vámpírtündér 8. Holdas Hanna a pizsibuliban

Holdas Hanna különleges kislány, hiszen vámpírtündér. Az édesanyja tündér, az édesapja vámpír, ő meg egy kicsit mindkettő. Hanna nagyon boldog, mert Zoé, a legjobb barátnője meghívta, hogy a hétvégén aludjon náluk. Hanna még sosem volt pizsibuliban. Csupa vidám dolgot csinálnak együtt: tortát sütnek az iskolai versenyre,

 

RB 69 240425

Írta: Harriet Muncaster
Illusztrálta: Harriet Muncaster
Kiadás éve: 2020
Oldalszám: 128
Kötésmód: kartonált

1.999.- 

Vámpírtündér 9. Holdas Hanna és a lámpaláz

Holdas Hanna különleges kislány, hiszen vámpírtündér. Az édesanyja tündér, az édesapja vámpír, ő meg egy kicsit mindkettő. Közeledik a vámpírbál, és Hanna már alig várja. De van egy kis gond: a vámpír gyerekeknek tehetségkutató versenyt szerveznek. Hanna úgy érzi, semmilyen "vámpíros" dologhoz nincs tehetsége. Mi lesz, ha a közönség kineveti?

 

RB 69 060053

Írta: Susan Kreller
Illusztrálta: Sabine Büchner
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 80
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

3.200.- 

Varacska - A szörny, aki mindig elkésett

Varacska nem rossz szörny. Sőt, éppen ellenkezőleg! Varacska az összes szörnyű tulajdonsággal rendelkezik, amire szüksége van egy igazi szörnyetegnek. Nem mindig köszön vissza. Ijesztgeti a néniket a villamoson. A bundája olyan kék, mint a kékcápáé. Szereti a vad indián törzsfőnökről, Almásrétesről szóló történeteket, olykor megmossa néhány fogát, és bélyeget is gyűjt. Egyszóval egészen belevaló kis szörnyeteg. Mondhatni, csupán egyetlen hibája akad: folyton elkésik mindenhonnan.

 

RB 69 240175

Írta: Miklya Zsolt
Illusztrálta: Schall Eszter
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 64
Kötésmód: cérnafűzött, keménytábla

2.499.- 

Végtelen sál

Miklya Zsolt költészete csupa kérdés és játékosság. Verseiben életre kel a begipszelt kéz, a nyakra tekert sál, és váratlanul mesébe fordul bármilyen hétköznapi helyzet. Ebben a gyerekléptékű világban bebarangolhatjuk a család, az iskola jellemző tereit, valamint a fantázia és az álom birodalmát. A formailag gazdag, mégis egységes kötet versei az utóbbi tizenkét évben születtek.

 

RB 69 070130

Írta: Vrábel Krisztina
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 160
Kötésmód: puha borító

3.990.- 

Végtelen spagetti

Sokszor elmondjuk a gyerekeknek, az étel nem játék. Mutassuk meg nekik, hogy az ételkészítés viszont az! Méghozzá az egyik legjobb közös játékunk lehet! Ötven, a gyerekek segítségével is könnyen megvalósítható, egészséges recept szerepel Vrábel Kriszta legújabb, családi szakácskönyvében, amelyben a receptek egy-egy jól ismert mesefigurához köthetők. Megsüthetjük Boribon kalácspudingját, Bogyó és Babóca csokoládés kekszét vagy éppen Rumini narancsos-vaníliás rakott piskótáját. Ötletek reggelire, tízóraira, hétvégi ebédekre, ünnepekre.

 

RB 69 500016

6.900.- 

Világítótorony

A világítótorony egy szál lakója élelemmel megrakodva hajózott vissza őrhelyére, amikor hatalmas, mindent elemésztő vihar támadt. A dühöngő hullámok bekebelezték a hajóját és rakományát is. Ő szerencsére megmenekült és egy magányos sziklán vészelte át a vihart. Négy vitorlás kelt útra a nyomában, hogy egymással versengve siessenek a segítségére. A cél, hogy minél gyorsabban visszajuttassák őt a világítótorony szigetére.

 

RB 69 060058

Illusztrálta: Máray Mariann
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 125
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

3.990.- 

Világvége alsó

Ebben a mesekönyvben, amelyben kortárs írók írtak mai népmeséket, minden a feje tetejére áll. Mátyás király a sötétben mackóbundát vesz fel véletlenül, kard, palást, korona helyett okostelefon, notebook és lopott csillagászati távcső segíti a hőst, a selyemrét a Minecraft világában hullámzik, az emberevő óriás pedig kelbimbót kap büntetésből. Aki nem ismeri az eredeti népmeséket, jólesően megmerítkezhet a mai mesék nyújtotta szabadságban, aki pedig igen, azt ismerős és mégis csupa új élmény várja: izgalom, kihívás és rengeteg nevetés. Tizenegy magyar író - Egri Mónika, Elekes Dóra, Gimesi Dóra, Kertész Edina, Lackfi János, Mészöly Ágnes, Molnár Krisztina Rita, Nyulász Péter, Tamás Zsuzsa, Varró Zsuzsa, Vig Balázs - népmesék ihlette kortárs írásait tartalmazza a kötet.

 

RB 69 83001

Írta: Szakács Eszter
Illusztrálta: Molnár Jacqueline
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 184
Kötésmód: puha, cérnafűzött

3.000.- 

Villámhajigáló Diabáz

Szeretik-e a sárkányok az ánizspálinkát és a rebarbarás süteményt? Kikből lesznek Kalliszté első kísértetei? Megjavulhat-e egy gonosz boszorkány? A klasszikus görög mitológiát háttérként használó mesékből sok mindenre fény derül.

 

RB 69 240062

Írta: Békés Pál
Illusztrálta: Békés Rozi
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 40
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

1.590.- 

Viola Violával

Viola modern lány. Körte a feje, zöld a haja, piros a szeme. És 40 x 60 centiméter. Ne rémüldözz, nem szörnyszülött, hanem festmény egy múzeumban. Ilyennek alkotta őt a mester. Egy szép napon aztán megunta a múzeumot, a képkeretet, megunta szomszédait, az egyik oldalon a lógó szarvast a téli erdővel, a másik oldalon a hálót foltozgató halászokat. Útnak indul hát, hogy új keretet találjon a modernségéhez. Sokat kipróbál, de egyik sem illik hozzá: a mi Violánk válogatós. Kóborol erre, kóborol arra, ide is bebújik, oda is. Mit gondolsz, végül is megtalálja a keretét?

 

RB 69 020130

Írta: Rose Lagercrantz
Illusztrálta: Maria Larsson
Kiadás éve: 2020
Oldalszám: 156
Kötésmód: Keménytábla

2.990.- 

Viszlát legközelebb

A szerzőpáros évek óta együtt dolgozik, Svédország gyerekirodalmának meghatározó alakjai. A TINA sorozat első kötetét, az én boldog életem című könyvet a New York Times a 10 legjobb könyv közé sorolja, az életkornak megfelelő kategóriában. Tina öröme határtalan, amikor egy váratlan helyen összetalálkozik a legjobb barátnőjével, Fridával.

 

RB 36 070048

Írta: Máté Angi
Illusztrálta: Szulyovszky Sarolta
Oldalszám: 44
Kötésmód: kemény, cérnafűzött
Megnézem, mit írnak róla a Könyvmutatványosok

2.690.- 

Volt egyszer egy

Máté Angi történeteiben vonatra száll a nyár, és őrölt kekszet eszeget málnaszörppel. A nap leszöszmögi bajszáról a pihepuhákat. Az almák gömbölyeket énekelnek. A sün muszog a ribiszkebogyós hátával. Fagylaltok gombóckodnak szép illatozással.

 

RB 61 030056

Illusztrálta: Bányai István
Kiadás éve: 2005
Oldalszám: 64
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.350.- 

Zoom

Csak ínyenceknek! A szöveg nélküli könyv elszórakoztat gyereket és felnőttet egyaránt.

 

RB 61 070026

2.250.- 

Zöldség Anna

Sárgarépa és Petrezselyem Anna királykisasszony a főszereplője ennek az érzékeny, szellemes, játékos mesekönyvnek, mely felidézi bennünk Alice és Óz kalandjait.

 Kapcsolatok

konyvkozosseg@gmail.com
RENDELÉS:
Valtinyi Lídia: +36.30 636 4702

SAJTÓ:
Szabó Sándor: +36.20 316 6671


Kaméleon Olvasóklub

Kameleon_logo_rgb

kameleon.olvasoklub@gmail.com


FacebookAdatvédelem


Adatvédelmi tájékoztató

Kaméleon Könyvközösség 2018

tervezte: